Fertimedica Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Myślicie, że cykl naturalny jest lepszy? Dr G chce lekko mnie stymulować ze względu na bardzo nieregularne cykle.Starania od 2018 roku
2 IUI i 3 transfery nieudane
…
6.10 Transfer zarodka 4.2.1
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
21dpt maleństwo 2,5mm i ❤️😍
6t 5d maleństwo ma 8 mm ❤️
8t 5d 2,2 cm szczęścia ❤️
11t 4,5 cm szczęścia ❤️
*kocham Cię, zostań ze mną!*
-
@Anetko super wiadomość, czekam razem z Tobą ❤️
@pannaleksadra chyba warto posłuchać lekarza w tej kwestii
@Jodelko przepraszam jeśli Cię uraziłam🙏 tak jak pisałam sami próbowaliśmy wszystkiego i dziś z perspektywy to chyba chciałabym, żeby wtedy ktoś skrócił nasze cierpienia chociażby o inseminacje, ale z drugiej strony chyba bym nie była sobą gdybym nie spróbowała wszystkiego. To trudne wybory i zawsze dobrze mieć wiedzę żeby moc podjąć odpowiednia decyzje dla siebie. Po takim czasie na forum tez widać co się sprawdza i jakie są statystyki, oczywiście to statystyki i zdarzają się i ciąże naturalne i z inseminacji, natura jest nieprzewidywalna.Aneta8, Yoselyn82, pannaaleksandra, Jodełka lubią tę wiadomość
-
Malica wrote:@Anetko super wiadomość, czekam razem z Tobą ❤️
@pannaleksadra chyba warto posłuchać lekarza w tej kwestii
@Jodelko przepraszam jeśli Cię uraziłam🙏 tak jak pisałam sami próbowaliśmy wszystkiego i dziś z perspektywy to chyba chciałabym, żeby wtedy ktoś skrócił nasze cierpienia chociażby o inseminacje, ale z drugiej strony chyba bym nie była sobą gdybym nie spróbowała wszystkiego. To trudne wybory i zawsze dobrze mieć wiedzę żeby moc podjąć odpowiednia decyzje dla siebie. Po takim czasie na forum tez widać co się sprawdza i jakie są statystyki, oczywiście to statystyki i zdarzają się i ciąże naturalne i z inseminacji, natura jest nieprzewidywalna.
@Malica Ależ ja Ci bardzo dziękuję za Twoje podpowiedzi 🙂 w żadnym wypadku nie czuję się urażona. Cieszę się, że trafiłam na forum, bo mogę liczyć na Wasze wsparcie w temacie, a Ty zdecydowanie jestes bardziej doświadczona ode mnie 🙂 szczerze to jeszcze nie wiem co zrobimy, też z charakteru jestem taka, że chciałabym spróbować wszystkiego, ale nie wiem co z tego wyjdzie.
Malica lubi tę wiadomość
-
Jodełka wrote:A i mam jeszcze jedno pytanie - czy korzystałyście z dofinansowania do invitro? Czy ciężko je dostać?
-
Tak, dokładnie, potwierdzam - nie ma żadnych problemówStarania od 2018 roku
…
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
11t 4,5 cm szczęścia ❤️
-
Malica wrote:Dziewczyny czy rozmawialiście w Ferti o tym co sadza o szczepieniach pfizerem w ciąży ? Czy któraś przy okazji wizyty mogłaby zapytać dr G i dr Dz ?
Ja w piątek zapytam 😊Malica lubi tę wiadomość
-
Malica wrote:Dziewczyny czy rozmawialiście w Ferti o tym co sadza o szczepieniach pfizerem w ciąży ? Czy któraś przy okazji wizyty mogłaby zapytać dr G i dr Dz ?
Szczepić się kto może!
Ja zaszczepiłam się pod koniec I trymestru w porozumieniu z dr G, kiedy jeszcze żadnych badań na kobietach w ciąży nie było.
Teraz tylko się utwierdzam, jak dobra to była decyzja.
Wszystkie spływające dane aktualnie trwających triali potwierdzają bezpieczeństwo szczepionek, nie mówiąc już o danych z covidowych oddziałów położniczych, które niestety potwierdzają, że ciąża jest czynnikiem ryzyka ciężkiego przebiegu dla kobiety i porodu przedwczesnego.
Dodatkowo przeciwciała są wykrywane u noworodków zaszczepionych kobiet, więc być może dodatkowo chronią dziecko w pierwszych miesiącach życia.
Szczepienia zaleca się oficjalnie od II trymestru, ale chodzi głównie o to, żeby poronienia, które naturalnie często zdarzają się w I trym. nie były wiązane ze szczepionką.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 21:57
Aneta8, Malica, pannaaleksandra lubią tę wiadomość
endometrioza, czynnik męski
starania od 2018
V-IX 2020 - 3 x IUI ☹️
IVF
X.2020 stymulacja długi protokół
Punkcja: z 8 pęcherzyków uzyskano 4 komórki
ICSI: 4 blastocysty 💚5.1.1 💚5.1.1 💚5.1.2 💚5.1.2
Wszystkie zamrożono, transfer odroczony.
28.11 - FET 5.1.1
bhcg 6 dpt - 41,35
bhcg 9 dpt - 251
bhcg 11 dpt - 458
bhcg 13 dpt - 809
bhcg 16 dpt - 2677
USG 23 dpt - ❤️
11 tc - Sanco - zdrowa dziewczyna 👧 -
@Mary Lou dzięki Kochana! Ja raczej jestem przekonana i czytałam US, Oxford i pare innych naukowych publikacji ale chciałam tez wiedzieć jakie jest podejście kliniki Moja lekarka aktualnie tez w ciąży i tez mówi żeby się szczepić
Jak Ty się czujesz? Który to już tydzień? Dawno Cię nie było słychaćMary Lou lubi tę wiadomość
-
23+2, już dobrze za półmetkiem ☺️
Ciążowo wszystko ok, dziewczyna ma się dobrze, ja różnie, ale wszystko do przeżycia ☺️
A jak u Ciebie, na kiedy masz termin?
PS. Klinika kliniką, najważniejsze będzie podejście lekarza kwalifikującego w miejscu szczepienia.
Jeszcze na początku marca, gdzie mnóstwo dziewczyn w ciąży, głownie lekarek, chętnie się szczepiło i w większości szpitali w Polsce nie było z tym problemu, to na Stadionie Narodowym, największej „szczepialni” w Polsce, trzeba było nakłamać, że nie jest się w ciąży, bo żaden lekarz nie chciał podbić kwalifikacji 🤦🏻♀️ Dziewczyny z widocznym brzuchem bez szans.. Nie wiem jak jest teraz, ale wątpię, że coś się zmieniło.Domassek1991, Malica, Aneta8 lubią tę wiadomość
endometrioza, czynnik męski
starania od 2018
V-IX 2020 - 3 x IUI ☹️
IVF
X.2020 stymulacja długi protokół
Punkcja: z 8 pęcherzyków uzyskano 4 komórki
ICSI: 4 blastocysty 💚5.1.1 💚5.1.1 💚5.1.2 💚5.1.2
Wszystkie zamrożono, transfer odroczony.
28.11 - FET 5.1.1
bhcg 6 dpt - 41,35
bhcg 9 dpt - 251
bhcg 11 dpt - 458
bhcg 13 dpt - 809
bhcg 16 dpt - 2677
USG 23 dpt - ❤️
11 tc - Sanco - zdrowa dziewczyna 👧 -
@Mary u mnie 29tydzien 😱 czuje się doskonale i tak się czułam od początku, No moze oprócz zadyszki po 3 krokach i niemożności spania na brzuchu. Nie mogę absolutnie na nic narzekać. Zaczyna mi być smutno ze jeszcze tylko 10 tygodni ciąży bo serio uwielbiam ten stan ❤️ Termin na 8 lipca
pannaaleksandra, Domassek1991, Fiore, Aneta8, Mary Lou lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki! Jestem po wizycie u dr Dz.
Będę podchodzić do transferu na cyklu naturalnym, umówiłam się już na podgląd 10 maja (oby @ nie zawiodła i przyszła zgodnie z planem!) Do powtórzenia mam kilka badań 🤞🏻
Pytałam o szczepionkę, to powiedział, że jeśli przed transferem, to minimum cykl trzeba odczekać. Jeśli już w ciąży, to najlepiej w 2 trymestrze 🙂
@Mary, Malica cieszę się, że u Was dobrze i Wasze księżniczki zdrowo rosną 🥰
@Pannaaleksandra a jak u Ciebie sytuacja. Kiedy przewidujesz transfer? 🍀
@Evie, Ewa100 zaglądajcie do nas jeszcze?
pannaaleksandra, Malica, Mary Lou lubią tę wiadomość
-
Super! To na kiedy wstępnie przewidywany jest u Ciebie transfer?
Ja mam podgląd w piątek, to będzie 13 dc. Od wczoraj przez 5 dni biorę Lamette, więc oby wszystko się udało i transfer był od razu po majówce 🤞🏻✊🏻Aneta8, Malica lubią tę wiadomość
Starania od 2018 roku
…
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
11t 4,5 cm szczęścia ❤️
-
pannaaleksandra wrote:Super! To na kiedy wstępnie przewidywany jest u Ciebie transfer?
Ja mam podgląd w piątek, to będzie 13 dc. Od wczoraj przez 5 dni biorę Lamette, więc oby wszystko się udało i transfer był od razu po majówce 🤞🏻✊🏻
Mocno zaciskam kciuki! ✊🏻
Ja tak po swojemu na razie sobie wyliczam i podejrzewam, że ok 17 maja.Malica, pannaaleksandra lubią tę wiadomość
-
@Anetko to dobre info bardzo się cieszę ze to już niedługo i trzymam mocne kciuki 🤞🍀🥰, dziękuje tez ze zapytałaś dr o szczepienie, ja mam już skierowanie, jutro wizyta u mojego gin wiec dopytam co ona sądzi na ten temat choć ja osobiście jestem chyba przekonana po tym jak tez czytam jaki ciężki jest to przebieg COVID w III trymestrze...
Kciuki za Was dziewczyny🙏🤞🍀🥰
A jeszcze należałoby wywołać @domassek i Aleczemutek a jak wy się czujecie dziewczyny?
Aneta8, pannaaleksandra, Domassek1991 lubią tę wiadomość
-
@Malica u nas czas szybko leci co dopiero pamiętam transfer a później wielki drwal z mc 😋 Powoli zajęliśmy się już wyprawką. W poniedziałek mam usg połówkowe.
Jakie są wasze wybory jeśli chodzi o szpital????Malica, pannaaleksandra lubią tę wiadomość
Ona 29 lat
On 30 lat
Starania od 07.2018
26.08.2019 CB
01.08.2020 1 IUI
01.09.2020 2 IUI
29.09.2020 3 IUI
13.11.2020 wizyta startowa IVF
20.11.2020 początek stymulacji
02.12.2020 punkcja
07.12.2020 transfer 5.3.2
15.12.2020 8dpt beta 40,2, progesteron 17,70
17.12.2020 10dpt 82,3 beta
19.12.2020 12dpt 195,8 beta
21.12.2020 14dpt 489,4 beta
31.12.2020 Jest ♥️
04.09.2021 19:37 👧 -
Domassek super ja za wyprawkę się jeszcze nie zabrałam nadal jakoś mam stresa, wybraliśmy wózek i fotelik ale pi majowce już pewnie się muszę za to zabrać, masz jakaś rekomendacje sklepu/produktów/ciuchów? Jeśli tak napisz mi na priv, żeby tu nie zaśmiecać Postawiłam na IMID i Polozna Karolinę Swietochowska. Dużo się o niej naczytałam i poleciła mi tez moja Pani od USG która tez u niej rodzi we wrześniu🤷🏻♀️
-
My przechorowalysmy jakieś silne zapalenie górnych dróg oddechowych. Test na covid również robiłam, na szczęście był negatywny.
Ale gorączka i osłabienie zrobiły swoje. Schudłam przez 1.5 tyg więcej niż przytyłam dotychczas w ciąży, teraz nawadniam organizm, bo byłam już na granicy odwodnienia. Już jest lepiej, ale czuję się bardzo słabo. U małej wszystko dobrze, a to najważniejsze. 👌👶
Też powoli myślę o zakupach. W sumie w większości grubszych zakupów mam jakieś rzeczy upatrzone, ale czasem brakuje odwagi, żeby wrzucić do koszyka.
Ja myślałam o Starynkiewicza i Madalińskiego, ale ten drugi odradził mi trochę dr Dz.
Anetko i Olu - trzymam mocno kciuki i ciepło o Was myślę 😘
Malika i Domassek - oby to dobre samopoczucie pozostało już do końca ciąży 🤞pannaaleksandra, Malica, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Aleczemutek wrote:My przechorowalysmy jakieś silne zapalenie górnych dróg oddechowych. Test na covid również robiłam, na szczęście był negatywny.
Ale gorączka i osłabienie zrobiły swoje. Schudłam przez 1.5 tyg więcej niż przytyłam dotychczas w ciąży, teraz nawadniam organizm, bo byłam już na granicy odwodnienia. Już jest lepiej, ale czuję się bardzo słabo. U małej wszystko dobrze, a to najważniejsze. 👌👶
Też powoli myślę o zakupach. W sumie w większości grubszych zakupów mam jakieś rzeczy upatrzone, ale czasem brakuje odwagi, żeby wrzucić do koszyka.
Ja myślałam o Starynkiewicza i Madalińskiego, ale ten drugi odradził mi trochę dr Dz.
Anetko i Olu - trzymam mocno kciuki i ciepło o Was myślę 😘
Malika i Domassek - oby to dobre samopoczucie pozostało już do końca ciąży 🤞
Och kurczaki! Dobrze, że już doszłaś do siebie i że z malutką wszystko ok. Dbaj o siebie i nadrabiaj kg 😘Aleczemutek lubi tę wiadomość