Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Wstrzymywałam się z listą do dzisiaj, a tu jakaś wyjątkowa cisza
Dajcie znać, będę dopisywać
Poniedziałek: Marysia wizyta gin
Wtorek:
Środa: Kinga wizyta gin 13:00, Franek okulista
Czwartek:
Piątek:
Sobota: Lenonki wizyta u L.kinga27.30, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
To my po wizycie
Klopsik Hal ma 427g, wyprzedza termin z OM już o 8 dni i z informacji od Ś oprócz wszystko dobrze, wszystko dobrze to tyle
W pt. na 15.00 mamy połówkowe u dr. A
Lunitari, Hałasianka, Ciasteczko777, Marzenka85, Lenonki, bazylkove, lena7, agm, kinga27.30, HanaMontana, AnnMari, Justyna87 lubią tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
nick nieaktualny
-
Aśka32 wrote:To my po wizycie
Klopsik Hal ma 427g, wyprzedza termin z OM już o 8 dni i z informacji od Ś oprócz wszystko dobrze, wszystko dobrze to tyle
W pt. na 15.00 mamy połówkowe u dr. Ano to niech pięknie rosnie
wszak to silny CHŁOPAK hal
Trzymam kciuki za połówkowe.))
A czemu liczycie OM skoro był transfer?LAURA -
Lenonki wrote:Marysia, ja się nie wypowiadałam na temat umiejscowienia odkurzacza w moim domu
Ale fakt, że jakoś nie mogę się przełamać do tego aspiratora. Poza tym, czytałam, że nie może być stosowany za często, bo wysusza i powoduje zbyt silne ukrwienie śluzówki. No i odkurzacza nie zabierzesz ze sobą na spacer, ani wyjazd
Chyba spróbuję z elektrycznym, a jak gluty będą konkretne to wtedy na szybko dokupimy ten do odkurzacza. Ze sprzętów na razie zrezygnowałam z nawilżacza powietrza (wilgotność mamy na poziomie 45-60% więc chyba ok) i niani (zainstalujemy apkę Niania 3G).
Hałasianko, ja też podczytuję stronę Srokao. Skarbnica wiedzy, tym bardziej, że lubuję się w pielęgnacji naturalnej. Z tą torbą do szpitala to wydaje mi się, że to tylko taka przysłowiowa torba i nie ma znaczenia czy będzie do ręki, czy walizka na kółkach. Macie ogrom planowania w związku ze skomplikowaną sytuacją. Najważniejsze, że widać po Tobie, że jesteś dobrze zorganizowaną babeczką i całe szczęście, że macie możliwości finansowe, bo wyobrażam sobie, że wydatki są dużo większe.
Małyprosiaczku, Ty wieczorami zbieraj siły na majstrowanie rodzeństwa dla WiktorkaJakieś nowe postanowienia w tym temacie?
Termometr Microlife wpisuję na listę, bo widzę, że wszystkie go polecacie, więc jedno urządzenie z głowy
No dobra to biorę dla siebie walizkę a dla małej torbę i tyle.Lenonki lubi tę wiadomość
LAURA -
Nie wiem, a to się inaczej liczy?
Ze wzgl na transfer Ś przesunął mi datę OM o 1 dzień i myślałam, że to wtedy jest jakimś odniesieniem do wielkości dziecka? Czy nie ma to żadnego związku?
Ja ciemna jak górnik po szychcie
18.07.2018 - 2 ICSI
nick nieaktualny
-
Nieee no żartuję sobie dla poprawienia nastroju. Nie smutaj się, wszystko się ułoży, kiedyś, jakoś ale ułoży :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 10:47
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
18.07.2018 - 2 ICSI
nick nieaktualnyLenonki wrote:Ciasteczko, martwisz się mężem, czy jakiś taki ogólny dół? Jak on się czuje?
jest w trakcie diagnostyki... na razie nie wiemy czy to kolejny objaw czy nowa dodatkowa choroba. Psychicznie on sie trzyma, ja jestem w rozsypce kompletnej.
W dodatku stwierdzam że mamy za małe mieszkanie, za cholerę sie nie zmieścimy z dzieckiem i oczywiście siebie obwiniam że od D strony wszystko robię.. o histerii z braku wyprawki nie wspomnę. -
nick nieaktualnyAśka32 wrote:Taaaaaaa marzę o tym
No nooo ... klopsik fajny duży
tak trzymaj ! My ostatnio zwolniliśmy - byliśmy przy 50 centylu.
Lenonki / robiłaś bad przeciwciał przed immuno ??? Ja za tydz mam zrobić (28 tydz)- to liczyć skończony tydz prawda???
Potem 29 tydz mam mieć zastrzyk.. Ty kiedy zrobiłaś ??
Aśka32 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko, widzę, że dobrze się dobraliście pod kątem zamiłowania do pracy
Mój M to jak tylko jest osłabiony to już rozważa czy nie iść do lekarza po zwolnienie
O wyprawkę się nie martw, bo masz jeszcze sporo czasu. Pomalutku sobie ogarniaj. Ja jeszcze nie mam kompletu, a dzieli nas równe 7 tygodni! Odnośnie przestrzeni dla dziecka, to ja też jestem zaskoczona ile miejsca potrzebuje 50 cm małego człowieka, albo raczej ile miejsca zagracają rodzice, bo dziecko ma niewielkie oczekiwania
Ja jestem typowym zbieraczem i podejrzewam, że 1/3 rzeczy jest zbędna, więc warto podejść do tematu z rozsądkiem. My wczoraj zrobiliśmy porządek w komórce lokatorskiej i okazało się, że pomimo tego, że dołożyliśmy kolejne rzeczy, to miejsca jest więcej, bo wszystko jest kwestią organizacji.
Kochana, polecam zjadanie problemów małą łyżeczkąWszystko na raz ciężko ogarnąć, ale pomalutku, pojedynczo już jakoś pójdzie
Kciuki, żeby jutrzejszy psych pomógł tą łyżeczkę napełnić!
Ciasteczko777, kinga27.30 lubią tę wiadomość
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Ciasteczko777 wrote:
No nooo ... klopsik fajny duży
tak trzymaj ! My ostatnio zwolniliśmy - byliśmy przy 50 centylu.
Lenonki / robiłaś bad przeciwciał przed immuno ??? Ja za tydz mam zrobić (28 tydz)- to liczyć skończony tydz prawda???
Potem 29 tydz mam mieć zastrzyk.. Ty kiedy zrobiłaś ??
Podasz namiary na swojego psychiatrę? Może będzie miał termin wcześniej niż na koniec lutego.PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Ciasteczko nie martw się wyprawka. Uwierz że masz już dużo, to ja jestem w czarnej D... Ale przecież się ogarnę!.
Fajna ta stronka Srokao, można się dowiedzieć co warto a co nie. Takie moje spostrzeżenie że mnóstwo z produktów babydream z Rossmana jest ok, a te wszystkie popularne Nivea i inne Johnson to jednak chemia...
-
nick nieaktualnyAnovi wrote:Ananas dał radę rano, ale w trakcie śniadania mnie dopadło, a już myślałam że zjem więcej niż 1 kromkę... Teraz popijam wodę z imbirem na świeżo, bez parzenia, myślałam że ok, ale przyszła pora luteiny więc znowu zemdliło :p.
Parabole tańczą. W ogóle bardziej niż te mdlosci4 chyba męczy mnie bekanie non stop...tragedia...jakby powietrze wchodziło do żołądka przez samo oddychanie...eh, bekam co 3 minuty :p taka jestem cudowna i rozkoszna.
-
nick nieaktualnyCiasteczko, my tez mamy małe mieszkanie. Dwa pokoje w tym jeden połączony z kuchnią wiec ja mówię ze 1,5 pokoju
najważniejsze to nie zagracac się. Jeszcze w ciąży wymieniłam meble na zgrabniejsze a bardziej pojemne. Dla małego kupuje tylko to co naprawdę potrzebne. Jeszcze nie siedzi sam wiec nie ma krzesełka do karmienia
sprzedałam jedno krzesło od stołu żebym mogła w przyszłości przystawiać krzesełko małego i również zaoszczędzi się trochę miejsca. Nie zagracam małego zabawkami, chociaż mam hopla na punkcie drewnianych
Co do podgewacza, tak jak Eszkilu mam tome tipi (nie wiem jak to się pisze) i naprawdę jestem z niego zadowolona, szybko podgrzewa zupki - jest również używany.