Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny robiłam dziś bete, wrzuciłam wynik w kalkulator przyrostu i pokazuje mi poniżej normy
ta beta faktycznie potem tak słabiej przyrasta?
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
bazylkove wrote:Dziewczyny robiłam dziś bete, wrzuciłam wynik w kalkulator przyrostu i pokazuje mi poniżej normy
ta beta faktycznie potem tak słabiej przyrasta?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 14:27
bazylkove lubi tę wiadomość
LAURA -
Hałasianka wrote:Tak spokojnie Bazylku, nie sprawdzaj już teraz naprawdę
Dr mi kazał, do tego proga, estradiol i TSH. No kurde po co mi ta beta7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
Lenonki, nie wyobrazam sobie tak męczyć dziecka, zeby tylko zrobić na zlosc bylemu (bo tak to wyglada). U nas tez kiedys byla podobna sytuacja, ale odkad byla M. ma swoja rodzine, męża i drugie dziecko to wszystko sie uspokoilo...
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Bazylkove, nie martw się. Ja na wizytę też musiałam przyjśc ze świeżą betą i też wrzuciłam ją bez sensu w ten kalkulator. Do lekarza szłam w nerwach bo też wskazywało jakby poniżej normy. Dostałam skromne opieprz od dr Ś, że się niepotrzebnie stresuję i za dużo rozmyślam, bo beta na tym etapie przyrasta wolniej. Także głowa do góry!
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Tak rośnie:
30.01 - 8029
11.02 - 77156
Marysiu mnie mój emek opieprzył że niepotrzebnie się denerwujeLucky1, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
nick nieaktualnyLenonki wrote:No i planowane wizyty:
Poniedziałek:
Wtorek: Bazylkove wizyta serduszkowa, Zola podgląd przed IUI u S.
Środa: Ciasteczko wizyta u L.
Czwartek: Aśka drugie połówkowe dr. Podsiadło, Marzenka wizyta u L.
Piątek: Lena beta?
Sobota: Agm wizyta serduszkowa, Lena beta? -
Aśka, wykorzystywaliśmy argument, że jako matka chyba rozumie naszą sytuację, ale jak widać nie zrozumiała
Ta kobieta nie ma matczynego rozsądku, za to ma teraz wolne od dzieciaka, czyli to co lubi najbardziej. Śmieję się do mojego, że po takiej pierwszej żonie, to ja nie mam wysoko postawionej poprzeczki hehe
Zola, była żona jest w nowym związku już od kilku lat, ale raczej wspólnych dzieci nie planują, więc tu nie ma nadziei na zmianę. Zresztą koleś podobno ma swoją dwójkę z którą nie utrzymuje kontaktów. I tym sposobem jak zamieszkali razem, to od razu pojawiła się propozycja, czy byśmy nie chcieli, żeby młody jednak przeprowadził się do nas
Ahhh... mówię Wam dramat. Pocieszam się, że tak naprawdę jedynym moim problemem życiowym jest ona, więc i tak mam super komfortową sytuację. Co prawda, zaraz jeszcze dojdzie problem akceptacji Bruna, bo odkąd młody dowiedział się o mojej ciąży, to jest pełen hejt i obwinianie nienarodzonego dziecka o zabieranie ojca, miłości, czasu i pieniędzy. Nigdy bym nie podejrzewała, że 11 latek może tak umiejętnie manipulować i próbować grać na emocjach dorosłych. No już nie mogę się doczekać tego wszystkiegoPCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualny
-
Lenonki seeerio??? Zaproponowała Wam mieszkanie z własnym synem?
o kuźwa! baba nie ma serca za grosz!
Wiem, nie można mówić źle o dzieciach bo 11latek to małe dziecko nadal....aleeeee wredny po mamusi! I sądzę, że sam tego jednak nie wymyślił a "ktoś" mu to podpowiedział umiejętnie.
Lucy na którą masz wizytę w czwartek? Nie wiem czy już o to nie pytałam ale skleroza ze mnieJa na 8.00 połówkowe
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Lenonki wrote:Aśka, wykorzystywaliśmy argument, że jako matka chyba rozumie naszą sytuację, ale jak widać nie zrozumiała
Ta kobieta nie ma matczynego rozsądku, za to ma teraz wolne od dzieciaka, czyli to co lubi najbardziej. Śmieję się do mojego, że po takiej pierwszej żonie, to ja nie mam wysoko postawionej poprzeczki hehe
Zola, była żona jest w nowym związku już od kilku lat, ale raczej wspólnych dzieci nie planują, więc tu nie ma nadziei na zmianę. Zresztą koleś podobno ma swoją dwójkę z którą nie utrzymuje kontaktów. I tym sposobem jak zamieszkali razem, to od razu pojawiła się propozycja, czy byśmy nie chcieli, żeby młody jednak przeprowadził się do nas
Ahhh... mówię Wam dramat. Pocieszam się, że tak naprawdę jedynym moim problemem życiowym jest ona, więc i tak mam super komfortową sytuację. Co prawda, zaraz jeszcze dojdzie problem akceptacji Bruna, bo odkąd młody dowiedział się o mojej ciąży, to jest pełen hejt i obwinianie nienarodzonego dziecka o zabieranie ojca, miłości, czasu i pieniędzy. Nigdy bym nie podejrzewała, że 11 latek może tak umiejętnie manipulować i próbować grać na emocjach dorosłych. No już nie mogę się doczekać tego wszystkiego
Dorośli czasem sobie nie zdają niestety sprawy z tego ile mogą krzywdy dzieciom wyrządzić swoim gadaniem/zachowaniem.
Ale głowa do góry! Za 20-30 lat, jak sami dorosną, będzie szczęśliwy ze ma brata!1cs: Synek 07.2014, cc
Starania o rodzeństwo od 07.2015
01-05.2019 - 3x IUI
05.2019 IVF start, krótki protokół, transfer odroczony, mamy 1❄️
07.08 FET blastki 4AB 😢
04.09 CRIO-ICSI 6 komórek
09.09 ET wczesnej blastki 2 😢
Koniec walki -
bazylkove wrote:Tak rośnie:
30.01 - 8029
11.02 - 77156
Marysiu mnie mój emek opieprzył że niepotrzebnie się denerwujerośnei ro rosnie i więcej nie trzeba wiedziec a przyrosty sa na tym etapie juz mniejsze. W ogole nie powinno sie juz tego badac no ale jak kazali to kazali. Niepotrzebny stres:)
bazylkove lubi tę wiadomość
LAURA -
Lenonki wrote:Aśka, wykorzystywaliśmy argument, że jako matka chyba rozumie naszą sytuację, ale jak widać nie zrozumiała
Ahhh... mówię Wam dramat. Pocieszam się, że tak naprawdę jedynym moim problemem życiowym jest ona, więc i tak mam super komfortową sytuację. Co prawda, zaraz jeszcze dojdzie problem akceptacji Bruna, bo odkąd młody dowiedział się o mojej ciąży, to jest pełen hejt i obwinianie nienarodzonego dziecka o zabieranie ojca, miłości, czasu i pieniędzy. Nigdy bym nie podejrzewała, że 11 latek może tak umiejętnie manipulować i próbować grać na emocjach dorosłych. No już nie mogę się doczekać tego wszystkiego
Wiesz...szkoda mi tego chłopca naprawdę...on czuje na pewno to wszystko i czuje tez zazdrosc i brak ciepla i dzuka go uwas. Boi sie ze bedzie odrzucony rowniez przez Tatę bo pojawi się nowe dziecko a pewnie jest z ojcem związany. Moze bardziej niz z pseudo matką jak widac. Nie będzie łątwo naprawdę....co tu mówic...bardzo ci wspołczuję ale dacie radę!! będziesz cudowną mamą naa pewno a jemu neistety bedzie tego zawsze brakowalo i zawsze będzie szukal bliskosci u was skoro wlasna matka go tak traktuje ;(LAURA -
Lenonki, przed Tobą wyzwanie, ale dasz radę i wszyscy będą zadowoleni. Wierzę w Ciebie!
Bazylkove, przyrost jest superowy jak na 7 tydzień, nic się nie martw
Tak naprawdę na tym etapie chodzi o to żeby beta w ogóle rosła a nie spadała.
Marcówki - powodzenia z pakowaniem!Hałasianka, Marysia90 lubią tę wiadomość
-
Lenonki, nie wyobrazam sobie tego! Halasianko, masz racje, chlopiec na pewno to wszystko mocno przezywa i mozliwe ze jest nastawiany przez matke w jakis sposob
ja sobie zawsze powtarzam, ze jak bedziemy mieli dziecko, to chcialabym zeby bylo takie grzeczne jak syn M. Nie pamietam, zeby kiedykolwiek byl z nim jakis problem.
Dziewczyny, u mnie dzis bol jajnika i sluz plodny... Powiedzcie, ze jutro nie bedzie za pozno na iuimyslicie, zeby dzisiaj dzialac? Czy juz lepiej poczekac do jutra?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 16:15
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Dobry film można nakręcić na podstawie wszystkich historii zebranych przez ostatnie 5 lat
Szkoda mi jest tego chłopaka, bo zdaję sobie sprawę z tego, że ma najgorzej z nas wszystkich, a niczemu nie jest winny, ale nie jestem gotować wziąć na wychowanie nie swoje dziecko, choć wiem, że tak by było dla niego najlepiej i bardzo by chciał mieszkać z ojcem. Wierzę w to, że za kilka lat będzie cieszył się z rodzeństwa
Póki co, jest wredny i wyrachowany nawet bez podpowiedzi matki, a skłonności do kłamstwa wyssał razem z jej mlekiem. Dlatego tak rozczula mnie córka Hałasianki, bo to zupełne przeciwieństwo, a są w tym samym wieku i podobnej sytuacji życiowej
Nie smęcę już, bo to i tak nic nie da. Trzeba zakasać rękawy i przetrwać te kilka najbliższych lat (aż pójdzie na studia
) i robić tak, żeby było jak najmniej szkody dla wszystkich. Choć nie gwarantuję, że pazury mi same nie wyskoczą, jeśli w jakikolwiek sposób zostanie zagrożone moje dziecko
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Zola, działajcie! Jeśli nie macie problemu z jakością nasienia, to na pewno dzisiejsze starania nie zaszkodzą, a podobno nawet lepiej jak plemniki będą już czyhały na komórkę, niż jakby biedna w samotności miała przemierzać jajowód
Spojrzałam na swój szczęśliwy wykres i rozciągliwy śluz miałam w dniu owulki i dwa dni wcześniej, a współżyliśmy przez 4 dni w tym okresie
Zola89 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
bazylkove wrote:Dr mi kazał, do tego proga, estradiol i TSH. No kurde po co mi ta beta
Nie martw się BazylkuMi dr nic nie mówił o zrobieniu proga, estra. a co dopiero hcg więc nie robię i nie wymyślam żeby się nie denerwować
Na wizytę mam zrobić morfologię, glukozę, tsh, ft3, ft4, PTA i mocz. A Ty oprócz próg. estr i tsh coś jeszcze?