Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
W ogóle czy jest możliwe żeby podraznic sobie szyjkę aplikatorem do luteiny? Wczoraj użyłam palca, dziś rano stwierdziłam że spróbuję z aplikatorem, ale nie zauważyłam tych kresek, które pokazują jak głęboko wsadzić. No i przegięłam... Od rana czuję dyskomfort i lekkie pobolewanie.
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Dopiero niedawno usłyszałam o tym cewniku i zaciekawilo mnie o co chodzi.
Nika, kciuki za siostrę. Lusia będzie miała kuzyna, czy kuzynkę?
Lena, czyli u Ciebie obeszło sie bez cewnika? Szyjka w którymś momencie ruszyła, czy jakoś jej pomogli?
Puchatku, ja dziękuje. Można sie wkur...zycWyobrażam sobie jaka musiałaś być wykończona i fizycznie i psychicznie.
Czara, pamietam, ze kiedyś pisałaś o siostrze. Mam nadzieje, ze najgorsze już za nią.PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualnyTak Zola ja wiele razy sobie podraznilam
Dziewczyny dlugo utrzymywalo sie Wam uczucie wilgotności w pochwie? I chodzenie z podpaska??
Ja tak juz mam od tygodnia i nie chce przejsc
W czwartek mam wizyte u Ś az strach isc do niego z tego co piszecieehhh
-
nick nieaktualny
-
Ja teraz bylam kilka dni na patologi ciąży i bylo kilka dziewczyn z cewnikami. Kolezanka z pokoju miala juz drugi raz zakladany przy drugim porodzie. Powiedziała, ze to nic a nic nie boli
Tez sie tego osobiscie boje ale trochę mnie pocieszylai tej wersji się trzymajmy!
Lenonki lubi tę wiadomość
-
Oranda wrote:Pięknie 6. Możesz trochę pokorzystać. Oby jak najszybciej było ok. A dlaczego zamrozili komórki a nie zarodki?
U kogo jesteś? Ja u W. Czy proponowano Ci badanie PGD. Bo w tym momencie to dla mnie największa zagwozdka. W necie nie ma niestety opinii na temat skuteczności tego badania a jedynie zdania lekarzy.
Tinka a jak było u Ciebie ze stymulacją? Napisz mi proszę czy leki były refundowane czy jaki był ich koszt?
Trochę tych pytań mam, więc przepraszam za chaos
Mnie namawiano na te badania w invicta, bo oni sie w nich lubuja. Jednak ostatecznie sie nie zdecydowalam. Sa badania, które pokazuje, ze PGD nie jest do konca miarodajne bo czesc komorek ma zdolności do samonaprawy i z części z nich, ktore sa niby chore mogłyby urodzic sie jednak zdrowe dzieci...
Dodatkowo po badaniu PGD odpada prawie polowa komorek jako chora wiec jesli pobiora Ci tylko 1-2 komorki to sa male szanse, ze cos zostanie w ogole na transfer. Jeśli pobiora 10 to juz inna rozmowa.
Niestety naukowo tego wszystkiego nie wytlumacze, nie mam tez artykułów, ktore czytalam i wyjasnialy dlaczego te badania to nie sposób na cale zlo.
Jak sie tym interesowalam to duzo bylo na watku IVF z niskim AMH. Byly tam dziewczyny, ktore zjadly zeby na IVF przez lata i mialy duza wiedzę tez na temat tych badan. Jednak z tego co sie orientuje to większość z nich ju tam rzadko zaglada. Musialabys sprobowac tam sie czegos dowiedzieć lub cofnac sie do postow z maja-wrzesnia 2018 kiedy o tym sie duzo pisalo tam.
Ile masz lat? Mysle, ze te badania sa bardziej sensowne u starszych kobiet. Tylko, ze zazwyczaj u starszych pobiera sie mniej komorek i sa mniejsze szanse, ze cokolwiek zostanie... Ja z tego powodu zrezygnowalam. Balam sie, ze nic nie bedzie do transferu.
-
Zola, nie pchaj tego kija tak głęboko!
Lenonki, obyło się! , nie wiem dlaczego mi nie założyli, bo dziewczynom z pokoju zakładali..może mój gin cos wspomniał? Bo mu mówiłam, że wszystko, tylko nie cewnik
Rozwarcie słabo postępowało u mnie, ale pamiętam że kręcili mi chyba przez to dwukrotnie młynka na skórczumoże cewnik byłby wtedy lepszy?
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualny
-
Zola89 wrote:W ogóle czy jest możliwe żeby podraznic sobie szyjkę aplikatorem do luteiny? Wczoraj użyłam palca, dziś rano stwierdziłam że spróbuję z aplikatorem, ale nie zauważyłam tych kresek, które pokazują jak głęboko wsadzić. No i przegięłam... Od rana czuję dyskomfort i lekkie pobolewanie.
Zola- ja przy luteinie używałam rękawiczki jendorazowe. Było higienicznie i palcem łątwo wyczuc wszytsko. Kupowałam w aptece takie niebieskie, one nie uczulały.
-
Ja używam palcaStarania od 09.20156cykli clo/letrozol 😕, 2 IUI 😕
I ICSI : długi protokół start 30.09.18, XI 2018 punkcja
3 ☃️ blastki - 1 z nami, ❄️❄️
10.01.19 - FET - HCG 9dpt - 279mIu/ml; 11dpt - 779mIu/ml, 18dpt-11966,5; 25dpt - ❤️-synuś 🤰👶(09.2019)
Od 10.2020 - 3x FET 😕😕😕
06.2021 -II stymulacja- długi protokół, punkcja lipiec 2021, ❄️❄️❄️❄️
09.2021 - FET - Bhcg 10dpt - 365,6 🙏
Bhcg 12dpt - 924,1 🙏
Bhcg 17dpt - 4150 🙏
BCG 19dpt - 2171 💔
09.12.2021 - FET nr 5. 😕
12.01.2022 FET nr 6 HCG
- 10dpt 454.8, 22 dpt - Bhcg 10840, mamy ❤️
16 tydz. ciąży 💔 👼(megacystis u płodu)
02.2023 - FET ostatniego ❄️ - 13dpt HCG 308, 15dpt 450, 17dpt 530 , 19dpt 680, 21dpt 200💔
05.2023 zmiana kliniki
06.2023 III ICSI ❄️❄️❄️❄️
ET - 😓
Lipiec 23' - FET 😓
Sierpień 23 FET 👶córka -
Ja będę teraz juz też tylko palca uzywać. Nigdy więcej nie wsadzę sobie tej rurki do środka
Staram sie myć dokładnie ręce przed każdą aplikacją. Zresztą pół życia tamponów używałam i nigdy żadnej większej infecji się nie nabawiłam, więc mam nadzieję że tym razem będzie tak samoIzka37 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
nick nieaktualnyHej - byliśmy na wizycie i dr L raz ze chce rozwiązać mi ciąże o tydz wcześniej (?? Jako jedyny - bo diab i druga gin nie widza wskazań do rozwiązania wcześniej- indukcji) to zmierzył synka i wyszło ze przez 2 tyg od usg robionym u innej dr (usg 3 trym) nic nie przytył i jest teraz w 30 centylu !?? Nie wierze .. jestem zła i smutna - to niemożliwe. Ponadto jak on chce indukować skoro on jest tak mały ??? I po co skoro nie mam cukrzycy / cukry są Ok?? Kazał mi od 37 tyg do 39 próbować naturalnie wywołać poród..
Co do rozmiarów to chyba wina usg - inne usg a tamta dr miała super sprzęt a ten dzis miał taki (zastępczy) że ani wydruku ani 3D.. Przytyłam od początku ciąży dokładnie 1 kg. Masakra ..a szyjka mega długa, zamknięta..
Ja planuje rodzić w uck więc podpytam tej dr z uck o poród itp .. ona była przeciwna indukcji- brak wskazań. A dr miał dziś dziwny aparat usg (w sob ma zawsze taki??) i serio ani ekranu, ani 3D ani wydruku - nic. Nie wierze w ten pomiar !!
Zola- trzymam mocno kciuki za wizytę i dobre wiadomości - musi być dobrze!
Marysiu - kciukasy za Twoje rozwiazanie!! ❤️
W którym szpitalu jesteś? Czy przy cukrzycy nie kazali Ci indukować szybciej porodu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 11:26
-
nick nieaktualnyCiasteczko, jeśli nie przyjmuje się insuliny, cukry są w normie, to nie trzeba wywoływać porodu.
Wywołuje się jeśli dziecko nie przybiera na wadze. U koleżanki było takie podejrzenie. Położono ja na tydzień w szpitalu. Okazało się ze przez te 7 dni mały pięknie przybrał wiec ją wypuszczono. Ty miałaś robione usg na różnych sprzętach wiec nie przejmuj się waga.Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuje Czara
tak też mi dr P z uck mówiła - dr L chyba trochę panikuje
Czy do szpitala warto wziąć rożek ?? Czy trzeba go wyprać ? Mam taki sztywny z minky i coś czuje ze po praniu to on klapnie ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 12:17
-
Oranda wrote:Witajcie dziewczyny, rok temu trochę tu pisałam, potem życie mnie zajęło ale wracam do gry i właśnie rozpoczęłam długi protokół. Widzę, że tu większość już urodziła. Ktoś się jeszcze stara ?? Są jakieś dziewczyny co planują w najbliższym czasie IVF?
Poszukuję informacji o badaniu PGD.
Szukasz info o PGD czy PGS?
To pierwsze jest wskazaniem do tego kiedy ktoś wie że jest nosicielem jakiejś mutacji. Przygotowują wtedy specjalne badanie pod względem określonej mutacji. Bardzo szczegółowo jest opisane to na tym blogu: https://praktyczny-kapi.blogspot.com.
Mam nadzieję że znajdziesz tam odpowiedzi na większość pytań. Pojawia się tez tam dużo info o badaniu PGS i to jest badanie które wskazuje czy zarodek jest prawidłowy czy nie.
-
Ciasteczko777 wrote:Dziękuje Czara
tak też mi dr P z uck mówiła - dr L chyba trochę panikuje
Czy do szpitala warto wziąć rożek ?? Czy trzeba go wyprać ? Mam taki sztywny z minky i coś czuje ze po praniu to on klapnie ..
Jeśli minky jest dobrej jakości to nic nie powinno się dziać. Wypierz go w temp 30 stopni i tylko w samym proszku, bez żadnych płynów. Wiem, bo szyjeCiasteczko777 lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
Ciacho, weź rożek koniecznie.
Waga, jak mówi Czara, nie przejmuj się. Po 1-sze, powinno sie badac na jednym sprzecie i, w miare mozliwosci, przez jedna osobe.
Nawet dr A, ktory generalnie sie „pomylil” w dniu porodu o cale 20g, podczas badania robil 3-4 pomiary i potrafily sie baardzo roznic.
Po 2-gie, 30 centyl to NIE jest male dziecko.
Po 3-cie - w tej chwili nie masz wskazan do zakonczenia ciazy wczesniejCiasteczko777 lubi tę wiadomość
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Ciacho- robiłaś prenatalne u osoby która ma do tego celu specjalne wyszkolenie, te wyniki są najbardziej miarodajne. Nie na darmo płaci sie za to więcej niż za standardowe usg. Wystarczy że machnął się i już wynik inny.Dodatkowo inny sprzęt.Postaraj sie nie przejmować tym, tym bardziej że babka z uck inaczej to widzi. Przy cukrzycy najważniejsze jest aby brzuszek nie wyprzedził główki, no i łożysko i przepływy były w normie.
Dr z LM każe rozwiązać wcześniej tylko ze względu na cukrzyce? A mówił coś o częstszych wizytach , częstszej obserwacji łożyska lub podobnych rzeczach? Sama cukrzyce bez insuliny nie jest powodem aby coś przyspieszać. -
nick nieaktualnyDziękuje Dziewczyny
❤️pocieszacie! Ale macie racje!
Właśnie dr L nic nie mówił, poza tym że skoro cukrzyca (nawet bez insuliny i z cukrami idealnymi) to muszę rozwiązać o tydz wcześniej, bo tak trzeba - przepływy i łożysko wszystko jest Ok.
Tak- dzisiejszy sprzęt stanowczo był słaby, dlatego biorę poprawkę ale niepotrzebnie się zmartwiłam, szczególnie, że nie tyje w ciąży i teraz miałam tego rota i już sobie wkręciłam głodzenie dziecka
Poczekam na wizytę u dr P z uck, tym bardziej skoro to w uck chciałabym rodzić.
Co do rożka - trudno mi ocenić jakość - kupiłam z Allegro i nie był zbyt drogi..