Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Zola zapomniałam, że jesteś twardzielem i nie testujesz
Taki spadek samopoczucia przy ciążach u innych jest naturalny i uważam, że nawet nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia. Jestem pewna, że jeszcze zdążycie razem chodzić na spacery, najpierw z brzuchami, a potem z wózkami
Marysiu, byłaś z Jaskiem u lekarza? Co powiedział na ten katar?PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Dzięki Dziewczyny, mam nadzieję że będzie tak, jak piszecie.
Tymczasem znikam na kilka dni z forum i z codzienniego życia. Uciekamy z M. do Londynu na święta,a raczej po to, żeby uniknąć świąt i rodzinnej atmosferyza 3 godziny mamy lot
tam nas jeszcze nie było, więc bardzo się cieszę
Życzę Wam wszystkim zdrowych świąt, pełnych radości i spokoju
Lena, czekam jeszcze na wieści z badań prenatalnych. Bo to dzisiaj, prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 16:03
tupciu, Aśka32, Lenonki, Lunitari, lena7, Justyna87, Izka37, Marzenka85, Eszkilu, Marysia90, kinga27.30 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Dzięki dziewczyny za wskazówki o smarowaniu blizny. Jeszcze nie zaczęłam, jedynie lekko masuje. Jeśli chodzi i czucie to niestety nad cięciem mam obszar o szerokości ok 3cm gdzie nie mam czucia. Zapewne trzeba czasu by nerwy mogły się zregenerować...
Byliśmy dziś na pierwszym spacerze ze Stasiem! Taka piękna pogoda. Jeja... Zawsze się dziwiłam że te matki tak wariuja na punkcie swoich dzieci ale chyba już to rozumiemStas jest tak slodki, że mogłabym go zjesc!
nawet te nieprzespane noce jakoś tak nie przeszkadzają...
Hałasianka, Lenonki, Eszkilu, Marysia90 lubią tę wiadomość
-
Lenonki wrote:Zola, a Ty kiedy testujesz?
Lena, kciukiiiiiiiii ✊
Anovi, jak nocka?
Halasianka, mam nadzieje, że ten malutki guz rozejdzie się bez konieczności kontynuowania antybiotyku. Podajesz małej mleko Hipp, czy to kozie? Ja na awaryjne sytuacje kupiłam Hipp, ale opakowanie jest takie duże, że w ciagu miesiąca zużyjemy może 1/3. Aż szkoda tyle wyrzucać 😒LAURA -
Lenonki wrote:Ten katar mu mija i wraca (albo nie mija tylko nie wycieka i ja nie wiem, że jest) juz od kilku tygodni. Przy ściąganiu niewiele wychodzi. Siedzi mu gdzieś głęboko. Myślisz, żeby iść do lekarza? Za tydzień szczepienie wiec musi być zdrowy...
Co do ovu to ja płace od roku 😳 Nie wiem jakie funkcje mi znikną na darmowym koncie i tak sie bujam. Może zupełnie bez sensu.LAURA -
Lenonki wrote:Anovi, czyli pod namiot za często nie jeździłaś? 😁
Marysiu, dokarmiam wlasnie przez klapnięte cycki. Mały czasem ma takie dni, że co godzinę chce pierś, po czym pociumka przez dwie minuty i koniec. Po kilku takich przystawieniach, mam wrażenie, że piersi sa puste, bo skoro nie zostały porządnie opróżnione, to nie ogarniają, że powinny sie napełnić (to moja teoria 😉). Wtedy jedno karmienie jest z mm i potem jest juz ok. Przedwczoraj zjadłam femaltiker i póki co mleka mam wystarczajaco duzo. A Ty wspomagasz sie czymś?
Bruno znowu zaczął chlustac 😔 Mleko połączone jest z flegma. Myślicie, że to kwestia kataru, czy powinnam to skonsultować z lekarzem?LAURA -
Lenonki wrote:Anovi, czyli pod namiot za często nie jeździłaś? 😁
Marysiu, dokarmiam wlasnie przez klapnięte cycki. Mały czasem ma takie dni, że co godzinę chce pierś, po czym pociumka przez dwie minuty i koniec. Po kilku takich przystawieniach, mam wrażenie, że piersi sa puste, bo skoro nie zostały porządnie opróżnione, to nie ogarniają, że powinny sie napełnić (to moja teoria 😉). Wtedy jedno karmienie jest z mm i potem jest juz ok. Przedwczoraj zjadłam femaltiker i póki co mleka mam wystarczajaco duzo. A Ty wspomagasz sie czymś?
Bruno znowu zaczął chlustac 😔 Mleko połączone jest z flegma. Myślicie, że to kwestia kataru, czy powinnam to skonsultować z lekarzem?LAURA -
Lenonki wrote:Ten katar mu mija i wraca (albo nie mija tylko nie wycieka i ja nie wiem, że jest) juz od kilku tygodni. Przy ściąganiu niewiele wychodzi. Siedzi mu gdzieś głęboko. Myślisz, żeby iść do lekarza? Za tydzień szczepienie wiec musi być zdrowy...
Co do ovu to ja płace od roku 😳 Nie wiem jakie funkcje mi znikną na darmowym koncie i tak sie bujam. Może zupełnie bez sensu.LAURA -
Dziękuję dziewczyny za kciuki!
Wszystkie pomiary są w porządku. Nie było żadnego ale.
Pappa pobrana i za tydzień wynik wraz z wizytą u genetyka..też miałyście taka wizyte? Może nie każdy, ale ja pewnie że względu na wiek. Do jakiejś kobiety mnie zapisano..
Aa i podobno chłopiec, Ale Pani dr sama powiedziała że na tym etapie to wróżenie z fusów..
Zola89, Lenonki, Justyna87, AnnMari, Marzenka85, agm, HanaMontana, Aśka32, Anovi, Eszkilu, Marysia90, kinga27.30, tupciu, Lunitari, elinkagd lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Halasianka, pediatra coś przepisał na ten katar Laury? Ja jutro mam wizyte. A co do chlustania, to wszyscy lekarze to olewaja i mowia, że uklad pokarmowy musi dojrzec. Dopoki mały ładnie przybiera to mam się tym nie przejmowac, ale za 1,5 tygodnia idziemy na usg brzuszka (kontrola nerek) to zapytam o ten refluks.PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Tinka1 wrote:Ja testuje w piątek:) właśnie dlatego że w sobote wszystko pozamykane.. ale mi dr sam powiedział ze moge w piątek:) bo w sobote będzie cięzko:)1cs: Synek 07.2014, cc
Starania o rodzeństwo od 07.2015
01-05.2019 - 3x IUI
05.2019 IVF start, krótki protokół, transfer odroczony, mamy 1❄️
07.08 FET blastki 4AB 😢
04.09 CRIO-ICSI 6 komórek
09.09 ET wczesnej blastki 2 😢
Koniec walki -
Lena super, gratuluję
ja też miałam wizytę u genetyka ale ze względu na ivf.
-
Dziś miałam echo serca płodu u dr Chojnickiego. Z sercem wg dr jest wszystko w porządku, ale podczas badania tętno małej spadło dwa razy do 60-80 uderzeń na minutę. Dr powiedział, że nie wie czemu, że mam to kontrolować. Raz na tydzień usg/ktg i w sumie decyzja co i jak należy do lekarza prowadzącego, a znając mojego lekarza prowadzącego to nie zaleci mi nic. Dr Chpjnicki powiedział, że mam reagować, jeśli dziecko będzie mniej ruchliwe czy wolniejsze, ale u mnie w ogóle na tym etapie są rychy bardzo sporadyczne i wolne. nie mogę powiedzieć, że mamy jakies rytuały, że np o konkretnych porach jest bardiej aktywna czy mniej, czy po posiłku.. Ogólnie malo czuję swoje dziecko
Boję się że coś przegapie, że nie zareaguje na czas:( nie wiem co mogę zrobić
starania od 09.2015 r.
Nasienie ok; HSG - niedrożność prawego jajowodu
Gameta - od 03.2018 r. - niepłodność idiopatyczna
I, II, III IUI -
I IVF wrzesień 2018 - krótki protokół - 6 komórek, 4 zapłodniono, 1 zarodek
ET 02.10.2018 -> 10dpt - 109; 13dpt - 479,1; 20 dpt - 3329; 23 dpt - ❤
II IVF - czerwiec 2020 - długi protokół - 11 komórek, 6 zapłodniono, 4❄❄❄❄ 👏👏👏
ET 11.07.2020 -> 10 dpt beta 0 😢
FET 16.09.2020 -> 9dpt - 34,21; 12dpt - 214,9; 21dpt - 5208, 36 dpt-❤ -
Kurde Hana no jak nic nie zrobi?? Przecież jakoś trzeba to kontrolować, coś postanowić! 60-80 to chyba zdecydowanie za mało. Może idź do kogoś innego a na bank jedź moim zdaniem na ktg i to nawet jakieś dłuższe. Niech jeszcze dziewczyny bardziej doświadczone coś powiwdzą ale moim zdaniem nie nożna tego zbagatelizować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 19:39
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Hana, a może w detektor tętna warto byłoby się zaopatrzyć? Byłabyś spokojniejsza, jeszcze trochę czasu do rozwiązania.. nawet jak będziesz co tydzień gdzieś na ktg to i tak będziesz w pozostałym czasie siedzieć, myśleć i się martwić..osiwiejesz
Marzenka, no no.. ze względu na ivf też pewnie..u kogo byłaś? Limona?
Zola, spokojnego czasu dla Ciebie w tym okresie świątecznym :-*
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Lena byłam w Gamecie u babki, nazwisko Krygier czy jakoś tak
-
Lena, super wieści. Czekamy na suwaczek! Coś mam jednak przeczucie, że 2019 będzie zdominowany przez chłopów
Hana, a jak z przepływami i łożyskiem? Jak z ilością wód?
Generalnie tętno czasem spada każdemu dziecku, wystarczy, że chwyci swoją pępowinę... tylko tego nie jesteśmy w stanie wyłapać na pojedynczych wizytach najczęściej, a u Ciebie widocznie się trafiło. Spadki tętna są gorsze, jak występują po skurczach macicy np. podczas porodu. Ale też nie zawsze.
Gameta Gdynia od 2016 r.