Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzis mialam drugie prenatalne i wszystko jest tez ok, moj tez nie chcial wspolpracowac
Prosiaczku, czy Ty miałas moze bluzke ze srebrnym sercem z przodu?
Kotek super
Koraa, trzymamy kciuki &&!kotek87, Malyprosiaczek, Asia87 lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Malyprosiaczek wrote:Ja juz po wizycie. Godzinę byłam badana bo dzidzius nie chciał współpracować z lekarzem i ciagle odwracał sie w druga stronę u nas wszystko jest wporzadku jeszcze czekam na wyniki pappa
Malyprosiaczek lubi tę wiadomość
-
lena7 wrote:Ja dzis mialam drugie prenatalne i wszystko jest tez ok, moj tez nie chcial wspolpracowac
Prosiaczku, czy Ty miałas moze bluzke ze srebrnym sercem z przodu?
Kotek super
Koraa, trzymamy kciuki &&! -
Własnie nie! jak poszlam do nowego gina, to stwierdzil dziewczyne, pozniej dr od echokardiografii tez dziewczynke, i dzis tez dziewczynka..na pierwszych prenatalnych wygladalo na chlopca..nawet siusiaka widzialam teraz zastanawiam sie co widzialam?
kotek87 lubi tę wiadomość
lena7 wrote:Własnie nie! jak poszlam do nowego gina, to stwierdzil dziewczyne, pozniej dr od echokardiografii tez dziewczynke, i dzis tez dziewczynka..na pierwszych prenatalnych wygladalo na chlopca..nawet siusiaka widzialam teraz zastanawiam sie co widzialam?
-
Troszke chcialam, ale bardziej wiem ze moj chcial
Mimo ze wiadomo, wazne ze zdrowe, to uwazam ze chlopcy maja w zyciu duzo latwiej i nie trzeba sie o nich az tak bac..zreszta, nawet zahaczajac temat nieplodnosci, to my najwiecej biegamy po lekarzach i musimy poddawac sie roznym zabiegom, nie wspominajac juz o szpagatach na fotelach ginekologicznych czasem 2x w tygodniuStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Ale ale, zobaczcie jakie my wygimnastykowane od tych szpagatów
Edit: GRATULUJĘ DziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 15:59
Malyprosiaczek, lena7 lubią tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Lena to nie byłam ja super, ze wszystko ok! Mi dzisiaj lekarz nie powiedział, ale my z mężem od samego początku stawiamy na dziewczynkę, wiec zobaczymy jak wyjdzie ja dzisiaj widziałam na usg takie dwie małe białe plamki na dole u dzidziusia i nie wiem czy ja juz doszukuje sie wszystkiego zeby jednak była ta dziewczynka czy na serio widziałam tyci jajniki ale to chyba jeszcze za wcześnie i przewidziało mi sie
Kotek denerwowałam sie strasznie, ale jak juz zobaczyłam jak malec skacze to wielka ulga.
Ps. Dziewczyny macie juz wybrane imiona dla dzieci? -
kinga27.30 wrote:Ale ale, zobaczcie jakie my wygimnastykowane od tych szpagatów
Edit: GRATULUJĘ Dziewczyny
Jak na razie będzie AniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 16:42
Haha wiecie co... przypomniało mi się odnośnie rozstawiania nóg, jak byłam na HSG i leżałam na stole rtg, lekarz kazała mi rozłożyć nogi, zgiąć w kolanach i przyciągnąć kolana - zrobiłam jak powiedziała a ona zaraz:
"Noooo proszę, jak Pani wie o co mi chodzi, jakby Pani tego nie robiła pierwszy raz" - Żarcik jej się wyrwałlena7, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
kinga27.30 wrote:Haha wiecie co... przypomniało mi się odnośnie rozstawiania nóg, jak byłam na HSG i leżałam na stole rtg, lekarz kazała mi rozłożyć nogi, zgiąć w kolanach i przyciągnąć kolana - zrobiłam jak powiedziała a ona zaraz:
"Noooo proszę, jak Pani wie o co mi chodzi, jakby Pani tego nie robiła pierwszy raz" - Żarcik jej się wyrwałStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Czara wrote:Któraś z organizatorek do Was zadzwoni
Do mnie dziś zadzwoniła i zaprosiła Cieszę się, że mi się udałoHashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
Ooo, ale dobrze mi się dziś Was czytało, zdrowe dzieciaczki Wam rosną - gratuluję dobrych wyników.
Ja też idę na warsztaty posłuchać o tym, co mam żreć przy tych moich nieszczęsnych jajnikach i jak czerpać radość z sexy po dziabnięciu się gonadotropinami (bardzo czekam jak mi pani seksuolożka odpowie na to pytanie!). Do zobaczenia w Gdyni
A, i zapisałam się na HSG do Tczewa na 25! Teraz tylko zaklinam rzeczywistość, żeby jeśli już Krwawa Baronowa musi mnie odwiedzić, to niech ruszy leniwe dupsko i przyjdzie przed czasem, żeby do 25 było czysto, bo jak nie to będzie mi wisiała 6 stów.lena7, Malyprosiaczek, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
Staraczka, a mnie się Ciebie dobrze czyta śmieje się do siebie, az mój patrzy na mnie dziwnie
To trzymam kciuki żeby ta Baronowa była w czasie, w którym powinna być !StaraczkaNika lubi tę wiadomość
hej Czara,
mam pytanie, kto przepisał Ci encorton? Suchanek czy ginekolog?
Ze wzgledu na wysokie NK?
ja mam zamiar zrobic NK, przeciwciała przeciwjądrowe,przeciwciała plemnikowe
antygen łożyska,limfocyty NK.
Na razie nie bede sie starac, bo i tak skonczy sie to poronieniem, więc to bez sensu.
Cos trzeba najpierw zmienic.
Wydaje mi sie ze musze dostac encorton. Acard i heparyna nie jest mi az tak potrzebna bo mam tylko jedna mutacje MTHFR, reszta ok. Natomiast wcale nie jestem pewna, czy mi on pomoze.
Tak czy siak szukam dobrego immunologa, zastanawiam się nad Malinowskim, Jerzak,Paśnkiem i Krupią.
Paśnik czytalam gdzies ze nie bada jednak nasienia męższczyzny itd. A czasem warto zlecic dodatkowe badania nasienia na bakterie beztlenowe i tlenowe, robi sie tez fragmentacje dna plemnika...No ale czytalam, ze ogolem jest dobry.
Czytalas o tescie zgodnosci tkanek HLA?
Boje sie ze my z mezem to mamy... wtedy ciezej sie to leczy i wychodza takie akcje z poronieniami.Mam siostre blizniaczke, wyniki mam takie same jak ona.Ona dlugo sie tez starala, natomiast nie miala takich przygod jak ja. Boje się ze u mnie to jest cos w relacji miedzy mna, a mężem. Moze zbyt duza zgodnosc tkanek.
Ja tez sie zastanawiam nad szczepieniami, ale raczej sie na nie nie zgodze.
Zbyt duze ryzyko.Na wlewy z immonoglobuliny tez srednio patrze. Sa tez wlewy z intralipidu, sa one bezpieczne. Moze o tym pomysl?
A badaliscie nasienie męża szczegolowo? Bada sie tez męższczyzn na przeciwciala plenikowe ASA z krwi ale i z nasienia. Czytalam, ze komus wyszlo zle z nasienia dopiero i facet dostal steryd na to i potem sie udało.
III 2016ciazaPusteJAJOpłod,X 2016PodejrzenieCiazyWlewymJAJbetaMaks900poronienie,V 2017wczesnePoronienieBETA50,X2017wczesne poronienieBeta270MTHFR 1298 CC-homozygota,PAI-hetero5G/4G,CFTR, PROAKCELERYNA, Protrombina,kariotypy, Antytrombina,Antyk tocz,Bialko c/s,p/c gliko, p/c kardiolip,ANA OK
-
lena7 wrote:Staraczka, a mnie się Ciebie dobrze czyta śmieje się do siebie, az mój patrzy na mnie dziwnie
To trzymam kciuki żeby ta Baronowa była w czasie, w którym powinna być !
A ja właśnie chciałam wynotować od Was z wcześniejszych postów te wszystkie badania co mogą być potrzebne w Gamecie (to będzie emigracja w celach prokreacyjnych z Gdańskiej Invikty do Gamety), ale boję się, że utoczą mi całą krew jak zamówię wszystko coście wypisały! Idę żreć gorzką czekoladę, muszę produkować więcej krwi... -
nick nieaktualnyTurkus, ja byłam u Suchanek. To ona zleciła mi steryd, metypred. Zastanawiam się jednak nad Paśnikiem i chyba do niego się przejedziemy. Rozmawiałam z mężem, on jest za szczepieniami.
Nie nadaliśmy w ogóle ASA - ani ja, ani mąż. Chciałabym je zrobić, ale żaden ze znanych mi lekarzy nic z tym dalej nie zrobi. No i to mnie trochę dołuje. O tym nadaniu tkanek o którym napisałaś nie słyszałam, ale poczytam. Dzięki