Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka pękam ze śmiechu. Też mam problem z tym goleniem przed wizytami
27 lat
10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
11.09.17 pozytywny test ciążowy.
14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
19.09.17 pęcherzyk 5,9mm -
Hehe Staraczka - Ty to potrafisz poprawić humor
Powiem Wam, że ja się na przykład zastanawiałam nad depilacją laserową już od dłuższego czasu... Ale decyzja podjęcia starań o dziecko wygrała, a wiadomo wcześniej trzeba odstawić niektóre leki no i wizyty w kosmetyczki też są rozłożone w czasie (a jest ich ponoć kilka). Więc postanowiłam, że jak już urodzę (bo urodzę!) to pójdę Wosku używać nie mogę, a golenie jest moją ZMORĄ!
Słuchajcie, byłam dzisiaj rano na badaniach (już przygotowujących do histeroskopii): TSH, FT3, FT4, PRL, morfologia... i wyobraźcie sobie, że prolaktynę mam poniżej normy: 3,6 ng/ml (wartość: 4,79 - 23,30 ng/ml).
Limfocyty lekko podwyższone (ale to raczej olewam)... Dostinex na prl brałam w poniedziałek, standardową dawkę...
Ale! Od środy przyjmuję bardzo duże dawki witamin z grupy B 3 x dziennie: 100mg (B1) +200 mg (B6) + 0,20 mg (B12) - myślicie, że to może w jakiś sposób zafałszować wynik? Oczywiście przed badaniem nie przyjęłam porannej dawki. Kurcze, mówiłam neurologowi, że leczę się na wysoką prolaktynę.
Macie jakiś pomysł?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualnyMetyle raczej nie zakłóciły badania prolaktyny. A jaka dawkę dostinexu przyjmujesz? Ja łykałam pół tabletki raz na tydzień i tak bardzo mo zbiło, ze prolaktyna była na granicy normy. Zmniejszyłam wiec do 1/4. Teraz mam ładna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 18:09
-
No ja też przyjmuję 0,5 (od 3ech lat) i NIGDY nie miałam takiego wyniku! dlatego jestem w głębokim szoku... Powtórzę badanie po skończonym leczeniu, zobaczę czy coś się zmieni.
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
nick nieaktualny
-
kinga27.30 wrote:Hehe Staraczka - Ty to potrafisz poprawić humor
Powiem Wam, że ja się na przykład zastanawiałam nad depilacją laserową już od dłuższego czasu... Ale decyzja podjęcia starań o dziecko wygrała, a wiadomo wcześniej trzeba odstawić niektóre leki no i wizyty w kosmetyczki też są rozłożone w czasie (a jest ich ponoć kilka). Więc postanowiłam, że jak już urodzę (bo urodzę!) to pójdę Wosku używać nie mogę, a golenie jest moją ZMORĄ!
Słuchajcie, byłam dzisiaj rano na badaniach (już przygotowujących do histeroskopii): TSH, FT3, FT4, PRL, morfologia... i wyobraźcie sobie, że prolaktynę mam poniżej normy: 3,6 ng/ml (wartość: 4,79 - 23,30 ng/ml).
Limfocyty lekko podwyższone (ale to raczej olewam)... Dostinex na prl brałam w poniedziałek, standardową dawkę...
Ale! Od środy przyjmuję bardzo duże dawki witamin z grupy B 3 x dziennie: 100mg (B1) +200 mg (B6) + 0,20 mg (B12) - myślicie, że to może w jakiś sposób zafałszować wynik? Oczywiście przed badaniem nie przyjęłam porannej dawki. Kurcze, mówiłam neurologowi, że leczę się na wysoką prolaktynę.
Macie jakiś pomysł?
Dużo tej b6 bierzesz, skąd taki pomysł ? To jest aktywna b6 czy syntetyczna ?MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Taak, ale mam kurację przepisaną przez neurologa, mam podejrzenie zespołu kanału Guyona (problem z nerwem łokciowym w okolicy nadgarstka) i 30 października będę miała badanie przewodnictwa nerwowego - wcześniej dostałam właśnie taką kurację, żeby sprawdzić czy to faktycznie jest ucisk.
hmmm... w ulotce pisze "substancje czynne", a ten lek to Neurovit.
2014.06. - start
Hej dziewczyny! Dzisiaj odebrałam wyniki testu pappa z interpretacja lekarza. Dzidzius jest zdrowy w interpretacji było napisane ze jest bardzo małe prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych taka ulga... teraz jestem spokojniejsza a w poniedziałek kolejna wizyta- tym razem u lekarza prowadzącego
-
Malyprosiaczek wrote:Hej dziewczyny! Dzisiaj odebrałam wyniki testu pappa z interpretacja lekarza. Dzidzius jest zdrowy w interpretacji było napisane ze jest bardzo małe prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych taka ulga... teraz jestem spokojniejsza a w poniedziałek kolejna wizyta- tym razem u lekarza prowadzącegoStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Cześć, wróciłam z warsztatów "niepłodni razem", była tam któraś jeszcze? Co myślicie?
Z mojej perspektywy było warto, bo ja niebardzo wiedziałam co teraz robić, co jeszcze badac itd. Dostałam jakieś zniżki do invimedu i najważniejsze - BRELOCZEK W KSZTAŁCIE PLEMNIKA - było warto siedzieć na tych niemożebnie twardych krzesełkach cały dzień!
Dziewczyny, chcę zrobić badania na chlamydię, ureaplasmę, mykoplasmę i inne świństwa - koniecznie metodą PCR. W invikci to kosztuje 210 zł za każdego syfa, trochę drogo. Macie jakąś wiedzę jak to wygląda w innych miejscach? Wygląda tzn. pod względem ceny i rozwiązań techniczych - czyli czy pobierają wymaz (bo np. bruss albo diagnostyka niby robią te badania, ale jak się im dostarcza... eee... materiał? - taka zagadka) -
Ja byłam. Generalnie fajnie że są takie spotkania;) mogę szczerze powiedzieć, że niektórzy mają niestety gorzej. Więc ze mną nje jest źle. Zawiodłam się tylko na lekarzach bo nic się nie dowiedziałam jak tylko to że mam zachować spokój. I tyle ;(
Generalnie fajna atmosfera, gadżety świetne ;pStaraczkaNika lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
Lena dzieeeki mam nadzieję się kiedyś wybrać
Mały Prosiaczku, super!
2014.06. - start
Justyna87 wrote:Ja byłam. Generalnie fajnie że są takie spotkania;) mogę szczerze powiedzieć, że niektórzy mają niestety gorzej. Więc ze mną nje jest źle. Zawiodłam się tylko na lekarzach bo nic się nie dowiedziałam jak tylko to że mam zachować spokój. I tyle ;(
Generalnie fajna atmosfera, gadżety świetne ;p
zazdrośćcie nam, te coście nie poszły i nie macie takiego teraz, buahahakotek87, Asia87 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef1c701644a6.jpg
zazdrośćcie nam, te coście nie poszły i nie macie takiego teraz, buahaha
P.s dobrze że są takie warsztaty!Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
lena7 wrote:Staraczka, od teraz to Twój talizman, pamiętaj
P.s dobrze że są takie warsztaty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 21:48
-
StaraczkaNika wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef1c701644a6.jpg
zazdrośćcie nam, te coście nie poszły i nie macie takiego teraz, buahaha
Malyprosiaczku cieszę sie ze wynik dobry -
nick nieaktualny
-
Jakby bylo takie spotkanie znowu, to prosze dajcie znac?
Mam kolezanke, ktora sie stara od dluzszego czasu..teraz dopiero jej powiedzialam ze jestem w ciazy, bo juz po prostu widac, ale ciezko bylo mi sie przyznac, bo sama pamietam jak kolezanki mi oznajmialy z usmiechem, a ja za kazdym razem poczulam sie jakbym dostala w pysk, albo łopata w głowe..wczoraj jej powiedzialam, i wiem ze chociaz udawala ze nie, to ja zabolało
Czara, jak u Ciebie? działasz cos, czy zbierasz jeszcze siły do dalszej walki?Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn