X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, gametowe dziewczyny, polecicie jakiegoś sensownego immunologa z trójmiasta. Koleżanka poleciła mi dr Jarosz z invimedu, ale to chyba jakaś siksa młoda i widzę, że zajmowała się do niedawna raczej immunologią dziecięcą, nie ma nic o sukcesach na polu niepłodności immunologicznej (muszę się pobadać pod tym kątem). Tylko pliiiz, orientacyjne koszty wizyt oprócz nazwisk poproszę!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Koraa Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wieczorem mam awaryjna wizytę u swojego ginekologa. Proszę o trzymanie kciuków żeby było wszystko ok.

ckaidqk3eepzym33.png

27 lat
    10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
    19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
    11.09.17 pozytywny test ciążowy.
    14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
    19.09.17 pęcherzyk 5,9mm
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, obawiam się że nie ma zbytnio dużego wyboru w tym temacie...większość z nas była u dr. Suchanek w invikcie..ja osobiście uważam że to kumata babka, aczkolwiek troszkę leci schematami. O tej o której piszesz, w życiu nie słyszałam.
    Edit. Aha, koszt wizyty z tego co pamiętam to 160.zl, rejestruj się jak najszybciej w razie co, bo długo się czeka na wizytę..ok 3-4tyg.

Koraa, a dlaczego awaryjna?
    Oczywiście &&& :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 20:34

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, tylko Suchanek. Trzeba się do niej zapisać nawet i 1,5 mies szybciej. Lekarka jest miła, wszystko fajnie tłumaczy, ale leci schematami. Chciałam porobić jakieś badania typu ASA, to powiedziała ze nie ma sensu, ze lepiej zrobić test po stosunku... A jednak czytałam, ze to coś innego. My myśleliśmy nad zmiana na dr Pasnika chociaż przyjmuje aż w Łodzi.

Kora, przesyłam same pozytywne myśli!

Wysłany: 30 października 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Lena i Czara, wybadam jutro jak terminy u tego waszego sucharka. Jeśli będę musiała czekać kilka tygodni, to sama zdążę się zdiagnozować i znaleźć przynajmniej 1 nowy problem medyczny, jestem w tym świetna... że też nie poszłam na medycynę, byłabym lepsza w diagnozowaniu chorób niż dr House

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś się do niej załapałam po tygodniu, bo ktoś odmówił wizytę, czasem warto dzwonić i się dopytywać, Staraczka, a jak po hsg?

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koraa trzymam kciuki :)
    A co sie dzieje :)

lprkgu9rfbd20u5x.png

Wysłany: 31 października 2017, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Ja kiedyś się do niej załapałam po tygodniu, bo ktoś odmówił wizytę, czasem warto dzwonić i się dopytywać, Staraczka, a jak po hsg?
    W piątek mam, musiałam odwołać środę w Tczewie, bo mi się @ spóźniła, ale udało mi się załatwić termin w Redłowie. I teraz się boję, tylko nie zabiegu, a tego co wymyślą tym razem pielęgniary z izby przyjęć, żeby urozmaicić mi życie... Jak przebrne przez IP, to już będzie z górki!
    Dzięki, że pytasz

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Koraa Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocny ból brzucha. Złapało mnie raz w niedzielę i wczoraj pół dnia trzymalo. Sor u mnie w mieście jest kiepski więc wolę od razu iść do swojego ginekologa. Oby to byl tylko efekt zmęczenia .

ckaidqk3eepzym33.png

27 lat
    10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
    19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
    11.09.17 pozytywny test ciążowy.
    14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
    19.09.17 pęcherzyk 5,9mm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, czyli wróciłaś do Redłowa ;) Teraz już musisz tylko zgłosić się na HSG? Pamiętaj, żeby mieć przy sobie wynik CRP i czystość pochwy. Ze mną była dziewczyna, która miała te wyniki, ale jakieś bakterie miała! Podczas zapisywania nie dopilnowano... No i oczywiście nie zrobiono jej badania, musiała się podleczyć.

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - powodzenia :)
    Koraa - trzymam && aby było tak jak mówisz.

Fakt, ja w ubiegłym tygodniu umawiałam się do dr Suchanek i... uwaga - termin wizyty 11 grudnia! Więc dzwoń jak najszybciej :) MOŻE uda Ci się jeszcze w tym roku...

Edit: Dzięki tym wszystkim wizytom odłożonym w czasie, moje kartki w kalendarzu fruwają jak głupie! Chyba na wszelki wypadek kupię sobie już na '18...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 08:38

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!

Wysłany: 31 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Staraczka, czyli wróciłaś do Redłowa ;) Teraz już musisz tylko zgłosić się na HSG? Pamiętaj, żeby mieć przy sobie wynik CRP i czystość pochwy. Ze mną była dziewczyna, która miała te wyniki, ale jakieś bakterie miała! Podczas zapisywania nie dopilnowano... No i oczywiście nie zrobiono jej badania, musiała się podleczyć.
    Życie mnie zmusiło, niestety i ponownie wystawiło na ciężką próbę cierpliwości, panie znowu były straszne w tej izbie, nawet mnie nie poprosiły mnie do środka, tylko przez drzwi
    -o co chodzi?
    -bo ja mam skierowanie na HSG...
    -badania trzeba mieć!
    -Mam!
    -crp!
    -Mam!
    -wymaz!
    -Mam
    -dowód osobisty!
    -MAM!
    - To czekać, doktór poprosi.
    I poprosił po 1,5 h.
    Boję się tych kobiet! Ale chcę mieć to z głowy, zwłaszcza, że ten cykl i tak spisuję na straty - muszę się dometylować i dofolianować, więc może być nawet rtg, po którym lepiej odczekać 3 tyg przed <3
    A doktor fajny, miał różowe skarpety, i mówi mi "i w tym miesiącu nie współżyjemy", a jak go spytałam "Pan też?" to się nawet uśmiechnął. Może przetrwam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 08:42

lena7 lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam są spoko lekarze ;) Badanie na bank będzie robił Ci taki z większym nosem, ciągle żartuje. Nawet pielęgniarki są miłe!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 08:58

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 października 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a ja mam jeszcze jedno pytanie. Jak robicie sobie badania prywatnie w UCK, to ceny są takie jak w tych cennikach, czy powiekszone o te 23%? Bo w tych ich cennikach jest taka notatka:
    UWAGA: Jeżeli badanie nie jest z zakresu opieki medycznej, służącej profilaktyce, zachowaniu, ratowaniu, przywracaniu i poprawie zdrowia, to cena badania będzie powiększona o należny podatek VAT w wysokości 23%.
    No i nie wiem, czy to chodzi o badania bez skierowania czy o coś innego.

Dostałam maila z Diagnostyki z cenami badań:
    P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA - 110 zł, czas oczekiwania na wynik 12 dni roboczych
    P/c. p. beta-2-glikoproteinie I w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA - 170 zł, czas oczekiwania na wynik 15 dni roboczych
    P/c. p. fosfatydyloinozytolowi w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA - 110 zł, czas oczekiwania na wynik 40 dni roboczych
    P/c. p. protrombinie w kl. IgG i gM (łącznie) met. ELISA - 130 zł, czas oczekiwania na wynik 40 dni roboczych
    Białko C, aktywność - 80 zł, czas oczekiwania na wynik 7 dni roboczych
    Białko S, aktywność - aktualnie nie wykonujemy
    białko s wolne - 80 zł, czas oczekiwania na wynik 8 dni roboczych
    D-dimer, ilościowo - 40 zł
    Helicobacter pylori IgG - 35 zł

Czy to jest normalne, że na badania P/c. p. fosfatydyloinozytolowi i P/c. p. protrombinie trzeba czekać 40 dni?! W UCK robią szybciej?
    W sumie mam czas, bo Suchanek ma terminy a koniec grudnia (nie dam rady, bo wyjeżdżam) albo w nowym roku. Może pójdę jednak do tej siksy z Invimedu, chociaż mi zleci jakieś sensowne badania, a nie tak latam jak ślapa kura.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie same :)

W Sanitas są wizyty na 1 grudnia: https://www.twojnzoz.pl/wyszukiwarka/3/112/3223?localization=54.3959006%2C18.5886654&entityId=22

Wysłany: 31 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Takie same :)

W Sanitas są wizyty na 1 grudnia: https://www.twojnzoz.pl/wyszukiwarka/3/112/3223?localization=54.3959006%2C18.5886654&entityId=22
    Dzięki! Jakaś dobra wiadomość wreszcie. Bałam się, że będę musiała płacić o 1/4 więcej.
    O patrz, a ja tylko w Invikcie pytałam i zaproponowali mi panią Ochman z gdańskiej invikci, ale ponieważ ta moja invikcia tak strasznie mnie zawiodła, a pani O, ma oooooooo takie złe opinie w necie, to się na nią nie skuszę. Zadzwonię do tego Sanitas!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko w Sannitas wizyta jest o 10 zł droższa, czyli kosztuje 170 zł.

Wysłany: 31 października 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tych wydatkach jakie ponosimy to te 10 złotych nie robi wrażenia ;)
    Ale dzisiaj mój piękny pan zrobi minę, jak mu powiem ile chcę wydać na badania! Muszę to chyba nagrać, żebym mogła się tym dłużej cieszyć

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachunki trzeba zbierać żeby dziecku przedstawić później ;)

Koraa, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

Wysłany: 31 października 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Rachunki trzeba zbierać żeby dziecku przedstawić później ;)
    Biedny mały potomeczek - dług publiczny wzrósł w ciągu ostatnich 2 lat do niewyobrażalnego poziomu, a do tego już mi kilka tysięcy wisi. Ba, w spadku po mnie dostanie tylko jakiś zmutowane geny. Biedne dziecko!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ