X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, gametowe dziewczyny, polecicie jakiegoś sensownego immunologa z trójmiasta. Koleżanka poleciła mi dr Jarosz z invimedu, ale to chyba jakaś siksa młoda i widzę, że zajmowała się do niedawna raczej immunologią dziecięcą, nie ma nic o sukcesach na polu niepłodności immunologicznej (muszę się pobadać pod tym kątem). Tylko pliiiz, orientacyjne koszty wizyt oprócz nazwisk poproszę!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Koraa Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wieczorem mam awaryjna wizytę u swojego ginekologa. Proszę o trzymanie kciuków żeby było wszystko ok.

ckaidqk3eepzym33.png

27 lat
    10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
    19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
    11.09.17 pozytywny test ciążowy.
    14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
    19.09.17 pęcherzyk 5,9mm
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, obawiam się że nie ma zbytnio dużego wyboru w tym temacie...większość z nas była u dr. Suchanek w invikcie..ja osobiście uważam że to kumata babka, aczkolwiek troszkę leci schematami. O tej o której piszesz, w życiu nie słyszałam.
    Edit. Aha, koszt wizyty z tego co pamiętam to 160.zl, rejestruj się jak najszybciej w razie co, bo długo się czeka na wizytę..ok 3-4tyg.

Koraa, a dlaczego awaryjna?
    Oczywiście &&& :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 20:34

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, tylko Suchanek. Trzeba się do niej zapisać nawet i 1,5 mies szybciej. Lekarka jest miła, wszystko fajnie tłumaczy, ale leci schematami. Chciałam porobić jakieś badania typu ASA, to powiedziała ze nie ma sensu, ze lepiej zrobić test po stosunku... A jednak czytałam, ze to coś innego. My myśleliśmy nad zmiana na dr Pasnika chociaż przyjmuje aż w Łodzi.

Kora, przesyłam same pozytywne myśli!

Wysłany: 30 października 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Lena i Czara, wybadam jutro jak terminy u tego waszego sucharka. Jeśli będę musiała czekać kilka tygodni, to sama zdążę się zdiagnozować i znaleźć przynajmniej 1 nowy problem medyczny, jestem w tym świetna... że też nie poszłam na medycynę, byłabym lepsza w diagnozowaniu chorób niż dr House

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś się do niej załapałam po tygodniu, bo ktoś odmówił wizytę, czasem warto dzwonić i się dopytywać, Staraczka, a jak po hsg?

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koraa trzymam kciuki :)
    A co sie dzieje :)

lprkgu9rfbd20u5x.png

Wysłany: 31 października 2017, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Ja kiedyś się do niej załapałam po tygodniu, bo ktoś odmówił wizytę, czasem warto dzwonić i się dopytywać, Staraczka, a jak po hsg?
    W piątek mam, musiałam odwołać środę w Tczewie, bo mi się @ spóźniła, ale udało mi się załatwić termin w Redłowie. I teraz się boję, tylko nie zabiegu, a tego co wymyślą tym razem pielęgniary z izby przyjęć, żeby urozmaicić mi życie... Jak przebrne przez IP, to już będzie z górki!
    Dzięki, że pytasz

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Koraa Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocny ból brzucha. Złapało mnie raz w niedzielę i wczoraj pół dnia trzymalo. Sor u mnie w mieście jest kiepski więc wolę od razu iść do swojego ginekologa. Oby to byl tylko efekt zmęczenia .

ckaidqk3eepzym33.png

27 lat
    10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
    19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
    11.09.17 pozytywny test ciążowy.
    14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
    19.09.17 pęcherzyk 5,9mm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, czyli wróciłaś do Redłowa ;) Teraz już musisz tylko zgłosić się na HSG? Pamiętaj, żeby mieć przy sobie wynik CRP i czystość pochwy. Ze mną była dziewczyna, która miała te wyniki, ale jakieś bakterie miała! Podczas zapisywania nie dopilnowano... No i oczywiście nie zrobiono jej badania, musiała się podleczyć.

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - powodzenia :)
    Koraa - trzymam && aby było tak jak mówisz.

Fakt, ja w ubiegłym tygodniu umawiałam się do dr Suchanek i... uwaga - termin wizyty 11 grudnia! Więc dzwoń jak najszybciej :) MOŻE uda Ci się jeszcze w tym roku...

Edit: Dzięki tym wszystkim wizytom odłożonym w czasie, moje kartki w kalendarzu fruwają jak głupie! Chyba na wszelki wypadek kupię sobie już na '18...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 08:38

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!

Wysłany: 31 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Staraczka, czyli wróciłaś do Redłowa ;) Teraz już musisz tylko zgłosić się na HSG? Pamiętaj, żeby mieć przy sobie wynik CRP i czystość pochwy. Ze mną była dziewczyna, która miała te wyniki, ale jakieś bakterie miała! Podczas zapisywania nie dopilnowano... No i oczywiście nie zrobiono jej badania, musiała się podleczyć.
    Życie mnie zmusiło, niestety i ponownie wystawiło na ciężką próbę cierpliwości, panie znowu były straszne w tej izbie, nawet mnie nie poprosiły mnie do środka, tylko przez drzwi
    -o co chodzi?
    -bo ja mam skierowanie na HSG...
    -badania trzeba mieć!
    -Mam!
    -crp!
    -Mam!
    -wymaz!
    -Mam
    -dowód osobisty!
    -MAM!
    - To czekać, doktór poprosi.
    I poprosił po 1,5 h.
    Boję się tych kobiet! Ale chcę mieć to z głowy, zwłaszcza, że ten cykl i tak spisuję na straty - muszę się dometylować i dofolianować, więc może być nawet rtg, po którym lepiej odczekać 3 tyg przed <3
    A doktor fajny, miał różowe skarpety, i mówi mi "i w tym miesiącu nie współżyjemy", a jak go spytałam "Pan też?" to się nawet uśmiechnął. Może przetrwam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 08:42

lena7 lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam są spoko lekarze ;) Badanie na bank będzie robił Ci taki z większym nosem, ciągle żartuje. Nawet pielęgniarki są miłe!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 08:58

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 października 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a ja mam jeszcze jedno pytanie. Jak robicie sobie badania prywatnie w UCK, to ceny są takie jak w tych cennikach, czy powiekszone o te 23%? Bo w tych ich cennikach jest taka notatka:
    UWAGA: Jeżeli badanie nie jest z zakresu opieki medycznej, służącej profilaktyce, zachowaniu, ratowaniu, przywracaniu i poprawie zdrowia, to cena badania będzie powiększona o należny podatek VAT w wysokości 23%.
    No i nie wiem, czy to chodzi o badania bez skierowania czy o coś innego.

Dostałam maila z Diagnostyki z cenami badań:
    P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA - 110 zł, czas oczekiwania na wynik 12 dni roboczych
    P/c. p. beta-2-glikoproteinie I w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA - 170 zł, czas oczekiwania na wynik 15 dni roboczych
    P/c. p. fosfatydyloinozytolowi w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA - 110 zł, czas oczekiwania na wynik 40 dni roboczych
    P/c. p. protrombinie w kl. IgG i gM (łącznie) met. ELISA - 130 zł, czas oczekiwania na wynik 40 dni roboczych
    Białko C, aktywność - 80 zł, czas oczekiwania na wynik 7 dni roboczych
    Białko S, aktywność - aktualnie nie wykonujemy
    białko s wolne - 80 zł, czas oczekiwania na wynik 8 dni roboczych
    D-dimer, ilościowo - 40 zł
    Helicobacter pylori IgG - 35 zł

Czy to jest normalne, że na badania P/c. p. fosfatydyloinozytolowi i P/c. p. protrombinie trzeba czekać 40 dni?! W UCK robią szybciej?
    W sumie mam czas, bo Suchanek ma terminy a koniec grudnia (nie dam rady, bo wyjeżdżam) albo w nowym roku. Może pójdę jednak do tej siksy z Invimedu, chociaż mi zleci jakieś sensowne badania, a nie tak latam jak ślapa kura.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie same :)

W Sanitas są wizyty na 1 grudnia: https://www.twojnzoz.pl/wyszukiwarka/3/112/3223?localization=54.3959006%2C18.5886654&entityId=22

Wysłany: 31 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Takie same :)

W Sanitas są wizyty na 1 grudnia: https://www.twojnzoz.pl/wyszukiwarka/3/112/3223?localization=54.3959006%2C18.5886654&entityId=22
    Dzięki! Jakaś dobra wiadomość wreszcie. Bałam się, że będę musiała płacić o 1/4 więcej.
    O patrz, a ja tylko w Invikcie pytałam i zaproponowali mi panią Ochman z gdańskiej invikci, ale ponieważ ta moja invikcia tak strasznie mnie zawiodła, a pani O, ma oooooooo takie złe opinie w necie, to się na nią nie skuszę. Zadzwonię do tego Sanitas!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko w Sannitas wizyta jest o 10 zł droższa, czyli kosztuje 170 zł.

Wysłany: 31 października 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tych wydatkach jakie ponosimy to te 10 złotych nie robi wrażenia ;)
    Ale dzisiaj mój piękny pan zrobi minę, jak mu powiem ile chcę wydać na badania! Muszę to chyba nagrać, żebym mogła się tym dłużej cieszyć

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachunki trzeba zbierać żeby dziecku przedstawić później ;)

Koraa, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

Wysłany: 31 października 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Rachunki trzeba zbierać żeby dziecku przedstawić później ;)
    Biedny mały potomeczek - dług publiczny wzrósł w ciągu ostatnich 2 lat do niewyobrażalnego poziomu, a do tego już mi kilka tysięcy wisi. Ba, w spadku po mnie dostanie tylko jakiś zmutowane geny. Biedne dziecko!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ