Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka, Ty sie mamie i tacie udałaś!
Ale fakt, przy tych problemach trzeba s..ć mamoną, niestety
I do tego tak jak ladnie opisalas panie w szpitalu, jeszcze mieć silę, by znosic czyjes humorki..StaraczkaNika lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
lena7 wrote:Staraczka, Ty sie mamie i tacie udałaś!
Ale fakt, przy tych problemach trzeba s..ć mamoną, niestety
I do tego tak jak ladnie opisalas panie w szpitalu, jeszcze mieć silę, by znosic czyjes humorki..
Ja wierzę w karmę - jak życie dokopie, to potem wynagrodzi. Skoro nawet ZUS w końcu wysyła wyrównanie, to jest nadzieja!
Badania jeszcze jakoś przeżyję, ale na IVF trzeba będzie potem poodkładać... Ale będzie fajnie, jak będziemy sobie podliczać, ooo mamy już na pół potomka!
Żeby tylko ta immunologia nie wyszła mi całkiem sfajdana, bo leczenie tego, te jakieś wlewy, szczepionki to już jakaś finansowa katastrofa i może mnie załatwić na dobre. -
To trzymam kciuki, zeby do tego nigdy nie doszło! i zeby immuno byly ok
Ja co prawda na cale szczescie nie doszlam do etapu wlewow czy szczepien, ale z tego co sie orientuje, to najczesciej lekarze/profesorowie zlecaja to po poronieniach, wiec nie tak rach ciach najpierw na pierwszy rzut ida sterydy..
Niestety koszt ivf w porownaniu do naszych zarobkow jest za duzy, a i tak sapią co chwile w tv i strasza..ja sie boje zeby przypadkiem nasz rzad nie popierzyl tak z ivf, ze w ogole to bedzie dla nas nieosiagalne..juz kiedys ktos mial pomysl, zeby wprowadzic ograniczenie liczby komórek, które można zapłodnić metodą pozaustrojową
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Słuchajcie Laski!
Wyobraźcie sobie, że właśnie dostałam maila od INVCTY, że rusza program dofinansowania IVF w Gdańsku i Wawie...
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualny
-
Witam, staramy się z mezem o 1wsze dziecku już prawie rok i nic, postanowiłam zrobić sobie badania w klinice GAMETA w Gdymi, ale kompletnie ich nie rozumiem, czy ktoś moglby mi jej wytlumaczyc?
ANTY HBs - 9,3 lU/l
TSH(S) - 16,05 pmol/l
TSH(S) - 1,41 mlU/l
AMH - 0,868 i niestety kreseczka w dol obok
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, zrobiłam dodatkowe badania , zleciła je dr Suchanek
Fenotyp komórek NK
Komórki NK 9.0 % (6 - 27)
Komórki NK 0.14 G/l (0.10 - 0.67)
Komórki NKT 0.7 L % 0,9 - 15,1
Komórki NKT 11 L komóki/ul 19,7 - 344,4
CD56high / CD16neg 4.0 %
CD56dim / CD16pos 66.0 %
Komórki NK aktywowane - wczesne 0.3 % 0,0 - 0,5
Komórki NK aktywowane - wczesne 0 komórki/ul 0,0 - 10,0
Komórki NK aktywowane - późne 6.4 % 0,20 - 7,28
Komórki NK aktywowane - późne 7 komórki/ul 3 - 99
Krążące antykoagulanty
LA1 dRVVT - test przesiewowy 27 L sek (31 - 44)
LA PTT - test przesiewowy 33 sek (33 - 45)
Kompletnie się nie znam na tym, może Wy macie doświadczenie z takimi badaniami. -
Mokka chyba najwazniejszym jest to, ze NK masz na dobrym poziomie. Lekarze mówią, że podczas starań powinno być w granicach 10-12%, Ty masz 9%. Nie orientuję się natomiast w tym teście przesiewowym...
I tak z ciekawości, gdzie robiłaś? Dużo ludzi było?
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
kinga27.30 wrote:Mokka chyba najwazniejszym jest to, ze NK masz na dobrym poziomie. Lekarze mówią, że podczas starań powinno być w granicach 10-12%, Ty masz 9%. Nie orientuję się natomiast w tym teście przesiewowym...
I tak z ciekawości, gdzie robiłaś? Dużo ludzi było?
Kinga robiłam w UCK. Ostanio NK było na poziomie 14%( laboratorium bruss). Byłam w piątek o 13, wszystko zajęło mi może 20 min, bardzo sprawnie poszło. -
Szok!
2014.06. - start
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny , czytam od jakiegoś czasu to forum..aż w końcu się zalogowała.
Jesteś po pierwszej wizycie u doktora Czecha. Szanse na zajście naturalne 1% czyli dla Nas znikome. Lekarz proponuje in vitro .. Czekamy na wyniki genetyczne , które zlecił. . i powiem szczerze że nie wiem co dalej.. czy jeśli na wizycie na której lekarz odczyta wyniki a my zdecydujemy się na in vitro to mogą już pobrać od Męża nasienie ? oczywiście jeśli genetyka Jego byłaby w porządku.
Pytam bo mieszkamy za granicą i w ogóle nie wiemy jak to wszystko wygląda -
nick nieaktualny
-
Mokka nie znam się na tym robialm NK, ale nie zagłębiam się w to bo były ok. Ale wyglądają ok, natomiast testy przesiewowe pierwszy raz widzę, mi Suchanek tego nie zlecała.
Darianna, moim lekarzem prowadzącym jest dr.Cz. ja do niego nie mam zastrzeżeń,
Jeśli to nie będzie jakaś wizyta o poznej porze, to nasienie można oddać od razu, najlepiej zadzwoń i się dopytaj do której godziny można oddać nasienie.jak jesteś za granicą, to jakbyś nie chciwla narażać sie na koszta, mogę jutro dryndnac, i się o to zapytać?
A dlaczego tylko 1% u Ciebie na zajście w ciążę? Cz. Ci to powiedział?
Oczywiście jeśli nie chcesz, nie odpowiadajStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
nick nieaktualnyLena 7 tak doktor Cz to powiedział po swoich wyliczeniach które uzyskał z naszych rozmów .Mój mąż ma słabe nasienie , że mną wszystko w porządku. Jednak zastanawiam się czy nie próbować czegoś przed in vitro ..tylko jak czytam o tych inseminacjach i żako kiedy słyszę pozytywy Jutro zadzwonię i zapytam , może coś więcej się dowiem ale dziękuję za chęci ahhh , chyba czeka Nas dluuuuga droga i cierpliwość .. a na dodatek moja tarczyca wynosi 4
-
nick nieaktualnyDarianna, a jakie parametry ma obniżone Twój mąż? Nam rok temu dawano mniej niż 1% szans, mąż zaczął się ostro suplementować, ćwiczyć, ograniczył alkohol i zaszłam 3 razy w ciążę. W niektórych przypadkach warto dać sobie kilka miesięcy na naprawdę i obserwację.
-
nick nieaktualnyCzara aż motyle w brzuchu mam jak to powiedziałaś ... Moj maz nie chce in vitro bo dla Niego to.. to nie tak jak powinno ale oczywiscie bierze te opcje pod uwage .Robiliśmy dwa razy badanie nasienia , wyszło ze ma żywotność 51% a morfologia 2% . Nie wiem co jest jeszcze ważne jeśli chodzi o te wyniki. Mogłabyś powiedzieć jakie to były suplementy ? pierwszy lekarz w Bydgoszczy tez nam przepisał na 2 miesiące i nic a zaś dr Cz powiedział ze suplementacja jest wycofywana i nie ma sensu jej brać więc gubimy się trochę a jeśli mogę zapytać - takie dość intymne pytanie STARANIE to w "" dwa razy dziennie czy 4 razy w tygodniu ? bo ginekolog moja twierdzi ze nie ma co działać 2x dziennie bo to aż nie fajne ..i że plemniki żyją do 3 dni.. ahhh , można zwariować ale czego się nie zrobi aby w końcu mieć Maleństwo
-
Darianna, mój na początku też nie chciał ivf, ale z czasem priorytety mu się zmieniły.
Seks 2x dziennie moim zdaniem jest mijaniem się z celem, zwłaszcza jak parametry są obniżone.. tak co drugi, trzeci dzeien najlepiej, a w okresie okołoowulacyjnym codziennie.
Nam Cz. Tez mowil ze żadnych suplementów, a zwłaszcza broń boże salfazinu który M brał, prze Gameta. Ja jednak z tym się nie zgadzam, uważam że suplementy nie zaszkodzą, trzeba wiedzieć tylko jakie, Czara więcej powie na ten temat.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn