Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Koraa wrote:Cześć. Jestem po wizycie. Dzidzia zdrowa , bardzo ruchliwa ma już 4,3 cm. Lekarz obstawia dziewczynkę. Ja dostałam L4 koniec pracy. Stres w pracy źle na mnie działa i dlatego mam te bóle. Na 90% były one spowodowane zmęczeniem. Fakt cały wtorek środę i dziś przeleżałam w domu i czuję się bardzo dobrze. We wtorek mamy prenatalne. Odstawił mi już lekarz duphastan.
W którym jestes tyg i dniu?
Ja nam prenatalne 16.11 to bedzie 12t.5d -
nick nieaktualny
-
Hej, Lena7 jestem po HSG! Przetrwałam zabieg w Redłowie. Jestem drożna, jakbym się podmywała kretem a nie płynem do higieny intymnej. I udało się założyć cewnik bez kulociągu, także mniej bolało.
Możliwość przywrócenia owulacji - checked
Drożność - checked
Immunologia - do zbadanialena7, kinga27.30, anusia24 lubią tę wiadomość
-
lena7 wrote:No to super! Ciesze się że drożność taka piękna idziesz teraz do Suchanek, czy tej drugiej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 16:55
Ana31 lubi tę wiadomość
-
Matko, Staraczka, zazdroszczę Ci, że ominął Cię kulociąg
Ekstra - oby do przodu
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
kinga27.30 wrote:Matko, Staraczka, zazdroszczę Ci, że ominął Cię kulociąg
Ekstra - oby do przodu
Mój mąż zrobił ten pakiet badań dla mężczyzn z Diagnostyki, wyszłh mu za wysokie monocyty i fibrynogen. Mam się o niego martwić? -
Ja strasznie przeżyłam hsg..myślałam że mi wyrwali macicę! I nie wiem czy to było z kulociagiem, czy bez, jak bez, to z bym pewnie straciła przytomność!!
Nie wiem Staraczko co to te monocyty i to drugie, przykro mi..
A tak z ciekawości, gdzie umówiłas się do Limona? Prywatnie, czy na NFZ?Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
StaraczkaNika wrote:Do obu! Najpierw dam szansę młodej, bo ma szybkie terminy- niech mi chociaż jakieś sensowne badania zleci. W tym czasie będę cierpiwie ( taaa... akurat) czekać na wizytę u sucharka i będę mogła do niej iść z jakimiś wynikami. I jeszcze genetyka załatwiłam, prof. Limon. Nachodzę się teraz po lekarzach i laboratoriach. Jak mi lekarze powiedzą, ile czasu muszę się regulować zanim będę zdatna do zaciążenia, to uderzam do gamety. Taki mam plan ogólnie. No, a potem ciąża, szybki poród, wychowanie małego błyskotliwego gaduły i sukcesy wychowawcze
StaraczkaNika napisz proszę gdzie umówiłaś się do prof. Limona? Czy prywatnie ? Terminy mega odległe? -
Co do wieku ciąży to nie jest u mnie takie łatwe , ponieważ bardzo mi się poprzestawiał cykl a nie monitorowałam go, bo akurat daliśmy sobie wolne od starań. Raczej dziś jestem w 12 tygodniu i 2 dniu ale.. na pewno weszłam już w 12 tydzień
kotek87 lubi tę wiadomość
27 lat
10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
11.09.17 pozytywny test ciążowy.
14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
19.09.17 pęcherzyk 5,9mm -
nick nieaktualny
-
lena7 wrote:Ja strasznie przeżyłam hsg..myślałam że mi wyrwali macicę! I nie wiem czy to było z kulociagiem, czy bez, jak bez, to z bym pewnie straciła przytomność!!
Nie wiem Staraczko co to te monocyty i to drugie, przykro mi..
A tak z ciekawości, gdzie umówiłas się do Limona? Prywatnie, czy na NFZ? -
mokka wrote:StaraczkaNika napisz proszę gdzie umówiłaś się do prof. Limona? Czy prywatnie ? Terminy mega odległe?
-
anusia24 wrote:Staraczka fajnie to ujelas z tą drożnością Badanie nielekkie, ale przynajmniej wiesz ze w tej kwestii jest ok!
Dziewczyny podpowiedzcie jak długo czeka się na wizyte do dr Suchanek? A moze ktoras z Was jeszcze orientuje sie czy w ktoryms szpitalu da sie w miare szybko zrobic histeroskopie?? Bylam w tygodniu w Wejherowie to umowili mnie dopiero na luty na kwalifikacje (wiec moze w ogole sie nie zakwalifikuje...? ), wiec kto wie moze za rok zrobia.. A ja wolalabym jednak jakos troche szybciej
Ja miałam w kolejnym cyklu w Kartuzach. słyszałam, ze w Kościerzynie też jest wzglednie szybko. Szukałam, gdzie najszybciej.
Edit: A do Suchanek, czekam 1,5 miesiąca (wizytę mam wpisaną na grudzień).Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 22:26
anusia24 lubi tę wiadomość
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
Nie ma problemu niestety dość daleko od 3city, ale przynajmniej takich terminów nie ma. HSG mialam w Kościerzynie u też z cyklu na cykl.
2014.06. - start
Staraczka, a skierowanie od kogo miałaś do Limona?
Ja widzę że do Suchanek już nie co miesiąc można się załapać, ale nawet co 1,5
Ja miałam histero na klinicznej, i nie było takich odległych terminów.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
lena7 wrote:Staraczka, a skierowanie od kogo miałaś do Limona?
lena7 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hana27 wrote:Hej polecacie jakiegoś dobrego hematologia w trójmieście? Wyszły mi dwie mutacje:MTHFR heterozygota oraz PAI 4G homozygota. Z kim takie wyniki obgadac bo nie wiem teraz co dalej.
EDIT: o diabetolożce zapomniałam, może dlatego że ogólnie wypieram tę panią z myśli. I już wiem co to jest hematolog, z nimi też biednie u nas w 3cityWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 17:21