Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Piątkowskiego, oprócz tego bylam na konsultacjach u Ł. w invikcie, chce jeszcze zobaczyć co dr Szczyptańska z invicty o tym wszystkim sądzi wówczas zadecyduje co dalej. Generalnie to jestem lekko podłamana, ze to wszystko się tak ciągnie a ciazy jak nie było tak nie ma. 12 czy 14 mm w 5 dc to za dużo, tak mówił lekarz
-
nick nieaktualnyMokka ja też wczoraj przeryczalam cały dzień....ale zobacz każdej z dziewczym którym się udało,też biedne musiały to przejść. Nie możemy się poddawać póki starczy sił i życia działamy. Musi się kiedyś udać!... Ja spróbuję jeszcze raz inseminacje a następnie in vitro. Szkoda,że w Gdyni nie ma refundacji tylko w Gdańsku...ech kupiłam mieszkanie w Gdyni...
-
Malyprosiaczek wrote:Lena faktycznie ostatnio więcej piłam soków niż wody... Kora a powtarzałas badanie w tym samym laboratorium?
27 lat
10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
11.09.17 pozytywny test ciążowy.
14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
19.09.17 pęcherzyk 5,9mm -
A ja dziś skorzystałam z tej promki w Invicta na badania i zamiast 300 zł wydałam tylko 150
Tak się podniecam tym, że zastanawiam się co jeszcze mogłabym zbadaćlena7 lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Nooo ja też mam zamiar we wtorek do Invicta skoczyć i zrobić ANA (kpl: 157,00 zł) i APA (176,00 zł) za -50%
I tak jadę do Gamety, to co mi szkodzi zawsze coś dodatkowego...
Bazylkove - co robiłaś ciekawego?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Słuchajcie, jeżeli macie Diagnostykę gdzieś niedaleko, to mają promocję do końca roku: witamina D3, wapń całkowity, fosfór nieorganiczny - 45 zł
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
nick nieaktualny
-
kinga27.30 wrote:Nooo ja też mam zamiar we wtorek do Invicta skoczyć i zrobić ANA (kpl: 157,00 zł) i APA (176,00 zł) za -50%
I tak jadę do Gamety, to co mi szkodzi zawsze coś dodatkowego...
Bazylkove - co robiłaś ciekawego?
Robiłam TSH, LH, FSH, Testosteron, wit d i kwas foliowy
A powiedz co to takiego to ANA i APA?7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
ANA: p/c p. Jądrowe a APA: p/c p. łożyskowe. Tu są dość dobrze opisane: https://www.poronilam.pl/badania-po-poronieniach/badania-po-poronieniach-immunologiczne/ Co prawda jeszcze mi ich nie zlecili, ale jak jest taka promocja, to żal nie skorzy skorzystać.
Nie ma sprawy Czara a jak się czujesz?
2014.06. - start
StaraczkaNika wrote:mokka i jak tam doktorka Sz.? Jakie recepty Ci dała i na jakie badania wysyła? Strasznie jestem ciekawa tej pani!
Sorki, że dopiero teraz, ale wcześniej nie miałam czasu tutaj zajrzeć. Droga, Sz. bardzo mi podeszła. Dała skierowanie na dodatkowe badania tj. cytokiny, białko C. Po zapoznaniu się z wynikami stwierdziła, że mogą być problemu immunologiczne-nie podobało jej się NK (wynik z bruss wskazuje na nieprawidłowe, wynik z UCK prawidłowy %). Przy okazji dowiedziałam się, że mogę mieć polipa, ale dokładniejszą diagnozę postawi 10dc czyli za ok.3 tyg. Zleciła jeszcze LH, estradiol, prg. Przepisała mi pabi dexamethason. Zostaję u doktorki:)
Dziewczyny czy znacie lek pabi dexamethason ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 20:10
-
mokka wrote:Sorki, że dopiero teraz, ale wcześniej nie miałam czasu tutaj zajrzeć. Droga, Sz. bardzo mi podeszła. Dała skierowanie na dodatkowe badania tj. cytokiny, białko C. Po zapoznaniu się z wynikami stwierdziła, że mogą być problemu immunologiczne-nie podobało jej się NK (wynik z bruss wskazuje na nieprawidłowe, wynik z UCK prawidłowy %). Przy okazji dowiedziałam się, że mogę mieć polipa, ale dokładniejszą diagnozę postawi 10dc czyli za ok.3 tyg. Zleciła jeszcze LH, estradiol, prg. Przepisała mi pabi dexamethason. Zostaję u doktorki:)
Dziewczyny czy znacie lek pabi dexamethason ??? -
mokka wrote:
Dziewczyny czy znacie lek pabi dexamethason ???
Znamy Ja biorę na obniżenie androgenów. Lista skutków ubocznych w ulotce jest przerażająca.. no ale działa.
Jaką masz przepisaną dawkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 20:34
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
StaraczkaNika wrote:Dzięki. Czuję się zaintrygowana. A długo czekałaś na wizytę? Bo może też dam pani Sz. szansę, a nie wiem na ile wcześniej dzwonić, żeby się wstrzelić w 1-5 dc. Wygląda na to, że pani Sz. ostro się za Ciebie wzięła, a to dobrze rokuje. Mam nadzieję, że przyniesie Ci szczęście
Kochana, też mam taką dzieje !
Na wizytę zapisałam się 6.11. więc czas oczekiwania na wizytę względny. Nawet miała wcześniejsze terminy, ale nam nie pasowały. Doktora przy okazji wspomniała, że nie mam się tak bardzo skupiać na tej ciąży, bo może problem jest "w głowie" i kazała wyluzować. Fajna z niej kobieta. Zrozumiała mnie -
nick nieaktualnyKinga, czuje się dobrze. Cały czas jestem jednak niespokojna, boje się każdego bólu brzucha czy mniejszego bólu piersi. Oszaleć można. Staram się nie czytać internetów i nie nakręcać. Mam nadzieje, ze po 12 tyg w końcu moja głowa odpocznie.
Mam wynik białka S - 52%, norma od 64%,czyli chyba będę kwalifikowała się do refundacji heparyny.
Asiu, co Ty dokładnie bierzesz? Ja teraz fraxiparine i mam jej dość. Igła jest gruba i tępa. Dzisiaj udało mi się wbić za 3 razem, po każdej próbie zostają ślady. Wcześniej miałam neoparin i on miał cienką igłę, chociaż wpuszczanie płynu bardzo bolało. Jeśli dadzą mi refundację to spróbuje Clexane.
Dziewczyny, ja się na Sz. Zawiodłam, ale wierze, ze Wam pomoze -
Hej dziewczyny. Powtórzyłam badanie krwi i moczu w diagnostyce. Na wyniki moczu muszę czekac, ale badanie krwi mam od wczoraj i zastanawiam sie czy to anemia ? Poniżej normy mam erytrocyty, hemoglobinę, hematokryt, MCHC i limfocyty z tym ze limfocyty poniżej normy wyszły mi w diagnostyce a w brussie ze mieści sie normalnie w skali. Reszta wymienionych badań i w brussie i diagnostyce sa zaniżone i skale sa mega podobne. Za to wartości podwyższone to RDW, neutrofile. Dostałam od gina w tabletkach żelazo 1x1. Troszkę sie boje ze cos jest nie tak chociaż moze takie wartości w ciąży sa właśnie zmienne? Jak myślicie ?
-
bazylkove wrote:Znamy Ja biorę na obniżenie androgenów. Lista skutków ubocznych w ulotce jest przerażająca.. no ale działa.
Jaką masz przepisaną dawkę?
Bazylkove mi dr przepisała na NK, a z tego co pamiętam większość dziewczyn bierze encorton.
Skutki uboczne dramat. Przepisała mi 1 tabletkę dziennie, nie wiem czy nie lepiej wstrzymać się z tym do wizyty u dr Suchanek.
-
Czara, nie pociesze Cię.. schizy najprawdopodobniej będziesz miała do końca ja nawet teraz mam, bo np. cycki trochę mnie mniej bolą, albo mała rusza się mniej niż wczoraj..takie jak my, niemiło doswiadczone, są chyba skazane na wieczny niepokój kiedy teraz wizytujesz? Powodzenia:-)
P.s Clexane ma lepszą igłę, ale za to jest droższe, ale jak masz refundację, to ok.
Prosiaczku, mi w ciąży to odwrotnie, wynik mam wystrzałowe! Żadnej strzałki w morfologii, nawet cytologia 1stopnia, gdzie całe życie mialam 2..także patrząc na siebie widzę że ciąża wpływa na organizm, u Ciebie w drugą stronę, ale skoro wyniki widział lekarz i przepisał Ci żelazo, to powinno być ok.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualnyMokka, z tego co czytalam, to głównie na nk dostaje się steryd (encorton albo metypred) lub wlewy - ale ich Suchanek nie daje. Z Twoim lekarstwem nigdy się nie spotkałam.
Niestety, w przypadku sterydów tez musisz się liczyć ze skutkami ubocznymi. Ja mam wysypane policzki i szyje, wypadają mi włosy, na początku ciagle głodna byłam. Lena za to nie miała żadnych skutków ubocznych