Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
mokka wrote:Kochana jestem tak zdesperowana, ze wszystkiego jestem w stanie spróbować. To wszystko tak długo się ciągnie, niby nikt nie widzi w niczym dużego problemu, a jednak się nie udaje. Ocipieć można:/
-
Laski, a gdzie na stronie Invicty jest napisane o tej promocji? Przypomnijcie do kiedy ona trwa i na jakie badania? Staraczka, a Ty jakie badania będziesz robić korzystając z przywileju -...% ?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
kinga27.30 wrote:Laski, a gdzie na stronie Invicty jest napisane o tej promocji? Przypomnijcie do kiedy ona trwa i na jakie badania? Staraczka, a Ty jakie badania będziesz robić korzystając z przywileju -...% ?
Do końca miesiąca:)
Staraczka zdam relacje. Btw będę miała już spore porównanie - 5 gin uhuuuuuuu! -
Ja wpisałam w wyszukiwarkę invicta gdynia pobierz kupon i wyskoczył link do strony, gdzie trzeba wpisać dane i pobrać kuponik -50% zniżki na badania laboratoryjne (z krwii, genetyczne niestety nie). Kuponik jest ważny do końca listopada.
A ja chcę badać cały zespół antyfosfolipidowy czyli z 5 badań, białko c i s, ferrytynę, helicobacter, cytokiny th1/th2, d-dimery, może jeszcze jakies cytomegalie, toxoplazmozę, albo może różyczkę. O, jeszcze przeciwciała anty-TPO czy jakoś tak. Mam jeszcze tydzień, zanim będzie najlepszy czas na badanie przeciwciał, więc jeszcze sobie coś dopiszę do listyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 20:36
-
mokka wrote:Do końca miesiąca:)
Staraczka zdam relacje. Btw będę miała już spore porównanie - 5 gin uhuuuuuuu!Teraz ma być jak ja chcę
-
O kurka, to ja chyba też skorzystam! W przyszłym tygodniu będę w gamecie, to może zdążę zajechać do invicty i też zrobię kilka... muszę poszukać co mają, eh szkoda że genetyki to nie obejmuje, bo chyba czas zrobic kariorypy... z tego, co widzę, kariotypy gameta ma najtaniej.
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
nick nieaktualnyAsiu, Kamień z serca!
Któraś z Was pytała się o hematologa. Ja chodzę do dr Matyśniaka w Medicover. Zleca od razu heparynę, ale z refundacja tylko gdy wyniki wskazują na trombofilie. Ja już zrobiłam wszystkie badania i czekam na wyniki. Wtedy zobaczymy co dalej. Asiu, jakby co, odezwę się -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny..
Szukam pomocy, biegam po wątkach i wróciłam i do Was, być może któraś mi pomoże, podpowie
Skopiuję tekst z innego wątku..
Być może mnie pamiętacie, podchodziłam do IVF w Gamecie i troszkę tu podpytywałam. Stymulacja była długa (14dni) i ciężka, ostatecznie pobrano 4 komórki jajowe, niestety żaden z zarodków nie dotrwał do 5 doby - przestały się rozwijać.
Dostaliśmy zalecenie wykonania kariotypów, a ja dodatkowo zrobiłam pakiet na trombofilię i mutację..
Dostałam dziś wyniki pakietu na trombofilię..
Nie wiem jak to ugryźć, od czytania w necie robi mi się coraz gorzej
Może Wy coś podpowiecie? Będę wdzięczna!
Czynnik V R2 H1299R - FV R2_4070A - układ heterozygotyczny - nieprawidłowy
MTHFR C6677T - układ homozygotyczny - nieprawidłowy
PAI-1 4G układ heterozygotyczny - nieprawidłowy
czynnik V Leiden prawidłowy
MTHFR A1298C prawidłowy
Protrombina Czynnik II prawidłowy
Dla mnie czarna magia
Pomoże któraś?
Nie mamy jeszcze wyniku kariotypów, ale chyba nie mam złudzeń, że będzie ok
Powiedzcie co jeszcze powinnam zbadać? DO jakiego lekarza w ogóle się udać? Czy zwykły gin to ogarnie? ( chodzę aktualnie do dr. Cz. Gameta Gdynia - w związku z IVF).. Czy muszę się wybrać do genetyka, hematologa, immunologa?? Jestem pogubiona i totalnie pomieszane mam w głowie, błądzę jak dziecko we mgle -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoże warto zrobić. Podobno wysoka fragmentacja może powodować wczesne poronienia albo ze zarodki się nie rozwijają dalej. Uszkodzeń dna nie widać gołym okiem tak jak morfologii. Badanie kosztuje około 350 zł (w invimed chyba najtaniej) i czeka się do 14 dni.
Co do Twoich mutacji, to nie wiem co ta pierwsza oznacza. Na Mthfr powinnaś łykać Folian, metylowana b12 i kwas foliowy. A pai podobno ma związek z zagnieżdżaniem. Myśle, ze powinnaś teraz zbadać poziom homocysteiny i zacząć łykać te witaminy. Kilka dni temu dziewczyny pisały o jakiejś firmie, podały tez nazwę strony z której zamawiają (doktor Suchanek im zaleciła). -
nick nieaktualny
-
sylwia198808 wrote:Hej Dziewczyny..
Szukam pomocy, biegam po wątkach i wróciłam i do Was, być może któraś mi pomoże, podpowie
Skopiuję tekst z innego wątku..
Być może mnie pamiętacie, podchodziłam do IVF w Gamecie i troszkę tu podpytywałam. Stymulacja była długa (14dni) i ciężka, ostatecznie pobrano 4 komórki jajowe, niestety żaden z zarodków nie dotrwał do 5 doby - przestały się rozwijać.
Dostaliśmy zalecenie wykonania kariotypów, a ja dodatkowo zrobiłam pakiet na trombofilię i mutację..
Dostałam dziś wyniki pakietu na trombofilię..
Nie wiem jak to ugryźć, od czytania w necie robi mi się coraz gorzej
Może Wy coś podpowiecie? Będę wdzięczna!
Czynnik V R2 H1299R - FV R2_4070A - układ heterozygotyczny - nieprawidłowy
MTHFR C6677T - układ homozygotyczny - nieprawidłowy
PAI-1 4G układ heterozygotyczny - nieprawidłowy
czynnik V Leiden prawidłowy
MTHFR A1298C prawidłowy
Protrombina Czynnik II prawidłowy
Dla mnie czarna magia
Pomoże któraś?
Nie mamy jeszcze wyniku kariotypów, ale chyba nie mam złudzeń, że będzie ok
Powiedzcie co jeszcze powinnam zbadać? DO jakiego lekarza w ogóle się udać? Czy zwykły gin to ogarnie? ( chodzę aktualnie do dr. Cz. Gameta Gdynia - w związku z IVF).. Czy muszę się wybrać do genetyka, hematologa, immunologa?? Jestem pogubiona i totalnie pomieszane mam w głowie, błądzę jak dziecko we mgle
Sylwia, sama mam mthfr 677 i 1298 oraz PAI.
Zalecenia przy tym to metylowane formy wit. B ( kwas foliowy w formie folianu)
Ja biorę B-complex z Douglasa. Dodatkowo łykam acard codziennie - to wskazanie przy PAI. Zbadaj poziom homocysteiny. Kwestia lekarza to byłam u immunolog dr Suchanek. Ginekologa godnego wciąż szukam... -
Sylwia, ja mam PAI i czynnik V R2... lekarze na to nic nie zalecają, jedynie co, to rozszerzać krew acardem.
Polecam zbadanie homocysteiny, wit B12 i kwasu foliowego.
W spr MTHFR - dziewczyny bardziej pomogą, to nie jest nic strasznego, da się żyć
Osobiście jestem pod opieką immunolog (dr Suchanek), gameta (dr Skweres), w grudniu mam wizytę u drugiego juz hematologa (zobaczymy czy oświeci mnie swoją wizją i pomysłem na mnie)...
A tak z innej beczki... dziewczyny, które podchodziłyście do histeriskopii - jak długo czekałyscie na hist-pat? Ja jestem 3 tyg po i jeszcze nie mam wyniku, a cholipcia we wtorek wizyta w gamecie...
2014.06. - start
kinga27.30 wrote:A tak z innej beczki... dziewczyny, które podchodziłyście do histeriskopii - jak długo czekałyscie na hist-pat? Ja jestem 3 tyg po i jeszcze nie mam wyniku, a cholipcia we wtorek wizyta w gamecie...
Ja czekałam chyba 2 tygodnie jakoś tak, ale to w Redłowie.7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
No właśnie... chyba mam coś za coś - szybki termin zabiegu = długi czas oczekiwania na wynik
2014.06. - start
Dziewczyny czy jak miałyście histero to brałyście CLO/Aromek do stymulacji?
Zastanawiam się czy brać czy odpuścić sobie ten cykl7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok