X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    Kochana jestem tak zdesperowana, ze wszystkiego jestem w stanie spróbować. To wszystko tak długo się ciągnie, niby nikt nie widzi w niczym dużego problemu, a jednak się nie udaje. Ocipieć można:/
    Ja pisałam z eftą, której ta doktorka załatwiła już 2 córy i właśnie zapisywała jej clexane już od owulacji, chociaż efta ma tylko mthfry. Konieeecznie mi napisz coś po wizycie! A ja jestem okropnie spóźnialska, więc o to się akurat nie mam prawa obrażać ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a gdzie na stronie Invicty jest napisane o tej promocji? Przypomnijcie do kiedy ona trwa i na jakie badania? Staraczka, a Ty jakie badania będziesz robić korzystając z przywileju -...% ? :)

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • mokka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Laski, a gdzie na stronie Invicty jest napisane o tej promocji? Przypomnijcie do kiedy ona trwa i na jakie badania? Staraczka, a Ty jakie badania będziesz robić korzystając z przywileju -...% ? :)

Do końca miesiąca:)

Staraczka zdam relacje. Btw będę miała już spore porównanie - 5 gin uhuuuuuuu!

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wpisałam w wyszukiwarkę invicta gdynia pobierz kupon i wyskoczył link do strony, gdzie trzeba wpisać dane i pobrać kuponik -50% zniżki na badania laboratoryjne (z krwii, genetyczne niestety nie). Kuponik jest ważny do końca listopada.
    A ja chcę badać cały zespół antyfosfolipidowy czyli z 5 badań, białko c i s, ferrytynę, helicobacter, cytokiny th1/th2, d-dimery, może jeszcze jakies cytomegalie, toxoplazmozę, albo może różyczkę. O, jeszcze przeciwciała anty-TPO czy jakoś tak. Mam jeszcze tydzień, zanim będzie najlepszy czas na badanie przeciwciał, więc jeszcze sobie coś dopiszę do listy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 20:36

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    Do końca miesiąca:)

Staraczka zdam relacje. Btw będę miała już spore porównanie - 5 gin uhuuuuuuu!
    O, to Ty zaprawiona w bojach jesteś! Ja się niby staram od 4 lat, ale nigdy wcześniej nie miałam takiego parcia, więc polegałam na zwykłych ginek przychodniowych i miało być co będzie... ale takie ginki od grzybka to jednak za dużo nie zdziałały :/ Teraz ma być jak ja chcę

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurka, to ja chyba też skorzystam! W przyszłym tygodniu będę w gamecie, to może zdążę zajechać do invicty i też zrobię kilka... muszę poszukać co mają, eh szkoda że genetyki to nie obejmuje, bo chyba czas zrobic kariorypy... z tego, co widzę, kariotypy gameta ma najtaniej.

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziewczyny na echo wszystko na szczęście w porządku, dziewczyny zdrowe :)

kinga27.30 lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, Kamień z serca!

Któraś z Was pytała się o hematologa. Ja chodzę do dr Matyśniaka w Medicover. Zleca od razu heparynę, ale z refundacja tylko gdy wyniki wskazują na trombofilie. Ja już zrobiłam wszystkie badania i czekam na wyniki. Wtedy zobaczymy co dalej. Asiu, jakby co, odezwę się :)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chciałam tego tak dosłownie pisać, ale dokładnie kamień z serca :)

Czara no to kciuki aby wyniki były dobre. Jakby co to pisz.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny..
    Szukam pomocy, biegam po wątkach i wróciłam i do Was, być może któraś mi pomoże, podpowie :(
    Skopiuję tekst z innego wątku..

Być może mnie pamiętacie, podchodziłam do IVF w Gamecie i troszkę tu podpytywałam. Stymulacja była długa (14dni) i ciężka, ostatecznie pobrano 4 komórki jajowe, niestety żaden z zarodków nie dotrwał do 5 doby - przestały się rozwijać.
    Dostaliśmy zalecenie wykonania kariotypów, a ja dodatkowo zrobiłam pakiet na trombofilię i mutację..

Dostałam dziś wyniki pakietu na trombofilię..
    Nie wiem jak to ugryźć, od czytania w necie robi mi się coraz gorzej :(
    Może Wy coś podpowiecie? Będę wdzięczna!

Czynnik V R2 H1299R - FV R2_4070A - układ heterozygotyczny - nieprawidłowy
    MTHFR C6677T - układ homozygotyczny - nieprawidłowy
    PAI-1 4G układ heterozygotyczny - nieprawidłowy

czynnik V Leiden prawidłowy
    MTHFR A1298C prawidłowy
    Protrombina Czynnik II prawidłowy

Dla mnie czarna magia :(
    Pomoże któraś?
    Nie mamy jeszcze wyniku kariotypów, ale chyba nie mam złudzeń, że będzie ok :(

Powiedzcie co jeszcze powinnam zbadać? DO jakiego lekarza w ogóle się udać? Czy zwykły gin to ogarnie? ( chodzę aktualnie do dr. Cz. Gameta Gdynia - w związku z IVF).. Czy muszę się wybrać do genetyka, hematologa, immunologa?? Jestem pogubiona i totalnie pomieszane mam w głowie, błądzę jak dziecko we mgle :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Twój mąż robił fragmentację dna plemników?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    A czy Twój mąż robił fragmentację dna plemników?

Takiego badania nie mieliśmy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może warto zrobić. Podobno wysoka fragmentacja może powodować wczesne poronienia albo ze zarodki się nie rozwijają dalej. Uszkodzeń dna nie widać gołym okiem tak jak morfologii. Badanie kosztuje około 350 zł (w invimed chyba najtaniej) i czeka się do 14 dni.

Co do Twoich mutacji, to nie wiem co ta pierwsza oznacza. Na Mthfr powinnaś łykać Folian, metylowana b12 i kwas foliowy. A pai podobno ma związek z zagnieżdżaniem. Myśle, ze powinnaś teraz zbadać poziom homocysteiny i zacząć łykać te witaminy. Kilka dni temu dziewczyny pisały o jakiejś firmie, podały tez nazwę strony z której zamawiają (doktor Suchanek im zaleciła).

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, ze ta pierwsza mutacja ma związek z trombofilia i wtedy w ciąży brałabys zastrzyki z heparyny. Ale nie jestem pewna!

• mokka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia198808 wrote:
    Hej Dziewczyny..
    Szukam pomocy, biegam po wątkach i wróciłam i do Was, być może któraś mi pomoże, podpowie :(
    Skopiuję tekst z innego wątku..

Być może mnie pamiętacie, podchodziłam do IVF w Gamecie i troszkę tu podpytywałam. Stymulacja była długa (14dni) i ciężka, ostatecznie pobrano 4 komórki jajowe, niestety żaden z zarodków nie dotrwał do 5 doby - przestały się rozwijać.
    Dostaliśmy zalecenie wykonania kariotypów, a ja dodatkowo zrobiłam pakiet na trombofilię i mutację..

Dostałam dziś wyniki pakietu na trombofilię..
    Nie wiem jak to ugryźć, od czytania w necie robi mi się coraz gorzej :(
    Może Wy coś podpowiecie? Będę wdzięczna!

Czynnik V R2 H1299R - FV R2_4070A - układ heterozygotyczny - nieprawidłowy
    MTHFR C6677T - układ homozygotyczny - nieprawidłowy
    PAI-1 4G układ heterozygotyczny - nieprawidłowy

czynnik V Leiden prawidłowy
    MTHFR A1298C prawidłowy
    Protrombina Czynnik II prawidłowy

Dla mnie czarna magia :(
    Pomoże któraś?
    Nie mamy jeszcze wyniku kariotypów, ale chyba nie mam złudzeń, że będzie ok :(

Powiedzcie co jeszcze powinnam zbadać? DO jakiego lekarza w ogóle się udać? Czy zwykły gin to ogarnie? ( chodzę aktualnie do dr. Cz. Gameta Gdynia - w związku z IVF).. Czy muszę się wybrać do genetyka, hematologa, immunologa?? Jestem pogubiona i totalnie pomieszane mam w głowie, błądzę jak dziecko we mgle :/

Sylwia, sama mam mthfr 677 i 1298 oraz PAI.
    Zalecenia przy tym to metylowane formy wit. B ( kwas foliowy w formie folianu)
    Ja biorę B-complex z Douglasa. Dodatkowo łykam acard codziennie - to wskazanie przy PAI. Zbadaj poziom homocysteiny. Kwestia lekarza to byłam u immunolog dr Suchanek. Ginekologa godnego wciąż szukam...

atdcjw4zirwf79qi.png
  • mokka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i na FB jest całkiem fajna grupa o MTHFR, możesz się dużo dowiedzieć

atdcjw4zirwf79qi.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja mam PAI i czynnik V R2... lekarze na to nic nie zalecają, jedynie co, to rozszerzać krew acardem.
    Polecam zbadanie homocysteiny, wit B12 i kwasu foliowego.
    W spr MTHFR - dziewczyny bardziej pomogą, to nie jest nic strasznego, da się żyć ;)
    Osobiście jestem pod opieką immunolog (dr Suchanek), gameta (dr Skweres), w grudniu mam wizytę u drugiego juz hematologa (zobaczymy czy oświeci mnie swoją wizją i pomysłem na mnie)...

A tak z innej beczki... dziewczyny, które podchodziłyście do histeriskopii - jak długo czekałyscie na hist-pat? Ja jestem 3 tyg po i jeszcze nie mam wyniku, a cholipcia we wtorek wizyta w gamecie...

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    A tak z innej beczki... dziewczyny, które podchodziłyście do histeriskopii - jak długo czekałyscie na hist-pat? Ja jestem 3 tyg po i jeszcze nie mam wyniku, a cholipcia we wtorek wizyta w gamecie...

Ja czekałam chyba 2 tygodnie jakoś tak, ale to w Redłowie.

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... chyba mam coś za coś - szybki termin zabiegu = długi czas oczekiwania na wynik :P

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak miałyście histero to brałyście CLO/Aromek do stymulacji?

Zastanawiam się czy brać czy odpuścić sobie ten cykl

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ