Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja odpuściłam, bo na histero jechałam dzień przed owu... @ przyszła wcześniej więc tak głupio wypadło.
kasiaa33 lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Hej dziewczyny byłam dzisiaj na badaniach połówkowych nasz synuś jest zdrowy i prawidłowo sie rozwija. Wazy 250g wczoraj robiłam badania w brussie i wyszło ze mam liczne bakterie w moczu i lekarz wypisał mi skierowanie na ponowne badanie bakteriologiczne moczu. Myślicie ze bruss mogl sie pomylić i powinnam zrobić w innym laboratorium? Ostatnio słyszę same złe opinie o brussie ze ciagle sa złe wyniki itd. Do tego muszę przyjmować żelazo w tabletkach bo bardzo mi spadło
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
No to Bazylku, chyba nie ma sensu faszerować sie lekami stymulującymi, eh te małpy nasze...
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
Malyprosiaczek wrote:Hej dziewczyny byłam dzisiaj na badaniach połówkowych nasz synuś jest zdrowy i prawidłowo sie rozwija. Wazy 250g wczoraj robiłam badania w brussie i wyszło ze mam liczne bakterie w moczu i lekarz wypisał mi skierowanie na ponowne badanie bakteriologiczne moczu. Myślicie ze bruss mogl sie pomylić i powinnam zrobić w innym laboratorium? Ostatnio słyszę same złe opinie o brussie ze ciagle sa złe wyniki itd. Do tego muszę przyjmować żelazo w tabletkach bo bardzo mi spadło
Ja nie wiem, ale ja ufam brussowi, możesz powtórzyć badanie, ja bym od razu zrobiła posiew w razie W..pozatym może mało pijesz wody? Ogólnie ja przed każdym badaniem moczu, robię sobie dzień przed mega "wodną kurację"Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Malyprosiaczku ja też miałam liczne bakterie , ginekolog poprosił o posiew moczu , a ten wyszedł bez zarzutu . Poprostu albo się ponylilo laboratorium , albo jakieś bankierie z ciała zostały sie do próbki .
27 lat
10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
11.09.17 pozytywny test ciążowy.
14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
19.09.17 pęcherzyk 5,9mm -
Malyprosiaczek wrote:Hej dziewczyny byłam dzisiaj na badaniach połówkowych nasz synuś jest zdrowy i prawidłowo sie rozwija. Wazy 250g wczoraj robiłam badania w brussie i wyszło ze mam liczne bakterie w moczu i lekarz wypisał mi skierowanie na ponowne badanie bakteriologiczne moczu. Myślicie ze bruss mogl sie pomylić i powinnam zrobić w innym laboratorium? Ostatnio słyszę same złe opinie o brussie ze ciagle sa złe wyniki itd. Do tego muszę przyjmować żelazo w tabletkach bo bardzo mi spadło
Ja te o brusie/alabie brzydkie rzeczy słyszałam i to z pierwszej ręki - koleżanka sprawdzała wirus mononukleozy i wynik negatywny. Pozytywny wyszedł dopiero u tych wszystkich osób, które pozarażała i badały się w innych labach/przychodniach
Malyprosiaczek lubi tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Oooo, tyle co porządne masełko! Takie jak za dawnych dobrych czasów. Gratuluję!
Ja te o brusie/alabie brzydkie rzeczy słyszałam i to z pierwszej ręki - koleżanka sprawdzała wirus mononukleozy i wynik negatywny. Pozytywny wyszedł dopiero u tych wszystkich osób, które pozarażała i badały się w innych labach/przychodniachStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
lena7 wrote:Gadasz.. hmm, ja słyszałam tylko że ten bruss coś nieteges czasami .ale sama jeszcze odpukac nigdy się nie sparzyłam..może do czasu ..
-
Małyprosiaczek gratuluję zdrowego dużego chłopaczka!
Mam do Was pytanie trochę z "innej beczki". W związku z promocją w Invikcie mąż chce tam zrobić badania nasienia, bo ma zrobić rozszerzone, co daje sporą różnicę w cenie. Myślicie, że w Gamecie nie będą krzywo na to patrzeć, że nie u nich?09.2016 - Start
11.2017 - czas na pomoc - Gameta
04.2018 - operacja żpn
08-09.2019 - 3 IUI nieudane
10.2019 - Ivf krótki protokół
16.12.19 - FET 4bb, beta <0. 1 -
Dziewczyny powiem Wam, ze mam dylemat z tym brussem i chyba jutro spróbuje w diagnostyce. Jeśli wyjdzie ze mam bakterie to zobaczę gdzie dalej bede robic badania. Moze okaże sie, ze nie mam żadnych bakterii bo szczerze mówiąc wczoraj robiąc badanie ogólne moczu i morfologię wyszło mi liczne bakterie w moczu i z morfologii same strzałki w gore bądź w dół. Nawet przy jednej pozycji miałam wartość awaryjna. W żadnych poprzednich badaniach nie miałam żadnych wartości podwyższonych, zaniżonych, a tym bardziej awaryjnych wiec zaniepokoiłam sie tymi wynikami.
-
Gameta akceptuje wszystkie badania zewnętrzne, wiec nie ma problemu.
Pomi lubi tę wiadomość
2014.06. - start
nick nieaktualnyDziewczyny pomocy!
Długo nie pisałam....czara gratuluję,tak się cieszę!
Witajcie nowe dziewczyny,
31.10 miałam inseminacje....endometrium wzorowe hormony też i nasienie ok...niestety miesiączka przyszła....załapałem się nie wiem co robić....zbadać te mutacje.. Kariotyp miałyscie to badane?Kariotyp...
Mokka nie mogę znaleźć Twoich wiadomości co u Ciebie? Jaki plan działania Ci dali lekarze po 3inseminacjach..
Ja nie wiem czy jest sens podchodzić do kolejnych następna mam 27.11 -
Lucky1 wrote:Dziewczyny pomocy!
31.10 miałam inseminacje....endometrium wzorowe hormony też i nasienie ok...niestety miesiączka przyszła....załapałem się nie wiem co robić....zbadać te mutacje.. Kariotyp miałyscie to badane?Kariotyp...
Mokka nie mogę znaleźć Twoich wiadomości co u Ciebie? Jaki plan działania Ci dali lekarze po 3inseminacjach..
Ja nie wiem czy jest sens podchodzić do kolejnych następna mam 27.11
Ja też jestem po 3 nieudanych inseminacjach AID w Gamecie i tak jak Ty jestem podłamana... Zrobiliśmy sobie z mężem 3 miesięczną przerwę ze staraniami, bo psychicznie nie dawałam już rady Do tego dowiedziałam się, po tych 3 inseminacjach że mam mutację MTHFR. Z lekarzem z Gamety jeszcze tego nie konsultowałam. Byłam u jednego hematologa, ale on stwierdził, że te mutacje nie wpływają na zapłodnienie i donoszenie ciąży, i że te badania to już prehistoria, i nie powinno się ich robić, bo one nic nie wnoszą. Stare i durne babsko to było, bo jak wspomniałam o in vitro, to zaczęła mnie przekonywać, że to zło... i mam sobie dziecko zaadoptować...
Odnośnie kariotypu, to my mieliśmy obydwoje z mężem robione te badanie. U mnie to inna sytuacja, bo u męża po badaniu nasienia nie stwierdzili plemników i dlatego zaczęliśmy "grzebać" w genetyce.
Ja także tracę nadzieję w inseminację, dlatego myślę podejść do in vitro. Rok czasu stracony na inseminację i efektu niestety brak
2013 - początek starań
07.2014 - azospermia na podłożu genetycznym
09.2015 - laparoskopia, niedrożność prawego jajowodu
02.2017 - Gameta Gdynia
05,06,09 2017 - 3 nieudane inseminacje AID
2018 - mutacja MTHFR A1298C i C677T, podejrzenie PCOS, lekka niedoczynność tarczycy...
AMH - 5,35
10.2019 - Decyzja, która zmieniła moje życie mam nadzieję, że na lepsze.
23.01.2020 ujrzałam II kreski na teście 😘 naturalny CUD 😘
05.02.2020 ❤ bije 😘
"Ech życie...
powiedz co Ty tam dla mnie jeszcze masz..."
-
nick nieaktualny
-
Czara wrote:Mona, czy u Twojego męża nie znaleziono żadnego plemnika? Miał robioną biopsję?
Lucky, dziękuję. Jeśli macie dobre wyniki, to warto podejść znowu!
Szansa na znalezienie plemnika 1%. Szansa na ciążę z tym plemnikiem 5%. Szansa na zdrowego syna 1%, szansa na zdrową córkę 50%. Dlatego zrezygnowaliśmy z biopsji jąder
Liczby są okrutne2013 - początek starań
02.2017 - Gameta Gdynia
2018 - mutacja MTHFR A1298C i C677T, podejrzenie PCOS, lekka niedoczynność tarczycy...
AMH - 5,35
05.02.2020 ❤ bije 😘
"Ech życie...
-
nick nieaktualny
-
Lucky1 wrote:Dziewczyny pomocy!
Ja nie wiem czy jest sens podchodzić do kolejnych następna mam 27.11
Hej, miałam w Gamecie 4 IUI, w tym jedna ciąża biochemiczna i na razie odpuściłam. Zmieniałam lekrza, porobiłam różne badania i m.in.wyszło mi nieprawidłowe mthfr oraz pai. Od lipca w ogóle nie czuje żebym miała owu. Aktualnie jestem trochę podłamana tym wszystkim. Gorszy czas.
Dziewczyny dziś analizowałam moje owulacje, których od lipca nie czuje, ponadto 6 dc pęcherzyk ma 12-14 mm. O co chodzi ? Dodam tylko, ze w czerwcu byłam na clo przed IUI. Czy to mogło mieć jakiś wpływ ? -
Czara wrote:Tak mi przykro U znajomych znaleźli kilka plemników i jest z tego ciąża. Myślałam, że i u Was tak by mogło się zakończyć.
Jeśli zdecydujecie się na in vitro, może sprawdź też immunologię.
Czara - a jakie dokładnie badania immunologiczne wykonać?2013 - początek starań
02.2017 - Gameta Gdynia
AMH - 5,35
05.02.2020 ❤ bije 😘
"Ech życie...