Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć Sylwia!
Jestem na tzw. żelaznym zestawie, czyli: heparynie, metypredzie i duphastonie. Jutro idę zrobić białko S i d-dimery, powinnnam tez dostać już zestaw do testów genetycznych na trombofilie no i jak będą wyniki to zobaczymy co dalej z heparyna. Brać czy nie brać i czy będzie refundowana (teraz nie jest). Trochę mnie martwi, ze progesteron spadł, jutro powtórzę. -
Czara wrote:Cześć Sylwia!
Jestem na tzw. żelaznym zestawie, czyli: heparynie, metypredzie i duphastonie. Jutro idę zrobić białko S i d-dimery, powinnnam tez dostać już zestaw do testów genetycznych na trombofilie no i jak będą wyniki to zobaczymy co dalej z heparyna. Brać czy nie brać i czy będzie refundowana (teraz nie jest). Trochę mnie martwi, ze progesteron spadł, jutro powtórzę.
Na grupie mthfr dziewczyny pisały o jakimś specjalnym badaniu jak się bierze heparynę, żeby sprawdzać czy dawka heparyny jest Ok. Możesz jeszcze fibrynogen zbadać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 08:03
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny zapomniałam zapytać Dr na wizycie kiedy brać clostibegyt - rano, wieczorem? Lekarz nic nie mówił, więc pewnie bez różnicy, powiedzcie, jak Wy brałyście09.2016 - Start
11.2017 - czas na pomoc - Gameta
04.2018 - operacja żpn
08-09.2019 - 3 IUI nieudane
10.2019 - Ivf krótki protokół
16.12.19 - FET 4bb, beta <0. 1 -
Czara ja przez cały czas progesteron miałam na poziomie 10-12, a ciąża rozwija się prawidłowo, co zdziwiło nawet mojego ginekologa prowadzącego .
Ja mam teraz wizytę 30.11 i już nie mogę się doczekać
27 lat
10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
11.09.17 pozytywny test ciążowy.
14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
19.09.17 pęcherzyk 5,9mm -
Czara nie daj się zwieść tylko... Suchanek będzie oglądała Twoje wyniki czy Skweres? Ja jednak wróciłam do heparyny. Byłam też u hematologa i też kazał brać na nowo. Więc miałam niepotrzebną miesięczną przerwę.Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
nick nieaktualnyAsiu, Suchanek kazała Ci odstawić heparynę?
Ja pewnie pójdę z wynikami do hematologa, na 28.11 mam wizytę u Suchanek, 29.11 u Skweresa. Zobaczę co mi powiedzą. Coś czuję, że przy dobrych wynikach Suchanek będzie chciała odstawić (już poprzednio, gdy białko S było na granicy normy powiedziała, że nie ma wskazań do brania). Z kolei hematolog bez problemu przepisuje, z tym że bez refundacji.
Dzisiaj odsyłam patyczki do testdna. Może do 28 wynik już będzie. -
Czara wrote:Asiu, Suchanek kazała Ci odstawić heparynę?
Ja pewnie pójdę z wynikami do hematologa, na 28.11 mam wizytę u Suchanek, 29.11 u Skweresa. Zobaczę co mi powiedzą. Coś czuję, że przy dobrych wynikach Suchanek będzie chciała odstawić (już poprzednio, gdy białko S było na granicy normy powiedziała, że nie ma wskazań do brania). Z kolei hematolog bez problemu przepisuje, z tym że bez refundacji.
Dzisiaj odsyłam patyczki do testdna. Może do 28 wynik już będzie.
Właśnie chciałam pytać czy badalas mutacje.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
StaraczkaNika wrote:Dziewczyny, a słyszałyście coś o pani ginekolożce Szczyptańskiej? Przyjmuje w gdyńskiej invikci i ponoć w tych nieprzychylnych dla osób pragnących licznych recept czasach przepisuje heparynę już przy MTHFR. Jenyyy... tylko znowu invikcia... brr
Hej! Staraczka mam u niej wizytę 18.11. Chce zobaczyć jakie ona ma podejście do mthfr. Zdam relacje jak byłoStaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochana jestem tak zdesperowana, ze wszystkiego jestem w stanie spróbować. To wszystko tak długo się ciągnie, niby nikt nie widzi w niczym dużego problemu, a jednak się nie udaje. Ocipieć można:/
-
Czara nie, ja do niej nie chodziłam. Mi Śliwiński chciał odstawić, ale pozostawił to do decyzji gin do którego miałam przejść. Tamten kazał odstawić, bo dla niego zwykła mutacja to żadne wskazanie do stosowania. Bez żadnych badań nic, po prostu odstawić. Zmieniłam gina po raz kolejny bo bardzo się zawiodłam (nie chodziło o odstawienie leku), ale przed wizytą jednak na własną ręke (po raz kolejny) zrobiłam badania, kazał brać na nowo, dał skierowanie do hematologa, bo też nie mógł dać mi z refundacją leku, po tyg miałam wizyte i też hematolog kazała właśnie brać heparyne i zleciła mase innych badan. Jak będziesz miała problem z refundacją to będe mogła Ci pomóc.
Kotek, ja uważam,że usg genetyczne jak najbardziej, natomiast co do pappy to ja nie robiłam i uważam,że jest ono mało miarodajne i odradzam.Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
kotek87 wrote:Dziewczyny czy na prenatalne warto isc? Bo, tak sie zastanawiam..
Zależy kotek jak podchodzisz do tej ciąży...musisz sie z tym liczyc, ze na prenatalnych można wykryć wady genetyczne, oczywiście to się rzadko zdarza, ale ja bym chciała wiedzieć czy jest coś nie tak..
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
lena7 wrote:Zależy kotek jak podchodzisz do tej ciąży...musisz sie z tym liczyc, ze na prenatalnych można wykryć wady genetyczne, oczywiście to się rzadko zdarza, ale ja bym chciała wiedzieć czy jest coś nie tak..
-
kotek87 wrote:Ni ale czy te wady są w jakiś sposób leczone? Bo wadę serca można wykryc tez na badaniach w 19 tyg no nie?Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Czara wrote:Asiu, Suchanek kazała Ci odstawić heparynę?
Dzisiaj odsyłam patyczki do testdna. Może do 28 wynik już będzie.
A do jakiego hematologa chodzisz? Polecasz? Bo ja się przebadam w tym miesiącu:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a807fadad63.jpg
Będzie owulacja (chociaż nie wiem jak to się ma do moich temperaturek)! W przyszłym tygodniu rozbijam bank i oddaję z pół litra krwi w gdyńskiej invikci (skoro już taką piękną promkę zrobili... a wiecie, że cytokiny mają za aż 440 złotych? Jakby nie ta promocja, to mogłabym zawału serca dostać słysząc tę cenę. A mam przecież PAI - zawał serca czai się już na mnie!)