Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezsilna, w takim razie póki co trzymam kciuki, żebyś dotrwala w zdrowiu do soboty ✊
Marysia, przykro mi, że 🐵 przylazla... udało się przełożyć wizytę?
Kaś, hello 😁
Ewuszek, masz przerabane z tymi jelitami 🙄 Do stycznia jeszcze trochę czasu więc mam nadzieję, że się ogarną ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 14:42
Ewuszek, bezsilna lubią tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Asia zgadzam się z tym co napisała Lenonki
Doktor jest szczery, nie mydli oczu ja też po ostatniej nieudanej procedurze biłam się z myślami miałam do siebie wyrzuty że może to przeze mnie te porażki że niewystarczająco dobrze się przygotowałam po wizycie ulżyło mi doktor zdjął że mnie ten ciężar odpowiedzialności za to wszystko dokładnie wytłumaczył że nie ma w tym nikogo winy że czasem tak się zdarza dzięki temu mogę teraz iść dalej zamykając tamten rozdział w życiu nie oglądając się za siebie.Asia2000, bezsilna, Lenonki lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz cud ❤️❤️❤️
08.02 AZ FET
11dpt - 206 mlU/ml
14dpt - 1292mlU/ml
19dpt - 7688mlU/ml
28dpt - ❤️ -
Ale macie śliczne dzieciaczki, same cukiereczki. Mam nadzieję, że też kiedyś będę mogła wstawić tu jakiekolwiek swoje zdjęcie 😉
Marysia idziesz jak burza, mimo porażek jeszcze w tym miesiącu będziesz miała kolejną szansę, trzymam kciuki ✊🏻🍀
Limoncia kiedyś musi przyjść ten inny raz, inny cykl, w którym zobaczysz widok, na który czekasz 😊 Nie zawsze będzie biało! Wierzę, że już niedługo doczekasz się ⏸️✊🏻🍀
Patka dobrze pamiętam, że masz już jedno dziecko?
Ewcia nie tylko jeden, a piękny jeden 😉 Dziewczyny ostatnio mi wbiły do głowy, że nie liczy się ilość tylko jakość. Docelowo czekamy na idealny zarodek, a do niego potrzebujemy jednej komórki. Trzymam kciuki żeby okazała się ta właściwą 🙂✊🏻🍀
Ewuszek zgadzam się, że Ś. nas różnie leczy, sama to widzę, że u wielu z Was będących w innych sytuacjach, w innym wieku, mających inne wyniki postępował zupełnie inaczej. A to najlepszy znak jeśli lekarz nie traktuje nas taśmowo tylko indywidualnie 😊 I również życzę szybkiego uporania się z problemami żołądkowymi!
Cyqada kciuki za jutrzejszą wizytę 😊✊🏻🍀Ewuszek, cyqada, Patka70, Marysiaaa lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Dziewczyny co sądzicie o korzeniu maca? Brała któraś z Was? Mąż naczytał się samych dobrych opinii i zamówił 😀 Chciałam jednak poznać opinie osób które ja brały 🙂Starania od stycznia 2018
👩🦰27 lat
👱29 lat
Od września 2019 GAMETA GDYNIA
1.02.2020 - IUI 😔
29.02.2020 - IUI cb ☹️
Maj 2020 - operacja ŻPN
09.11.2020 - IUI 😔
Grudzień 2020 - start IVF 🍀🍀🍀
Marzec 2021 - FET ☹️☹️☹️
Kwiecień 2021 - FET beta 7dpt - 74;10dpt - 266; 18dpt - 3139
10 tc poronienie
Styczeń 2022 - FET puste jajo 😔
Maj 2022 zmiana lekarza i kliniki na medi-medic
Lipiec 2022 - IUI ❤️
Kwiecień 2023 - urodzenie synka ❤️ -
Fragola_95 wrote:Dziewczyny co sądzicie o korzeniu maca? Brała któraś z Was? Mąż naczytał się samych dobrych opinii i zamówił 😀 Chciałam jednak poznać opinie osób które ja brały 🙂
My braliśmy z mężem oboje 😉 ja nie widziałam żadnej różnicy efekt ostateczny to potwierdził jeśli chodzi o męża to wyniki mu się diametralnie poprawiły ale brał masę supli dużo schudł zmienił styl życia dieta aktywność fizyczna więc pewnie sama maca by nie dała takiego efektu 😉
Fragola_95 lubi tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz cud ❤️❤️❤️
08.02 AZ FET
11dpt - 206 mlU/ml
14dpt - 1292mlU/ml
19dpt - 7688mlU/ml
28dpt - ❤️ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Ale macie śliczne dzieciaczki, same cukiereczki. Mam nadzieję, że też kiedyś będę mogła wstawić tu jakiekolwiek swoje zdjęcie 😉
Marysia idziesz jak burza, mimo porażek jeszcze w tym miesiącu będziesz miała kolejną szansę, trzymam kciuki ✊🏻🍀
Limoncia kiedyś musi przyjść ten inny raz, inny cykl, w którym zobaczysz widok, na który czekasz 😊 Nie zawsze będzie biało! Wierzę, że już niedługo doczekasz się ⏸️✊🏻🍀
Patka dobrze pamiętam, że masz już jedno dziecko?
Ewcia nie tylko jeden, a piękny jeden 😉 Dziewczyny ostatnio mi wbiły do głowy, że nie liczy się ilość tylko jakość. Docelowo czekamy na idealny zarodek, a do niego potrzebujemy jednej komórki. Trzymam kciuki żeby okazała się ta właściwą 🙂✊🏻🍀
Ewuszek zgadzam się, że Ś. nas różnie leczy, sama to widzę, że u wielu z Was będących w innych sytuacjach, w innym wieku, mających inne wyniki postępował zupełnie inaczej. A to najlepszy znak jeśli lekarz nie traktuje nas taśmowo tylko indywidualnie 😊 I również życzę szybkiego uporania się z problemami żołądkowymi!
Cyqada kciuki za jutrzejszą wizytę 😊✊🏻🍀Luty 2021
Mamy ❄️ ❄️❄️blastki 2021🙂
22.03 Transfer blastki 4.1.1
10.05 beta 41tys 10tc serce przestało bić 💔👼
Zostały ❄️❄️ 4.1.1 , 3.2.2
Mutacja Hetero MTHFR_677C
PAI-1_4G
Transfer 17.09 4.1.1 blastka 😰
Zostala ostatnia 3.2.2
Transfer 18.11 - blastka 3.2.2 +Embryoglue
Ostatnia zostań z nami🙏❤️
5dpt ⏸️
5dpt beta 5.45, 8dpt 93.13 , 11dpt 425.76 🙏
20dpt 8.12 wizyta 🙏
Beta 20dpt 22137,00 ❤️
Jest pęcherzyk ciążowy i zarodek❤️
22.12 wizyta USG jest maleństwo i serduszko ❤️😍
16.08.2022 nasz Cud Lenka ❤️ 3815gram❤️ -
Witam, mam pytanie odnoście dr Suchanek. Jakie badania warto mieć na pierwszej wizycie. Mam jedno dziecko zdrowe, 2x puste jajo plodowe(w tym jedna bliźniacza) i 2 ciążę biochemiczne. Może coś podpowiecie, bo oprócz badań w kierunku zespół fosfolipidowego to nic więcej nie mam 🤷♀️
-
Asimed wrote:Witam, mam pytanie odnoście dr Suchanek. Jakie badania warto mieć na pierwszej wizycie. Mam jedno dziecko zdrowe, 2x puste jajo plodowe(w tym jedna bliźniacza) i 2 ciążę biochemiczne. Może coś podpowiecie, bo oprócz badań w kierunku zespół fosfolipidowego to nic więcej nie mam 🤷♀️
-
nick nieaktualny
-
Ewcia to co do 3 razy sztuka 😁?! 🤞🤞pozytywnego przejścia przez te dni ✊✊🍀🥰
Patka70 lubi tę wiadomość
Gameta Gdynia czerwiec 2020
1 IUI 1 sierpień 2020 / nieudana
2 IUI 28 sierpień 2020 / nieudana
3 IUI 1 grudzień 2021 / nieudana
odstawienie leków - odpuściłam ;-( -
Tak do trzech razy i koniec testowanie 2 tak że dużo czasu1 iui wrzesień nie udana
2 iui pazdzernik nie udane
3iui.listopad 16 nie udane
Przerwa w klinice
Marzec rozpoczęcie długiego protokołu
13 kwiecień rozpoczęcie stymulacji
27 kwiecien punkcja
26maj transfer - ciaza biochemiczna 😪😪😪
Usunięty jajnik z jajowodem z powodu torbieli
05.12- transfer ostatniej szansy 😭
08.03.24 Transfer AD zarodka beta 0
01.07.24 transfer AD
10.07.24 beta 92
31.07 24 ❤️ -
Jaksa wrote:Marysiaaa, przykro mi, że tym razem się nie udało 😔
Dziewczyny, macie jakieś plany wizytowe lub testowe na ten tydzień? 🤔
Wtorek: Cyqada wizyta ciążowa u dr W-Z
Środa: Limoncia przegląd poowulacyjny+wymazy przed histero✊
Czwartek: Lenonki połówkowe u dr P. ✊
Piatek: Anovi FET✊ Niezapominajka test✊
Sobota: Bezsilna FET✊
Niedziela: Limoncia test✊
Limoncia, Niezapominajka, Fragola_95 czy Wy testujecie pod koniec tygodnia? 😁
Kosmamitka, jak po sobotniej kontroli w szpitalu? Wszystko dobrze u Ciebie? 🤗
Anovi, weź no.... Smaka na seksy tym pisaniem mi narobiłaś... A mój nie chce, bo mamy bana od dr, i nawet na jakieś smyranko nie chce dać się namówić🤦♀️🤪
W sobotę 21.11 mam FET - trzymajcie kciuki Bezsilna - trzymam kciuki za CiebieSywi, bezsilna, Marysiaaa, Anovi, Lenonki, AgZa lubią tę wiadomość
NK 22%-> 16%( encorton)
mutacja MTHFR homozygota
stymulacja aromek 2x ciąża biochemiczna
Czerwiec 2020 1x ET(blastka 4.1.1- ciąża biochemiczna)
Listopad 2020 1x FET ( blastka 2.2.2 - beta < 1)
Styczen 2021 - rozpoczęcie 2 ICSI ( dlugi protokół)
Luty 2021 - pick up 19 kumulusow, 12 zapłodnień, tylko jeden mrozaczek ❄3.2.2
FET 15.03.2021 blastki 3.2.2 -
Asimed wrote:Witam, mam pytanie odnoście dr Suchanek. Jakie badania warto mieć na pierwszej wizycie. Mam jedno dziecko zdrowe, 2x puste jajo plodowe(w tym jedna bliźniacza) i 2 ciążę biochemiczne. Może coś podpowiecie, bo oprócz badań w kierunku zespół fosfolipidowego to nic więcej nie mam 🤷♀️
Warto zbadać - fenotyp komórek NK w UCKNK 22%-> 16%( encorton)
mutacja MTHFR homozygota
stymulacja aromek 2x ciąża biochemiczna
Czerwiec 2020 1x ET(blastka 4.1.1- ciąża biochemiczna)
Listopad 2020 1x FET ( blastka 2.2.2 - beta < 1)
Styczen 2021 - rozpoczęcie 2 ICSI ( dlugi protokół)
Luty 2021 - pick up 19 kumulusow, 12 zapłodnień, tylko jeden mrozaczek ❄3.2.2
FET 15.03.2021 blastki 3.2.2 -
Marzenka85 wrote:Asia, przykro mi dużo się działo u Ciebie i nic nie pisałaś! Gdzie robilas ostatnią procedurę?
Marzenka, nic nie pisałam bo szczerze za dużo przeszłam wcześniej i wiem jak rozczarowanie boli, nawet jak sie ma juz maluszka to jest taki żal że sie nie udało. Nie chciałam swoimi smutasami wbijać się tutaj kiedy wszystkim innym szło w dobrym kierunku, była ta szczęśliwa fala. Na ostatnią procedurę skusiłam sie w Invimedze. Po lipcoym crio w Invicta miałam wszystkie badania infekcyjne itd. więc musiałam ponieśc koszt procedury i wynosił on 6700(całość). Przypadkiem otworzyła mi się ta strona i stwierdziłam że to może jakiś znak i że może warto ten ostatni raz...przyznajcie że cena kusząca choć z perspektywy czasu człowiek i nad tym sie zastanawia że może warto było dac więcej gdzie indziej...W zasadzie nie potrzebowałam żadnej diagnostyki bo wszystko co mogłam wydaje mi sie że mam zbadane. Miałam dostac recepty i miałam dobrze być poprowadzona ot tyle albo ąz tyle...kiedy pobrali mi komórki i usłyszałam że moje akurat "obrabia" sam szef który wizytował w gdynii to stwierdziłam że to też jakiś znak...niestety za bardzo jednak zaufałam tym znakom:). Miałam najwyższy z wszystkim stymulacji estradiol a mimo to nie wiem gdzie sie podziały komórki...niby wystraczyc miała ta jedna...była super 3aa...druga blastocysta sie zatrzymała(nie wiem jak to możliwe, bo pierwszy raz takie coś usłyszałam i nawet miałam wizje że komuś mój zarodek dali:(. Ogólnie jakoś dla mnie mało higienicznie to sie odbywało(szczegółow nie ma co opisywac) i po samym transferze ta bakteria...ehhh. -
Lenonki, Ewuszek. Cyqada-dzięki dziewczyny za miłe słowa! Teraz ich właśnie potrzebowałam.
Tak , bez wątpienia macie racje że trzeba "zdjąc ten ciężar" ciągłych domysłow, co gdyby, moze lpeiej powinnam , a gdyby...Ja troszke należe do tych pechowców co im nic nie jest cały rok a jak przyjdzie co do czego to jakieś problemy:). No ale macie rację trzeba zamknąć te dzrwi albo przejśc przez nie. Starania zaczynałam z doktorem Ś. , miał na mnie inny plan niż ja oczekiwania ale teraz widze że nie mylił sie aż tak:). No nic zmykam, mała ma teraz czas że zaczyna sie uczyć zasypiać sama:)Ewuszek, Lenonki lubią tę wiadomość
-
U nas po sobotniej kontroli w szpitalu wszystko ok, zdjęli mi co drugi szew, reszta jutro.
Dziś byliśmy u położnej na ważeniu i szok bo Florek waży już 4450g ! Jutro kończy 4 tygodnie - kiedy to zleciało?
Na 26.11 umówiłam się do dr Wojcika do gamety wiec będzie wielki powrót z długa historią, współczuje pacjentce która będzie za mną miała wizytę bo chyba trochę czasu tam spędzę...
Niezapominajka 🍀, Kasia2602, cyqada, Marysiaaa, AnnMari, Justyna87, Ewuszek, Fragola_95, DarlAa, Lenonki, AgZa, tupciu lubią tę wiadomość
34l
Endometrioza, AMH <0,2 POF
III 2019 - ICSI z KD (4.1.1) 😔
V 2019 - ICSI z KD (4.2.2) [*] 😭 11tc (11dpt bhcg - 233,3, 14dpt bhcg - 776,7)
08 II 2020 - transfer 4.1.1. (PRG 19.082)
14 II 2020 - beta 6dpt - 71,7 🍀
17 II 2020 - beta 9dpt - 414,98 🍀, PRG 35,76
21 II 2020 - beta 13dpt - 2045,84 🍀, PRG 36,8
28 II 2020 - beta 20dpt - 15389 🍀, PRG 34,8
05 III 2020 - 26dpt jest ❤️
20 X 2020 - Narodziny Floriana 🙏❤️🍀
30 VIII 2021 - transfer 4.1.1 (PRG 32) 😞
30 V 2022 - transfer 4.1.1 + EmbryoGlue (PRG 27) 😞
Zakończona przygoda z IVF -
Dziewczyny, leżę w szpitalu, godzinę temu krwotok i ogromne skrzepy... Jednemu z Dzieci odpływa płyn owodniowy, a że są jednokosmówkowe to niestety skończy się źle 😭 ... Nawet nie będę opisywać na co czekamy bo to zbyt straszne... 💔Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼