Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka ja juz po z kropkiem na pokladzie 😊
Sprawdzanie bety dopiero 29 grudnia takze troche czekania jest. Wczesniej nie robie bo ostatnio strasznie sobie w glowie pomieszalam. Mialam dosyc wysoki PRG 33.1 ng/ml.
Co do akumpktury to niestety nie jest ona dla mnie. Wcale mnie to nie zrelaksowalo, wrecz przeciwnie. Bylo mi tak strasznie zimno, ze marzylam zeby juz wrocic do domu i napic sie goracej herbaty.
Dzieki za kciuki. Mam nadzieje, ze Maluszek sie zadomowi i ze mna zostanie.Marysiaaa, cyqada, Sywi, Niezapominajka 🍀, Mała S, mother84, Limoncia, Marzenka85, agm, Fragola_95, Justyna87, Patka70, Anys, Jaksa, Kasia2602, tupciu, AgZa, bezsilna, Tinka1, AnnMari, Lenonki, Mucha88, DarlAa, Magnolia90 lubią tę wiadomość
Starania od 2013,
Pierwsze IVF - 2016, udane, Synus
Kriotransfer na cyklu naturalnym 2019 - nieudany
Kriotransfer stymulowany 2019 - szczescie trwalo tylko do 8 tc
Problem- czynnik meski
AMH-1.3
Hormony w normie
Wrzesien 2020 - drugie IVF
26.10.20 -Kriotransfer na cyklu naturalnym (bl 4.2.3) - ciaza biochemiczna
19.12.20 - kriotransfer na cyklu naturalnym (bl 2.1.2) -betka -10dpt-43, 12dpt-75.7, 16dpt-363, 23dpt-2836
06.09.21 - przyszla na swiat Malgosia -
Marzenka85 wrote:Niezapominajko, poki okres nie przyszedł to jeszcze nie wszystko stracone, nadal trzymam kciuki 😘
Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
Gameta Gdynia czerwiec 2020
1 IUI 1 sierpień 2020 / nieudana
2 IUI 28 sierpień 2020 / nieudana
3 IUI 1 grudzień 2021 / nieudana
odstawienie leków - odpuściłam ;-( -
Dzięki dziewczyny, naprawdę zawsze mogę na Was liczyć 😘 Nie mam złudzeń, ale też nie mam żalu, że tak kończę grudzień. Rok temu o tej porze zupełnie inaczej wyobrażałam sobie rok 2020, miałam mnóstwo planów, celów, zaplanowanych podróży, koncertów, miałam mieć dziecko albo conajmniej być w ciąży. I może to i lepiej, że dostałam pstryczek w nos, bo zaczęłam dostrzegać to czego nie widziałam. Gorzka lekcja życia, ale widocznie była mi potrzebna. Dzisiaj jestem spokojna, uczę się na nowo czuć szczęście pomimo braku dziecka i staram się realizować tak jak tylko mogę na innych szczeblach. Będę walczyła dalej, już na początku roku starania posuną się o krok dalej, bo na ostatniej wizycie Ś. zapowiedział, że po 6 nieudanych stymulacjach spróbujemy IUI. Dla mnie to duży krok, bo jeszcze na początku roku nie miałam żadnego pojęcia o takich metodach. Dostałam od Was ogrom wsparcia i również dzięki Wam czuję się zrozumiana, jestem spokojniejsza i kontynuuję dalej moją metodę wietrzenia głowy. Mam tutaj jeszcze ze sobą garstkę Staraczek, z którymi wejdziemy ostro w 2021 rok i nikt nas nie zatrzyma, nic nam nie straszne 💪🏻🎉 Nie daję się smutkom i jednocześnie przeogromnie się cieszę szczęściem tych z Was, które pod sercem mają kolejne serce, a nawet dwa 💞 i tymi, których serduszka leżą lub biegają obok. Każda z Was na to zasługuje 🍀
Fragola_95, cyqada, Sywi, Limoncia, Kasia2602, Jaksa, tupciu, Marysiaaa, bezsilna, Lenonki, Mucha88, elinkagd, DarlAa, Magnolia90 lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Zaliczyłam dzisiaj SOR ginekologiczny🤦♀️
Znowu duże krwawienie, z Dzidzikami ok, prawdopodobnie z krwiaka (ale nadal jest spory) , łożysko nie bardzo się podobało lekarzowi, we wtorek wizyta u prof Ś-F, więc zobaczymy jak tam sytuacja się rozwija🤷♀️Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jaksa, kochana bardzo mi przykro. Mam nadzieje, ze ten okropny krwiak w koncu sie w wchlonie i da Ci sie cieszyc ciaza i nie bedziesz sie juz musiala martwic o Dzieciaczki. Tule mocno, duzo sily dla Ciebie.
Jaksa lubi tę wiadomość
Starania od 2013,
Pierwsze IVF - 2016, udane, Synus
Kriotransfer na cyklu naturalnym 2019 - nieudany
Kriotransfer stymulowany 2019 - szczescie trwalo tylko do 8 tc
Problem- czynnik meski
AMH-1.3
Hormony w normie
Wrzesien 2020 - drugie IVF
26.10.20 -Kriotransfer na cyklu naturalnym (bl 4.2.3) - ciaza biochemiczna
19.12.20 - kriotransfer na cyklu naturalnym (bl 2.1.2) -betka -10dpt-43, 12dpt-75.7, 16dpt-363, 23dpt-2836
06.09.21 - przyszla na swiat Malgosia -
Jaksa bardzo współczuje tego stresu trzymam kciuki, żeby krwiak w końcu się wchłoną ✊
Anys, u nas alergia obawia się: u Ali krwią w kupce (to były maluteńkie ilości więc musiałam się bardzo wnikliwie przyglądać🤢), a u Mai wysypką/AZS. Poza tym mamy śluz w stolcu, ale to może być też nietolerancja laktozy. Po prowokacji, poza tymi obawami było też ulewanie, z którym już od jakiegoś czasu mieliśmy spokój, no i dzieci były marudne.
A taki płacz jak u was to może jakieś problemy z brzuszkiem typu kolka?Jaksa lubi tę wiadomość
IVF start kwiecień 2019, pick up maj = 4x❄️
FET I: 04.06, 4.2.1 = beta<0.1, FET II: 09.07, 4.1.2 = beta<0.2, FET III: 17.12, 3.2.2 i 3.2.3 = beta 7dpt: 135, 10dpt: 555, 18dpt: 11962, 22dpt: ~33tys., 23dpt:❤️❤️
2018: 4x IUI = 2x cb
Starania od 2016 -
Izula, kciuki za kropka - niech się zadomowi ✊✊✊
Niezapominajka, jak zwykle pięknie napisałaś 🤗 Ten rok generalnie był strasznie słaby przez tego wirusa i wszystkie obostrzenia 😒 Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby kolejny rok przyniósł spełnienie Twoich marzeń ♥️♥️♥️
Jaksa, współczuję tego stresu. Niech to dziadostwo już się wchłania i więcej cię nie stresuje ✊✊✊Jaksa, Izula, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość
Starania od 05.2015
Niepłodność idiopatyczna, niskie amh, 3 x clo, 2 x IUI
1 ICSI lipiec 2018 - syn ♥️
30.01.2020 - FET ☹️
2 ICSI lipiec 2020 - córka❤️
-
Jaksa współczuję bardzo tego stresu, nie wyobrazam spbie co musisz czuć za każdym razem jak się coś dzieje😞 Ściskam Cię mocno, bądź dzielna😘
Teraz nie do końca pamiętam, ale to chyba Ty pisałaś ze w pierwszej ciąży też poszłaś za szybko na badania prenatalne? Czy miałaś tydzień później powtarzane czy udalo się za pierwszym razem lekarzowi wszystko pomierzyć?Jaksa lubi tę wiadomość
-
Sywi, tak, byłam jakoś w 11t4d, udało się zmierzyć, ale dlatego, że córka była prawie o tydzień większa niż wynikało z Om. Badanie trwało długo i nie było jeszcze widać żołądka. Na szczęście nie musiałam powtarzać.
Uff dzięki dziewczyny, powiem Wam, że mam momenty "rozsypki"🥺. Dzisiaj czułam się doskonale od rana, aż nagle koło południa krwawienie, które coraz bardziej się rozkręcało, nie wiadomo dlaczego. Można zwariować🤯
Na szczęście chłopcy pięknie rosną, mają już 230g i 210 g🤗 na Sorze tez fajnie, bo dr która mnie badała skontaktowała się z moją Ś-F, która miała wolne, wysłała jej zdjecia usg i się konsultowała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 20:11
Sywi, Mucha88, cyqada, Aśka32, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Niezapominajko pięknie napisałaś.
Ja mam takie momenty, że na samą myśl o dzidziutku chce mi się płakać.. Nie wiem dlaczego, ale właśnie ten nastrój świąteczny też tak na mnie działa. Muszę znowu przejść etap życzeń świątecznych i w sumie tu na samą myśl się rozklejam..
Dzisiaj zdałam sobie sprawę, że gdyby nie moja wczesna strata, dzisiaj mielibyśmy miesięcznego bobasa..
Mam nadzieję, że przyszły rok będzie łaskawszy dla mnie i pozostałych dziewczyn✊
Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
-
Izula niech się Maleństwo ładnie zadomawia, trzymam kciuki !
Niezapominaja wierzę , że 2021 będzie Wasz
Jaksa współczuję stresu dobrze się Tobą zaopiekowali , a chłopcy już jacy duzi
Sylwi ja miałam 11+5 dni i Mała się źle ułożyła i badania trwało troszę dłużej ale wszystko dało się pomierzyć, tylko zdjęcia nie mam ładnego z 3d
Ja jestem w poszukiwaniach leżaczka Babybjorn , jakby któraś miała do sprzedania albo widziała dobrą ofertę to proszę o info
Zrobiłam sobie dzisiaj zdjęcie brzuszka, ale nie ma takiej dużej różnicy, że nie warto nawet pokazywać . Przytyłam już 8kg .Sywi, Izula, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość
-
Jaksa , AnnMari dzięki za odpowiedź😊
Cały tydzień byłam spokojna a od dzisiaj zaczęłam świrować, czy aby na pewno wszystko jest w porządku...niby lekarz powiedział, ze nie widzi nic złego i ze chce sobie malucha obejrzeć za tydzień i się upewnić... Ale może powiedzial mi tak żebym się nie stresowała?
W poniedziałek mam na 8:00 na całe szczęście...
Pewnie przesadzam, ale wiecie jak to jest jak sobie coś wkręcisz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 20:43
Mucha88 lubi tę wiadomość
-
Sylwi , gdyby coś było nie tak, to by powiedział . A co do wkręcania , to rozumiem Jak mi jak Ś. powiedział, że serduszko bije , ale nie powiedział jak szybko to pierwsza myśl, że za wolno, a jak nie podawał długości szyjki na początku , to oczywiście że jest za krótka. Tak to już chyba zostanie , że będziemy się martwić o wszystko i za bardzo. Kiedyś jak byłam na SORZ-e to lekarka podczas badania powiedziała, że mam brzydkie łożysko. Oczywiście się przejmowałam, i spytałam Ś. a on dał mi cały wykład, że w pracy z takimi pacjentami jak my trzeba wykazać się dużą empatią, bo to co normalna kobieta wpuści jednym uchem a wypuści drugim my analizujemy tysiąc razy i się niepotrzebnie martwimy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 20:52
Mucha88, Sywi, cyqada, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość
-
AnnMari wrote:Sylwi , gdyby coś było nie tak, to by powiedział . A co do wkręcania , to rozumiem Jak mi jak Ś. powiedział, że serduszko bije , ale nie powiedział jak szybko to pierwsza myśl, że za wolno, a jak nie podawał długości szyjki na początku , to oczywiście że jest za krótka. Tak to już chyba zostanie , że będziemy się martwić o wszystko i za bardzo. Kiedyś jak byłam na SORZ-e to lekarka podczas badania powiedziała, że mam brzydkie łożysko. Oczywiście się przejmowałam, i spytałam Ś. a on dał mi cały wykład, że w pracy z takimi pacjentami jak my trzeba wykazać się dużą empatią, bo to co normalna kobieta wpuści jednym uchem a wypuści drugim my analizujemy tysiąc razy i się niepotrzebnie martwimy.
Takie myśli przychodzą mi do głowy jak zostaję sama w domu mąż chodzi do pracy na nocne zmiany a ja zamiast spać to wkręcam sobie przeróżne historie😉 -
tupciu wrote:Jaksa bardzo współczuje tego stresu trzymam kciuki, żeby krwiak w końcu się wchłoną ✊
Anys, u nas alergia obawia się: u Ali krwią w kupce (to były maluteńkie ilości więc musiałam się bardzo wnikliwie przyglądać🤢), a u Mai wysypką/AZS. Poza tym mamy śluz w stolcu, ale to może być też nietolerancja laktozy. Po prowokacji, poza tymi obawami było też ulewanie, z którym już od jakiegoś czasu mieliśmy spokój, no i dzieci były marudne.
A taki płacz jak u was to może jakieś problemy z brzuszkiem typu kolka?✔29.03 Punkcja pobrano 22 k.
Transfer odroczony - hiperka
✔30.04 transfer
Prog w dniu transferu 17.367 ng/ml
Podano jednen kropek 4 AA
Ah+ Embrioglue
7dpt beta 12.8 prg 9dpt beta 12.8
✔4.06 transfer 4AA
Prg w dniu transferu 25.757 ng
7dpt test II
8dpt test II
9dpt beta 128,9
13dpt beta 1035
22dpt ❤
6tc [*]😥
☀️2020 zaczynamy od nowa 💪💪
24.01 histeroskopia
Endometrium w stanie nierownowagi hormonalnej.
Komorki nk 20%
25dc beta 30
27 dc beta 111.4
32dc beta 1013
40dc beta 17140
41 dc jest groszek i serduszko ❤
29.04.22 transfer
5dpt cień cienia II ; 6dp II kreski
10 dpt Beta 319 prg 20.10
23, 26, 29 dpt - brak akcji serca
6 tydzień [*]
28.06 ostatni transfer 2 zarodków AH ,embroglue i intralipid
5dpt ⏸️
9dpt beta 132.49
12 dpt 263.47
19 dpt jest sam pecherzyk 0.66mm
8t4d 👼
The end... -
Anys, u nas bardzo szybko pojawil sie ból brzuszka, okolo 3 miesiąca doszly zmiany skórne błędnie diagnozowane jako azs, sluz w kupce (ustapił dopiero po całkowitym przejściu na mm). Wcześniej tez miala niby tradzik niemowlęcy ale bardzo nasilony i pediatra odrazu powiedziała, ze to bmk. Musiałabyś na 2 tygodnie ograniczyć nabial i potem zrobić prowokacje, zobaczysz wtedy czy to faktycznie alergia.
-
Jaksa, bardzo Ci współczuję.. Wiem, jak to jest jak zaczynasz krwawić w ciąży oby krwiak sie szybko wchłonął zebys mogla w pełni cieszyc się swoimi chlopakami 😘
-
Marzenka, jak dzisiejszy test?
Jaksa, jejku bardzo współczuję tego stresu o chłopców 😔 Mam nadzieję, że choć ten krwiak się wchłonie, bo i tak na pewno masz wystarczająco dużo powodów do zamartwiania się.
Izula, jak Twoje samopoczucie? Kciuki za malucha ✊
Niezapominajko ehhh 😔 Przypomnij proszę, który to był Twój cykl z Ś.? Teraz od stycznia zmienicie sposób stymulacji?
Anys, u nas ból brzuszka pojawił się już po 1,5 tygodnia. Raczej to nie była alergia na bmk, bo mały nie miał żadnych zmian skórnych. Zreszta ja kp 1,5 roku i normalnie jadłam. Miał lekka nietolerancje laktozy i albo pomógł delicol, albo układ pokarmowy sobie powoli dojrzał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 08:31
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶