Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Eweszy wrote:Dziewczyny mam pytanie, kiedyś byłam u dr sliwinskiego, wydał mi się konkretny, rzetelny jednak zastanawiam się nad zmiana lekarza. Czytam tutaj i zdania są podzielone, ale chodzi mi o lakarza , który faktycznie rozładuje stres bo ja to zawsze zestresowana jestem. Którego polecacie ?
Ja jestem u Ś i jestem mega zadowolona.
Tak jak Dziewczyny piszą- każda poleci swojego lekarza.
Zazwyczaj jak trafiasz do kogoś na podgląd, to nie chce się mieszać do zaleceń kolegi, więc niewiele się dowiesz (ja tak miałam jak trafiłam do Cz).
Zaufaj sobie. Miałam lekarkę, która była przemiła i w ogóle się nie stresowałam i co z tego? Straciłam przez nią rok na bezsensowne próby...Eweszy, wka.kin lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Kasia1202 wrote:Dziewczyny u mnie na teście 2kreski!
Gratuluję 😁
Który to dzień po transferze? 😁"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Powiedzcie mi jeszcze, czy da się jakoś pominąć wizytę u psychologa. Męża nie ma na codzień w domu i jakoś ciężko nam zgrać tego psychologaAntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Eweszy wrote:Powiedzcie mi jeszcze, czy da się jakoś pominąć wizytę u psychologa. Męża nie ma na codzień w domu i jakoś ciężko nam zgrać tego psychologa
Jasne, my nie korzystaliśmy z wizyty u psychologa 😉02.2022 Gameta Gdynia
26.05🔸️ rozpoczęcie stymulacji 💉
07.06🔸️punkcja (15 komórek pobranych)
13.06🔸️6 🥚 zapłodnionych ( 3 przestały się rozwijać w 5 dobie )
Mamy ❄️❄️❄️ ❤️
29.06🔸️transfer ❄️ 4.1.2
05.07 (6dpt) - beta 37.8
09.07 (10dpt) - beta 229.2
18.07 (19dpt) - beta 4804.8
Starania od 07.2020
🙋♀️ 25 lat
TSH - 1,6 (Euthyrox 50)
AMH - 07.2021r - 3.97/ 04.2022r. - 2.46
🙋♂️ 26 lat
▪️Hormony w normie
▪️Morfologia 1% / większość parametrów zaniżonych -
Trinity_Nea wrote:Jak robisz prenatalne w Gamecie na NFZ, to połówkowe musisz w tym samym miejscu. Mi lekarz prowadzący w miejscu zamieszkania wystawił specjalnie na połówkowe i nic z tego- odesłali mnie do Gamety.
Oba badania są na jedno skierowanie.
O dziękuję, dobrze wiedzieć 😊Trinity_Nea lubi tę wiadomość
02.2022 Gameta Gdynia
Mamy ❄️❄️❄️ ❤️
29.06🔸️transfer ❄️ 4.1.2
05.07 (6dpt) - beta 37.8
Starania od 07.2020
🙋♀️ 25 lat
TSH - 1,6 (Euthyrox 50)
🙋♂️ 26 lat
▪️Hormony w normie
mała wrote:No trzeba przyznać że S jest dość specyficzny ale przeszłam 6 stymulacji w różnych klinikach z różnymi lekarzami i mimo, że czasami ma "swoje dni" to ogólnie wypada bardzo dobrze. I jest bardzo delikatny podczas badań a to dla mnie ogromny plus. Jedynie co mnie zniechęciło to to, że mnie na początku chciał spławić do innej kliniki ale to pewnie przez to, że jestem naprawdę trudnym przypadkiem 😵💫
Ja męża nie zabieram do gabinetu, wolę sama bo on i tak nic nie kuma 😂😂😂
🤣🤣🤣 nic nie kuma - rozbawilaś mnie. Ja nie zapomnę po punkcji jak mąż miał ze mną być - wiadomo tak zalecają no i dr tam opowiada, podaje zalecenia, a ja zaczęłam dopytywać, na to S. mówi: spokojnie, mąż jest z Panią, on wszystko zapamięta, ale ja oczywiście, ze jednak ja lubię mieć te pewność...Po czym po wyjściu jak zapytałam męża co i jak to oczywiście zonk 😳 ale chociaż teraz jak że mną chodzi to sobie popatrzy na monitor 🤪
Specyficzny to dobre określenie 😉 ma swoje minusy, jednak ostatecznie i tak jestem zadowolona z wyboruPatka🎀, mała, Mośka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Poszłam dzisiaj na pierwszą w życiu betę... Po ostatnich plamieniach i bólu brzucha byłam pewna, że będzie 0. Poszłam tylko z tego względu, żeby oznaczyć też progesteron, żeby mieć pewność co i jak.
Przed chwilą wynik: beta 114.6
Nie wierzę w to zupełnie, jestem tak zaskoczona, że siedzę i nie wiem co dalej robićwka.kin, Klaudiaaaa, Patka🎀, MAJESTY, AgZa, Fragola_95, aga12345, Kundzia07, Atkka, Sywi, mała, Mośka, Patka70, madzia28, Andromeda, Trinity_Nea, Kasia2602, Dżuli, ginagd, elinkagd lubią tę wiadomość
-
Patka🎀 wrote:Hahaha, uśmiałam się z tymi rączkami do omleta😂😂😂 Ja cały czas mówię na niego "kropek", od powrotu z transferu. Jakoś mi się tak przyjęło, ale zobaczymy czy nie zmieni się w kropeczkę 🤷♀️ Mi dr odwrócił monitor i wszystko pokazywał, a jak włączył bicie serduszka to się rozkleiłam. 🥺 Zamiast paluszków dr dokładnie pokazywał mi dupkę maluszka 😅😂 Podczas badania jak zobaczyłam kropka po 3 tygodniach to od razu wypaliłam "Boże jak on już urósł", bo z takiej kijanki pokazał się mały człowieczek❤️ Ale fakt, partner ma fajny podgląd na maluszka w gabinecie 😊
Wczoraj miałam jeszcze wizytę u swojego ginekologa na nfz, bo wróciłam do niego. Ze staraniami nam nie zbyt pomógł, ale do reszty nie miałam zastrzeżeń. Porównując sobie teraz wizytę u tego Doktora a u Dr Ś to niebo a ziemia. Usg trwało może minutę, a nawet nie pokazał mi nic na monitorze 🙄 Dał jedynie zdjęcie usg, ale widać też po jakości zdjęcia, że to nfz 😂 Ale ogólnie na wszystko zwraca uwagę, wyniki badań dokładnie kontroluje i jest bardzo kontaktowy i taki zabawny, szybko rozluźnia atmosferę i nie jest mi głupio o nic pytać. Ale myślę czy nie chodzić co jakiś czas na wizyty prywatnie, już sama nie wiem 🤷♀️
Czyli ja idę na pierwsza na prenatalne😊 Dam znać co i jak na pewno. A jesteś też u dr. Zielińskiej?
Myślałaś już nad imieniem dla synka ? 😊
Ach tak, my akurat możemy już nazywac po imieniu 🤗 zanim było wiadomo to już mieliśmy wybrane imię dla chłopca i dziewczynki. Imienia dziewczynki akurat nie wykorzystamy, bo jak Bruno się urodzi to w klinice czeka na niego akurat braciszek 🤣 Siostra niestety okazała się chora 😔
W dniu transferu otrzymaliśmy informację o płci zarodków, bo mogliśmy w razie czego zdecydować jaka chcemy płeć, ale zdecydowali już za nas, bo wyboru nie mieliśmy.
Tak, Ty jesteś pierwsza, więc dasz znać. Ja jestem u Jaguszewskiej - nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, bo i tak żadnej nie znam. Później chyba i tak będziemy czekać na wyniki z krwi z tego co powiedzieli w klinice
Stokrotka92 lubi tę wiadomość
-
Stokrotka92 wrote:Cześć dziewczyny!
Poszłam dzisiaj na pierwszą w życiu betę... Po ostatnich plamieniach i bólu brzucha byłam pewna, że będzie 0. Poszłam tylko z tego względu, żeby oznaczyć też progesteron, żeby mieć pewność co i jak.
Nie wierzę w to zupełnie, jestem tak zaskoczona, że siedzę i nie wiem co dalej robić
Cieszyć się 🤗😊 plamienia i bóle brzucha mogą jak widzisz zwiastować też dobre infoStokrotka92, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Nie wierzę w to zupełnie, jestem tak zaskoczona, że siedzę i nie wiem co dalej robićStokrotka92 lubi tę wiadomość
-
wka.kin wrote:Ach tak, my akurat możemy już nazywac po imieniu 🤗 zanim było wiadomo to już mieliśmy wybrane imię dla chłopca i dziewczynki. Imienia dziewczynki akurat nie wykorzystamy, bo jak Bruno się urodzi to w klinice czeka na niego akurat braciszek 🤣 Siostra niestety okazała się chora 😔
W dniu transferu otrzymaliśmy informację o płci zarodków, bo mogliśmy w razie czego zdecydować jaka chcemy płeć, ale zdecydowali już za nas, bo wyboru nie mieliśmy.
Tak, Ty jesteś pierwsza, więc dasz znać. Ja jestem u Jaguszewskiej - nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, bo i tak żadnej nie znam. Później chyba i tak będziemy czekać na wyniki z krwi z tego co powiedzieli w klinice
Wszystko tłumaczyła, pokazywała, zmierzyła;)Patka🎀, wka.kin, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Nie wierzę w to zupełnie, jestem tak zaskoczona, że siedzę i nie wiem co dalej robić
A jak progesteron ? -
wka.kin wrote:Ach tak, my akurat możemy już nazywac po imieniu 🤗 zanim było wiadomo to już mieliśmy wybrane imię dla chłopca i dziewczynki. Imienia dziewczynki akurat nie wykorzystamy, bo jak Bruno się urodzi to w klinice czeka na niego akurat braciszek 🤣 Siostra niestety okazała się chora 😔
Piękne imię ❤️ Mi się bardzo podoba Ignacy i Leon, a dla dziewczynki Nadia i Laura. Zobaczymy czy któreś z tych w ogóle wybierzemy.
Właśnie ja wczoraj dostałam już skierowanie na badanie krwi, dr mówiła że mogę zejść i zrobić od razu, ale czytałam gdzieś, że najlepiej jak jedno i drugie badanie jest wykonane tego samego dnia, więc zaczekam. Trochę się stresuje tym badaniem, dr jakoś specjalnie nie wzbudziła mojej sympatii, ciekawe czy za tydzień będzie w lepszym humorze 😆
I my z tymi wynikami musimy wrócić na wizytę do genetyka, dobrze pamiętam?02.2022 Gameta Gdynia
Mamy ❄️❄️❄️ ❤️
29.06🔸️transfer ❄️ 4.1.2
05.07 (6dpt) - beta 37.8
Starania od 07.2020
🙋♀️ 25 lat
TSH - 1,6 (Euthyrox 50)
🙋♂️ 26 lat
▪️Hormony w normie
Kundzia07 wrote:Mi wychodzi 02.01.2023, na ur. Męża 😄
A Wam jak dziewczyny ?
AgZa, u Ciebie też dziewczynka się kryje ?
Bo u Trynity i u mnie 👧
Super prezent dla Męża;-) i zawsze będzie pamiętał datę.
Ja mam termin na 30 grudnia, także jeszcze w tym roku:-).
Jeszcze nie wiem kto mieszka u mnie. Mam kartkę z informacją, ale jeszcze nie oglądałam;-).Patka🎀, Kundzia07, Mośka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Eweszy wrote:Dziewczyny mam pytanie, kiedyś byłam u dr sliwinskiego, wydał mi się konkretny, rzetelny jednak zastanawiam się nad zmiana lekarza. Czytam tutaj i zdania są podzielone, ale chodzi mi o lakarza , który faktycznie rozładuje stres bo ja to zawsze zestresowana jestem. Którego polecacie ?
Dodam coś z innej może strony. Jestem pacjentka Cz. i moim zdaniem każdy z lekarzy jest dobry. W związku z tym ja bym się skupiła na dodatkowych rzeczach.
Cz. ma dwa dni kiedy przyjmuje popołudniu więc jeśli zależy Ci na popołudniowych wizytach, to lepiej wypada Ś. Cz. jest tez bardziej skrupulatny jeśli chodzi o leki - nie wypisuje ich w nadmiarze i raczej nie odłożysz sobie ich na później (mi też nie wypisywał leków darmowych w ciąży mimo, że w niej byłam) i jeszcze jedno, co może być istotne, to nie prowadzi ciąż.mała, wka.kin lubią tę wiadomość