X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Patka🎀 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wka.kin wrote:
    Czy oby na pewno mówimy o tym samym lekarzu? 🤔🤭 Coś mi to nie pasuje do Tomaszka, chyba że ja nie trafiam na jego dobry dzień. Tak jak ja jestem bardzo kontaktowa to on odnoszę wrażenie, że jest bardzo oschły i oszczędny w słowach. Może czasami jak byłam sama to troszkę lepiej, ale z mężem to tym bardziej nie zdążylo mi się, żeby mnie zagadał 😳
    Co do samopoczucia to chyba jest trochę lepiej - dziękuję 😊 nie doskwiera mi już tak brzuch jak wcześniej, chyba już będzie coraz lepiej. Nudności jesczze mam, ale to właśnie jakoś od tych tabletek 🤷
    A Ty jak sobie radzisz? Czytałam, że apetyt Ci dopisuje 😁 mnie na razie jakoś póki co nie ciągnie do słodyczy ani do innych przekąsek sprzed ciąży, ale nie wiem ile to jeszcze potrwa. Zauważyłam, że coraz częściej robię się po prostu głodna 🤷

Haha, tak byłam u Tomasza S 🤣 No ja właśnie porównując sobie do dr Ś to nie mogłam się skupić, bo opowiadał o różnych rzeczach spoza tematyki bliskiej wizycie 😆 Ale byłam wtedy sama, trochę zestresowana, też trochę pytań zadawałam to może się rozkręcił 😊 a nawet mnie rozbawił 🤷‍♀️😁
    Apetyt dopisywał do momentu przejścia na dietę o niskim indeksie glikemicznym 😓 przez tydzień schudłam 1kg 🙄 Wczoraj opowiadałam jaki sobie zrobiłam omlet i jak cukier mi nie skoczył, tak wczoraj na kolację sobie zrobiłam bo miałam smaka, a tu cukier godzinę po posiłku ponad normę 🤯 Mam też wrażenie, że sporo rzeczy mi się przejadło. No i te słodkości za mną teraz chodzą. Ostatnio jak mój partner jadł batonika to wyczułam z drugiego pokoju 😅🤣
    A co odczuwania głodu mam podobnie, częściej burczy mi w brzuchu 😁 Fajnie, że czujesz się lepiej. 😊 A jesteś senna? Ja po 20 mogłabym chodzić spać, jeśli w dzień nie zrobię sobie drzemki 😁 Ciekawa jestem czy w 2 trymestrze faktycznie poczuję strzał energii, czekam na to😁

Sywi, Kasia2602 lubią tę wiadomość

02.2022 Gameta Gdynia

26.05🔸️ rozpoczęcie stymulacji 💉
    07.06🔸️punkcja (15 komórek pobranych)
    13.06🔸️6 🥚 zapłodnionych ( 3 przestały się rozwijać w 5 dobie )
    Mamy ❄️❄️❄️ ❤️
    29.06🔸️transfer ❄️ 4.1.2
    05.07 (6dpt) - beta 37.8
    09.07 (10dpt) - beta 229.2
    18.07 (19dpt) - beta 4804.8

Starania od 07.2020
    🙋‍♀️ 25 lat
    TSH - 1,6 (Euthyrox 50)
    AMH - 07.2021r - 3.97/ 04.2022r. - 2.46

🙋‍♂️ 26 lat
    ▪️Hormony w normie
    ▪️Morfologia 1% / większość parametrów zaniżonych
  • Patka🎀 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Mi Ś mówił, że dla kobiet w ciąży do 90 🤔

Kundzia- to ja też pewnie niedługo będę na krzywą odesłana...
    AgZa- Ty też wkrótce?
    Ciekawe jak będzie z kolejnością porodów w "naszym trio" 😉

Jak byłam w przychodni na pobraniu krwi to Pani była wręcz oburzona, że dostałam skierowanie na krzywa cukrową bo norma jest do 92 🤷‍♀️ Ale zauważyłam, że dr Ś niczego nie lekceważy i bardzo dba o pacjentkę.

A jeśli chodzi o badania połówkowe, dostałaś na nie skierowanie od dr Ś, czy po badaniach prenatalnych się dostaje skierowanie? Zastanawiam się jak to będzie ze mną, jeśli już nie jeżdżę do dr.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

02.2022 Gameta Gdynia

Mamy ❄️❄️❄️ ❤️
    29.06🔸️transfer ❄️ 4.1.2
    05.07 (6dpt) - beta 37.8

Starania od 07.2020
    🙋‍♀️ 25 lat
    TSH - 1,6 (Euthyrox 50)

🙋‍♂️ 26 lat
    ▪️Hormony w normie
  • wka.kin Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka🎀 wrote:
    Haha, tak byłam u Tomasza S 🤣 No ja właśnie porównując sobie do dr Ś to nie mogłam się skupić, bo opowiadał o różnych rzeczach spoza tematyki bliskiej wizycie 😆 Ale byłam wtedy sama, trochę zestresowana, też trochę pytań zadawałam to może się rozkręcił 😊 a nawet mnie rozbawił 🤷‍♀️😁
    Apetyt dopisywał do momentu przejścia na dietę o niskim indeksie glikemicznym 😓 przez tydzień schudłam 1kg 🙄 Wczoraj opowiadałam jaki sobie zrobiłam omlet i jak cukier mi nie skoczył, tak wczoraj na kolację sobie zrobiłam bo miałam smaka, a tu cukier godzinę po posiłku ponad normę 🤯 Mam też wrażenie, że sporo rzeczy mi się przejadło. No i te słodkości za mną teraz chodzą. Ostatnio jak mój partner jadł batonika to wyczułam z drugiego pokoju 😅🤣
    A co odczuwania głodu mam podobnie, częściej burczy mi w brzuchu 😁 Fajnie, że czujesz się lepiej. 😊 A jesteś senna? Ja po 20 mogłabym chodzić spać, jeśli w dzień nie zrobię sobie drzemki 😁 Ciekawa jestem czy w 2 trymestrze faktycznie poczuję strzał energii, czekam na to😁

O matko 😵‍💫 ja sobie nie wyobrażam żadnej diety. Kupiłam teraz poradnik "W oczekiwaniu na dziecko" i jak zaczęłam czytać co i ile powinno się jeść to zwątpiłam w ten poradnik - nie potrafię jakoś tak jeść wg rozpiski także trzymam za Ciebie po prostu kciuki żebyś dała radę i już Cię podziwiam. Tak, ja czytałam o Twoim omlecie 🤣🤣 i sobie mysle, że Ty to masz smaka 😁
    Węch to i mi się wyostrzył 🤣
    Ten brzuch to dziwna sprawa, bo wcześniej nie odczuwałam w taki sposób głodu, a teraz ewidentnie się coś zmieniło, tylko czytałam w tym poradniku,że dziecko jest tak małe, że póki co na pewno ode mnie nie wola. Zacznie się w drugim trymestrze, więc muszę sobie tłumaczyć, że jestem blisko i to dlatego 😳🤭
    Senna...? Wczesniej nie mogłam za długo spać rano, ale chyba to ta pogoda, więc w ciągu dnia padałam. Teraz udaje mi się spać trochę dłużej,ale wciągu dnia i tak walczę że sobą. Dziś właśnie strzeliłam drzemkę, bo już nie dawałam rady, także....tak, mi też się spać chce 😉 Czuje jednak że samopoczucie nieco lepsze, bo właśnie te bole brzucha ustały, zatem liczę, że już na jakiś spacer będę mogła spokojnie iść.
    A kiedy masz prenatalne? Jeśli my na podobnym etapie to chyba też jesteś przed?

• MAJESTY Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity
    To już chyba możesz z zakupami szaleć;)

• AgZa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Mi Ś mówił, że dla kobiet w ciąży do 90 🤔

Kundzia- to ja też pewnie niedługo będę na krzywą odesłana...
    AgZa- Ty też wkrótce?
    Ciekawe jak będzie z kolejnością porodów w "naszym trio" 😉

Najbliższą wizytę mam za ok. 2 tygodnie i wtedy będziemy o tym rozmawiać. Dziś sobie na czczo zmierzyłam cukier (glukometrem) i wyszło mi 71 więc u mnie może będzie w drugą stronę, ale to chyba też nie za dobrze.
    Pisałaś, że czujesz ruchy - niesamowite uczucie, prawda:-). Mój Maluch się już na tyle rozkręcił(a), że kilka (ze 3) razy widziałam jak podnosi mi się brzuch.
    A na kiedy "nasze trio" ma terminy?

Patka🎀, Kundzia07, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Eweszy Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, kiedyś byłam u dr sliwinskiego, wydał mi się konkretny, rzetelny jednak zastanawiam się nad zmiana lekarza. Czytam tutaj i zdania są podzielone, ale chodzi mi o lakarza , który faktycznie rozładuje stres bo ja to zawsze zestresowana jestem. Którego polecacie ?

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Patka🎀 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wka.kin wrote:
    O matko 😵‍💫 ja sobie nie wyobrażam żadnej diety. Kupiłam teraz poradnik "W oczekiwaniu na dziecko" i jak zaczęłam czytać co i ile powinno się jeść to zwątpiłam w ten poradnik - nie potrafię jakoś tak jeść wg rozpiski także trzymam za Ciebie po prostu kciuki żebyś dała radę i już Cię podziwiam. Tak, ja czytałam o Twoim omlecie 🤣🤣 i sobie mysle, że Ty to masz smaka 😁
    Węch to i mi się wyostrzył 🤣
    Ten brzuch to dziwna sprawa, bo wcześniej nie odczuwałam w taki sposób głodu, a teraz ewidentnie się coś zmieniło, tylko czytałam w tym poradniku,że dziecko jest tak małe, że póki co na pewno ode mnie nie wola. Zacznie się w drugim trymestrze, więc muszę sobie tłumaczyć, że jestem blisko i to dlatego 😳🤭
    Senna...? Wczesniej nie mogłam za długo spać rano, ale chyba to ta pogoda, więc w ciągu dnia padałam. Teraz udaje mi się spać trochę dłużej,ale wciągu dnia i tak walczę że sobą. Dziś właśnie strzeliłam drzemkę, bo już nie dawałam rady, także....tak, mi też się spać chce 😉 Czuje jednak że samopoczucie nieco lepsze, bo właśnie te bole brzucha ustały, zatem liczę, że już na jakiś spacer będę mogła spokojnie iść.
    A kiedy masz prenatalne? Jeśli my na podobnym etapie to chyba też jesteś przed?

Też kupiłam te książkę i tak samo jak Ty byłam w szoku, ile wszystkiego powinno się jeść 😳 A za kciuki dziękuję, przydadzą się, bo czasem jest kryzys, ale wiem, że robię to dla maleństwa 🥰

Ja ostatnio byłam z koleżanką na spacerze to nie mogłam za nią nadążyć 😅 Przez te upały to czasem nie miałam siły nawet wychodzić, jedynie wieczorem. Mam nadzieję, że teraz będę się bardziej motywować do chodzenia, bo jednak czuję, że moja kondycja coraz gorsza 😓

Na prenatalne pojechaliśmy wczoraj, ale Pani nas odesłała, bo maluszek miał 4.39cm, a dla niej minimalnie powinien mieć 4.45cm żeby mogła wszystko pomierzyć. Więc wracamy za tydzień,6 września. A Ty na kiedy masz badanie ? 😊 i też robisz w Gamecie czy gdzieś indziej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2022, 08:38

02.2022 Gameta Gdynia

Mamy ❄️❄️❄️ ❤️
    29.06🔸️transfer ❄️ 4.1.2
    05.07 (6dpt) - beta 37.8

Starania od 07.2020
    🙋‍♀️ 25 lat
    TSH - 1,6 (Euthyrox 50)

🙋‍♂️ 26 lat
    ▪️Hormony w normie
  • Kasia1202 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie na teście 2kreski!

wka.kin, mała, Fragola_95, Agg94, Patka🎀, Inviciible, Kundzia07, AgZa, Patka70, Trinity_Nea, Lucy91, Stokrotka92, Klaudiaaaa, Sywi, aga12345, Mośka, madzia28, Andromeda, Kasia2602, Olga1987, Dżuli, ginagd lubią tę wiadomość

• mała Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka🎀 wrote:
    Hahah a to przepraszam, myślałam że zapomniałaś o kresce nad S 🤣🤣🤣 ja raz byłam u dr. S na wizycie w zastępstwie to tak mnie zagadał, że musiałam się skupić żeby zakodować najważniejsze informacje 😅
    A ogólnie jak Twoje samopoczucie? Jakieś dolegliwości Cie dopadają czy wszystko super? 😊
    Ja też jestem u S i jestem bardzo zadowolona, mimo że na początku próbował mnie do siebie zniechęcić 😉 Wizyty są długie a dr w pełni odpowiada na setki moich pytań. Raz bylam na zastępstwie u Ś to wizyta łącznie z przygotowaniem, usg i wystawieniem recept trwała 7 min a po pierwszym zadanym pytaniu Ś stwierdził, że go zagadałam i się pomylił 🤦

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • wka.kin Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤭 zerknęłam na bobasa i wybacz, ale ja na swojego mówię płaszczka i Twój mnie tak samo rozbawił. Twój już rączki wyciąga, pewnie po tego omleta 😉 Nasz też machał rączkami i S. pokazywał paluszki, ale ja z tego łóżka to nie widziałam dobrze.
    Najlepiej widzą nasze połówki - Ci mają monitor przed nosem 🤷

Mnie jak mąż przeciągnął po starówce w Toruniu bo pojechaliśmy na chwilę to myślałam, że tam zemdleje. Totalnie nie moja pogoda, czułam się fatalnie i nie wychylałam się z domu. Teraz można w końcu odżyć.
    Mi S. wyznaczył prenatalne między 8 a 18 września, więc jestem umówiona na 12.09. Robię w Gamecie, bo stwierdziłam, że jak mam już skierowanie to chyba sprzęt u nich lepszy. Mały mój też jest mniejszy, więc jakoś tak dodałam te brakujące dni i 12ty powinien być ok, ale zobaczymy...

Patka🎀, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• wka.kin Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Ja też jestem u S i jestem bardzo zadowolona, mimo że na początku próbował mnie do siebie zniechęcić 😉 Wizyty są długie a dr w pełni odpowiada na setki moich pytań. Raz bylam na zastępstwie u Ś to wizyta łącznie z przygotowaniem, usg i wystawieniem recept trwała 7 min a po pierwszym zadanym pytaniu Ś stwierdził, że go zagadałam i się pomylił 🤦

🤣🤣🤣🤣 To ja chyba na Tomaszka tak działam po prostu. Tylko co zauważyłam i już wyżej pisałam to on jest inny jak jest mąż, a inny jak jestem sama. Może to zbieg okoliczności 🤷
    Jedni lubią pogadać, a inni są typowymi sluzbistami i moje odczucie pokrywa się z niektórymi opiniami, więc myślę, że coś w tym jest. Jak widać po Twojej opinii potrafi jednak się rozgadac😊

U mnie podczas wizyty panuje w większości cisza - jeśli ja o coś nie zapytam to S. mówi tylko to co musi mi przekazać. Dla jasności - mi to jakoś bardzo nie przeszkadza. Jestem mu wdzięczna za skuteczność jego działań. Na początku jakoś nie czułam się komfortowo, bo jednak ja kiedy się stresuje to próbuje to zagadać, a jak S. nie był rozmowny to u mnie uwalniał się większy stres. Potem się już do tego przyzwyczaiłam jak i do
    calej sytuacji.
    Ja miałam okazję być u W. i na przykład z nim mi się bardzo fajnie rozmawiało, uzyskaliśmy u niego coś, czego np.S. nie zaproponował i na pewne rzeczy nie zwrócił uwagi. W pewnym momencie po prostu dobrze się uzupełnili.

mała lubi tę wiadomość

• Patka🎀 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1202 wrote:
    Dziewczyny u mnie na teście 2kreski!

Gratulacje!! ❤️❤️

Kasia1202 lubi tę wiadomość

02.2022 Gameta Gdynia

Mamy ❄️❄️❄️ ❤️
    29.06🔸️transfer ❄️ 4.1.2
    05.07 (6dpt) - beta 37.8

Starania od 07.2020
    🙋‍♀️ 25 lat
    TSH - 1,6 (Euthyrox 50)

🙋‍♂️ 26 lat
    ▪️Hormony w normie
  • Inviciible Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, kiedyś byłam u dr sliwinskiego, wydał mi się konkretny, rzetelny jednak zastanawiam się nad zmiana lekarza. Czytam tutaj i zdania są podzielone, ale chodzi mi o lakarza , który faktycznie rozładuje stres bo ja to zawsze zestresowana jestem. Którego polecacie ?

Każdy poleci swojego lekarza, ja np. mogę polecić dr Cz, wszyscy lekarze z Gamety są bardzo profesjonalni, dr Cz tez nie jest zbyt wylewny ale skuteczny, pierwsza stymulacja i pierwszy transfer udany więc każdy będzie Ci polecał lekarza do którego chodzi bo każdy lekarz w klinice jest dobry a nawet bardzo :) co do stresu to ja tez zawsze trzęsłam się wręcz przed gabinetem ale w końcu to jakoś minęło samo.

mała, Trinity_Nea, wka.kin lubią tę wiadomość

👩28l
    👨30l

Gameta Gdynia
    1 IVF start 01.2022 mamy 2❄️❄️
    ➖24.02 FET -
    7dpt - beta 45
    10dpt - beta 200
    18 dpt - beta 3129
    25.03 jest ❤️

Została 1 ❄️
    Wracamy 😍
    FET 03.24 bhcg 0 :(

9 komórek zapłodniony.
    3 ❄️
    1 ET -13.07
    10dpt - beta 89,40
    12dpt - beta 144
    14dpt - beta 330
    Czekamy kropku ♥️
  • Patka🎀 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wka.kin wrote:
    🤭 zerknęłam na bobasa i wybacz, ale ja na swojego mówię płaszczka i Twój mnie tak samo rozbawił. Twój już rączki wyciąga, pewnie po tego omleta 😉 Nasz też machał rączkami i S. pokazywał paluszki, ale ja z tego łóżka to nie widziałam dobrze.
    Najlepiej widzą nasze połówki - Ci mają monitor przed nosem 🤷

Mnie jak mąż przeciągnął po starówce w Toruniu bo pojechaliśmy na chwilę to myślałam, że tam zemdleje. Totalnie nie moja pogoda, czułam się fatalnie i nie wychylałam się z domu. Teraz można w końcu odżyć.
    Mi S. wyznaczył prenatalne między 8 a 18 września, więc jestem umówiona na 12.09. Robię w Gamecie, bo stwierdziłam, że jak mam już skierowanie to chyba sprzęt u nich lepszy. Mały mój też jest mniejszy, więc jakoś tak dodałam te brakujące dni i 12ty powinien być ok, ale zobaczymy...

Hahaha, uśmiałam się z tymi rączkami do omleta😂😂😂 Ja cały czas mówię na niego "kropek", od powrotu z transferu. Jakoś mi się tak przyjęło, ale zobaczymy czy nie zmieni się w kropeczkę 🤷‍♀️ Mi dr odwrócił monitor i wszystko pokazywał, a jak włączył bicie serduszka to się rozkleiłam. 🥺 Zamiast paluszków dr dokładnie pokazywał mi dupkę maluszka 😅😂 Podczas badania jak zobaczyłam kropka po 3 tygodniach to od razu wypaliłam "Boże jak on już urósł", bo z takiej kijanki pokazał się mały człowieczek❤️ Ale fakt, partner ma fajny podgląd na maluszka w gabinecie 😊
    Wczoraj miałam jeszcze wizytę u swojego ginekologa na nfz, bo wróciłam do niego. Ze staraniami nam nie zbyt pomógł, ale do reszty nie miałam zastrzeżeń. Porównując sobie teraz wizytę u tego Doktora a u Dr Ś to niebo a ziemia. Usg trwało może minutę, a nawet nie pokazał mi nic na monitorze 🙄 Dał jedynie zdjęcie usg, ale widać też po jakości zdjęcia, że to nfz 😂 Ale ogólnie na wszystko zwraca uwagę, wyniki badań dokładnie kontroluje i jest bardzo kontaktowy i taki zabawny, szybko rozluźnia atmosferę i nie jest mi głupio o nic pytać. Ale myślę czy nie chodzić co jakiś czas na wizyty prywatnie, już sama nie wiem 🤷‍♀️

Czyli ja idę na pierwsza na prenatalne😊 Dam znać co i jak na pewno. A jesteś też u dr. Zielińskiej?
    Myślałaś już nad imieniem dla synka ? 😊

02.2022 Gameta Gdynia

Mamy ❄️❄️❄️ ❤️
    29.06🔸️transfer ❄️ 4.1.2
    05.07 (6dpt) - beta 37.8

Starania od 07.2020
    🙋‍♀️ 25 lat
    TSH - 1,6 (Euthyrox 50)

🙋‍♂️ 26 lat
    ▪️Hormony w normie
  • Kundzia07 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgZa wrote:
    Najbliższą wizytę mam za ok. 2 tygodnie i wtedy będziemy o tym rozmawiać. Dziś sobie na czczo zmierzyłam cukier (glukometrem) i wyszło mi 71 więc u mnie może będzie w drugą stronę, ale to chyba też nie za dobrze.
    Pisałaś, że czujesz ruchy - niesamowite uczucie, prawda:-). Mój Maluch się już na tyle rozkręcił(a), że kilka (ze 3) razy widziałam jak podnosi mi się brzuch.
    Mi wychodzi 02.01.2023, na ur. Męża 😄

A Wam jak dziewczyny ?
    AgZa, u Ciebie też dziewczynka się kryje ?
    Bo u Trynity i u mnie 👧

Patka🎀, mała, Trinity_Nea, AgZa, Mośka lubią tę wiadomość

👩PCOS, Cienkie endometrium, Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia

👦teratoozospermia, hormony ok

Starania 5 lat
    1 IVF - ❄️❄️❄️, dwa FET nieudane

2 IVF - hiperstymulacja, ❄️❄️❄️
    4.1.1❄️ - 😢
    4.2. 2❄️ -..😪
    4.2.3❄️.😥

Zmiana kliniki..
    5 zdrowych śnieżynek 🥰
    4.1.1 - 24 dpt. ❤
    31.12.2022 - 👶 🥳🎆🥰
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka🎀 wrote:
    Jak byłam w przychodni na pobraniu krwi to Pani była wręcz oburzona, że dostałam skierowanie na krzywa cukrową bo norma jest do 92 🤷‍♀️ Ale zauważyłam, że dr Ś niczego nie lekceważy i bardzo dba o pacjentkę.

A jeśli chodzi o badania połówkowe, dostałaś na nie skierowanie od dr Ś, czy po badaniach prenatalnych się dostaje skierowanie? Zastanawiam się jak to będzie ze mną, jeśli już nie jeżdżę do dr.

Jak robisz prenatalne w Gamecie na NFZ, to połówkowe musisz w tym samym miejscu. Mi lekarz prowadzący w miejscu zamieszkania wystawił specjalnie na połówkowe i nic z tego- odesłali mnie do Gamety.
    Oba badania są na jedno skierowanie.

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • mała Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wka.kin wrote:
    🤣🤣🤣🤣 To ja chyba na Tomaszka tak działam po prostu. Tylko co zauważyłam i już wyżej pisałam to on jest inny jak jest mąż, a inny jak jestem sama. Może to zbieg okoliczności 🤷
    Jedni lubią pogadać, a inni są typowymi sluzbistami i moje odczucie pokrywa się z niektórymi opiniami, więc myślę, że coś w tym jest. Jak widać po Twojej opinii potrafi jednak się rozgadac😊

U mnie podczas wizyty panuje w większości cisza - jeśli ja o coś nie zapytam to S. mówi tylko to co musi mi przekazać. Dla jasności - mi to jakoś bardzo nie przeszkadza. Jestem mu wdzięczna za skuteczność jego działań. Na początku jakoś nie czułam się komfortowo, bo jednak ja kiedy się stresuje to próbuje to zagadać, a jak S. nie był rozmowny to u mnie uwalniał się większy stres. Potem się już do tego przyzwyczaiłam jak i do
    calej sytuacji.
    Ja miałam okazję być u W. i na przykład z nim mi się bardzo fajnie rozmawiało, uzyskaliśmy u niego coś, czego np.S. nie zaproponował i na pewne rzeczy nie zwrócił uwagi. W pewnym momencie po prostu dobrze się uzupełnili.
    No trzeba przyznać że S jest dość specyficzny ale przeszłam 6 stymulacji w różnych klinikach z różnymi lekarzami i mimo, że czasami ma "swoje dni" to ogólnie wypada bardzo dobrze. I jest bardzo delikatny podczas badań a to dla mnie ogromny plus. Jedynie co mnie zniechęciło to to, że mnie na początku chciał spławić do innej kliniki ale to pewnie przez to, że jestem naprawdę trudnym przypadkiem 😵‍💫
    Ja męża nie zabieram do gabinetu, wolę sama bo on i tak nic nie kuma 😂😂😂

wka.kin lubi tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAJESTY wrote:
    Trinity
    To już chyba możesz z zakupami szaleć;)

Tyle dostałam 'spadkowych' rzeczy, że niewiele zostało do kupienia 🤣🤣🤣
    W przyszłym tygodniu chcemy się wybrać po wózek i już nie mogę się doczekać 😁😁😁

Patka🎀, Kundzia07, MAJESTY, MAJESTY, mała lubią tę wiadomość

starania od 2017
    AMH 0,5
    FSH 13-15

stymulacje 10/11/12.2021
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgZa wrote:

Ja na 06.01. Wy trochę szybciej z tego co pamiętam 🤔

A uczucie fenomenalne 😍😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2022, 11:04

Patka🎀, Kundzia07, AgZa, Mośka lubią tę wiadomość

starania od 2017
    AMH 0,5
    FSH 13-15

stymulacje 10/11/12.2021
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kundzia07 wrote:
    Mi wychodzi 02.01.2023, na ur. Męża 😄

A Wam jak dziewczyny ?
    AgZa, u Ciebie też dziewczynka się kryje ?
    Bo u Trynity i u mnie 👧

U Ciebie też dziewczynka! Jakoś to przegapiłam.
    Gratuluję 😁
    A AgZa lubi siebie (i nas 😝) trzymać w niepewności...

Kundzia07, AgZa lubią tę wiadomość

starania od 2017
    AMH 0,5
    FSH 13-15

stymulacje 10/11/12.2021
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
‹‹ 3571 3572 3573 3574 3575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ