X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Kropka_93 Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze chyba jest takie czekanie.
    Życzę Ci dużo siły i zdrówka 😘🍀

🙋‍♀️ 32 (mthfr C677T, A1298C hetero, PAI-I hetero, brak jednego kiru implantacyjnego)
    🙋‍♂️ 34

Starania od 2017
    4 x IUI - nieudane
    Maj 2023 - I IVF
    23.06.2023 - transfer 2dniowego zarodka 👎
    04.10.2023 transfer blastki 4.2.2.👍
    09.11.2023 puste jajo 20 mm, w 7t - odstawiam leki, poronienie.

Lipiec 2024 - zaczynamy przygotowanie II IVF ☺️
    03.08.2024 punkcja 🥚 mamy 3 (4.1.1, 4.1.1, 4.1.2)❄️

04.10.2024 - transfer blastki 4.1.1. 👍
    17.02 22t2d - II prenatalne 450g dziewczynki
    05.03.2025 - 24t4d - 👼🤍 żegnaj moja Mała Kruszynko 😢💔
    02.07 - histeroskopia z biopsją
  • Liliak Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_93 wrote:
    Najgorsze chyba jest takie czekanie.
    Życzę Ci dużo siły i zdrówka 😘🍀

A Ty kiedy testujesz? Wszystkie tu czekamy na Twoja betę też :)

AgnieszkaW, Tanowa, Chomik_mandżurski lubią tę wiadomość

Starania od 2021r.
    Ona: 32l,
    ❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto
    ✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2, KIR Bx, MUCHA, homocysteina 7,31

On: 33l,
    ❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna, HlA C2C2
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF
    10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
    01.24- histeroskopia, usunięty polip

II IVF
    06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
    09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji
    III IVF
    03 25 > 2 ❄️
    4.1.1 > ET 👼 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki bety : 226 mlU/ml, na proga jeszcze czekam, bo też zbadałam.
    Już napisałam do S. czekam na wiadomość od niego.

Powiedzcie mi z tym progiem - powinno się badać po zażyciu tabletek czy się wstrzymać? i zażyć dopiero po badaniu?

Liliak dużo sił Ci życzę! Oby się szczęśliwie skończyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 10:19

Tanowa, Chomik_mandżurski, Kropka_93, AgZa, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Liliak Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaW wrote:
    Mam już wyniki bety : 226 mlU/ml, na proga jeszcze czekam, bo też zbadałam.
    Już napisałam do S. czekam na wiadomość od niego.

Powiedzcie mi z tym progiem - powinno się badać po zażyciu tabletek czy się wstrzymać? i zażyć dopiero po badaniu?

Liliak dużo sił Ci życzę! Oby się szczęśliwie skończyło.

🥰🥰 piękny wynik, oby tak dalej! Mi mówił że po tabletkach, więc za każdym razem tak robiłam.

Starania od 2021r.
    ✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2, KIR Bx, MUCHA, homocysteina 7,31

❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna, HlA C2C2
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF

II IVF
    III IVF
    03 25 > 2 ❄️
    4.1.1 > ET 👼 7tc
  • Flyleaf Koleżanka

Wysłany: 11 października 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak bardzo współczuję <hug> Dobrze, że obyło się bez tej farmakoterapii która by spowodowała taką długą przerwę. Ten czas oczekiwania na nieuniknione jest najgorszy :(
    Daj znać jak będziesz po rozmowie z dr S.

AgnieszkaW mamy podobny wynik z 10dpt :) Gratuluj :)
    Ciekawa jestem kiedy dr S ustawi termin wizyty.

AgnieszkaW, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Ona 35
    On 38
    Starania od 2019r
    6 cykli symulowanych,3 x IUI

2021.10 - poronienie zatrzymane - szpital łyżeczkowanie
    2023.03 - poronienie (7tyg)

Start IVF 6.2024
    6 zapłodnionych -> 3 przetrwały -> po pgta 1
    23.09 - transfer 4.1.2
    10 dpt beta 251 prog 25
    14 dpt beta 2519
    17.10 USG CRL 0.42 cm <3
    28.10 USG CRL 1,69 cm <3
    27.11 Prenatalne wszystko dobrze <3
    20.01 Połówkowe - przepływ oki - 325 gram dziewczynki <3
    24.03 1,3 kg Baby :) wg lek wszytsko oki
    14.04 USG 3 trymestru wszytsko dobrze 1,9 kg szczęścia <3
  • Maszonek Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:
    To już??? Szok, pamiętam wasze pozytywne testy. A to już za parę dni rozpakowanie 😁 wszystko gotowe, imię wybrane? 😁
    Względnie gotowe, choć najmniej gotowa czuje się ja - oprócz odczucia wielkiego szczęścia - mam tyle obaw i wątpliwości co to będzie, jak się ułoży, jak przebiegnie sam poród itp.

Na 99% młody będzie Krzysiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 11:18

AgnieszkaW, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

21.10.2024 Krzyś jest z nami 👶

event.png
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maszonek wrote:
    Względnie gotowe, choć najmniej gotowa czuje się ja - oprócz odczucia wielkiego szczęścia - mam tyle obaw i wątpliwości co to będzie, jak się ułoży, jak przebiegnie sam poród itp.

Na 99% młody będzie Krzysiem.

Wierzę, żyjemy w czasach gdzie z każdej strony w internecie są specjaliści od wychowywania dzieci, ostatnio wyświetla mi się mnóstwo rolek na takie tematy „tak nie mów do dziecka, tak nie rób, rób tak i siak” a jak w tym wszystkim zdrowy rozsądek zachować. Ale wierzę, że Tobie się uda i piękny czas przed wami :)

Super imię, też mi się bardzo podoba.

Maszonek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️

marzec 2025 - transfer nieudany
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było za kolorowo, dostałam od dzisiaj zwolnienie, ze względu na te plamienia, zwiększony dupek, oszczędny tryb życia (kanapowo-fotelowy). Dlatego teraz grzecznie leżę pod kocykiem z okładem z psa.
    Miałam umówic się na następny piątek, ale terminów brak, więc sobota :)

Tanowa, Chomik_mandżurski, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• O.n.a 27 Nowa

Wysłany: 11 października 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊Leczę się w Gamecie w Gdyni od sierpnia zeszłego. Najpierw badania nasienia męża wszystko w normie u mnie badania laboratoryjne i drożność wszystko w normie. Mam niedoczynność tarczycy i hiperprolaktynemię ale wszystko pod kontrola lekarza. Od sierpnia zeszłego roku do maja tego roku próbowaliśmy naturalnie z zastrzykiem ovitrelle ale niestety zero skutków. Za nami jeden transfer niestety nie udany. Było 5 pęcherzyków z czego zapłodniło się 3 a jeden przetrwał i został podany niestety beta nie drgneła. Było to na protokole długim. Doktor powiedziała żebyśmy udali się do genetyka tak też zrobiliśmy i genetyk nie widzi dalszego diagnozowania ponieważ kariotypy mamy ok. Zasugerował jednak wizytę dla mnie u urologa ( często po współżyciu mam zapalenie pęcherza zresztą od dziecka z tym sie męczę) w celu sprawdzenia czy nie mam bakterii które nie dają objawów typu uplawy a jednak są i przenoszą się na drogi rodne. Jesteśmy już umówieni do urolog i zobaczymy co nam powie a przed nami kolejna próba tym razem protokół krotki. Trzymie kciuki za każdą z Was.

Kropka_93, Tanowa, AgnieszkaW, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Anita
  • Flyleaf Koleżanka

Wysłany: 11 października 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaW okłady z futra najlepsze :) O ile Ci zwiększyli ?
    Powiedział dr żeby zadbać poziom czy tak w ciemno ?

U mnie progesteron w takich zakresach 18-23-25. Dr Ś pisze że oki, natomiast dr Jarosz mówi żeby prolutex dołożyć.
    Mam dylemat kogo się "posłuchać" :/

Ona 35
    On 38
    Starania od 2019r

Start IVF 6.2024
    23.09 - transfer 4.1.2
    10 dpt beta 251 prog 25
    14 dpt beta 2519
    17.10 USG CRL 0.42 cm <3
    28.10 USG CRL 1,69 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flyleaf wrote:
    AgnieszkaW okłady z futra najlepsze :) O ile Ci zwiększyli ?
    Powiedział dr żeby zadbać poziom czy tak w ciemno ?

U mnie progesteron w takich zakresach 18-23-25. Dr Ś pisze że oki, natomiast dr Jarosz mówi żeby prolutex dołożyć.
    Mam dylemat kogo się "posłuchać" :/
    Tak, mam powtórzyć badanie w poniedzialek. Dolozyl mi jedna tabletkę duphastonu. Wynik progesteronu z wczoraj to 16,40 ng/ml. Trzy dni temu było powyżej 21. Podobno duphaston nie wychodzi w krwi, więc tego proga pewnie też jest więcej. Napisał, że na tych dawkach do poniedziałku do kontroli zostajemy.
    Nie wiem jak ty masz, ale ja mam 2×1 cyglogest, 3×2 duphaston, 3×2 luteine pod język.

• Tanowa Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2024, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Pytanie do tych z was, które miały pierwsze prenatalne w gamecie - czy wam też powiedziano, że nie ma możliwości przyjść z gotowymi wynikami PAPP-A i wolnego beta hcg z poprzedniego dnia ani zrobić tych wynikow w dniu badania żeby były już gotowe na wizytę? Właśnie zadzwoniłam do gamety i dość niemiła pani przez telefon kategorycznie zabroniła mi przychodzić z wynikami z poprzedniego dnia i czas oczekiwania na ryzyka wynosi do tygodnia i zawsze tak było podobno. Jednak dla mnie to ciekawe, bo niespełna 2 lata temu temu doktor W-Z miała problem z tym, że na prenatalne przyszłam bez wyników z krwi i będą musiała czekać kilka dni na pełen wynik. Dacie znać jak u was było? Szczerze skłaniam się ku nifty albo sanco i tak, bardzo się stresuje, że z ciążą coś jest nie tak, bo jakoś za łatwo poszło żeby w ogóle w nią zajsc i jakoś mam w głowie, że to niemożliwe mieć tyle szczęścia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2024, 11:11

• aga12345 Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanowa wrote:
    Cześć dziewczyny! Pytanie do tych z was, które miały pierwsze prenatalne w gamecie - czy wam też powiedziano, że nie ma możliwości przyjść z gotowymi wynikami PAPP-A i wolnego beta hcg z poprzedniego dnia ani zrobić tych wynikow w dniu badania żeby były już gotowe na wizytę? Właśnie zadzwoniłam do gamety i dość niemiła pani przez telefon kategorycznie zabroniła mi przychodzić z wynikami z poprzedniego dnia i czas oczekiwania na ryzyka wynosi do tygodnia i zawsze tak było podobno. Jednak dla mnie to ciekawe, bo niespełna 2 lata temu temu doktor W-Z miała problem z tym, że na prenatalne przyszłam bez wyników z krwi i będą musiała czekać kilka dni na pełen wynik. Dacie znać jak u was było? Szczerze skłaniam się ku nifty albo sanco i tak, bardzo się stresuje, że z ciążą coś jest nie tak, bo jakoś za łatwo poszło żeby w ogóle w nią zajsc i jakoś mam w głowie, że to niemożliwe mieć tyle szczęścia.
    Hej, miałam to samo tydzień temu. Badania wykonane mogły być tylko tego samego dnia. Dziś podobno lekarka, która wykonywała USG będzie opisywać i do odbioru w recepcji. I z tymi wynikami do lekarza prowadzącego. A dwa lata temu było jeszcze gorzej, bo po wyniki trzeba było iść do genetyka 🫣
    Co do tego strachu to miałam i mam dalej podobne myślenie. Że jest za pięknie żeby to było prawdziwe. Ale trzeba nauczyć się cieszyć z tych chwil. W poprzedniej ciąży straciłam cały pierwszy trymestr ciągle się martwiąc. W tej ciąży trochę łatwiej mi było zapanować nad złymi myślami, staram się cieszyć każdym dniem w dwupaku. I Tobie życzę tego samego. A jeśli budżet Cię nie ogranicza, a badanie uspokoi to ja bym zrobiła. Ja też robiłam - Nifty. I bardziej się opłaca przez neta się umawiać niż w klinice 😉

Tanowa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Tanowa Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aga! U kogo wykonywałaś prenatalne?

• Hania1990 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanowa wrote:
    Oni pobierają tego samego dnia co usg, wynik miałam po tygodniu - poniedziałek / poniedziałek :) przy tych wynikach warto dzwonić do nich i pytać, czy już można odebrać, bo niby do 10 dni, ale najczęściej są wcześniej :)

Tanowa lubi tę wiadomość

• Hania1990 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sanco bardzo polecam - dzięki niemu na prenatalne szłam spokojniejsza i już wiedziałam, że rośnie mała dziewczynka :) tylko opłaca się zrobić je w diagnostyce na wendy bezpośrednio, jest 500 złotych taniej (ja dzwoniłam na infolinię i przysłali mi kod rabatowy dodatkowy, nie wiem czy jeszcze tak jest)

Tanowa lubi tę wiadomość

• Tanowa Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania1990 wrote:
    A sanco bardzo polecam - dzięki niemu na prenatalne szłam spokojniejsza i już wiedziałam, że rośnie mała dziewczynka :) tylko opłaca się zrobić je w diagnostyce na wendy bezpośrednio, jest 500 złotych taniej (ja dzwoniłam na infolinię i przysłali mi kod rabatowy dodatkowy, nie wiem czy jeszcze tak jest)

Ooo muszę spróbować dzięki!

• Flyleaf Koleżanka

Wysłany: 13 października 2024, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaW ja mam cyklogest 3 x 1, luteina 3 x 2 podjęzykowa i duphaston 3 x 1. Dupka masz więcej, tak jak piszesz on podobno nie wychodzi w wyniku.

Nie wiem czy to nerwy czy hormony ale jakoś mi się gorzej śpi ostatnio... Teraz sobie mówię byle do czwartku

Ona 35
    On 38
    Starania od 2019r

Start IVF 6.2024
    23.09 - transfer 4.1.2
    10 dpt beta 251 prog 25
    14 dpt beta 2519
    17.10 USG CRL 0.42 cm <3
    28.10 USG CRL 1,69 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę spać od kilku dni. Kładę się już po 20, budze o 1 i nie mogę spać. Oczywiście analizuje swoje ciało, cały czas się doszukuje jakiś oznak i zaczynam panikować, mam wrażenie, że piersi mnie już nie bolą i są miękkie. Pobolewa mnie też brzuch i mam wrażenie że już nic z tego nie będzie. Czekanie jest straszne..

• Liliak Autorytet

Wysłany: 13 października 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaW wrote:
    Ja nie mogę spać od kilku dni. Kładę się już po 20, budze o 1 i nie mogę spać. Oczywiście analizuje swoje ciało, cały czas się doszukuje jakiś oznak i zaczynam panikować, mam wrażenie, że piersi mnie już nie bolą i są miękkie. Pobolewa mnie też brzuch i mam wrażenie że już nic z tego nie będzie. Czekanie jest straszne..

A jak plamienia ? Dupek pomógł?

Starania od 2021r.

✔️kariotyp, CFTR,

I IVF

II IVF
    III IVF
    03 25 > 2 ❄️
    4.1.1 > ET 👼 7tc
‹‹ 3872 3873 3874 3875 3876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ