X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • MaDi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak wrote:
    Jak tam Madi? Skusiłaś się na jakiś test? Dziś 6 dzień, tak? :)

Zrobiłam i bardzo żałuję :( Na pewno więcej w weekend się nie zdecyduje na test domowy, bo teraz mam najgorsze myśli, a na badanie mogę iść dopiero jutro... :(

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
  • MaDi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga-de wrote:
    U mnie dzisiaj podły nastroj i czarne myśli, boli mnie brzuch i krzyż jak na okres, a z nabrzmiałych piersi zrobiły się flaki. Tak samo miałam poprzednim razem. Jutro 6 dpt planuję zrobić sikanca

Ja tak właśnie miałam wczoraj, dlatego zrobiłam dzisiaj test no i niemiła niespodzianka..

Starania od 2020

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,

10.2024 -> IVF
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
  • taka_jedna Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja nawet boję się iść do toalety 😔 czuje jakieś pobolewanie w brzuchu. Testów nie mam nawet w domu. Już tyle razy widziałam na nich tylko 1 kreskę, że wolałam nie kupować.

2012 - początek starań
    2014-2016 beznadziejni lekarze
    styczeń 2017-początek z Gametą
    marzec 2017- usuwany polip
    maj-sierpień 2017- 4 nieudane IUI
    październik 2017- usuwane torbiele z jajnika ENDOMETRIOZA
    styczeń 2018- usunięta TARCZYCA (podejrzenie nowotworu)
    kwiecień 2018- IUI <3
    08.01.2019 Zostałam mamą Kubusia <3

Styczeń 2023 puste jajo płodowe 😔 łyżeczkowanie 17 styczeń 💔

Październik 2024 start IVF
    28. 10.23 stymulacja
    08. 11.24 punkcja 5🥚
    13. 11.24 transfer bl. 3.2.2
  • Liliak Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madi, przykro mi.. Wiem, że jesteś podłamana ale pamiętaj że z tymi testami to różnie bywa. Jutro beta da pewność. Trzymam mocno kciuki.

Aga-de za Ciebie tez trzymam. Dopiero doczytałam, że pisałaś o neoparinie faktycznie dziwnie że nie dostałaś. Myslalam ze to standardowa procedura I każdy dostaje. Nie dał Ci może heparyny pod inna nazwą?

Taka_jedna bierzesz nospe ? Widziałam na forum, że dziewczyny bardzo polecają scopolan na takie bóle. Co do testów to tak samo naogladalam się tej jednej kreski, ale jednak to silniejsze ode mnie. Podziwiam, że nie zaopatrzyłaś się w testy. Kiedy betujesz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 16:45

MaDi lubi tę wiadomość

Starania od 2021r.
    Ona: 32l,
    ❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto
    ✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2,

On: 32l,
    ❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna,
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF
    10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
    01.24- histeroskopia, usunięty polip

II IVF
    06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
    09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji
  • Aga-de Znajoma

Wysłany: 17 listopada, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, tym razem nie mam żadnych leków powiązanych z krzepliwością krwi

• taka_jedna Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam na testy, jednak nie odważyłam się wziąść do koszyka 😔
    Betę mam zrobić dopiero w piątek. Może w środę kupię test. Dr i tak szybciej nic nie wyślę, bo nie będzie zadowolony. Tak biorę nospe, ale wtedy wiem że to przez nią nic nie czuję 🫣
    Boję się nakręcać, bo nie chce przeżywać tego rozczarowania. Niby przywykłam, ale zawsze jednak boli.

MaDi moja siostra robiła test i też wyszedł jej bladzioch. Jednak po 2 dniach pojawiły się te 2 kreski. Więc różnie to bywa.

Trzymam za nas wszystkie kciuki 🤞

MaDi lubi tę wiadomość

2012 - początek starań
    kwiecień 2018- IUI <3

28. 10.23 stymulacja
    08. 11.24 punkcja 5🥚
  • Domi0307 Debiutantka

Wysłany: 17 listopada, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Na styczeń planuję wizytę w Gamecie, brak mi już cierpliwości i straciłam wszelkie nadzieje, że uda się nam zajść naturalnie... staramy się ponad rok, narzeczony ma słabe wyniki nasienia, u mnie niby wszystko dobrze, ale od 2020 roku choruję na rzs i nie wiem czy to też nie jest przyczyną niepowodzeń.
    Powiedzcie proszę jak wygląda pierwsza wizyta, która ma zakwalifikować do programu rządowego (bo mamy wielką nadzieję z niego skorzystać)? Jakie badania trzeba mieć ze sobą? Jak wygląda ta cała kwalifikacja do programu, na co lekarze zwracają uwagę? Nie wiemy jak się przygotować do tej pierwszej wizyty...
    Mam wielkie obawy, ale jednocześnie czuję ekscytację i nie mogę się doczekać, bo jakoś tak wierzę, że to pomoże 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 19:13

• MaDi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi0307 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Na styczeń planuję wizytę w Gamecie, brak mi już cierpliwości i straciłam wszelkie nadzieje, że uda się nam zajść naturalnie... staramy się ponad rok, narzeczony ma słabe wyniki nasienia, u mnie niby wszystko dobrze, ale od 2020 roku choruję na rzs i nie wiem czy to też nie jest przyczyną niepowodzeń.
    Powiedzcie proszę jak wygląda pierwsza wizyta, która ma zakwalifikować do programu rządowego (bo mamy wielką nadzieję z niego skorzystać)? Jakie badania trzeba mieć ze sobą? Jak wygląda ta cała kwalifikacja do programu, na co lekarze zwracają uwagę? Nie wiemy jak się przygotować do tej pierwszej wizyty...
    Mam wielkie obawy, ale jednocześnie czuję ekscytację i nie mogę się doczekać, bo jakoś tak wierzę, że to pomoże 🥺

To co już macie na pewno się przyda, czyli badanie nasienia, amh, ja robiłam jeszcze tsh i f4, a w 2-3 dniu cyklu progesteron, estradiol i prolaktynę. Dodatkowo dr prosił o zaświadczenie od ginekologa, że leczyliśmy się od.. aby udokumentować rok starań. Jeżeli miałaś jakieś zabiegi ginekologiczne- weź dokumentację, jesli wizyta będzie w odpowiedni dzień cyklu, to dr zrobi również usg, aby ocenić stan.
    Nie wiem do końca jak to jest, chyba np. Amh można zrobić z refundajcą też z programu, ale to jest takie ciągle niejasne, dla mnie było też szkoda czasu i pewne rzeczy wolałam zapłacić i sprawnie mieć załatwione.

Domi0307 lubi tę wiadomość

Starania od 2020

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,

10.2024 -> IVF
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
  • taka_jedna Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi0307 wrote:
    Cześć dziewczyny!

Hej. Na pewno musicie mieć historie leczenia, żeby zakwalifikować się do procedury z MZ czyli refundacji.
    Warto wziąść wszystkie badania jakie macie jednak lekarz będzie chciał takie z przed pół roku. Więc jeśli wasze są już nie ważne warto zrobić nowe na tą pierwszą wizytę.
    Badanie nasienia, amh, tsh, ft4,morfologia, cytologia. Jeśli miałaś robione usg tarczycy też warto zabrać.
    Wybierzcie sobie lekarza do którego chcecie iść. Na stronie Gamety macie wymienionych i opisanych.
    Pozdrawiam i powodzenia.
    Jest dużo chętnych więc lepiej umawiać się jak najszybciej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 19:40

Domi0307 lubi tę wiadomość

2012 - początek starań
    kwiecień 2018- IUI <3

28. 10.23 stymulacja
    08. 11.24 punkcja 5🥚
  • Chomik_mandżurski Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Domi0307.
    Ja poszłam do kliniki wyłącznie z AMH, wynikami tarczycy i badaniem nasienia. W klinice (wtedy Invicta) skierowano mnie na basanie sono hsg (drożność jajowodów), można je zrobic na NFZ np w Kartuzach. W związku z tym, że nie znaleziono problemów oprócz nieprawidłowych wyników nasienia - jajowody drożne, wystepuje owulacja, mielismy zaleconą inseminację - 3 do 4 razy. Dr raczej nie zaleci od razu IVF jesli nie bedzie do tego jednoznacznych wskazan. Wiele par ma dzieki IUI upragnione potomstwo, moze i u Was wystarczy? :)

Madi, taka_jedna, nie traccie nadziei ❤️

Domi0307, MaDi, taka_jedna, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

♀️ 88 wszystko ok, AMH 1.27, jajowody drożne
    ♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, morfologia 2%
    Kariotypy ok

Starania od 2021
    05.23 Invicta Gdynia
    08.23 - zmiana na Gamete
    09.23 - 11.23 - 3 x IUI 👎
    12.23 - start pierwszej procedury IVF, długi protokół
    01.24 - punkcja 9 oocytów -> 1 ❄️ 4.1.2
    02.24 - FET beta 0

07.24 start drugiej procedury IVF, krótki protokół
    19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
    13.08 FET 7tc 💔
  • Domi0307 Debiutantka

Wysłany: 17 listopada, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam raczej wszystko co wymieniłyście, ale z przełomu marca/lipca, więc porobię wszystko na świeżo. Usg piersi i tarczycy też będę miała świeże, bo robię akurat co roku w grudniu.

• Domi0307 Debiutantka

Wysłany: 17 listopada, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomik_mandżurski wrote:
    Hej Domi0307.
    Ja poszłam do kliniki wyłącznie z AMH, wynikami tarczycy i badaniem nasienia. W klinice (wtedy Invicta) skierowano mnie na basanie sono hsg (drożność jajowodów), można je zrobic na NFZ np w Kartuzach. W związku z tym, że nie znaleziono problemów oprócz nieprawidłowych wyników nasienia - jajowody drożne, wystepuje owulacja, mielismy zaleconą inseminację - 3 do 4 razy. Dr raczej nie zaleci od razu IVF jesli nie bedzie do tego jednoznacznych wskazan. Wiele par ma dzieki IUI upragnione potomstwo, moze i u Was wystarczy? :)

Madi, taka_jedna, nie traccie nadziei ❤️

Moja ginekolog twierdzi, że z naszymi wynikami nasienia nie ma sensu tracić czasu na inseminacje... 😔 ale wiadomo, że decyzja będzie należała do lekarza.

• MaDi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi0307 wrote:
    Moja ginekolog twierdzi, że z naszymi wynikami nasienia nie ma sensu tracić czasu na inseminacje... 😔 ale wiadomo, że decyzja będzie należała do lekarza.

U nas było podobnie, niskie parametry, więc IUI nigdy nie mieliśmy, ale jak się później okazało- całe szczęście, bo nic by z tego nie było, przez moje jajowody. Jeśli HSG to również polecam Kartuzy.

Dzięki dziewczyny, jakoś dotrwam jutro do badań. Jutro mam 7dpt, macie jakieś doświadczenie, jaka beta w tym dniu jest sensowna ?

Starania od 2020

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,

10.2024 -> IVF
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
  • Kamiii Znajoma

Wysłany: 17 listopada, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moja beta w 7dpt 89,10, jutro idę zrobić znowu bo tak kazał doktor, więc zobaczymy co dalej🫣

Chomik_mandżurski, Lucy91, taka_jedna, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Aga-de Znajoma

Wysłany: 18 listopada, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test negatywny, chociaż oczyma wyobraźni widzę jakiś cień cienia ale tylko ja. Po pracy pojadę na betę

• Liliak Ekspertka

Wysłany: 18 listopada, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga-de wrote:
    Test negatywny, chociaż oczyma wyobraźni widzę jakiś cień cienia ale tylko ja. Po pracy pojadę na betę

Miejmy nadzieję, że to nie tylko wyobraźnia a coś tam przebija 🤞🤞🤞

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

Starania od 2021r.

❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna,
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF

II IVF
  • Liliak Ekspertka

Wysłany: 18 listopada, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak wrote:
    Miejmy nadzieję, że to nie tylko wyobraźnia a coś tam przebija 🤞🤞🤞 kciuki za bete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada, 11:14

Aga-de lubi tę wiadomość

Starania od 2021r.

✔️kariotyp, CFTR,

I IVF

II IVF
  • Kamiii Znajoma

Wysłany: 18 listopada, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy doktor kazał Wam robić jakieś dodatkowe badania z krwi jak tsh, ft4 po dodatniej becie po transferze?

• Liliak Ekspertka

Wysłany: 18 listopada, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiii wrote:
    Czy doktor kazał Wam robić jakieś dodatkowe badania z krwi jak tsh, ft4 po dodatniej becie po transferze?

Mi tak. Właśnie tsh i ft4

Starania od 2021r.

✔️kariotyp, CFTR,

I IVF

II IVF
  • Domi0307 Debiutantka

Wysłany: 18 listopada, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a czy mogłybyście podzielić się jeszcze jakiego lekarza wybrałyście i jak wrażenia z tym konkretnym lekarzem w przebiegu leczenia? Widziałam, że najwięcej wolnych miejsc jest do dr Ś, ale z tego co przewertowałam sobie wątek sporo kobiet go wybiera i jako lekarz ma dobre opinie.

taka_jedna lubi tę wiadomość

‹‹ 3885 3886 3887 3888 3889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ