X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Domi0307 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka🐸 wrote:
    Byliśmy w sobotę z mężem w Gamecie i chcieliśmy zrobić Cross-Mach ale okazało się że można to zrobić tylko w Diagnostyce na Węglowej we wtorki między godziną 12 a 14, wysyłają do Łodzi do APC 😊
    Dzięki za info! My zdecydowaliśmy, że pojedziemy do Łodzi do APC właśnie i zrobimy tam na miejscu, mamy trochę ponad 100km, a zawsze to bliżej niż do Gdyni 🙈

Żabka🐸 lubi tę wiadomość

♀️ 34
    - RZS
    - ANA 1:160
    - hormony, AMH, wit. D, wit. B12, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów, cross-match ✅️
    - kariotyp ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA ✅️
    - AZF ✅️
    - kariotyp ✅️

Starania na luźno - od 2023
    Starania na poważnie - od 2024
    02.01.25 - wizyta kwalifikacyjna
    20.01.25 - start I procedury - protokół długi (Gonapeptyl, Ovaleap, Mensinorm)
    14.02.25 - punkcja (11-6-6-1 zarodek)
    19.02.25 - I ET (4.2.1) - hcg 8dpt-10.10, 10dpt-8.02, 13dpt-1 ❌️🥺
    27.03.25 - histeroskopia + biopsja
    CD56 ✅️ CD138 ❌️ (stan zapalny, antybiotykoterapia, bez konieczności biopsji kontrolnej)
    06.05.25 - start II procedury - protokół krótki (Gonal, Mensinorm, Orgalutran)
    17.05.25 - punkcja (15-13-8-2❄️❄️)
    17.06.25 - II FET (4.1.1) ❌️
  • Domi0307 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia1411 wrote:
    Najnowsze publikacje mówią o 3 miesiącach.
    U nas historia jest długa, więc powoli kończy mi się siła do walki, zwłaszcza że jest on, nie chce żeby żył tylko trauma śmierci siostry i moich starań...
    Też wolałabym na naszych próbować, ale ja jestem już po 2 procedurach, gdzie z 11 były 3 i z 10 teraz 1... 🫣 więc nie wiem czy jeśli to w nasienia jest problem nie lepiej byłoby próbować z nasieniem dawcy jakby już podchodzić do 3 stymulacji... na KD chyba byłabym gotową, bo to byłoby "zdrowsze" dla mnie... trudne decyzję, a z drugiej strony chyba nie umiem nie myśleć o tym dziecku, które tak bardzo chciałabym mieć...
    Na PGTa w gamecie 3-5 tygodni bo to aż do Hiszpanii wysyłają...
    Trudne emocje i trudne decyzje, tak jak mówisz... mnie przeraża perspektywa tego wiecznego czekania, wiecznej niewiadomej... nie wiesz kiedy się uda i czy w ogóle... ja staram się mieć dobre nastawienie, ale czasami po prostu dopada mnie dół... wciąż mam nadzieję, że będzie dobrze, bo z taką myślą mi lżej 🥹

♀️ 34
    - RZS
    - kariotyp ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA ✅️
    - AZF ✅️
    - kariotyp ✅️

CD56 ✅️ CD138 ❌️ (stan zapalny, antybiotykoterapia, bez konieczności biopsji kontrolnej)
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi0307 wrote:
    Takie historie jak Twoja dają nadzieję! My na pewno minimum jeszcze raz spróbujemy na naszych komórkach, może uda się uzyskać więcej zarodków. Chcę też porozmawiać z lekarzem o dodatkowych procedurach (np. o aktywacji oocytów), może o zmianie leków do stymulacji, zobaczymy jaki będzie jego plan. A póki co dalej się diagnozujemy, jeśli wyniki będą ok to też mnie to uspokoi, a jeśli nie to będzie czas na odpowiednie reakcje.
    Widzę, że u Ciebie w marcu transfer? Trzymam mocno kciuki! 🤞🍀

A no tak, zapomniałam że leki do stymulacji też miałam całkowicie zmienione. Lekarz musi trochę pokombinować, oby mu też na tym zależało.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️

marzec 2025 - transfer nieudany ❌

9.06.25 - transfer, 7dpt ⏸️ 8dpt - 69, 9 dpt - 119, 11 dpt - 283

5.07.25 - jest ❤️
  • Domi0307 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u Was, gametowe staraczki? Jakie plany na nadchodzące wiosenne miesiące?
    Nusia89 jak u Ciebie sytuacja?

Liliak, Chomik_mandżurski lubią tę wiadomość

♀️ 34
    - RZS
    - kariotyp ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA ✅️
    - AZF ✅️
    - kariotyp ✅️

• Liliak Autorytet

Wysłany: 12 marca, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)

Ja byłam na wizycie . Mielismy w planach stymulacje, to mial byc pierwszy dzien, ale jak zawsze my swoje a życie swoje :D
    Okazało się że kilka dni wcześniej dostali wiadomość że nie można ruszać ze stymulacja dopóki nie zużyje się zamrożonych komórek. Oprócz tego pojawiła się u mnie torbielka więc i tak nie mogłabym zacząć stymulacji. Dostałam estrofem i zaczęłam cykl sztuczny i podobno torbiel ma się wchłaniać.
    Musimy zapłodnić te 3 marne zamrożone komorki i jeśli coś się z tego wykluje to będziemy transferować..

Domi a Ty jak się masz? Jak nastawienie przed kolejna procedura?

Starania od 2021r.
    Ona: 32l,
    ❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto, ANA2 1:640, DFS70, cross match 50,2%
    ✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2, KIR Bx, MUCHA, homocysteina 7,31, białko S, białko C

On: 33l,
    ❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna, HlA C2C2
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF
    10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
    01.24- histeroskopia, usunięty polip

II IVF
    06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
    09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji
    III IVF
    03 25 > 2 ❄️
    4.1.1 > ET 👼 7tc
  • Domi0307 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak wrote:
    Hej, hej :)

Ja byłam na wizycie . Mielismy w planach stymulacje, to mial byc pierwszy dzien, ale jak zawsze my swoje a życie swoje :D
    Okazało się że kilka dni wcześniej dostali wiadomość że nie można ruszać ze stymulacja dopóki nie zużyje się zamrożonych komórek. Oprócz tego pojawiła się u mnie torbielka więc i tak nie mogłabym zacząć stymulacji. Dostałam estrofem i zaczęłam cykl sztuczny i podobno torbiel ma się wchłaniać.
    Musimy zapłodnić te 3 marne zamrożone komorki i jeśli coś się z tego wykluje to będziemy transferować..

Domi a Ty jak się masz? Jak nastawienie przed kolejna procedura?
    Trzymam mocno kciuki, żeby mrozaczki się ładnie zapłodniły! Jeśli się uda to dla Ciebie lepiej, nie będziesz musiała przechodzić kolejnej stymulacji :) czyli co, u Ciebie cykl transferowy czy musisz czekać aż torbiel się wchłonie?
    U mnie już dobrze, pozbierałam się po porażce i walczymy dalej :) po nieudanym transferze napisałam od razu do dr Jarosz, żeby mnie pokierowała co dalej robić, co badać, także działamy według jej zaleceń - mamy zrobić cross match i ja biopsję endometrium. Po rozmowie z dr Ś zdecydowałam się na histeroskopię, jestem już umówiona na 27.03, wtedy też mamy podsumować pierwszą procedurę i ustalić plan na kolejną. Chciałabym w kwietniu zrobić stymulację i punkcję, ale transfer pewnie odroczymy na maj - pod koniec kwietnia bierzemy ślub i nie chcemy też sobie psuć tego czasu wizytami, lekami, jakimiś ograniczeniami itd. Także zobaczymy jak się to wszystko uda poukładać i co dr na to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 14:23

♀️ 34
    - RZS
    - kariotyp ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA ✅️
    - AZF ✅️
    - kariotyp ✅️

• Chomik_mandżurski Ekspertka

Wysłany: 12 marca, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez bylismy na wizycie, bo mijalo nam juz 6 miesiecy od ostatniej procedury. Przekazalismy informacje, ze musimy sie wstrzymac z kolejna stymulacja az minie 3 miesiace brania hydroxychloroquine przepisanego przez immunologa. Poinformowalismy ze bede brac accofil przy transferze, zeby Dr tez wiedzial. Dr sam przekazal ze gdybysmy chcieli badac zarodki to musimy umowic wizyte u genetyka :) Zalatwimy to jeszcze w marcu a w maju kolejna stymulacja i zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Maz idzie jutro zbadac nasienie po 3 miesiacach clo, jestem bardzo ciekawa wynikow. Testosteron podrosl bardzo ladnie 2x (w dalszym ciagu w normie), ciekawe czy to bedzie mialo przelozenie na nasienie i co powie androlog w poniedzialek :)
    Domi, podzielisz sie jakie mialas wskazania do histeroskopii?
    Wszystkiego dobrego dziewczyny! 😊

Liliak lubi tę wiadomość

♀️ 88 AMH 1.27 -> 0.93 maj 25, jajowody drożne, BMI 20.1, KIR AA, HLA-C C2, ANA 1:1000, PAI-1 5g/5g
    ♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, BMI 26.9, morfologia 2% -> 4%, HLA-C C1
    Kariotypy ok

Starania od 2021
    05.23 Invicta Gdynia
    08.23 - zmiana na Gamete
    09.23 - 11.23 - 3 x IUI 👎
    12.23 - start pierwszej procedury IVF, długi protokół
    01.24 - punkcja 9 oocytów -> 1 ❄️ 4.1.2
    02.24 - FET beta 0

07.24 start drugiej procedury IVF, krótki protokół
    19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
    13.08 FET 7tc 💔

05.25 start trzeciej procedury IVF, krótki protokół
    21.05 - punkcja, 10 kumulusów -> 8 🥚 -> 1 ❄️ 3.1.1
  • Domi0307 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomik_mandżurski wrote:
    My tez bylismy na wizycie, bo mijalo nam juz 6 miesiecy od ostatniej procedury. Przekazalismy informacje, ze musimy sie wstrzymac z kolejna stymulacja az minie 3 miesiace brania hydroxychloroquine przepisanego przez immunologa. Poinformowalismy ze bede brac accofil przy transferze, zeby Dr tez wiedzial. Dr sam przekazal ze gdybysmy chcieli badac zarodki to musimy umowic wizyte u genetyka :) Zalatwimy to jeszcze w marcu a w maju kolejna stymulacja i zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Maz idzie jutro zbadac nasienie po 3 miesiacach clo, jestem bardzo ciekawa wynikow. Testosteron podrosl bardzo ladnie 2x (w dalszym ciagu w normie), ciekawe czy to bedzie mialo przelozenie na nasienie i co powie androlog w poniedzialek :)
    Domi, podzielisz sie jakie mialas wskazania do histeroskopii?
    Wszystkiego dobrego dziewczyny! 😊
    Jak się czujesz po hydroxy? I jak dr zareagował na info o accofilu? Planujecie badać zarodki?
    My badaliśmy też fragmentację, ale nie mamy jeszcze wyników. No i czekamy też na wyniki kariotypow.
    Co do histeroskopii to nie wiem czy miałam jakieś szczególne wskazania poza tymi czysto diagnostycznymi. Opisałam dr Jarosz pierwszą procedurę, ona zaleciła biopsję z pobraniem wycinków cd138 i cd56. Skonsultowałam to z dr Ś, bo nie chciałam sobie urządzać "samowolki", on był jak najbardziej za, ale przekonał mnie jednak na histero (pobranie wycinków będzie wtedy dokładne i celowane, a poza tym zobaczymy czy coś się dzieje). Wiem, że jedna nieudana procedura o niczym nie świadczy, ale chyba wolę sprawdzić teraz czy coś jest nie tak.

♀️ 34
    - RZS
    - kariotyp ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA ✅️
    - AZF ✅️
    - kariotyp ✅️

• Liliak Autorytet

Wysłany: 12 marca, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi0307 wrote:
    Trzymam mocno kciuki, żeby mrozaczki się ładnie zapłodniły! Jeśli się uda to dla Ciebie lepiej, nie będziesz musiała przechodzić kolejnej stymulacji :) czyli co, u Ciebie cykl transferowy czy musisz czekać aż torbiel się wchłonie?
    U mnie już dobrze, pozbierałam się po porażce i walczymy dalej :) po nieudanym transferze napisałam od razu do dr Jarosz, żeby mnie pokierowała co dalej robić, co badać, także działamy według jej zaleceń - mamy zrobić cross match i ja biopsję endometrium. Po rozmowie z dr Ś zdecydowałam się na histeroskopię, jestem już umówiona na 27.03, wtedy też mamy podsumować pierwszą procedurę i ustalić plan na kolejną. Chciałabym w kwietniu zrobić stymulację i punkcję, ale transfer pewnie odroczymy na maj - pod koniec kwietnia bierzemy ślub i nie chcemy też sobie psuć tego czasu wizytami, lekami, jakimiś ograniczeniami itd. Także zobaczymy jak się to wszystko uda poukładać i co dr na to :)

Niby zakładamy że transferowy jeśli będzie co transferować.. 19.03 na wizycie lekarz oceni co z ta torbielka, ale na świeżo z 6 komorek mieliśmy tylko 2 zarodki a po zbadaniu jeden odpadł więc nie nastawiam się za bardzo na nic. No ale nadzieja jakaś tam jest :)

Starania od 2021r.
    ❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto, ANA2 1:640, DFS70, cross match 50,2%
    ✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2, KIR Bx, MUCHA, homocysteina 7,31, białko S, białko C

❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna, HlA C2C2
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF

II IVF
    III IVF
    03 25 > 2 ❄️
    4.1.1 > ET 👼 7tc
  • Chomik_mandżurski Ekspertka

Wysłany: 12 marca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie bardzo dobrze, mam moze troche mniejszy apetyt, ale tez nie wiem czy to konkretnie od tego leku. Wszyscy dookola mnie sa w ciazy - kolezanka z zespolu w pracy, sasiadka za sciana, przyjaciolka, terapeutka. Moze to kwestia stresu po prostu. Mialam rodzic na poczatku maja, zamiast tego bede sluchac placzu dziecka zza sciany, bo sasiadka rodzi w kwietniu. Musze tez przerwac terapie z powodu ciazy terapeutki. Mozliwe, ze to jeszcze za szybko na takie wnioski ale troche rzadziej bola mnie stawy rak. To nie jest jakas kolosalna roznica ale dobre i to :) Pierwszych kilka dni bylo takich jak by mnie mialo rozkladac ale bardzo lagodnie. Reumatolog powiedzial, ze nie widzi w wynikach RZS ale jest jakis proces autoimmunologiczny tylko musimy poczekac az sie pogorszy bo nie mam wystarczajaco duzo objawow, bedzie mi przepisywal hydroxy z zalecen immunologa.
    Dr Ś wszystko przyjal i powiedzial tylko ze musze miec dokladnie rozpisane jak brac accofil, niczego nie komentowal. Bardzo balam sie tej wizyty, jestem mile zaskoczona i czuje ulge ze tak to przebieglo :)
    Ja pytalam o histero po pierwszym nieudanym transferze i dr sugerowal wtedy ze dopiero po 2 mozna o tym pomyslec. Za 2 razem byla ciaza wiec byc moze u mnie faktycznie nie bylo do tego wskazan i problem lezy gdzie indziej. Moze wlasnie w tych KIRach. Ja tez na konsultacji z dr Jarosz uslyszalam to co MaDi wczesniej pisala, ze bez leku mam kilka % szans na ciaze. Nie potrafie tego zrozumiec.
    Tym razem zbadamy zarodki. Chce miec choc troche wieksze szanse na to, zeby nie poronic z przyczyn po stronie wad genetycznych. Jesli na wczesnym etapie wiekszosc poronien jest tym spowodowana, to chcialabym wykluczyc te ewentualnosc, chociaz mam z tylu glowy te kontrowersje wokol wynikow pgta.
    Domi czyli histero zrobicie tez w Gamecie? :)
    Liliak kibicuje hodowli <3

Liliak lubi tę wiadomość

♀️ 88 AMH 1.27 -> 0.93 maj 25, jajowody drożne, BMI 20.1, KIR AA, HLA-C C2, ANA 1:1000, PAI-1 5g/5g
    ♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, BMI 26.9, morfologia 2% -> 4%, HLA-C C1
    Kariotypy ok

Starania od 2021
    05.23 Invicta Gdynia
    08.23 - zmiana na Gamete
    09.23 - 11.23 - 3 x IUI 👎
    12.23 - start pierwszej procedury IVF, długi protokół
    01.24 - punkcja 9 oocytów -> 1 ❄️ 4.1.2
    02.24 - FET beta 0

07.24 start drugiej procedury IVF, krótki protokół
    19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
    13.08 FET 7tc 💔

05.25 start trzeciej procedury IVF, krótki protokół
    21.05 - punkcja, 10 kumulusów -> 8 🥚 -> 1 ❄️ 3.1.1
  • Domi0307 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak - trzymam kciuki, żeby było co transferować! Nadzieję trzeba mieć zawsze, no przecież do nas w końcu też musi się los uśmiechnąć :)

Chomik - Oj tak, takie informacje o ciążach dookoła potrafią nieźle zestresować... niby się cieszysz szczęściem innych, ale myślisz sobie, kurde, przecież to ja miałam być w końcu w ciąży... nie ma co się poddawać, najważniejsze, że macie plan, że działacie.
    Co do accofilu jeszcze, to moja koleżanka kiry miała w porządku, ale lekarz dał jej accofil tylko ze względu na choroby autoimmunologiczne (koleżanka ma AZS i chyba hashimoto - nie pamiętam dokładnie), to mnie trochę zaczęło zastanawiać i rozkminiałam te wskazania do accofilu. Miałam nawet myśli, że przy moim rzs może mogłoby pomóc... przegadam tą kwestię z dr Jarosz na kolejnej teleporadzie.
    Histeroskopię robię w Gamecie, nie chciało mi się już szukać po innych klinikach, zresztą może i dobrze, że dr Ś będzie robił mi tą histero, skoro jest naszym lekarzem to akurat będzie pierwszy wiedział czy coś się tam dzieje.

Chomik_mandżurski, Liliak lubią tę wiadomość

♀️ 34
    - RZS
    - kariotyp ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA ✅️
    - AZF ✅️
    - kariotyp ✅️

• taka_jedna Autorytet

Wysłany: 13 marca, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jestem po pobraniu komórek. Z 7 nadaje się 5.
    Teraz czekamy na telefon z laboratorium czy udało się zapłodnić.
    W klinice nic mnie nie bolało, a teraz prawa strona brzucha boli. Juz zaczynam się stresować. Ostatnio nic mnie nie bolało.

2012 - początek starań
    2014-2016 beznadziejni lekarze
    styczeń 2017-początek z Gametą
    marzec 2017- usuwany polip
    maj-sierpień 2017- 4 nieudane IUI
    październik 2017- usuwane torbiele z jajnika ENDOMETRIOZA
    styczeń 2018- usunięta TARCZYCA (podejrzenie nowotworu)
    kwiecień 2018- IUI <3

08.01.2019 Zostałam mamą Kubusia <3

Styczeń 2023 puste jajo płodowe 😔
    17. 01.23 💔

Październik 2024 start IVF
    28. 10.23 stymulacja
    08. 11.24 punkcja 5🥚
    13. 11.24 transfer bl. 3.2.2
    18.12.24 żegnaj słoneczko 7t4d 💔

Marzec 2025 start 2 IVF
    Kwiecień 2025 😔

Maj 2025 start 3 IVF
    05.06.25 punkcja 6🥚
    Mamy ❄️❄️
    08.06.25 transfer Bl. 5.1.1
  • taka_jedna Autorytet

Wysłany: 13 marca, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam jeszcze pytanie ☺️
    Czy mogłyście brać ibuprofen czy tylko paracetamol/nospe po punkcji?
    Dzisiaj Dr mi powiedział, że gdyby bolało po tabletkach i nie przestawało to mam dzwonić i on powie co dalej. Ostatnio tego nie mówił więc nie wiem czy coś poszło inaczej czy to przez tą stymulacje. Ogólnie jestem dużą panikarą i teraz już mam same czarne scenariusze przed oczami.
    Wiem, że jedna z Was wylądowała w szpitalu po punkcji.

2012 - początek starań
    kwiecień 2018- IUI <3

17. 01.23 💔

28. 10.23 stymulacja
    08. 11.24 punkcja 5🥚

Marzec 2025 start 2 IVF
    Kwiecień 2025 😔

Maj 2025 start 3 IVF
    05.06.25 punkcja 6🥚
    Mamy ❄️❄️
  • Domi0307 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_jedna wrote:
    Dzisiaj Dr mi powiedział, że gdyby bolało po tabletkach i nie przestawało to mam dzwonić i on powie co dalej. Ostatnio tego nie mówił więc nie wiem czy coś poszło inaczej czy to przez tą stymulacje. Ogólnie jestem dużą panikarą i teraz już mam same czarne scenariusze przed oczami.
    Myślę, że nospa będzie bezpieczniejsza niż ibuprofen, który może zwiększyć ryzyko wystąpienia krwawień. Ale jeśli faktycznie ból nie będzie mijał to bym pisała do doktora, niech poradzi co robić.
    Trzymam kciuki za hodowlę, niech się ładnie komórki zapładniają 😉 no i niech ból szybko znika! Jutro powinno być już lepiej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 19:40

taka_jedna lubi tę wiadomość

♀️ 34
    - RZS
    - kariotyp ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA ✅️
    - AZF ✅️
    - kariotyp ✅️

• Liliak Autorytet

Wysłany: 14 marca, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_jedna wrote:

Ja nic nie brałam bo mnie nie bolalo az tak. Zwykle "okresowe" pobolewanie, ale mialam zapas i planowałam ją brać w razie potrzeby.
    Jak dzis się czujesz? Wszystko ok?

Starania od 2021r.

✔️kariotyp, CFTR,

I IVF

II IVF
    III IVF
    03 25 > 2 ❄️
    4.1.1 > ET 👼 7tc
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak wrote:
    Niby zakładamy że transferowy jeśli będzie co transferować.. 19.03 na wizycie lekarz oceni co z ta torbielka, ale na świeżo z 6 komorek mieliśmy tylko 2 zarodki a po zbadaniu jeden odpadł więc nie nastawiam się za bardzo na nic. No ale nadzieja jakaś tam jest :)

U nas z 10 zaplodnionych jest 1 i czekam na wyniki badań genetycznych - długo czekałyście w gamecie?

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png[/url]
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
    25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24- 7+2 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔

30.04.2025 - 3️⃣IVF

12.05 💉=> 24🥚=>🫧20
    13.05 =>🫧18
    17.05 => PGTa => 5 doba❄️4.1.1✅️; ❄️4.1.1✅️;❄️4.2.2❌️; ❄️4.2.2✅️; ❄️3.2.2❌️; ❄️3.1.2❌️
    18.05 => 6 doba❄️4.2.2✅️; ❄️4.2.2❌️

06.25 - FET 🙏🙏❓️❔️❓️

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Liliak Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia1411 wrote:
    U nas z 10 zaplodnionych jest 1 i czekam na wyniki badań genetycznych - długo czekałyście w gamecie?

15 dni czekalam. 16 dnia zadzwonili .

Starania od 2021r.

✔️kariotyp, CFTR,

I IVF

II IVF
    III IVF
    03 25 > 2 ❄️
    4.1.1 > ET 👼 7tc
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak wrote:
    15 dni czekalam. 16 dnia zadzwonili .
    Bo właśnie mówili że 3-5 tygodni... a ostatnio rozmawiałam z dziewczyną, której na tej wizycie kwalifikacyjnej dr powiedziała że często są po 2 tygodniach... jutro mijają 2 tygodnie od zamrożenia mojej jedynej blastki, więc liczę że w przyszłym tygodniu się czegoś dowiem 🙏🙏🙏

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    3tc+4 💔

age.png[/url]
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
    ...
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24- 7+2 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB

30.04.2025 - 3️⃣IVF

12.05 💉=> 24🥚=>🫧20
    13.05 =>🫧18
    17.05 => PGTa => 5 doba❄️4.1.1✅️; ❄️4.1.1✅️;❄️4.2.2❌️; ❄️4.2.2✅️; ❄️3.2.2❌️; ❄️3.1.2❌️

06.25 - FET 🙏🙏❓️❔️❓️

• taka_jedna Autorytet

Wysłany: 15 marca, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak wrote:
    Ja nic nie brałam bo mnie nie bolalo az tak. Zwykle "okresowe" pobolewanie, ale mialam zapas i planowałam ją brać w razie potrzeby.
    Jak dzis się czujesz? Wszystko ok?

Hej. Tak dzisiaj jest dobrze. Wczoraj chyba bardziej zaczęłam panikować. Przy pierwszym pobraniu nic nie bolało. Teraz czekam na telefon z kliniki.

2012 - początek starań
    kwiecień 2018- IUI <3

17. 01.23 💔

28. 10.23 stymulacja
    08. 11.24 punkcja 5🥚

Marzec 2025 start 2 IVF
    Kwiecień 2025 😔

Maj 2025 start 3 IVF
    05.06.25 punkcja 6🥚
    Mamy ❄️❄️
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_jedna wrote:
    Hej. Tak dzisiaj jest dobrze. Wczoraj chyba bardziej zaczęłam panikować. Przy pierwszym pobraniu nic nie bolało. Teraz czekam na telefon z kliniki.

Myślę że jesteśmy bardzo wyczulone na jakiekolwiek "objawy" po i zaraz doszukujemy się nie wiadomo czego... najwazniejszs że już lepiej.
    Trzymam kciuki za dobre wieści z kliniki 🥰🥰

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    3tc+4 💔

age.png[/url]
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
    ...
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24- 7+2 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB

30.04.2025 - 3️⃣IVF

12.05 💉=> 24🥚=>🫧20
    13.05 =>🫧18

06.25 - FET 🙏🙏❓️❔️❓️

‹‹ 3917 3918 3919 3920 3921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ