X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Domi0307 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka🐸 wrote:
    Byliśmy w sobotę z mężem w Gamecie i chcieliśmy zrobić Cross-Mach ale okazało się że można to zrobić tylko w Diagnostyce na Węglowej we wtorki między godziną 12 a 14, wysyłają do Łodzi do APC 😊
    Dzięki za info! My zdecydowaliśmy, że pojedziemy do Łodzi do APC właśnie i zrobimy tam na miejscu, mamy trochę ponad 100km, a zawsze to bliżej niż do Gdyni 🙈

♀️ 34
    - RZS (od 2020) - Metypred
    - ANA1 dodatnie, miano 1:160
    - hormony, AMH, wit. D, wit. B, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️

Starania na luźno - od 2023
    Starania na poważnie - od 2024
    02.01.2025 - wizyta kwalifikacyjna (start I procedury - protokół długi - Mercilon)
    od 20.01.2025 - Gonapeptyl + od 03.02.2025 - Ovaleap i Mensinorm
    14.02.2025 - punkcja -> 11 kumulusów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 1 zarodek
    19.02.2025 - I ET (blastka 4.2.1) - hcg 8dpt-10.10, 10dpt-8,02, 13dpt-1 ❌️🥺
    Start II procedury 🔜 04.2025?
  • Domi0307 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia1411 wrote:
    Najnowsze publikacje mówią o 3 miesiącach.
    U nas historia jest długa, więc powoli kończy mi się siła do walki, zwłaszcza że jest on, nie chce żeby żył tylko trauma śmierci siostry i moich starań...
    Też wolałabym na naszych próbować, ale ja jestem już po 2 procedurach, gdzie z 11 były 3 i z 10 teraz 1... 🫣 więc nie wiem czy jeśli to w nasienia jest problem nie lepiej byłoby próbować z nasieniem dawcy jakby już podchodzić do 3 stymulacji... na KD chyba byłabym gotową, bo to byłoby "zdrowsze" dla mnie... trudne decyzję, a z drugiej strony chyba nie umiem nie myśleć o tym dziecku, które tak bardzo chciałabym mieć...
    Na PGTa w gamecie 3-5 tygodni bo to aż do Hiszpanii wysyłają...
    Trudne emocje i trudne decyzje, tak jak mówisz... mnie przeraża perspektywa tego wiecznego czekania, wiecznej niewiadomej... nie wiesz kiedy się uda i czy w ogóle... ja staram się mieć dobre nastawienie, ale czasami po prostu dopada mnie dół... wciąż mam nadzieję, że będzie dobrze, bo z taką myślą mi lżej 🥹

♀️ 34
    - RZS (od 2020) - Metypred
    - ANA1 dodatnie, miano 1:160
    - hormony, AMH, wit. D, wit. B, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️

Starania na luźno - od 2023
    Starania na poważnie - od 2024
    02.01.2025 - wizyta kwalifikacyjna (start I procedury - protokół długi - Mercilon)
    od 20.01.2025 - Gonapeptyl + od 03.02.2025 - Ovaleap i Mensinorm
    14.02.2025 - punkcja -> 11 kumulusów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 1 zarodek
    19.02.2025 - I ET (blastka 4.2.1) - hcg 8dpt-10.10, 10dpt-8,02, 13dpt-1 ❌️🥺
    Start II procedury 🔜 04.2025?
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi0307 wrote:
    Takie historie jak Twoja dają nadzieję! My na pewno minimum jeszcze raz spróbujemy na naszych komórkach, może uda się uzyskać więcej zarodków. Chcę też porozmawiać z lekarzem o dodatkowych procedurach (np. o aktywacji oocytów), może o zmianie leków do stymulacji, zobaczymy jaki będzie jego plan. A póki co dalej się diagnozujemy, jeśli wyniki będą ok to też mnie to uspokoi, a jeśli nie to będzie czas na odpowiednie reakcje.
    Widzę, że u Ciebie w marcu transfer? Trzymam mocno kciuki! 🤞🍀

A no tak, zapomniałam że leki do stymulacji też miałam całkowicie zmienione. Lekarz musi trochę pokombinować, oby mu też na tym zależało.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️

marzec 2025 - transfer 🌸🌷💐
‹‹ 3915 3916 3917 3918 3919
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ