X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Liliak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, przykro mi bardzo że w ten sposób przebiegł Twój transfer, oby mimo wszystko to był ten szczęśliwy 🤞🤞 ja zaczynam pić godzinę przed. Przyjeżdżam do kliniki, sikam po podróży (mam 2,5h drogi) a później zaczynam pić i tak myślę że około 1l wypijam.

Taka_jedna przytulam mocno 🫂🫂

taka_jedna lubi tę wiadomość

Starania od 2021r.
    Ona: 32l,
    ❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto
    ✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2,

On: 32l,
    ❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna,
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF
    10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
    01.24- histeroskopia, usunięty polip

II IVF
    06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
    09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji
    III IVF
    03 25
  • STARAczka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:
    Niekoniecznie, pełny pęcherz tak naprawdę najbardziej pomaga przy kobietach z tyłozgiętą macicą, przy reszcie w ogóle nie jest potrzebny.
    Aż tak się na tym nie znam, ale pamiętam, że przy każdym transferze lekarz uczulał mnie ze dwa razy, że pęcherz ma być pełen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 20:25

• MaDi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia89 wrote:
    Hej dziewczyny! Ja dziś po transferze. Ale wyszlam z ppaczem z gabinetu,już po.lekarz ochrzanił mnie,że nie stosuje się do zaleceń, bo nie miałam wypełnionego pecherza.A ja wypiłam ok 700ml(pierwsze 350ml po 13, drugie ok.13.30-trqnsder był na 14.00) Jak wy pijecie przed transferem ile wcześniej(spytałam po transferze kiedy w takim wypadku mam wypic,żeby wiedzieć, na kolejny transfer, ale lekarz już był tak zdenerwowany,że powiedzial-u każdego jest różnie.Nie wspomnę, ile przy okazji nieprzyjemnych komentarzy dostałam,wyszlam z płaczem nie pytając już o nic. Jestem załamana,boję się,że to wpłynie negatywnie na transfer.Jak sądzicie?

Hej :) Nasz dr przed transferem zalecił zrobić ,, test" i po skorzystaniu pić wodę po parę łyków i zobaczyć, po jakim czasie będzie pęcherz pełny i tak zacząć pić przed transferem. U mnie tak chyba bardzo standardowo wyszło około 1.5l (cała butelka) w ciągu godziny i paru minut już dawała taki efekt, że ledwo do transferu mogłam wytrwać 😶‍🌫️
    Ale to, że pęcherz nie był pełny, nie przekreśla transferu. Ważne, że się wszystko odbyło i czekamy 🤞🤞🍀🍀

Liliak lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • Domi0307 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_jedna wrote:
    Niestety wiedziałam, że się nie udało. Napisałam już doktorowi. No i znowu zaczynamy wszystko od początku.
    Przykro mi.
    Bądź silna!

♀️ 34
    - RZS (od 2020) - Metypred
    - ANA1 dodatnie, miano 1:160
    - hormony, AMH, wit. D, wit. B12, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów ✅️
    - kariotyp ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA ✅️
    - kariotyp ✅️

Starania na luźno - od 2023
    Starania na poważnie - od 2024
    02.01.2025 - wizyta kwalifikacyjna: start I procedury - protokół długi
    od 20.01.2025 - Gonapeptyl + od 03.02.2025 - Ovaleap i Mensinorm
    14.02.2025 - punkcja -> 11 kumulusów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 1 zarodek
    19.02.2025 - I ET (blastka 4.2.1) - hcg 8dpt-10.10, 10dpt-8.02, 13dpt-1 ❌️🥺
    Start II procedury 🔜 04.2025 - protokół długi
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, dziewczyny 😢 Przytulam, którym się tym razem nie udało ❤️‍🩹❤️‍🩹 Kropka 💔🫂

Niech ten zły czas się skończy.. 🤞🤞🍀

Kropka_93 lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,

10.2024 -> IVF
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • Liliak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madi a co u Ciebie? Jak się czujesz ?

Starania od 2021r.
    Ona: 32l,
    ❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto
    ✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2,

On: 32l,
    ❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna,
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF
    10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
    01.24- histeroskopia, usunięty polip

II IVF
    06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
    09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji
    III IVF
    03 25
  • STARAczka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_jedna wrote:
    Dzisiejszy test wyszedł negatywny tak jak czułam. Jutrzejsza beta to tylko formalność. Do tego jeszcze się rozchorowałam 😔
    Bardzo mi przykro. Wszystkie tak się angażujemy w to czekanie, jakby dotyczyło nas osobiście... I chyba tak to przeżywamy. Nie znamy przyczyny, dlaczego nasze dobre blastocysty nie chcą z nami zostać. Mój lekarz powtarza: to metoda prób i błędów. Trzeba trafić... Oni naprawdę robią, co w ich mocy. Tak jak my. Ale po chwilowym upadku trzeba powstać! Ja czekam na okres i zaczynam kolejny transfer jakby miał być tym pierwszym.

Ostatnio koleżanka z Hiszpanii powiedziała mi, że mamy szczęście do poziomu klinik i cen in vitro. Próbowała szczęścia w kilku europejskich krajach i nigdzie nie poświęcono jej tyle uwagi i profesjonalizmu co w Polsce. Wzięła półroczny urlop w pracy i wraca do ojczyzny na kolejne in vitro. Wierzmy w naszych lekarzy i ich działania.

Nusia89, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Żabka🐸 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia89 wrote:
    Hej dziewczyny! Ja dziś po transferze. Ale wyszlam z ppaczem z gabinetu,już po.lekarz ochrzanił mnie,że nie stosuje się do zaleceń, bo nie miałam wypełnionego pecherza.A ja wypiłam ok 700ml(pierwsze 350ml po 13, drugie ok.13.30-trqnsder był na 14.00) Jak wy pijecie przed transferem ile wcześniej(spytałam po transferze kiedy w takim wypadku mam wypic,żeby wiedzieć, na kolejny transfer, ale lekarz już był tak zdenerwowany,że powiedzial-u każdego jest różnie.Nie wspomnę, ile przy okazji nieprzyjemnych komentarzy dostałam,wyszlam z płaczem nie pytając już o nic. Jestem załamana,boję się,że to wpłynie negatywnie na transfer.Jak sądzicie?
    Jestem w szoku 😱
    Bardzo mi przykro, że źle się poczułaś 🫂🫂

Również jestem pacjentką dr Ś i jak czytam wypowiedzi niektórych z Was to mam wrażenie, że mówimy o zupełnie innym człowieku... Tyle razy co ja zawracałam dr głowę SMS-ami, pytaniami 'z dupy' itp i NIGDY nie usłyszałam nawet pół nieprzyjemnego słowa. Serio. A najczęściej pisze do dr wieczorami (wtedy mam najwięcej przemyśleń😅), zawsze odpisuje lub oddzwania i zawsze jest baaardzo miły. Na wizytach również zero stresu, zero nieprzyjemnych komentarzy, nawet pożartuje jak jestem z mężem.
    I szczerze mogę powiedzieć, że osobiście jestem baaardzo zadowolona z tego, że jesteśmy akurat u dr Ś.

Kropka_93, Domi0307, Nusia89, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

👩31
    06.2024- AMH 5.56
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, hiperprolaktynemia
    KIR BX
    🧑37
    Obniżone parametry nasienia
    🟢Kariotyp🟢AZF🟢CFTR

Starania od 2018

14.07.2024 rozpoczęcie IVF
    25.07 9°° punkcja, 22 kumulusy, 15 dojrzałych 🥚🥚, 6 zapłodnionych, 9 zamrożonych
    25.07 23°° SOR, krwotok po punkcji, operacja na CITO...
    30.07 mamy ❄️❄️❄️🥹

I FET (cn)
    04.10.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG 💔
    II FET (cs)
    04.11.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG + Encorton + Neoparin 🥹🤞🍀 + Accofil od 15dpt
    11.11.2024 7dpt ⏸️🥰🥹
    8tc poronienie 💔

20.03.2025 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Tarivid+Metronidazol), adenomioza

III FET Maj ?? 🌈🌈
    Prograf, Encorton, Neoparin, Accofil, Smoflipid

Na zimowisku ❄️4.2.2 🥰
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak wrote:
    Madi a co u Ciebie? Jak się czujesz ?

A dziękuję, jest zdecydowanie okej ☺️ choć od mdłości przeszłam do zgagi 😅 ale staram się nie narzekać i pić dużo wody 🥤🥤
    Wiele się dzieje i życzę każdej z Was, abyście szybko mogły tego doświadczyć 🍀
    Od wizyty do wizyty teraz prawie miesiąc, bardzo się dłuży... Lekarza mam dobrego, ale trochę tęsknię za opieką jaka była w klinice 😇

Nusia89, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,

10.2024 -> IVF
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • Tanowa Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    A dziękuję, jest zdecydowanie okej ☺️ choć od mdłości przeszłam do zgagi 😅 ale staram się nie narzekać i pić dużo wody 🥤🥤
    Wiele się dzieje i życzę każdej z Was, abyście szybko mogły tego doświadczyć 🍀
    Od wizyty do wizyty teraz prawie miesiąc, bardzo się dłuży... Lekarza mam dobrego, ale trochę tęsknię za opieką jaka była w klinice 😇

Oj zgaga to mój największy wróg. Na pocieszenie - od razu po porodzie mija jak ręką odjął, ja przy ostatnim jeszcze na porodówce ssałam rennie 🤡

Teraz Ś zaproponował famodytyne, kupiłam w aptece ranigast i daje radę. Wcześniej farmaceuta zaproponował omeprazol, który brałam dwa tygodnie i po nim było najlepiej, ale jak skonsultowałam to finalnie z Ś to powiedział, że na własna odpowiedzialność, bo niby gastroenterolodzy twierdzą, że nie ma przeciwwskazań, ale ginekolodzy nie polecają. W necie mnóstwo badań i info o tym, że substancja jest bezpieczna, ale finalnie już nie drążyłam tematu i przeszłam na ranigast, bo już mi niewiele zostało do końca :) ale łączę się w bólu, wiem jak to może uprzykrzyć życie mocno 😵‍💫

MaDi lubi tę wiadomość

• Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo dziękuję za słowa otuchy. Choć dużo się dzieje-wczoraj, w dniu transferu, mialam biegunke, dzis wyskoczyła opryszczka(nie pierwsza pierwsza życiu)-juz nie mam siły się martwić, ręce opadają, heheh.No, ale nic, trzeba pchać wózek dalej.
    Takka_jedna, bardzo mi przykro,3maj się jakoś.
    Pozdrawiam Was wszystkie!

Starania na luzie- 2023
    Starania konkretne-styczen 2024
    ♀️Ona:35
    PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
    Amh:3.3(09'2024)
    Jajowody drozne
    Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
    4.cykl na clo+ovitrelle

♂️:36
    Seminogram✅
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanowa wrote:
    Oj zgaga to mój największy wróg. Na pocieszenie - od razu po porodzie mija jak ręką odjął, ja przy ostatnim jeszcze na porodówce ssałam rennie 🤡

Teraz Ś zaproponował famodytyne, kupiłam w aptece ranigast i daje radę. Wcześniej farmaceuta zaproponował omeprazol, który brałam dwa tygodnie i po nim było najlepiej, ale jak skonsultowałam to finalnie z Ś to powiedział, że na własna odpowiedzialność, bo niby gastroenterolodzy twierdzą, że nie ma przeciwwskazań, ale ginekolodzy nie polecają. W necie mnóstwo badań i info o tym, że substancja jest bezpieczna, ale finalnie już nie drążyłam tematu i przeszłam na ranigast, bo już mi niewiele zostało do końca :) ale łączę się w bólu, wiem jak to może uprzykrzyć życie mocno 😵‍💫

Ooo 😯 fajnie, że to napisałaś, bo myślałam, że pewnie jak zwykle nic nie można z leków. Gin też nic nie zaproponował 🤔 to już na następnej sama zapytam czy mogę ranigast 🔥🥵 Najgorzej, że cały czas mam ochotę na kwaśne jedzenie, a pomarańcze i sok to by mógł być mój jedyny posiłek 🍊🍊 No ale właśnie muszę się stopować bo później reszta dnia z głowy 😶‍🌫️

Tanowa lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,

10.2024 -> IVF
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia1411 wrote:
    Dzięki za to co napisałaś... na razie wspólnie z lekarzem podjęliśmy decyzję o jeszcze jednej stymulacji... z pierwszej 3.5 roku temu miałam 3 zarodki, bez pgta... były 3 ciąże, ale tylko jedno dziecko... z drugiej po pgta nie było co transferować...

A jak wygląda sam proces adopcji? Zdecydowałaś że to jedyna metoda i co dalej?

W sumie, to lekarz (po zapoznaniu się z moją kartoteką i przeprowadzeniu badania) sugerował to rozwiązanie od razu, ale z mężem mieliśmy ustalone, że próbujemy 3x.
    Po nieudanej próbie powiedzieliśmy, że chcemy KD. Dr pochwalił decyzję. Podpisaliśmy dokumenty i dalej tak jak pisałam.
    Jeśli chcesz dowiedzieć się czegokolwiek więcej pytaj.

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
‹‹ 3927 3928 3929 3930 3931
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ