X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mystique kciuki za pozytywną IUI :)

Czara witamy w szarej i deszczowej rzeczywistości. Na południu w okolicach Wrocka 28 C, a u nas? Gdzie to lato ech..

Byłam w sobotę u mojego gina 3 dni po histeroskopii i co się okazało? POLIP DALEJ JEST i ma się dobrze :( załaamka... jutro wybieram się do Redłowa po dokumentacje tego zabiegu, bo chyba należą mi się jakieś wyjaśnienia...

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tą histeroskopię miałaś po to żeby usunąć polipa, tak? Nie znam się więc przepraszam za głupie pytanie :)

Jakbyś kiedyś leciała na Maltę, mogę dać Ci namiar na fantastyczny nocleg w świetnym miejscu :)

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zresztą mieli jak byk na skierowaniu i dostali też świeże USG. Także bujam się dalej, mooże mi się to złuszczy przy następnej @. Tak czy siak idę jutro po opis zabiegu.

My w tym roku już byliśmy na wakacjach i raczej się nie zapowiada żeby jeszcze jechać. Jak już to tu gdzieś w Polsce. Ale namiar chętnie poznam, zawsze lepiej sprawdzona miejscówka :)

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mystique, trzymam mocno kciuki!
    Bazylkowe, kurcze dziwna sytuacja, a moze go nie wyluszczyli do konca i odrósł? Albo tam bylo jeszcze cos innego. Nie znam sie niestety na tym :( Ale wspolczoje Ci :(

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze w 3 dni by odrosło dziadostwo? Jutro pójdę po opis przebiegu zabiegu. Jak się okaże że przeoczyli to idę prosto do ordynatora.

1x HSG, 2x HSC,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mieści mi się w głowie, jak mogli przeoczyć coś, co mieli przecież wyciąć? Nie stresuj się jeszcze. Może coś wycięli, a reszta sama odpadnie?

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Nie mieści mi się w głowie, jak mogli przeoczyć coś, co mieli przecież wyciąć? Nie stresuj się jeszcze. Może coś wycięli, a reszta sama odpadnie?

Tak też może być że się złuszczy chociaż na USG to coś ma 1 cm x 1 cm
    Mam nadzieję że tak będzie, bo tak to kolejny miesiąc w plecy:/

1x HSG, 2x HSC,
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mystiq kciuki!!!

Czara, to tak jak ja, czuje podświadomie, że musze mieć clexan.

Bazylkowe :o szoook, jak to możliwe? fuck, a ja jutro ide do nich na HSG :/ chyba,że w ogóle do niego nie dojdzie bo wyników posiewu oczywiście nie ma :(

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 a kiedy robiłaś posiew?

HSG się nie bój, przynajmniej będziesz świadoma :) ja się obudziłam już po wszystkim na sali ogólnej ze świadomością, że już teraz wszystko jest ok a tu taki ZONK.
    Trzymam kciuki za Ciebie żeby jutro wszystko poszło gładko :)

1x HSG, 2x HSC,
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w pon z samego rana dopiero. W sb jeszcze plamilam :/

Dzięki, mam nadzieje ze będzie ok. Teraz najbardziej się boję ze mnie nie przyjmą i znowu miesiąc w plecy :/

Córcie ur. 28.02.18r.

• Koraa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zrobić hsg w szpitalu w moim mieście w Lęborku. Niestety od kiedy byłam stymulowana CLO mam problemy z cyklami. Powinnam mieć 3 dzień @ ale głucho . Hsg na czerwiec mi przepadło może lipiec, kolejny miesiąc bezczynności...

ckaidqk3eepzym33.png

27 lat
    10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
    19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
    11.09.17 pozytywny test ciążowy.
    14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
    19.09.17 pęcherzyk 5,9mm
  • tinka30 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    zobaczyłam drugą kreskę na teście :D
    Pierwsza IUI i się udało !!! Narazie do wcześnie, bo dopiero jakiś drugi tydzień, dlatego trzymam mocno kciuki i modlę się, żeby wszystko było dobrze :)

Co do HSG - polecam to badanie w Gamecie (tak wiem- ta cena), sama się wahałam, ale teraz jestem zadowolona, że robiłam to u nich, bo jednak nie ma problemu z przełożeniem dnia wizyty, oni wiedzą, że jak trzeba to trzeba, a badanie trwa jakieś 15 minut (jest to za pomocą USG, a nie jak w szpitalu zdjęcia RTG). Wiec chwila moment i po strachu. Ja miałam bez znieczulenia i da się wytrzymać :)

Asia87, kinga27.30, anciaa lubią tę wiadomość

qb3c3e5et8tzr3qb.png
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka gratulacje! w końcu jakieś pozytywne informacje :) Który to cykl starań? Bierzesz jakieś leki?

Asia87 jak tam HSG?

Ja właśnie czytam opis mojego zabiegu i niby wszystko poszło wzorowo, polip 1 cm wycięto i przekazano do badania histo. Skąd w takim razie ten polip na USG? Jak myślicie iść z tym do ordynatora czy czekać na kolejną @? Mam na foto USG tego polipa i sama nawet go widzę:/

1x HSG, 2x HSC,
  • tinka30 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Tinka gratulacje! w końcu jakieś pozytywne informacje :) Który to cykl starań? Bierzesz jakieś leki?

Asia87 jak tam HSG?

Ja właśnie czytam opis mojego zabiegu i niby wszystko poszło wzorowo, polip 1 cm wycięto i przekazano do badania histo. Skąd w takim razie ten polip na USG? Jak myślicie iść z tym do ordynatora czy czekać na kolejną @? Mam na foto USG tego polipa i sama nawet go widzę:/

Dziękuję bazylkove :)
    my staraliśmy się z przerwami (mąż pracuje za granicą) jakiś rok, szybciej też, ale raz się już nie udało (8tc), więc teraz mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.

Idź z tym do ordynatora/lekarza niech Ci wyjaśnią o co chodzi.

qb3c3e5et8tzr3qb.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina gratki!! Tego nam trzeba.

Ja czekam, przyjęli mnie. Za jakieś 10 min zaczną zabiegi.

Bazylkowe ja chyba tez bym poszła. Niech najwyżej sami Ci zrobią Usg i zobaczą.

kotek87 lubi tę wiadomość

Córcie ur. 28.02.18r.

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koraa a nie możesz się przepisać na później?

Córcie ur. 28.02.18r.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina, gratuluje!

Bazylku, może być poszła na izbę przyjęć? Tak z innej beczki. Bazyl to ten przystojniak na zdjęciu? ;)

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki;)

słuchajcie 17.06 w sobote mam zrobic test ( po tej drugiej IUI) ale mnie juz tak muli ze nie mogę wytrzymać. Coś się dzieje na pewno. Kręci mi się w głowie,bola mnie cycki a przede wszystkim brzuch..w srodku tak z tyłu przy kosci ogonowej od strony pochwy, przy jajnikach itd taki na zmiane.
    Myślicie , ze moge zrobic test szybciej? nie chce sie rozczarować gdyby cos ale....niby ewidentnie te objawy świadcza , że cos sie dzieje.
    Dziś jest 12 dzien po IUI.

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zadzwonię od razu na oddział żeby mnie umówili z ordynatorem, bo tak to mnie odeślą. Kurcze już tyle w pracy naciągam szefa, co chwila się spóźniam albo jestem na zwolnieniu. Chyba już jestem na czarnej liście;)

Tak Bazylek to pieseł moja wielka miłość :)

1x HSG, 2x HSC,
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś am jeszcze dentystę i jak na IUI pytalam czy można bezpiecznie iść to lekarz powiedział , że tak. Ja się boję , że to może coś zaszkodzić i ciąża się nie utrzyma...jak myślicie?

W ciązy mozna chodzic bo sama chodziłam w pierwszej ale wiecie...po pierwszej IUI i tej biochemicznej teraz się boję trochę na zapas moze

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ