Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Nika, dzieki za info. Tak bede robila, tfu tak bym zrobila gdybym wiedziala
Marysia, ja sie czuje calkowicie normalnie. Bywam zmeczona, a jak jestem glodna to lekko mnie mdli, ale to wszystko rownie dobrze moze wynikac ze skaczacego cukru. Jak u Ciebie?
Halasianka, jutro beta?Domili lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Koniczynko przyłączam się do pięknych słów dziewczyn, życie rzuca nam kłody pod nogi ale po to żeby podnieść głowę i je pokonywać. Jesteś silna babka bo mimo diagnozy od razu działasz i szukasz rozwiązań. Powodzenia!
Domili trzymam kciuki za jakość jajeczek
Czara zamiast femaltikeru polecam kupić słód jęczmienny w słoiczku marki horizon jest o wiele tańszy, mi rozbujał laktację dla 2 ssakówDomili lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
nick nieaktualnyDomili wrote:Dziękuję za dobre słowa. Naprawdę mnie to pociesza. Biorę się w garść. Przyjmuje wszystko co będzie *:
Koniczynka, podliczylam szybko wszystkie paragony, badania i wizyty konieczne przed IVI, wszystkie leki przed w trakcie i po procefurze i samą cześć kliniczna i wyszło mi 10900 zł (bez mrożenia).
Myślałam, że będzie więcej. Chociaż to i tak ogromne pieniądze dla nas, pewnie dla każdego.
Dzięki Domii. Ja liczylam to mi wychodzilo kolo 15tysi. Nie wiem jak i skąd. Pewnie tez zależy od przygotowań i ilości wizyt. Jedyne czego bym sie bala to hiperki..AMH mam ciut za wysokie. Dr S.twierdzi ze to nic...jednak mnie to martwi.
Jak czytalam ile to badań przed trzeba zrobić to sie az zgarbilam...
Dzis przyjezdza moja mama i az sie boje tej wizyty...
Zaraz bedzie gadanie, ze zwariowalam...ze przeciez ivf to zło....
Domii dawaj znać co i jak.
Ktora tu robiła Post Dabrowskiej? Bo cos bylo, a moja pamiec to nicków jest zerowa poki co..
Ja dzis bede dzwonić do tego Lublina..gdybym mogla to już bym tam pojechała -
nick nieaktualny
-
Skrzętnie zbierałam wszystkie paragony i tak mi wyszło. Liczyłam dwa razy, bo coś "mało"
Przy braku refundacji wyszłoby 15 na pewno.02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyna87 wrote:Koniczynka ja byłam na diecie Dąbrowskiej
aaa nooo juz pamietam☺
Ja pisalam dzis maila do dr Dabrowskiej..chce wiedzieć czy zrosty w jajowodach maja szanse sie " zjesc"
Z kolei dr P.z Lubliba twierdzi ze jajowody sie zatykaja głównie przez czopy śluzowo- białkowe czy jakoś tak..obejrzalam film z konferencji.
-
KoniczynkaNaSzczęście wrote:aaa nooo juz pamietam☺
Ja pisalam dzis maila do dr Dabrowskiej..chce wiedzieć czy zrosty w jajowodach maja szanse sie " zjesc"
Z kolei dr P.z Lubliba twierdzi ze jajowody sie zatykaja głównie przez czopy śluzowo- białkowe czy jakoś tak..obejrzalam film z konferencji.
Ja robiłam post Daniela parę lat temu - to bsrdzo podobne do diety Dąbrowskiej. Najpierw mi się po tym strasznie posypała morfologia, ale po 2 miesiącach było już ok. Teraz wiem że 40 dni to poprostu za długo i na detox starczy tydzień, góra 2Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 08:52
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Właśnie na te czopy pomagają okłady borowinowe. Ja się bałam zablokowania jajowodów po poronieniu, więc się tym błocjiem okładałam.
Ja robiłam post Daniela parę lat temu - to bsrdzo podobne do diety Dąbrowskiej. Najpierw mi się po tym strasznie posypała morfologia, ale po 2 miesiącach było już ok. Teraz wiem że 40 dni to poprostu za długo i na detox starczy tydzień, góra 2
Pytanie tylko czy to sa czopy czy zrosty..wiem ze ujscie prawego jajowodu przysloniete jest zrostem ktorego sie nie udalo usunac podczas histero. w lewym bylo to samo, ale usuneli podczas histero...raczej mozliwe ze u mnie to sa zrosty skoro tyle ich bylo...albo jedno i drugie.
Post Dąbrowskiej czy Daniela powoduje ze stany zapalne, guzy, polipy itp same sie zjadaja prosto mówiąc..
Boję sie tylko ze popadne w anemie i nawet jak naprawie jedno- to zepsuje drugie -
nick nieaktualny
-
KoniczynkaNaSzczęście wrote:Pytanie tylko czy to sa czopy czy zrosty..wiem ze ujscie prawego jajowodu przysloniete jest zrostem ktorego sie nie udalo usunac podczas histero. w lewym bylo to samo, ale usuneli podczas histero...raczej mozliwe ze u mnie to sa zrosty skoro tyle ich bylo...albo jedno i drugie.
Post Dąbrowskiej czy Daniela powoduje ze stany zapalne, guzy, polipy itp same sie zjadaja prosto mówiąc..
Boję sie tylko ze popadne w anemie i nawet jak naprawie jedno- to zepsuje drugie
Borowiny można stosować jak tylko się przestanie krwawić/plamić po @ czy zabiegu - wcześniej mogłoby się skończyć to rozgrzewanie na większym krwawieniu czy nawet krwotoku. -
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Jedź dużo buraków, a najlepiej pij zakwas - codzienna porcyjka jest wręcz elementem postu.
Borowiny można stosować jak tylko się przestanie krwawić/plamić po @ czy zabiegu - wcześniej mogłoby się skończyć to rozgrzewanie na większym krwawieniu czy nawet krwotoku.
Mam zakwas. Samo zrobilam z 2tygodnie temu...stoi w lodowce- chyba będzie ok?
Ja plamie poki co. Dziurki sie zagoily. Nic nie krwawi. swedzi tylko.
A tak z innej beczki. Szwy mam zdjąć. na 7dobe- czyli piatek. Akurat mam wizyte u S. Myślicie ze tam mi zdejma? Nie chce mi się zapuerdzielac znow do Tczewa tylko po to... -
Robiłam testi dupa blada. A czekam na nią a ta sobie żarty ze mnie stroi. Pewnie przylezie jak w górach będę
Koniczynka jestem ciekawa co Dąbrowska odpiszeHashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyna87 wrote:Robiłam testi dupa blada. A czekam na nią a ta sobie żarty ze mnie stroi. Pewnie przylezie jak w górach będę
Koniczynka jestem ciekawa co Dąbrowska odpisze
To niech przychodzi szybko bys juz miala z głowy.
Tego Ci życzę.
Ja jestem ciekawa czy w ogole odpisze.
Pewnie dostaje tysiace maili dziennie -
Koniczynka - zapisz się na fb do grupy Post Dąbrowskiej i przez lupkę poszukaj o zrostach i jajowodach - tam było już mnóstwo takich pytań. Bonus taki że można się zainspirować i przyrządzić coś zjadliwego a zdrowego