X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, dzieki za info. Tak bede robila, tfu tak bym zrobila gdybym wiedziala ;)

Marysia, ja sie czuje calkowicie normalnie. Bywam zmeczona, a jak jestem glodna to lekko mnie mdli, ale to wszystko rownie dobrze moze wynikac ze skaczacego cukru. Jak u Ciebie?

Halasianka, jutro beta?

Domili lubi tę wiadomość

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynko przyłączam się do pięknych słów dziewczyn, życie rzuca nam kłody pod nogi ale po to żeby podnieść głowę i je pokonywać. Jesteś silna babka bo mimo diagnozy od razu działasz i szukasz rozwiązań. Powodzenia!

Domili trzymam kciuki za jakość jajeczek :)

Czara zamiast femaltikeru polecam kupić słód jęczmienny w słoiczku marki horizon jest o wiele tańszy, mi rozbujał laktację dla 2 ssaków :)

Domili lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili wrote:
    Dziękuję za dobre słowa. Naprawdę mnie to pociesza. Biorę się w garść. Przyjmuje wszystko co będzie *:

Koniczynka, podliczylam szybko wszystkie paragony, badania i wizyty konieczne przed IVI, wszystkie leki przed w trakcie i po procefurze i samą cześć kliniczna i wyszło mi 10900 zł (bez mrożenia).
    Myślałam, że będzie więcej. Chociaż to i tak ogromne pieniądze dla nas, pewnie dla każdego.

Dzięki Domii. Ja liczylam to mi wychodzilo kolo 15tysi. Nie wiem jak i skąd. Pewnie tez zależy od przygotowań i ilości wizyt. Jedyne czego bym sie bala to hiperki..AMH mam ciut za wysokie. Dr S.twierdzi ze to nic...jednak mnie to martwi.

Jak czytalam ile to badań przed trzeba zrobić to sie az zgarbilam...
    Dzis przyjezdza moja mama i az sie boje tej wizyty...
    Zaraz bedzie gadanie, ze zwariowalam...ze przeciez ivf to zło....

Domii dawaj znać co i jak.

Ktora tu robiła Post Dabrowskiej? Bo cos bylo, a moja pamiec to nicków jest zerowa poki co..

Ja dzis bede dzwonić do tego Lublina..gdybym mogla to już bym tam pojechała

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87. Dziękuję.❤
    Ten wątek naprawde jest inny...❤

• Domili Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzętnie zbierałam wszystkie paragony i tak mi wyszło. Liczyłam dwa razy, bo coś "mało" :P
    Przy braku refundacji wyszłoby 15 na pewno.

02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili wrote:
    Skrzętnie zbierałam wszystkie paragony i tak mi wyszło. Liczyłam dwa razy, bo coś "mało" :P
    Przy braku refundacji wyszłoby 15 na pewno.

Ty mialas z refundacja? czy z dofinansiwaniem?

• Justyna87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka ja byłam na diecie Dąbrowskiej :)

Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

ug37p07w9ytcq454.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna87 wrote:
    Koniczynka ja byłam na diecie Dąbrowskiej :)

aaa nooo juz pamietam☺

Ja pisalam dzis maila do dr Dabrowskiej..chce wiedzieć czy zrosty w jajowodach maja szanse sie " zjesc"
    Z kolei dr P.z Lubliba twierdzi ze jajowody sie zatykaja głównie przez czopy śluzowo- białkowe czy jakoś tak..obejrzalam film z konferencji.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoniczynkaNaSzczęście wrote:
    aaa nooo juz pamietam☺

Ja pisalam dzis maila do dr Dabrowskiej..chce wiedzieć czy zrosty w jajowodach maja szanse sie " zjesc"
    Z kolei dr P.z Lubliba twierdzi ze jajowody sie zatykaja głównie przez czopy śluzowo- białkowe czy jakoś tak..obejrzalam film z konferencji.
    Właśnie na te czopy pomagają okłady borowinowe. Ja się bałam zablokowania jajowodów po poronieniu, więc się tym błocjiem okładałam.

Ja robiłam post Daniela parę lat temu - to bsrdzo podobne do diety Dąbrowskiej. Najpierw mi się po tym strasznie posypała morfologia, ale po 2 miesiącach było już ok. Teraz wiem że 40 dni to poprostu za długo i na detox starczy tydzień, góra 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 08:52

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Właśnie na te czopy pomagają okłady borowinowe. Ja się bałam zablokowania jajowodów po poronieniu, więc się tym błocjiem okładałam.

Ja robiłam post Daniela parę lat temu - to bsrdzo podobne do diety Dąbrowskiej. Najpierw mi się po tym strasznie posypała morfologia, ale po 2 miesiącach było już ok. Teraz wiem że 40 dni to poprostu za długo i na detox starczy tydzień, góra 2

Pytanie tylko czy to sa czopy czy zrosty..wiem ze ujscie prawego jajowodu przysloniete jest zrostem ktorego sie nie udalo usunac podczas histero. w lewym bylo to samo, ale usuneli podczas histero...raczej mozliwe ze u mnie to sa zrosty skoro tyle ich bylo...albo jedno i drugie.

Post Dąbrowskiej czy Daniela powoduje ze stany zapalne, guzy, polipy itp same sie zjadaja prosto mówiąc..
    Boję sie tylko ze popadne w anemie i nawet jak naprawie jedno- to zepsuje drugie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borowiny mam. Czekaja na mnie..spytam dr S.ile musze odczekac po laparo...ale na moj chlopski rozum to chyba do zagojenia sie ran

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoniczynkaNaSzczęście wrote:
    Pytanie tylko czy to sa czopy czy zrosty..wiem ze ujscie prawego jajowodu przysloniete jest zrostem ktorego sie nie udalo usunac podczas histero. w lewym bylo to samo, ale usuneli podczas histero...raczej mozliwe ze u mnie to sa zrosty skoro tyle ich bylo...albo jedno i drugie.

Post Dąbrowskiej czy Daniela powoduje ze stany zapalne, guzy, polipy itp same sie zjadaja prosto mówiąc..
    Boję sie tylko ze popadne w anemie i nawet jak naprawie jedno- to zepsuje drugie
    Jedź dużo buraków, a najlepiej pij zakwas - codzienna porcyjka jest wręcz elementem postu.
    Borowiny można stosować jak tylko się przestanie krwawić/plamić po @ czy zabiegu - wcześniej mogłoby się skończyć to rozgrzewanie na większym krwawieniu czy nawet krwotoku.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • mokka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wizyta u dr Mitala nie jest pewna, znacie innego hematologa ?
    Ps dziś znowu biegunka, odstawiłam żelazo

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Jedź dużo buraków, a najlepiej pij zakwas - codzienna porcyjka jest wręcz elementem postu.
    Borowiny można stosować jak tylko się przestanie krwawić/plamić po @ czy zabiegu - wcześniej mogłoby się skończyć to rozgrzewanie na większym krwawieniu czy nawet krwotoku.

Mam zakwas. Samo zrobilam z 2tygodnie temu...stoi w lodowce- chyba będzie ok?
    Ja plamie poki co. Dziurki sie zagoily. Nic nie krwawi. swedzi tylko.
    A tak z innej beczki. Szwy mam zdjąć. na 7dobe- czyli piatek. Akurat mam wizyte u S. Myślicie ze tam mi zdejma? Nie chce mi się zapuerdzielac znow do Tczewa tylko po to...

• Lenonki Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna87 wrote:
    Lenonki zazwyczaj jak robie test to zaraz przychodzi @. W piątek jadę w góry więc w poniedzialek może przyjść :)
    iiiiiiii? ;)

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Justyna87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam testi dupa blada. A czekam na nią a ta sobie żarty ze mnie stroi. Pewnie przylezie jak w górach będę :/
    Koniczynka jestem ciekawa co Dąbrowska odpisze

Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

ug37p07w9ytcq454.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    Dziewczyny, wizyta u dr Mitala nie jest pewna, znacie innego hematologa ?
    Ps dziś znowu biegunka, odstawiłam żelazo
    Bylam u niego na NFZ w Centrum Onkologii.
    Bardzo miły i konkretny.

Jeszcze jest Baran - ale nie znam opini ni nic

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna87 wrote:
    Robiłam testi dupa blada. A czekam na nią a ta sobie żarty ze mnie stroi. Pewnie przylezie jak w górach będę :/
    Koniczynka jestem ciekawa co Dąbrowska odpisze

To niech przychodzi szybko bys juz miala z głowy.
    Tego Ci życzę.

Ja jestem ciekawa czy w ogole odpisze.
    Pewnie dostaje tysiace maili dziennie

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka - zapisz się na fb do grupy Post Dąbrowskiej i przez lupkę poszukaj o zrostach i jajowodach - tam było już mnóstwo takich pytań. Bonus taki że można się zainspirować i przyrządzić coś zjadliwego a zdrowego

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ