Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Hałasianka Autorytet
    Postów: 2868 1773

    Wysłany: 17 lipca 2017, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Trzymam mocno! &&&&
    U Ciebie z tego co pamietam, tez w razie czego szansa na blizniaki? :P
    Ciii...;-) Tak bo były 2 pęcherzyki z lewej drożnej strony ale to juz nie istotne;) byle to było to i zdrowo rosły;) eh...
    jak ten czas wolno leci....;)

    kotek87 lubi tę wiadomość

    LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • Asia87 Autorytet
    Postów: 1911 1260

    Wysłany: 17 lipca 2017, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia ogromne kciuki za IUI!! Daj koniecznie znać co i jak, mam nadzieje,że owu przed Tobą.

    Hałasianka i za Twoją betę!! niech będzie wysoka! Mam nadzieje,że to to! Czekamy z Tobą.

    Hałasianka, kotek87, anciaa lubią tę wiadomość

    Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

  • kotek87 Autorytet
    Postów: 759 421

    Wysłany: 17 lipca 2017, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Ciii...;-) Tak bo były 2 pęcherzyki z lewej drożnej strony ale to juz nie istotne;) byle to było to i zdrowo rosły;) eh...
    jak ten czas wolno leci....;)
    kciuki za pozytywna bete :)
    ja testuje w sb.

    Hałasianka lubi tę wiadomość

    lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Hałasianka Autorytet
    Postów: 2868 1773

    Wysłany: 17 lipca 2017, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie aż i niedobrze ze stresu;))

    LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • Hałasianka Autorytet
    Postów: 2868 1773

    Wysłany: 17 lipca 2017, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    kciuki za pozytywna bete :)
    ja testuje w sb.
    to tez trzymam mocno kciuki zwłaszcza w sobotę;)))

    kotek87 lubi tę wiadomość

    LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • lena7 Autorytet
    Postów: 3225 3077

    Wysłany: 17 lipca 2017, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w Gamecie jest gastrolog? patrze na stronie, ale nie widze..albo moze macie namiar na jakiegos dobrego??

    kotek87 lubi tę wiadomość

    Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Hałasianka Autorytet
    Postów: 2868 1773

    Wysłany: 17 lipca 2017, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Dziewczyny w Gamecie jest gastrolog? patrze na stronie, ale nie widze..albo moze macie namiar na jakiegos dobrego??
    lena7...ja choruję od 11 lat na jelito i mam super....naprawdę super gastroenterologa ( przeszłam wiele i mogę ja z czystym sumiemiem polecic bo uratowała mi życie babka)
    Dr Joanna Wypych
    Przyjmuje normalnie w Akademii Medycznej a na prywatnie ( wizyta ok 120 zł) w :
    http://etermed.pl/kontakt/

    albo we Wrzeszczu : ( tu juz sa super warunki i nowoczesna pryw klinika, robilam tam rok temu kolonoskopię) i tam jest przyjemniej a cena podobna więc polecam tu:)
    http://www.klinikadobosz.pl/dr-n-med-br-joanna-wypych,44,pl.html
    Jak masz jakieś pytania odnośnie gastrologii to...służę pomocą;) niestety....musze byc na bieżąco cały czas;)

    LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 lipca 2017, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tez będę musiała pójść do gastrologa. Mam wynik przeciwciał komórek okładzinowych - powyżej normy. Immunolog zleciła, ale nie wiem co mają wspólnego z niepłodnością... Do wizyty jeszcze daleko ale pewnie odeśle mnie dalej, czyli do gastrologa.

  • anciaa Autorytet
    Postów: 1799 706

    Wysłany: 17 lipca 2017, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    anciaa - no to faktycznie ten sam rocznik :) Naprawdę, trzymam kciuki za IUI, głowa do góry :)
    Na którą godzinę jedziesz? Ja też dzisiaj będę :)

    Będę od 13 do skutku, czyli pewnie gdzieś 16. Bo najpierw wyniki z krwi, potem wizyta i iui.

    Lena zawsze dostaje zastrzyk na wizycie. Obitrelle albo pregnyl

    29 lat, starania od ponad 3 lat, insulinooporność, pcos
    02 - 10.2017 r. - 4 nieudane IUI
    08.08.2018r. - start IVF - długi protokół
    "Zawsze jest nadzieja dla tych, którzy próbują"
  • anciaa Autorytet
    Postów: 1799 706

    Wysłany: 17 lipca 2017, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Zrobiłam rano test sikany....i wyszła druga kreska delikatne różowa;) pojechałam na bete od razu, test wg Śliwińskiego powinnam zrobic jutro bo mija dokłądnie 14 dni od inseminacji ale.....Boze jaką mam nadzieję,że to się w końcu udało!!! Czekam do 14-15 na wynik teraz z Brussa. Trzymajcie mocno kciuki plisssssss;))))
    Trzymam kciuki

    Hałasianka lubi tę wiadomość

    29 lat, starania od ponad 3 lat, insulinooporność, pcos
    02 - 10.2017 r. - 4 nieudane IUI
    08.08.2018r. - start IVF - długi protokół
    "Zawsze jest nadzieja dla tych, którzy próbują"
  • lena7 Autorytet
    Postów: 3225 3077

    Wysłany: 17 lipca 2017, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Hałasianka za namiary :) jestem umowiona do niej na czwartek, ale jak zaczelam czytac o niej opinie to zaczynam miec obawy :P A Ty masz problemy tylko jelitowe, czy gastryczne tez?


    Czara ja tez mialam zalecenie zrobienia m.in tego wyniku przeciwciał komórek okładzinowych..i tez wyszedl mi watpliwy..mi S zalecila gastroskopie ( na ktorej w sumie nic nie wyszlo) i zastrzyki z B12, bo przez ten wynik podobno B12 sie nie wchlania normalnie.
    Generalnie zastrzyki bralam ze 4 m-ce, ale mialam dziwne dolegliwosci, i zamiast tego biore teraz metylowane B12


    Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • kotek87 Autorytet
    Postów: 759 421

    Wysłany: 17 lipca 2017, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile miałyście stymulacji na CLO?
    i w jakich przypadkach kierują na inseminacje w Gamecie?

    lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Hałasianka Autorytet
    Postów: 2868 1773

    Wysłany: 17 lipca 2017, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Dzieki Hałasianka za namiary :) jestem umowiona do niej na czwartek, ale jak zaczelam czytac o niej opinie to zaczynam miec obawy :P A Ty masz problemy tylko jelitowe, czy gastryczne tez?


    ja z żołądkiem mam ok całe szczęscie, mam Colitis Ulcerosa czyli Wrzodziejące zapalenie jelita grubego od 2006 r. w sumie jak sie okazuje całe zycie to bylo to tylko nikt nie umial tego zdiagnozować. Powiem tak...nie wiem czy ona Ci podpasuje ale mi uratowała zycie. Ja z biegunkami 10 razy na dobe i krwią jechalam z rodzicami do Wawy do niby najlepszego specjalisty w Polsce a profesor mily spojrzal na mnie i powiedzial do moich rodziców ze jestem hipohondryczką:D no...gratuluje...po 400 przejechanych km, 20 przystankach na kibel i zwijając sie z bólu slyszysz cos takiego;) 300 zl wizyta:D i slyszysz..prosze wziąc relanium;) nosz k....;)
    Ją znalazłam na forum chorych ludzi tak jak ja, polecilam ja juz wielu osobom i nikt nie narzekał. Ona jest tylko człowiekiem musimy pamietac i jak ktos trafil na jej gorszy dzien, to potem takie opinie pisze. A moze miala kłótnie z ężem, moze cos z dzieckiem? nie wiemy tego;)
    Jest SUPER specjalistą naprawdę!!!

    LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 17 lipca 2017, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    dziewczyny ile miałyście stymulacji na CLO?
    i w jakich przypadkach kierują na inseminacje w Gamecie?

    Miałam 4 albo 5 z CLO, potem zmiana na Aromek, HSG i jak wszystko wyszło ok, to zaproponował inseminacje, ale my akurat podziękowaliśmy :)

    kotek87 lubi tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Hałasianka Autorytet
    Postów: 2868 1773

    Wysłany: 17 lipca 2017, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    dziewczyny ile miałyście stymulacji na CLO?
    i w jakich przypadkach kierują na inseminacje w Gamecie?
    ja mialam u nich od razu jak trafilam 3 cykle na CLO i próby naturalne, i teraz 3 IUI kazda na CLO.

    kotek87 lubi tę wiadomość

    LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 lipca 2017, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Dzieki Hałasianka za namiary :) jestem umowiona do niej na czwartek, ale jak zaczelam czytac o niej opinie to zaczynam miec obawy :P A Ty masz problemy tylko jelitowe, czy gastryczne tez?


    Czara ja tez mialam zalecenie zrobienia m.in tego wyniku przeciwciał komórek okładzinowych..i tez wyszedl mi watpliwy..mi S zalecila gastroskopie ( na ktorej w sumie nic nie wyszlo) i zastrzyki z B12, bo przez ten wynik podobno B12 sie nie wchlania normalnie.
    Generalnie zastrzyki bralam ze 4 m-ce, ale mialam dziwne dolegliwosci, i zamiast tego biore teraz metylowane B12
    A jaki masz wynik? Mi wyszło 36, norma to poniżej 20. Łykam metyle. Nie wiem czy przy mutacji powinno się brać zastrzyki. Wizyta u immunologa DOPIERO 3 sierpnia :/

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 lipca 2017, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    dziewczyny ile miałyście stymulacji na CLO?
    i w jakich przypadkach kierują na inseminacje w Gamecie?
    Ja miałam jedną stymulację CLO. W międzyczasie zaszłam w ciążę, poroniłam, odczekałam 3 cykle i sama poprosiłam o inseminację, bo nie chcę czekać kolejne 1,5 roku na szansę...

    kotek87 lubi tę wiadomość

  • lena7 Autorytet
    Postów: 3225 3077

    Wysłany: 17 lipca 2017, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Hałasianka, to współczuje choroby, bo wyglada ona nieciekawie..ale mam nadzieje ze w miare sie z nia uporalas. Ok, zobacze jakie beda moje odczucia...

    Kotek, ja mialam od razu inseminacje z clo, nie mialam samej stymulacji.

    kotek87 lubi tę wiadomość

    Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • lena7 Autorytet
    Postów: 3225 3077

    Wysłany: 17 lipca 2017, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    A jaki masz wynik? Mi wyszło 36, norma to poniżej 20. Łykam metyle. Nie wiem czy przy mutacji powinno się brać zastrzyki. Wizyta u immunologa DOPIERO 3 sierpnia :/
    Ja robilam w lab. w ktorym byl podzial wyniku na prawidlowy/wątpliwy/nieprawidlowy, wiec inaczej..

    kotek87 lubi tę wiadomość

    Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Asia87 Autorytet
    Postów: 1911 1260

    Wysłany: 17 lipca 2017, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek kciuki za sb!

    kotek87 lubi tę wiadomość

    Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego