X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Tak się zastanawiam, w pt wizyta... Czy zrobić w środę (albo w pt) jeszcze raz TSH, FT4, progesteron i betę? Dr nic nie wspomniał, ale może lepiej...?

Sieję panikę?
    Oszczędzaj żyły i hajs - jak Ci teraz doktor zleci sryliard badań to sobie wtedy krwii upuścisz do woli ;)
    Progesteron na bank masz dalej piękny, a to najważniejsze dla podtrzymania ciaży

HanaMontana, kinga27.30 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Aśka32 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm nie wiem Kinga, może zrób, nam Ś kazał zrobić choć to już było około 20dpt.

17u9wn156sojx8bm.png
    qdkkx1hpxlesbore.png
    starania od 09.2016 Gameta Gdynia
    18.07.2018 - 2 ICSI
    FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491 <3
    FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍
  • Aśka32 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha to nie rób, Nika dużo bardziej doświadczona jej słuchaj :)

HanaMontana, kinga27.30 lubią tę wiadomość

17u9wn156sojx8bm.png
    qdkkx1hpxlesbore.png
    18.07.2018 - 2 ICSI
    FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491 <3
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwale się ;)
    Własnie wykonałam 45 min makijaż córce na dyskotekę Halloween w szkole;)
    Jak się zobaczyła w lustrze to sie prawie popłakała ze szczęścia że wyszło tak jak na zdjęciu z neta które sobie wynalazła;) chyba nie do końca wierzyła w umiejętności matki:P
    zawozilam ją i jeszcze 2 os z klasy, kolega nie przebrany stwierdził że wystepuje w dresie bo potem mam trening piłki na boisku a jego siostra wziela jakąś tiulową spódniczkę i tyle. Zero przebrania. Ale wiecie co...to nei wina tych dzieci..tylko rodziców bo jzu wiele lat obserwuje,ze nei kazdemu się chce robic takie rzeczy dla swoich dzieci.Nie spuszczają się nad tym...bo nie trzeba jakiejs wielkiej kasy na to i kupowania strojów , żeby sprawic dziecku przyjemnosc naprawdę. Wystarczy chwila zaangazowania i chęci. Smutne to....
    Ale ciesze się , że moge byc taka mamą jaką jestem dla mojej córki i nie moge sie doczekac na następną ;) Malujac ją powiedziałam jej że nie o to chodzi że ja musze to robic i robię to na siłę tylko robię to dla niej bo chcę zeby ona byla szczęsliwa i piękna i dobrze się czuła i spełniac jej marzenia ;) ona wie ale warto dzieciom to powtarzac zawsze ;)
    i wiecie co...jej wzruszenie jak stanela przed lustrem i potem nie tak mocno przytuliła z wdzięcznosci jest bezcenne ;))))
    dosyc gadania...poniżej fotki:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 10:49

Ciasteczko77, kinga27.30, Malyprosiaczek, Aśka32, Lenonki, Pini lubią tę wiadomość

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow !!! Mega :) ale masz zdolności :)
    a Córka jaka śliczna dziewczynka :)

Masz racje - tylko kwestia żeby troszeczkę chcieć i znaleźć chwilkę dla naszych pociech

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Wow !!! Mega :) ale masz zdolności :)
    a Córka jaka śliczna dziewczynka :)

Masz racje - tylko kwestia żeby troszeczkę chcieć i znaleźć chwilkę dla naszych pociech

Dziękuję Ciasteczzko;)

wysłałam mojej mamie a ona...o Jezu czemu moja Weroniczka taka straszna:P haha
    babci się nei podobało:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 18:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokka, mi doktor kazał przed każdą wizytą robić betę i hormony tarczycy. Ale ty już je robiłas kilka dni temu wiec wątpię aby zmieniły się przez te kilka dni. Jak się czujesz? Jakieś zaparcia, mdłości i inne przyjemności? ;)

• Eszkilu Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halasianka, bomba :) Fajna dziewczyna, wyglada na taka co chlopami rządzi :)

Aska, ze swojej strony bardzo polecam dra Adamskiego. Chodzilam rownolegle do niego i Ś. Mega dokładny i sympatyczny. Każda wizyta to badanie szczegółowe jak prenatalne :) Uratował życie mojej Uli.
    Przyjmuje w Gdansku w Madisonie.

ojxerl68k5xeefy1.png

ckailqxw1u8iufef.png

Gameta Gdynia od 2016 r.
  • Aśka32 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszkilu dzięki, widzę właśnie opinie bardzo dużo fajnych, umówię się :) On pracuje na klinicznej, myślisz że uda mi się tam ewentualnie "dostać" jak będę do niego chodziła? czy to ma w ogóle jakiś związek rak rzeczywiście? I czy myślisz, że on może podchodzić jakoś inaczej do ciąży jeżeli mu powiem, że jest z ivf? Może to głupio brzmi, ale nie chciałabym, żeby mi powiedział np. tak jak lekarz Ciasteczka, że nie obchodzą go zalecenia po ivf?? dziwne to dla mnie! na prenatalne umówię się też do dr. Mężyk skoro polecacie :)
    Eszkilu ujawniłaś kartę ciąży przed Adamskim czy miałaś 2? :)

17u9wn156sojx8bm.png
    qdkkx1hpxlesbore.png
    18.07.2018 - 2 ICSI
  • Aśka32 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka bosko! ale masz zdolności :)

Hałasianka lubi tę wiadomość

17u9wn156sojx8bm.png
    qdkkx1hpxlesbore.png
    18.07.2018 - 2 ICSI

Wysłany: 29 października 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka- mejkap pierwsza klasa ale to i tak nic w porównaniu z tym jaką Ty świetną córę zrobiłaś :) Masz talenty :)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Hałasianka- mejkap pierwsza klasa ale to i tak nic w porównaniu z tym jaką Ty świetną córę zrobiłaś :) Masz talenty :)
    haha dzięki dziewczyny;) chociaż w tym haha
    ciekawe jaka wyjdzie druga po innym ojcu:P chociaż mówią że ta podobna do mnie:p

to jak juz pokazazłam potwora z dzisiaj to poniżej wersja normal dla porównania:D
    znalazłąm takie też w wianku z lata :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 10:50

Lenonki lubi tę wiadomość

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka32 wrote:
    Hałasianka bosko! ale masz zdolności :)
    dzieki kochana;)

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszkilu wrote:
    Halasianka, bomba :) Fajna dziewczyna, wyglada na taka co chlopami rządzi :)

Aska, ze swojej strony bardzo polecam dra Adamskiego. Chodzilam rownolegle do niego i Ś. Mega dokładny i sympatyczny. Każda wizyta to badanie szczegółowe jak prenatalne :) Uratował życie mojej Uli.
    Przyjmuje w Gdansku w Madisonie.
    haha..nic mi nie mów nawet Eszkilu ;) ja przeżywam teraz szok..jakby mi ktos z liścia dał bo moja małą córeczka przerodziła się w nastolatkę. Od 4 dni 24 /7 spotyka się z sąsiadem z 3 piętka ( chodzą razem do klasy) i tylko Staś..i Staś...W niedzielę o 9 rano juz chciał przyjśc ...robić lekcje:D ale wpadł z ciastem do niedzielnej kawki haha :P
    generalnie wspaniale jest mieć córkę ale im starsza tym serce bardziej boli:D

• Justyna87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka32 wrote:
    Dziewczynki moje kochane - tak sobie myślę i myślę, na razie Ś nie wygania, mogłabym u niego być do końca świata i 1 dzień dłużej. Ale ale - jakby trzeba było do kogoś innego, albo może równolegle jak Lenonki? :) Czy coś wiecie czy dr Preis prowadzi ciąże? Przyjmuje 2 razy w tygodniu w Gamecie tak? Czy gdzieś jeszcze? Coś w ogóle o Nim wiecie? Ja wyczytałam tylko, że jest ordynatorem na klinicznej?

Aśka, dr Preiss przyjmuje prywatnie na Wrzeszczu. Jest bardzo ceniony i ładnie też liczy sobie za wizyty. Słyszałam coś o 400 zł, ale nie wiem czy to nie dotyczy normalnych wizyt. Razem z nim przyjmuje tam również dr Świątkowska- Freud. Też bardzo rzeczowa babka. Co do dr to raz miałam przyjemność w szpitalu się z nim spotkać. Jakie wrażenia? Spokojny, rzeczowy ale ma wyczucie. Nie jak dr Ś. U pani dr byłam w ciąży i też bardzo fajna babka. Jest jego zastępcą na Klinicznej.

Aśka32 lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

ug37p07w9ytcq454.png

Wysłany: 29 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka, no nie mów że to ciasto też sama robiłaś?

Wpadnę w kompleksy!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Eszkilu Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka32 wrote:
    Eszkilu dzięki, widzę właśnie opinie bardzo dużo fajnych, umówię się :) On pracuje na klinicznej, myślisz że uda mi się tam ewentualnie "dostać" jak będę do niego chodziła? czy to ma w ogóle jakiś związek rak rzeczywiście? I czy myślisz, że on może podchodzić jakoś inaczej do ciąży jeżeli mu powiem, że jest z ivf? Może to głupio brzmi, ale nie chciałabym, żeby mi powiedział np. tak jak lekarz Ciasteczka, że nie obchodzą go zalecenia po ivf?? dziwne to dla mnie! na prenatalne umówię się też do dr. Mężyk skoro polecacie :)
    Eszkilu ujawniłaś kartę ciąży przed Adamskim czy miałaś 2? :)

Wogóle nie ma zadnego problemu, ze po IVF. To ciaza jak kazda inna :) Dr prowadzi też trudne ciaze, nawet blizniacze JKJO. Skierowal mnie na cito na ostatniej wizycie do szpitala, pytal, czy Kliniczna - ale odmówilam, bo mąż bardzo chcial, zeby dziecko bylo urodzone w Gdyni. Także pomoc jak najbardziej oferuje.
    Miałam dwie karty ciazy. Bylo to dla mnie nawet ulatwienie.
    Dr pracuje z polozna, ktora przed kazda wizyta zbiera podstawowy wywiad, mierzy cisnienie i przepisuje wyniki.

ojxerl68k5xeefy1.png

ckailqxw1u8iufef.png

Gameta Gdynia od 2016 r.
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Mokka, mi doktor kazał przed każdą wizytą robić betę i hormony tarczycy. Ale ty już je robiłas kilka dni temu wiec wątpię aby zmieniły się przez te kilka dni. Jak się czujesz? Jakieś zaparcia, mdłości i inne przyjemności? ;)

Hym, tak sobie dedukuję, że to chyba do mnie :P bo w nawiązaniu do badań :)
    Właśnie, robiłam je w czwartek, zwiększyłam Euthyrox tak, jak zalecił I teraz czekam...

Zaparcia toważyszą mi prakrycznie od zawsze, więc do tego niestety przywykłam. Walczę z nimi, ale z różnym skutkiem. Mdłości nic. Pewnie się rozkręcę za parę tygodni :D
    Dzisiaj nawet już brzuch nie boli, energii więcej. Jedno co zauważyłam z nowości, to zgaga po kawie czarnej parzonej "po turecku". Więc dzisiaj zrobiłam sobie słabą rozpuszczalną z mlekiem I cukrem, co do mnie nie podobne ;)

Właśnie, AnnMari, Aśka, a Wy jak? Mdłości ruszyły? Ja będę się uczyć nowostek ciążowych od Was ;P

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Jakby Ci się udało to umow się do dr Brzóski w invikcie, ja za późno zadzwoniłam i już nie było miejsc. Ona jest super, prowadziłam cała 1 ciąże kiedyś u niej a koleżanka prowadzi właśnie już 3cia z kolei ciąże. Ja byłam u dr Gniadka... Nie było źle ale jak masz inne opcje to wybierz innego. Poprawny ale bez szału. Ciasteczko była u dr Puzio. Słyszałam że on jest spoko ale nie znam gościa :))
    Hej Halasianka dostalam dzis skierowanie na NFZ, ze lecze sie w Invicta to zapisalam sie do lekarza tez tam. Niestety na NFZ komcza sie miejsca i jest tylko jeden jedyny termin-mimo, ze za ponad trzy tygodnie. I ten termin niestety do Gniadka... Isc czy w ogole sobie odpuścić i placic gdzies prywatnie?
    Napisz prosze co Ci nie podeszlo. Ostatnie czego bym chciala to niepewność po tym badaniu.

Dziewczyny a moze Wy podpowiecie, gdzie mozna jeszcze zrobic badanie prenatalne na NFZ z wyjatkiem Invicty? Byłabym bardzo wdzieczna :)

Halasiank a jak Twoje krwiaki? Zmniejszaja sie łobuzy? Ciagle musisz leżeć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 20:13

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anovi wrote:
    No cóż, taki tyo patriarchalny..chce żeby pacjentki przychodziły jak do szamana i sie słowem chyba nie odzywały :p.
    Eej ale wymyślilam wiecie? Dr przepisal mi dzis Menopur. Już ogarnęłam na yt jak to sie rozrabia i podaje,w sumie proste! I tam mówią, że menpour po rozrobieniu w tej fiolce mozna przechowywać w 25st C przez 28dni. To może ja sobie rozrobie obie te fiolki co przepisał i rozrobione zawiozę do domu !
    Mi tak zrobily Panie pielegniarki same od razu na dwie fiolki i powiedzialy, ze meosiac moge trzymać poza lodowka ;) menopur zadziałał, haha bo jestem w ciazy ;)

Wiec spokojnie mozesz tak zrobic :)

kinga27.30 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ