Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Eszkilu wrote:Wogóle nie ma zadnego problemu, ze po IVF. To ciaza jak kazda inna
Dr prowadzi też trudne ciaze, nawet blizniacze JKJO. Skierowal mnie na cito na ostatniej wizycie do szpitala, pytal, czy Kliniczna - ale odmówilam, bo mąż bardzo chcial, zeby dziecko bylo urodzone w Gdyni. Także pomoc jak najbardziej oferuje.
Miałam dwie karty ciazy. Bylo to dla mnie nawet ulatwienie.
Dr pracuje z polozna, ktora przed kazda wizyta zbiera podstawowy wywiad, mierzy cisnienie i przepisuje wyniki.nie dość, że mam niski próg bólu to jeszcze jak będę żyła z przeświadczeniem, że tak czy siak nie dostanę znieczulenia to zjedzą mnie nerwy, migrena i ciśnienie
wiem, wszyscy mówią poród to "chwila", potem zapominasz bo dziecko wynagradza absolutnie wszystko i po prostu olewasz jak było...ale ja przyznaję otwarcie - jestem Asia vel. Obsrane Gacie i nic na to nie poradzę
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
StaraczkaNika wrote:Hałasianka, no nie mów że to ciasto też sama robiłaś?
Wpadnę w kompleksy!
a w pracy mam ksywe masterchef dla beki hahachociaz juz nie mam tyle czasu co kiedys zeby robic a juz niedlugo nie bede go miala wcale:D
LAURA -
4me wrote:Hej Halasianka dostalam dzis skierowanie na NFZ, ze lecze sie w Invicta to zapisalam sie do lekarza tez tam. Niestety na NFZ komcza sie miejsca i jest tylko jeden jedyny termin-mimo, ze za ponad trzy tygodnie. I ten termin niestety do Gniadka... Isc czy w ogole sobie odpuścić i placic gdzies prywatnie?
Napisz prosze co Ci nie podeszlo. Ostatnie czego bym chciala to niepewność po tym badaniu.
Dziewczyny a moze Wy podpowiecie, gdzie mozna jeszcze zrobic badanie prenatalne na NFZ z wyjatkiem Invicty? Byłabym bardzo wdzieczna
Halasiank a jak Twoje krwiaki? Zmniejszaja sie łobuzy? Ciagle musisz leżeć?na ostatniej wizycie kazazl mi zmiejszac duphaston teraz i powoli wracac do zycia wiec wyszlam z lozka
mowi ze oczywiscie bez 2 h spacerow cwiczen i maratonow ale na spokojnie sobie zyc i chodzic mogę więc działam;)
co do Gniadka to ogólnie cos tam gadał, zbadał opisal itd ale jakos mi to nie podeszło. Uratowal mnie z pokrzywką ciązową bo jako jedyny wpadl na pomysl zeby odstawic wit ciązowe ( moj prowadzacy niehaha i po 3 dniach zeszlo a meczylam sie 1.5 miesiąca takze jemu to zawdzieczam;)
Nie chcial mnie zbadac tylko na fotelu bo mowi ze jak mam krwiaka to nie chce nic uszkodzic, usg dopochwowo tez nie chcial robic - jak to powiedziaam mojemu lekarzowi ktory badal mnie 2 tyg pozniej to sie rozesmial więc moze pod tym wzgledem nie do konca bylam zadowolona. Poszlam do innej dr poleconej przez mojego lek prowadzacego ( jego kolezanka jakas , mloda babka z AM ale ma super sprzęt , zajebiste usg i super mnie zbaadala więc tam bylam zadowolona, zaplacilam tylko 200 zl ( bo wykorzystalam darmowo zrobione w Invikcie PAPPA i Beta HCG wiec ona sobie tylko w komputerek to wprowadzila ) niewiele to dalo w sumie bo mialam Panoramę i wszelkie wątpliwosci Panorama rozwiewa , lekarze mowili jeden po drugim to samo..no ale Panorama jest ok więc wszystko jest dobrze.To Pappa jest takie wiesz...patykiem an wodzie pisane i podowuje wiecej wątpliwosci niz potrzeba, o czym dziewczyny tu pisaly nie raz zastanawiając sie czy w ogóle to zrobic. Ja zrobilam tam bo bylo na NFZ wiec wykorzystalam.
teraz w 22 tyg maam prenatalne i ide znowu do Gniadka bo jest zaz free, podejrze sobei przy okazji małą w srodku ( zawsze kolejna opinia to tez hcyba cos) , a 2 dni pozniej ide do tej samej dr na połówkowe i to usg 3d na plytce ze wzgledy na super sprzęt.LAURA -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf0e590fe690.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab8475402a14.jpg
Takie MaleństwoMalyprosiaczek, Zola89, Aśka32, Justyna87, Eszkilu, Ciasteczko77, kinga27.30, StaraczkaNika, HanaMontana, Pini, elinkagd, taka_jedna lubią tę wiadomość
-
Lunitari wrote:Prosiaczku od jakiego wieku można z dzieckiem chodzić na takie zajęcia i gdzie chodzisz?
Jeszcze w Gdyni i na fikakowie w lipowa 15 będą spotkania dla mamuś z dziećmi. Tak żeby porozmawiać sobie, chodzić na wspólne spacery, a dzieci żeby pobawily się razem. Teraz jest spotkanie w środę i chyba przejdę się -
Kinga w Gamecie, już nie ma miejsc na prenatalne, podobno tylko Kliniczna albo Dąbrówka.
Ja mam cały czas mdłości, ale najbardziej rankiem i jak jestem głodna, a apetyt mi dopisuje, mogłabym jeść i jeść
-
AnnMari wrote:Kinga w Gamecie, już nie ma miejsc na prenatalne, podobno tylko Kliniczna albo Dąbrówka.
Ja mam cały czas mdłości, ale najbardziej rankiem i jak jestem głodna, a apetyt mi dopisuje, mogłabym jeść i jeśćLAURA -
Ja chyba spróbuję na Kliniczną .
Hana a Ty osobiście byłaś czy dzwoniłaś? -
Ann jaki piękny dzidziuś!
nie mogę uwierzyć ma główkę, brzusio, nóżki, rączki
to jest niesamowite!
AnnMari lubi tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Aśka32 ja nadal, nie wierzę, że noszę pod sercem taki cud
Aśka32, Eszkilu, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeesu, Ann wiesz, że się spłakałam właśnie, oglądając zdjęcie Waszego Maleństwa
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Kingaaaaaaa
niedługo też Cię czekają takie widoki
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
Ahh
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
AnnMari wrote:Ja chyba spróbuję na Kliniczną .
Hana a Ty osobiście byłaś czy dzwoniłaś?
starania od 09.2015 r.
Nasienie ok; HSG - niedrożność prawego jajowodu
Gameta - od 03.2018 r. - niepłodność idiopatyczna
I, II, III IUI -
I IVF wrzesień 2018 - krótki protokół - 6 komórek, 4 zapłodniono, 1 zarodek
ET 02.10.2018 -> 10dpt - 109; 13dpt - 479,1; 20 dpt - 3329; 23 dpt - ❤
II IVF - czerwiec 2020 - długi protokół - 11 komórek, 6 zapłodniono, 4❄❄❄❄ 👏👏👏
ET 11.07.2020 -> 10 dpt beta 0 😢
FET 16.09.2020 -> 9dpt - 34,21; 12dpt - 214,9; 21dpt - 5208, 36 dpt-❤ -
AnnMari! Pięknie bijące serduszko, a gdzie suwaczek?! Domagamy się!
2014.06. - start
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!