Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko777 wrote:Biedna ... oj pamietam to -dyn dyn prawie że
ale wynik wow !
Ja miałam hiperke i mi przesunęli transfer o 2 msc i to była bardzo dobra decyzja
Dziewczyny/ gdzie kupujecie fotelik samochodowy ? Gdzie można uzyskać jakieś porady i dobiorą przymierzając do auta ?
Hałasianka - jak wizyta ????Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me wrote:U nas w trojmiescie to tregadia w tym temacie. Mi w mamaija w Gdansku nagadali takich glupot, ze nie moglam uwierzyć. Ewnetualnie polecam mama i ja w Gdyni. A jak chcesz poczytac w necie to blog lub fb osiemgwiazdek
jak pójdę to pozwolą mi przymierzyć do auta ??? A bobowozki?? A jakieś szkolenia czy warsztaty ? Niczego nie ma u nas ??
-
Ciasteczko777 wrote:No właśnie - jest też fotelik info ale nie maja w 3 mieście niczego
jak pójdę to pozwolą mi przymierzyć do auta ??? A bobowozki?? A jakieś szkolenia czy warsztaty ? Niczego nie ma u nas ??
Nasz młody jest duzy a zalezalo nam, zeby jak nadjluzej najlepiej do 4 roku zycia jezdzil w foteliku tylem tzw RWF. W mamija w Gdansku i w bobowozki zaczeli nam mowic, ze nie ma takiego fotela tylem dla naszego dziecka bo za duze i 2,5latka kazali wkladac w fotelik zapinany juz na zwykly pas samochodowy. Nie moglam w to uwierzyć, ze to niby mowi wyszkolony fachowiec po tym jak zobaczyłam, co dzieje sie z takimi malymi dziecmi w takich fotelikach na filmach z crash testow.
W mamaija w Gdyni nie mogli tez uwierzyć, ze tak nam powiedzieli w Gdańsku i dobrali fotelik i to przy okazji taki, na ktorym mi najbardziej zalezalo. I dziwi postawa innych sklepów zwlaszcza przy fakcie, ze fotel kosztowal 2 tysiace więc raczej powinno im zalezec...
Na osiemgwiazdek jest mega duzo info o RWFach. Przestawia sie tok myslenia.
ALE! Foteliki to temat prawie tak kontrowersyjny jak szczepionki więc musisz sama pojechać i zobaczyc co Ci odpowiada
W kazdym z tych sklepow mozna przymierzac do auta-to podstawa
Ja bylam a jednym szkoleniu pt bezpieczny maluch czy jakos tak o udzielaniu pierwszej pomocy i Pan mówił to samo o RWFAach, zapinaniu poprawnym, jezdzeniu bez kurtek zimowych itp. A takich typowych szkoleń to raczej u nas nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 19:30
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:No właśnie - jest też fotelik info ale nie maja w 3 mieście niczego
Ale kupiliśmy potem w Akpolu bo wyszło taniej za ten sam model.
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Elinka, ogromna szkoda, że nie będzie cudu
Postanowiliscie już czy w najbliższym cyklu podchodzicie do IUI, czy odpuszczacie na okres zimowy?
Halasianko, Marysia, Taka jedna, Stonka przypomnijcie się ze swoimi terminami w następnym tygodniu
Marzenka, Anovi, Lucky koniecznie musze Was dopisać na piątek! Uczynie to jak tylko wrócę do domuLucky, a wytrzymasz aż do piątku? To bedzie 9dpt i ja nic nie mówię, ale dziewczyny zaczynały betowac od 6 dpt. Ilu dniowy zarodek dostałas?
Justyna, a mierzysz sobie temperaturę? Ktory masz dc? Może trzeba zrobić testPCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualny4me wrote:Bobowozki w Gdyni to nawet nie daly sie poznać za bardzo bo nikt sie nie spieszyl, zeby nas obsluzyc...
Nasz młody jest duzy a zalezalo nam, zeby jak nadjluzej najlepiej do 4 roku zycia jezdzil w foteliku tylem tzw RWF. W mamija w Gdansku i w bobowozki zaczeli nam mowic, ze nie ma takiego fotela tylem dla naszego dziecka bo za duze i 2,5latka kazali wkladac w fotelik zapinany juz na zwykly pas samochodowy. Nie moglam w to uwierzyć, ze to niby mowi wyszkolony fachowiec po tym jak zobaczyłam, co dzieje sie z takimi malymi dziecmi w takich fotelikach na filmach z crash testow.
W mamaija w Gdyni nie mogli tez uwierzyć, ze tak nam powiedzieli w Gdańsku i dobrali fotelik i to przy okazji taki, na ktorym mi najbardziej zalezalo. I dziwi postawa innych sklepów zwlaszcza przy fakcie, ze fotel kosztowal 2 tysiace więc raczej powinno im zalezec...
Na osiemgwiazdek jest mega duzo info o RWFach. Przestawia sie tok myslenia.
ALE! Foteliki to temat prawie tak kontrowersyjny jak szczepionki więc musisz sama pojechać i zobaczyc co Ci odpowiada
W kazdym z tych sklepow mozna przymierzac do auta-to podstawa
Ja bylam a jednym szkoleniu pt bezpieczny maluch czy jakos tak o udzielaniu pierwszej pomocy i Pan mówił to samo o RWFAach, zapinaniu poprawnym, jezdzeniu bez kurtek zimowych itp. A takich typowych szkoleń to raczej u nas nie ma.
Czytam o RWF. Znowu temat rzekao rety - sfixować można
-
Lenonki, nie mierze
opuściłam te zajęcia z planowania rodziny przed ślubem
boję się że jak zrobię test i wyjdzie negatywny to będzie oznaczać coś niedobrego
Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ale jestem zła! Wykupiłam leki w Gdyni, ja zawsze z lekami jak z jajkiem,do transporterka i nabożnie na kolanach w pociągu. W domu wykładam leki...a ovitrell mi jakoś grzechocze...myślę sobie jakieś granulki wysuszające albo ki diabeł...dobrze że otworzyłam...a tam co prawda folią i plastik nienaruszone, ale ampułka... pół ampułki roztrzaskane w mak! Niemożliwe, żeby to się stało z mojej winy, inne leki są nienaruszone, folia też! Lek w ampułce jest,nie wycieka...ale chyba nie zaryzykuję podania go sobie...dobrze że jest kolega farmaceuta, musiał niestety zostać w tajemniczony w nasze leczenie, bo już kolejny raz ratuje nam skórę z lekami. Na szczęście na jutro już nowy ovitrell zamówiony, tylko szkoda że znowu kasa do tyłu...grrrStarania od 09.20156cykli clo/letrozol 😕, 2 IUI 😕
I ICSI : długi protokół start 30.09.18, XI 2018 punkcja
3 ☃️ blastki - 1 z nami, ❄️❄️
10.01.19 - FET - HCG 9dpt - 279mIu/ml; 11dpt - 779mIu/ml, 18dpt-11966,5; 25dpt - ❤️-synuś 🤰👶(09.2019)
Od 10.2020 - 3x FET 😕😕😕
06.2021 -II stymulacja- długi protokół, punkcja lipiec 2021, ❄️❄️❄️❄️
09.2021 - FET - Bhcg 10dpt - 365,6 🙏
Bhcg 12dpt - 924,1 🙏
Bhcg 17dpt - 4150 🙏
BCG 19dpt - 2171 💔
09.12.2021 - FET nr 5. 😕
12.01.2022 FET nr 6 HCG
- 10dpt 454.8, 22 dpt - Bhcg 10840, mamy ❤️
16 tydz. ciąży 💔 👼(megacystis u płodu)
02.2023 - FET ostatniego ❄️ - 13dpt HCG 308, 15dpt 450, 17dpt 530 , 19dpt 680, 21dpt 200💔
05.2023 zmiana kliniki
06.2023 III ICSI ❄️❄️❄️❄️
ET - 😓
Lipiec 23' - FET 😓
Sierpień 23 FET 👶córka -
nick nieaktualnyHałasianka wrote:Ja miałam 22 pęcherzyki, pobrali i zaplodnili 15 dobrych więc... Hmmm:))
wow !!!!! Ale piękny wynik
Co u lekarza !??
Anovi- echNo szkoda ...ale grunt ze masz jak załatwić
nie denerwuj sie ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 20:16
-
nick nieaktualnyLenonki wrote:Elinka, ogromna szkoda, że nie będzie cudu
Postanowiliscie już czy w najbliższym cyklu podchodzicie do IUI, czy odpuszczacie na okres zimowy?
Halasianko, Marysia, Taka jedna, Stonka przypomnijcie się ze swoimi terminami w następnym tygodniu
Marzenka, Anovi, Lucky koniecznie musze Was dopisać na piątek! Uczynie to jak tylko wrócę do domuLucky, a wytrzymasz aż do piątku? To bedzie 9dpt i ja nic nie mówię, ale dziewczyny zaczynały betowac od 6 dpt. Ilu dniowy zarodek dostałas?
Justyna, a mierzysz sobie temperaturę? Ktory masz dc? Może trzeba zrobić test -
nick nieaktualny
-
To co ja przeżyłam dzisiaj... Nikomu nie życzę. Mamy pakiet w PZU służbowy więc dzwonię u umawiaja mnie na pryw od ręki gdzie chce albo gdzie jest pierwszy wolny termin. Na 16.45 mailam wizytę. Myślałam że się udusze czekajac ale jakoś dojechalam tam. Wchodze a tam baba ponad 80 lat na pewno. Mówię jej ze od tyg mam katar duszę się, nie mogę oddychać itd. Ona dotknęła mnie stetoskopem 2 razy dosłownie, w gardło nie zajrzała i pierdoli swoje opowieści jak to przed wojną było jak kobiety były w ciąży itd... Mówi że jestem zdrowa i to od suchego powietrza w domu i mam sobie robić inhalacje z sody oczyszczonej że spożywcza ka rospuszczonej w kubku(BTW zajebista miara). Ja mówię że się duszę po raz 100, ona mi wciska że jestem zdrowa. Jak pytam o inhalacje z pulmicortu czy berodual to mówi że Joe przecież ja nie potrzebuje. Myśli i mówi... To wszystko w zatoka h przecież na dole nic Pani nie ma.. I mi k... Wciska swoje. A na zatoki to taki ziołowy sinupret ale nie wiem czy może Pani to w ciąży brać to na własną odpowiedzialność i proszę zapytać w aptece to farmaceuta Pani powie. Jak to usłyszałam to wstał łam i ważyłam a ona pierdoli la swoje dalej. Wyszłam z płaczem stamtąd dusza się od kaszlu. Mąż potem mówi że wszyscy lekarze ktordyc widział czekając na mnie na korytarzu 5o jakieś Downy... Bez urazy dla tych chorych ludzi. Chciałam jechać na pogotowie ale M mówi dzwoń na PZU może gdzies cię na coto wcisnąć, dzwoni i cud Pani mówi za 15 min mam wolne miejsce, na starowiejskiej. Jedziemy... Ch... Ze czekałam 1,5 h bo było opóźnienie, panie w rejestracji maja wywalone w ciężarna (a mu dziś dywagowalysmy o kolejkach w Rossmanie i Lidlu-tam to luksus:)ja się slanialam na krześle i dusilam. Od kaszlu jak gruzlik. Ale warto było czekać, młoda pano dr po 40, zbadała dokładnie, od razu mówi że niestety antybiotyk i inhalacje z pulmicortu i leżeć w domu. Dalej trzeba to zahamować ale całe szczęście na razie oskrzela czyste. Na granicy.
Serio ta 1 stara babe trzeba by było podać do izby lekarskiej... To skandal!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 21:13
LAURA -
Ciasteczko777 wrote:No dokładnie - wozisz tyłem. A masz jakiś typ 0+?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 20:36
-
Ciasteczko777 wrote:Biedna ... oj pamietam to -dyn dyn prawie że
ale wynik wow !
Ja miałam hiperke i mi przesunęli transfer o 2 msc i to była bardzo dobra decyzja
Dziewczyny/ gdzie kupujecie fotelik samochodowy ? Gdzie można uzyskać jakieś porady i dobiorą przymierzając do auta ?
Hałasianka - jak wizyta ????4me lubi tę wiadomość
LAURA