Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenonki wrote:Dziewczyny, co lepsze kosz shnuggle czy łóżeczko dostawne? Jakie łóżeczka macie? Co sądzicie o Chicco next 2 me?
Mamy lozeczko z IKEA (w osobnym pokoju) - sluzy za graciarnie w tej chwili.
Mamy i kosz Shnuggle - jest super, ale mala spala w nim tylko pierwsze 10 dni - potem zrobila sie cwana i nie umiala zasnąć nie przy nas. Więc śpi z nami pośrodku w materacu cocoonababy. Polecam
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Justyna87 wrote:Ja byłam pierwszy raz u dr Suchanek w Gdańsku w medisonie w Invicta. Wizyta to 160 zl. Dr przyjmuje jeszcze w Sanitas. Ale nie wiem jaki koszt[/QUOT
Ja byłam w Lux- medzie a koszt to 205 zł dużo ale co zrobić. W czwartek idę z wynikami i ciekawe co mi przepisze na NK bo jest ich 20% - -
agm wrote:Ja byłam w Lux- medzie a koszt to 205 zł dużo ale co zrobić. W czwartek idę z wynikami i ciekawe co mi przepisze na NK bo jest ich 20% -
Oj to sporo... pewnie dostaniesz encorton na zbicie.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Ja byłam u dr Su w Invikcie Gdańsk (160 zł) i w Sanitas (170 zł).
Jeśli któraś ma możliwość wziecia skierowanka od ogólnego to ja będę odwoływać wizytę u pani doktor w UCK na 21.11. Straaaasznie nie chce mi się tam dzwonić, bo to pół h wiszenia na telefonie, ale wypadałoby odwołać, skoro nie ma sensu iść (doktor już doprowadziła mnie do porządku i zaprosiła dopiero w następnej ciąży). Także jakby ktoś zadzwonił zaraz po mnie to może wskoczy na to miejsce.
Zapisywałam się na tą wizytę na NFZ w sierpniu 2017 -
Trochę się boję tego encortonu bo różne są opinie. Jestem po pierwszym nieudanym IVF ( zostały 2 mrozaki ) i doktor kazał sprawdzić immunologię no i wyszły te NK. Także zobaczymy co zadziała dr Suchanek a potem Gameta i działamy dalej.
Kingatrzymaj się dzielnie i nieustannie wierz że musi być dobrze.
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Eszkilu, ale cudny ten cocoonababy! Nigdy czegoś takiego nie widziałam. U nas niestety się nie zmieści, bo mamy łóżko 140 cm. Na wynajmowanym mieszkaniu spaliśmy na klasycznej rozkładanej wersalce 125 cm, więc wiedzieliśmy, że te 1,40 będzie dla nas luksusem i faktycznie tak jest, ale jednak na 2 osoby.
Małyprosiaczku, czyli Wiktorek już wyrasta z kosza? Teraz przeniesie się do normalnego łóżeczka?
Lena, daj znać jak długo Ninka spała w chicco. Ja też się skłaniam w tą stronę, tylko, że najpierw musiałabym dokładnie zmierzyć tą dostawkę, bo sypialnię mam w prostokącie i po bokach łóżka zostaje mało miejsca. Także może się okazać, że będę musiała wybrać to, co jest węższe.PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
agm wrote:Trochę się boję tego encortonu bo różne są opinie. Jestem po pierwszym nieudanym IVF ( zostały 2 mrozaki ) i doktor kazał sprawdzić immunologię no i wyszły te NK. Także zobaczymy co zadziała dr Suchanek a potem Gameta i działamy dalej.
Kingatrzymaj się dzielnie i nieustannie wierz że musi być dobrze.
Faktycznie, tyle ile "użytkowniczek Encortonu" tyle opinii. Ja przyjmuję 20mg. Pierwszy miesiąc chodziłam WIECZNIE głodna, ale opanowałam temat i nie mam zbytnich efektów ubocznych sterydu. Więc, jeżeli ma pomóc... U mnie z 24% zbiło do 10%. Kolejne badanie robię jutro, może uda mi się powoli z niego schodzić...
Dziękuję
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualnyLenonki wrote:Eszkilu, ale cudny ten cocoonababy! Nigdy czegoś takiego nie widziałam. U nas niestety się nie zmieści, bo mamy łóżko 140 cm. Na wynajmowanym mieszkaniu spaliśmy na klasycznej rozkładanej wersalce 125 cm, więc wiedzieliśmy, że te 1,40 będzie dla nas luksusem i faktycznie tak jest, ale jednak na 2 osoby.
Małyprosiaczku, czyli Wiktorek już wyrasta z kosza? Teraz przeniesie się do normalnego łóżeczka?
Lena, daj znać jak długo Ninka spała w chicco. Ja też się skłaniam w tą stronę, tylko, że najpierw musiałabym dokładnie zmierzyć tą dostawkę, bo sypialnię mam w prostokącie i po bokach łóżka zostaje mało miejsca. Także może się okazać, że będę musiała wybrać to, co jest węższe.tzn bokiem
Tego coccco też nie znałam ... ale to na Max 3-4 msc
Czy takie rzeczy to mozna używane kupować ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 11:38
-
Wczoraj byłam na usg połówkowym. Wszystko jest ok. Mały się tak ruszał, że ciężko było zbadać przepływy
Doktor pytała czy byłam ostatnio przeziębiona, bo wyszła niewielka niedomykalność protosystoliczna do 70cm/s (chyba chodzi o zastawkę w sercu), ale napisała, że jest to bez znaczenia klinicznego, na 99% zniknie i mam sobie nic nie wkręcać, bo to nie jest żadna wada serca, ani nic takiego. Zresztą mówiła, że na gorszym sprzęcie nawet by tego nie było widać.
Zastanawia mnie tylko jedno. Tydzień temu w lux medzie moja szyjka miała 40 mm, a teraz nagle 32 mm. Oba usg były robione przez brzuch. Myślicie, że to błąd pomiaru ze względu na różny sprzęt i inną rękę? Przez ten tydzień ograniczyłam luteinę do 1x1, bo powinnam ją odstawić.
Przyłapany na ziewaniu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/247adf411cd0.jpg
Słodziak
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9e3ba1d4679.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 12:09
Ciasteczko777, Justyna87, Aśka32, kinga27.30, AnnMari, Pini, elinkagd, lena7, taka_jedna, Lunitari, Zola89, Marysia90, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualny
-
Lenonki
fajnego masz Synalka
Lenonki lubi tę wiadomość
2014.06. - start
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!