Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kotek87 wrote:Chyba i tak musze słuchac lekarza, zobaczymy co dr W. mi powie.
Tak jak dziewczyny mówią, gdyby samemu się nie badać to ja do menopauzy bym się bujała. A oni lecą trochę schematycznie, zresztą same wiecie
Kotek a ile już miałaś stymulowanych cykli?kotek87 lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
bazylkove wrote:Tak jak dziewczyny mówią, gdyby samemu się nie badać to ja do menopauzy bym się bujała. A oni lecą trochę schematycznie, zresztą same wiecie
Kotek a ile już miałaś stymulowanych cykli?
patrze na cennik w UCK dużo tych badan. Nie wiem jak się dokładnie nazywają te które powinnam zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 11:02
-
tak ja biore heparynę. Kotek ja chodząc jeszcez do Klimaszewskiego zrobiłam badania, on też mówił,że nie trzeba i po 1 poronieniu się nie robi. Do gamety przyszłam już z wynikami.
kotek87 lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Hałasianka strasznie mi przykro
to nie w porządku,że daje się nam nadzieje a potem tak brutalnie odbiera.
Przy tej wartości bety myślę,że rozsądnie jest poczeka,aż samo się zacznie...
TulęSynuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
nick nieaktualnyBardzo mi przykro
Czekaj na samoistne poronienie, sprawdź za 2 dni czy beta spada (tak mi kazano).
Po poronieniach warto zrobić badania genetyczne (jest taka strona internetowa, komplet kosztuje około 350 zł), NK, Ana2, Białko C i S. Są to kosztowne badania, ale uważam, że lepiej to sprawdzić. -
Asia87 wrote:tak ja biore heparynę. Kotek ja chodząc jeszcez do Klimaszewskiego zrobiłam badania, on też mówił,że nie trzeba i po 1 poronieniu się nie robi. Do gamety przyszłam już z wynikami.
a jakie badania robiłaś i gdzie?
a tak wgl dr Ś nie kazał Ci iśc na zwolnienie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 11:31
-
Hałasianka wrote:Beta spadła
51.... Nie umiem przestać płakać
((napisałam do Ś i czekam co Teraz mi każe zrobić. Nie wiem czekać na samoistnie poronienie czy leki c z y co
Przykro mi Kochana, przytulam mocno :*7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurcze Hałasianka przykro mi bardzo
Myslalam ze to sie dobrze skonczy.
Cos niski ten prg..
Kotek ja bralam heparyne po transferach..albo clexane ,albo fraxiparine.. 0,4 albo 0,6, z tym ze fraxiparine 0,4 byla sporo tansza od clexane 0,4..koszt.ok 60 zl w dobrej(tanszej) aptece.
Mi dr.Cz na moj nacisk po poronieniach zlecil te badania...
mutacja czynnika V Leiden
mutacja genu protrombiny
p/c anty tpo
p/c anty tg
p/c p/kardiolipinie IgM
p/c p/kardiolipinie IgG
p/c p/B-glikoproteinie IgM
p/c p/B-glikoproteinie IgG
poziom komorek NK
kariotyp
Ale jest wiecej badan w kierunku poronien, tak jak Czara pisala..ANA1/ANA2
Mi immunolog tez wiecej zlecila..białka i inne mutacje..trzeba szukac niestety.
kotek87 lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn