Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Kasia. Witaj na pokładzie :) Który doktor Cię prowadzi w Gamci?
    Co do fragmentacji, to jest spoko. Niech mężu nie wpada w kompleksy ;)
    W Invikcie była Hałasianka - prowadził ją doktor A.H.

Zola - kciuki!

Zola89 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • agm Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zola kciuki :)

Zola89 lubi tę wiadomość

• Zola89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Możecie puścić kciuki. U mnie znów nic... :(

atdc2n0aw7xo0u8z.png
    Starania od 11.2016r.
    PCOS, HSG - jajowody drożne
    07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
    02.2019 - IUI - 8tc [*]
    07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
    10.2019 - IVF krótki protokół
    04.12.2019 - FET blastki 4aa
    BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zola :( :*

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zola :(

Hej Kasia! :)

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Justyna87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zola, dopóki nie ma @ to jeszcze nic nie jest przesądzone. Mi Ś. kazał zrobić test 14 dni po zastrzyku i byłam biel nad bielą. Dwa dni później zobaczyłam drugą kreskę :)

Zola89 lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

ug37p07w9ytcq454.png
  • Zola89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, dajesz małą nadzieję ;) ale wiecie, jak tylko zobaczyłam tą biel, to od razu zaczęłam mieć objawy @. Brzuch mnie zaczyna lekko boleć, więc staram się już nie łudzić.

atdc2n0aw7xo0u8z.png
    Starania od 11.2016r.
    02.2019 - IUI - 8tc [*]
    BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️
  • Justyna87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie też od razu po teście bolał brzuch jak na okres. Póki nie ma krwawienia to nic nie jest przesądzone :)

Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

ug37p07w9ytcq454.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Witaj :)
    Hałasianka przepraszam nie powinnam pytac ale nei znam waszych historii. Co jest Twojej córeczce?

mnie dalej wsyzstko strasznie boli :( te @ przy endomendzie sa okropne :( no i dzies wieczorem pierwsza dawka dostinexu no to bedzie jazda w weekend heh ale czego sie nei robi

• Lenonki Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zola, kurde... Mimo wszystko nadal trzymam kciuki z tą myślą co Justyna. Poza tym pytanie czy lubisz się z testami, bo po prostu możesz mieć niskie stężenie bety w moczu. Miałaś już kiedykolwiek pozytywny test?

Cześć Kasia8805 :) Ja nie podchodziłam do ivf, więc się nie wypowiem.

Madzix, u Hałasianki wyszły nieprawidłowości na usg połówkowym w poprzednią środę, albo czwartek. Możesz sobie zerknąć w starszych wpisach.

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki wrote:
    Zola, kurde... Mimo wszystko nadal trzymam kciuki z tą myślą co Justyna. Poza tym pytanie czy lubisz się z testami, bo po prostu możesz mieć niskie stężenie bety w moczu. Miałaś już kiedykolwiek pozytywny test?

Cześć Kasia8805 :) Ja nie podchodziłam do ivf, więc się nie wypowiem.

Madzix, u Hałasianki wyszły nieprawidłowości na usg połówkowym w poprzednią środę, albo czwartek. Możesz sobie zerknąć w starszych wpisach.

dzieki poszperam później

• Obymama Nowa

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    czytam Was od jakiegoś czasu, nigdy nie udzielałam się na forum, ale to chyba dobry czas by zacząć;) Potrzebuję Waszej pomocy.
    Jestem w 7 tc po pierwszym udanym transferze u doktora S. Wczoraj słyszeliśmy serduszko, wyniki są ok. Martwi mnie jednak to, że doktor chce, żebym odstawiła heparynę. Panicznie boję się poronienia, staraliśmy się ponad 2 lata podczas, których mieliśmy też inne rodzinne problemy i wydaje mi się, że bym tego psychicznie nie wytrzymała. Pytanie do dziewczyn, którym się udało - kiedy odstawiłyście Clexane/Neoparin ? Czy miałyście wskazania do jego stosowania? Nie chodzi o to, że nie ufam lekarzowi, zastanawiam się po prostu czy może nie jest za szybko na odstawienie bo jeśli branie heparyny dałoby mi chociaż 1% szans więcej na powodzenie to wolałabym ją stosować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka...poczytałam...i nie wiem co napisać nie mam pojęcia przez co przechodzisz..mogę sobie tylko próbować wyobrazić. jesteś strasznie silna i dzielna. Twoja córka ma szczęście że ma taka Mame!

• Zola89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki wrote:

Wiesz co, wydaje mi się ze z testami się lubię, bo kilka miesięcy temu wyszedł mi pozytywny test 10 dni po ovitrelle, czyli jakies resztki hormonu były w organizmie, a test to wyczuł.
    Ja nie mogę jakoś uwierzyć że nigdy nie udało mi się zajść w ciążę, nic nie zaskoczylo... To mnie martwi, bo nie widzę nadziei na dalsze starania...

atdc2n0aw7xo0u8z.png
    Starania od 11.2016r.
    02.2019 - IUI - 8tc [*]
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zola, a przez te dwa lata, zanim trafiłaś do kliniki, to po prostu się staraliście czy z jakimiś wspomagaczami? Ja przy PCOS przez 15 miesięcy miałam prawdopodobnie tylko 2 owulacje. Pierwszą po odstawieniu tabletek anty i drugą już na clo+aromek, także może być tak, że przez te 2 lata też miałaś rzadko ovu. Moja siostra przez 4 albo 5 lat się nie zabezpieczała i zaszła dopiero po stymulacji, także być może faktyczne szanse na zajście masz dopiero od lipca. Wiem, nie jest to pocieszające dla osoby, która stara się już od dłuższego czasu... :I

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Pini Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, Marzenka czyżbyście były parą z bliźniakami ?! tego jeszcze nie było od kiedy czytam forum, także trzymam kciuki by młodsi nadgonili starszych i by wizyta okazała się podwójnym szczęściem :)

Zola, ja myślałam, że tak długo czekasz żeby lecieć na betę! a Ty się tutaj sikaniem zajmujesz ;D

Hałasianka jesteś dzielna! Plan masz gotowy, mam nadzieję, że wszystko uda się zgodnie z tym planem zrealizować. Strachu pewnie będzie co nie miara, ale potem zostanie Wam to wynagrodzone. Na pewno !

Kurcze dziewczyny, wstaje dziś rano, a tu brzuch na wierzchu! Wyskoczył sobie w nocy, tak o ! Chyba czas jechać na zakupy po garderobę! ;D Zostały mi już tylko 2 pary spodni, które mnie nie wkurzają.

Lenonki, kinga27.30 lubią tę wiadomość

dqprqps6x517rzr2.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzix88 wrote:
    Kasia Witaj :)
    Hałasianka przepraszam nie powinnam pytac ale nei znam waszych historii. Co jest Twojej córeczce?

mnie dalej wsyzstko strasznie boli :( te @ przy endomendzie sa okropne :( no i dzies wieczorem pierwsza dawka dostinexu no to bedzie jazda w weekend heh ale czego sie nei robi
    Madzix napisz do mnie na priv opowiem Ci wszystko bo moja droga była i jest nadal zawila i ciężka. Nie będziemy zanudzac dziewczyn tutaj :))

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zola, przykro mi. Może seksy pod choinką będą bardziej owocne.

Obymama - ja mam brać clexane jeszcze po porodzie. Za mną już 8 miesięcy codziennego wbijania zastrzyków - wieez mi, że jeśli nie ma wyraźnych podstaw, to lepiej odstawić heparynę.
    U mnie o zwiększaniu dawek decydowała pani immunolog, dr Suchanek, na podstawie badań: czynnik anty-Xa (badany dokładnie 4h po wbiciu zastrzyku), d-dimer i białko S.
    Może Ty też powinnaś to zbadać? Jak wyniki będą ładne to odstawisz bez strachu, a jak słabe to pokażesz doktorowi S. albo zapiszesz się do pani dr Su. i dostosują Ci dawkę.

Dziewczyny - dzisiaj darmowa dostawa z Gemini - jak którejś się kończą wspomagacze, suple i akcesoria to można skorzystać, bo dodatkowo są różne promocje.

Zola, przy PCOS komórki jajowe są słabej jakości - warto je podkoksować (koenzym q10, kwas r-ALA, omega3, wit. A+E itd.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 10:46

Lenonki, kinga27.30 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia8805 wrote:
    Hej. Mogę do Was dołączyć??? Co prawda jesteśmy po pierwszej wizycie w Invikcie w Gdyni ale może nie macie nic przeciwko???
    Puki co czekamy na wyniki badań i mam nadzieję że pozwolą jak najszybciej podejść do procedury.

Jeśli chodzi o naszą historię to mamy córeczkę 8 lat poczęta naturalnie w cyklu stymulowanym clo. Ciąża powikłana, od 9tc na podtrzymaniu, gestoza. Od 7 lat bezskutecznie staramy się o drugie dziecko. Mój lekarz prowadzący już 3 lata temu sugerował nam klinikę ale wyszło jak wyszło i dopiero teraz ruszyliśmy. Z jednej strony jestem przepełniona ogromną nadzieja, z drugiej przerażona... Boje się ale niczego bardziej nie pragnę. Mam nadzieję że już niebawem będziemy mogli podejść do procedury. Wiele rzeczy jest dla mnie nowych więc jeśli czasem podpowiecie co i jak będę wdzięczna!
    WITAJ Kasiu :) ja byłam 3 lata w Gamecie ale w maju przeniosłam się do Invicty i w lipcu już byłam w ciąży, IVF. Jak masz jakieś pytania zapraszam :) chętnie pomogę

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam właśnie nasz upatrzony fotelik Kiddy, ten najlepszy teraz podobno na rynku zwłaszcza dla noworodka, rozkładany do leżenia podczas jazdy itd więc dla naszej małej idealny na długą drogę i po operacji. Wczoraj w bobo wózki babka dawała cenę 1900 zł, w necie podobnie a ja kupiłam jeden egzemplarz za 950 zł jeszcze na black friday.zadzeonilam do sklepu zapytać czemu ten jeden kolor jest za 1000 a inne za 1900 to mówi że wyprzedaja ten jeden kolor ale to nowy pełnowartościowy fotelik. Chcieliśmy czarny a mamy czarno szary. Kurde za 1000 zł mniej nieźle co,??? Jeden tylko był widzę że już nie ma go w sklepie. Ale fart.
    Zaraz jedziemy też do bobo wózków negocjować cenę wózka... Chcieliśmy tego Joolz już był wybrany ale babka się przyznała że go wyprzedaja bo stelaż się psul i dzieci wypadły. Masakra. A wózek za 4 koła. W końcu wybraliśmy anex sport 2.0 czarny :) połowę tańszy. Zresztą u nas ten wózek to przy jej chorobie się bardzo nie przyda tylko tyle żeby ją wierzyć na tarasie ale o spacer 15 min wokół osiedla niestety na pewno dk operacji bo musi unikać zimna, gorąca, przeziębienia, skupiska ludzi i zero odwiedzin.

‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ