WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Kasia. Witaj na pokładzie :) Który doktor Cię prowadzi w Gamci?
    Co do fragmentacji, to jest spoko. Niech mężu nie wpada w kompleksy ;)
    W Invikcie była Hałasianka - prowadził ją doktor A.H.

Zola - kciuki!

Zola89 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • agm Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zola kciuki :)

Zola89 lubi tę wiadomość

• Zola89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Możecie puścić kciuki. U mnie znów nic... :(

atdc2n0aw7xo0u8z.png
    Starania od 11.2016r.
    PCOS, HSG - jajowody drożne
    07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
    02.2019 - IUI - 8tc [*]
    07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
    10.2019 - IVF krótki protokół
    04.12.2019 - FET blastki 4aa
    BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zola :( :*

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zola :(

Hej Kasia! :)

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Justyna87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zola, dopóki nie ma @ to jeszcze nic nie jest przesądzone. Mi Ś. kazał zrobić test 14 dni po zastrzyku i byłam biel nad bielą. Dwa dni później zobaczyłam drugą kreskę :)

Zola89 lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

ug37p07w9ytcq454.png
  • Zola89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, dajesz małą nadzieję ;) ale wiecie, jak tylko zobaczyłam tą biel, to od razu zaczęłam mieć objawy @. Brzuch mnie zaczyna lekko boleć, więc staram się już nie łudzić.

atdc2n0aw7xo0u8z.png
    Starania od 11.2016r.
    02.2019 - IUI - 8tc [*]
    BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️
  • Justyna87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie też od razu po teście bolał brzuch jak na okres. Póki nie ma krwawienia to nic nie jest przesądzone :)

Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

ug37p07w9ytcq454.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Witaj :)
    Hałasianka przepraszam nie powinnam pytac ale nei znam waszych historii. Co jest Twojej córeczce?

mnie dalej wsyzstko strasznie boli :( te @ przy endomendzie sa okropne :( no i dzies wieczorem pierwsza dawka dostinexu no to bedzie jazda w weekend heh ale czego sie nei robi

• Lenonki Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zola, kurde... Mimo wszystko nadal trzymam kciuki z tą myślą co Justyna. Poza tym pytanie czy lubisz się z testami, bo po prostu możesz mieć niskie stężenie bety w moczu. Miałaś już kiedykolwiek pozytywny test?

Cześć Kasia8805 :) Ja nie podchodziłam do ivf, więc się nie wypowiem.

Madzix, u Hałasianki wyszły nieprawidłowości na usg połówkowym w poprzednią środę, albo czwartek. Możesz sobie zerknąć w starszych wpisach.

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki wrote:
    Zola, kurde... Mimo wszystko nadal trzymam kciuki z tą myślą co Justyna. Poza tym pytanie czy lubisz się z testami, bo po prostu możesz mieć niskie stężenie bety w moczu. Miałaś już kiedykolwiek pozytywny test?

Cześć Kasia8805 :) Ja nie podchodziłam do ivf, więc się nie wypowiem.

Madzix, u Hałasianki wyszły nieprawidłowości na usg połówkowym w poprzednią środę, albo czwartek. Możesz sobie zerknąć w starszych wpisach.

dzieki poszperam później

• Obymama Nowa

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    czytam Was od jakiegoś czasu, nigdy nie udzielałam się na forum, ale to chyba dobry czas by zacząć;) Potrzebuję Waszej pomocy.
    Jestem w 7 tc po pierwszym udanym transferze u doktora S. Wczoraj słyszeliśmy serduszko, wyniki są ok. Martwi mnie jednak to, że doktor chce, żebym odstawiła heparynę. Panicznie boję się poronienia, staraliśmy się ponad 2 lata podczas, których mieliśmy też inne rodzinne problemy i wydaje mi się, że bym tego psychicznie nie wytrzymała. Pytanie do dziewczyn, którym się udało - kiedy odstawiłyście Clexane/Neoparin ? Czy miałyście wskazania do jego stosowania? Nie chodzi o to, że nie ufam lekarzowi, zastanawiam się po prostu czy może nie jest za szybko na odstawienie bo jeśli branie heparyny dałoby mi chociaż 1% szans więcej na powodzenie to wolałabym ją stosować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka...poczytałam...i nie wiem co napisać nie mam pojęcia przez co przechodzisz..mogę sobie tylko próbować wyobrazić. jesteś strasznie silna i dzielna. Twoja córka ma szczęście że ma taka Mame!

• Zola89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki wrote:

Wiesz co, wydaje mi się ze z testami się lubię, bo kilka miesięcy temu wyszedł mi pozytywny test 10 dni po ovitrelle, czyli jakies resztki hormonu były w organizmie, a test to wyczuł.
    Ja nie mogę jakoś uwierzyć że nigdy nie udało mi się zajść w ciążę, nic nie zaskoczylo... To mnie martwi, bo nie widzę nadziei na dalsze starania...

atdc2n0aw7xo0u8z.png
    Starania od 11.2016r.
    02.2019 - IUI - 8tc [*]
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zola, a przez te dwa lata, zanim trafiłaś do kliniki, to po prostu się staraliście czy z jakimiś wspomagaczami? Ja przy PCOS przez 15 miesięcy miałam prawdopodobnie tylko 2 owulacje. Pierwszą po odstawieniu tabletek anty i drugą już na clo+aromek, także może być tak, że przez te 2 lata też miałaś rzadko ovu. Moja siostra przez 4 albo 5 lat się nie zabezpieczała i zaszła dopiero po stymulacji, także być może faktyczne szanse na zajście masz dopiero od lipca. Wiem, nie jest to pocieszające dla osoby, która stara się już od dłuższego czasu... :I

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Pini Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, Marzenka czyżbyście były parą z bliźniakami ?! tego jeszcze nie było od kiedy czytam forum, także trzymam kciuki by młodsi nadgonili starszych i by wizyta okazała się podwójnym szczęściem :)

Zola, ja myślałam, że tak długo czekasz żeby lecieć na betę! a Ty się tutaj sikaniem zajmujesz ;D

Hałasianka jesteś dzielna! Plan masz gotowy, mam nadzieję, że wszystko uda się zgodnie z tym planem zrealizować. Strachu pewnie będzie co nie miara, ale potem zostanie Wam to wynagrodzone. Na pewno !

Kurcze dziewczyny, wstaje dziś rano, a tu brzuch na wierzchu! Wyskoczył sobie w nocy, tak o ! Chyba czas jechać na zakupy po garderobę! ;D Zostały mi już tylko 2 pary spodni, które mnie nie wkurzają.

Lenonki, kinga27.30 lubią tę wiadomość

dqprqps6x517rzr2.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzix88 wrote:
    Kasia Witaj :)
    Hałasianka przepraszam nie powinnam pytac ale nei znam waszych historii. Co jest Twojej córeczce?

mnie dalej wsyzstko strasznie boli :( te @ przy endomendzie sa okropne :( no i dzies wieczorem pierwsza dawka dostinexu no to bedzie jazda w weekend heh ale czego sie nei robi
    Madzix napisz do mnie na priv opowiem Ci wszystko bo moja droga była i jest nadal zawila i ciężka. Nie będziemy zanudzac dziewczyn tutaj :))

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zola, przykro mi. Może seksy pod choinką będą bardziej owocne.

Obymama - ja mam brać clexane jeszcze po porodzie. Za mną już 8 miesięcy codziennego wbijania zastrzyków - wieez mi, że jeśli nie ma wyraźnych podstaw, to lepiej odstawić heparynę.
    U mnie o zwiększaniu dawek decydowała pani immunolog, dr Suchanek, na podstawie badań: czynnik anty-Xa (badany dokładnie 4h po wbiciu zastrzyku), d-dimer i białko S.
    Może Ty też powinnaś to zbadać? Jak wyniki będą ładne to odstawisz bez strachu, a jak słabe to pokażesz doktorowi S. albo zapiszesz się do pani dr Su. i dostosują Ci dawkę.

Dziewczyny - dzisiaj darmowa dostawa z Gemini - jak którejś się kończą wspomagacze, suple i akcesoria to można skorzystać, bo dodatkowo są różne promocje.

Zola, przy PCOS komórki jajowe są słabej jakości - warto je podkoksować (koenzym q10, kwas r-ALA, omega3, wit. A+E itd.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 10:46

Lenonki, kinga27.30 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia8805 wrote:
    Hej. Mogę do Was dołączyć??? Co prawda jesteśmy po pierwszej wizycie w Invikcie w Gdyni ale może nie macie nic przeciwko???
    Puki co czekamy na wyniki badań i mam nadzieję że pozwolą jak najszybciej podejść do procedury.

Jeśli chodzi o naszą historię to mamy córeczkę 8 lat poczęta naturalnie w cyklu stymulowanym clo. Ciąża powikłana, od 9tc na podtrzymaniu, gestoza. Od 7 lat bezskutecznie staramy się o drugie dziecko. Mój lekarz prowadzący już 3 lata temu sugerował nam klinikę ale wyszło jak wyszło i dopiero teraz ruszyliśmy. Z jednej strony jestem przepełniona ogromną nadzieja, z drugiej przerażona... Boje się ale niczego bardziej nie pragnę. Mam nadzieję że już niebawem będziemy mogli podejść do procedury. Wiele rzeczy jest dla mnie nowych więc jeśli czasem podpowiecie co i jak będę wdzięczna!
    WITAJ Kasiu :) ja byłam 3 lata w Gamecie ale w maju przeniosłam się do Invicty i w lipcu już byłam w ciąży, IVF. Jak masz jakieś pytania zapraszam :) chętnie pomogę

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam właśnie nasz upatrzony fotelik Kiddy, ten najlepszy teraz podobno na rynku zwłaszcza dla noworodka, rozkładany do leżenia podczas jazdy itd więc dla naszej małej idealny na długą drogę i po operacji. Wczoraj w bobo wózki babka dawała cenę 1900 zł, w necie podobnie a ja kupiłam jeden egzemplarz za 950 zł jeszcze na black friday.zadzeonilam do sklepu zapytać czemu ten jeden kolor jest za 1000 a inne za 1900 to mówi że wyprzedaja ten jeden kolor ale to nowy pełnowartościowy fotelik. Chcieliśmy czarny a mamy czarno szary. Kurde za 1000 zł mniej nieźle co,??? Jeden tylko był widzę że już nie ma go w sklepie. Ale fart.
    Zaraz jedziemy też do bobo wózków negocjować cenę wózka... Chcieliśmy tego Joolz już był wybrany ale babka się przyznała że go wyprzedaja bo stelaż się psul i dzieci wypadły. Masakra. A wózek za 4 koła. W końcu wybraliśmy anex sport 2.0 czarny :) połowę tańszy. Zresztą u nas ten wózek to przy jej chorobie się bardzo nie przyda tylko tyle żeby ją wierzyć na tarasie ale o spacer 15 min wokół osiedla niestety na pewno dk operacji bo musi unikać zimna, gorąca, przeziębienia, skupiska ludzi i zero odwiedzin.

‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ