Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyŹródło wody żywej dwa razy w roku organizuje rekolekcje z modlitwa o uzdrowienie. Rok temu w takich uczestniczylismy i właśnie wtedy dowiedziałam się o ciąży. Wspaniale msze.
Lubitari, ja przed szczepieniem chce pobrać małemu krew ale chyba nie odważę się w takich małych punktach a pojadę specjalnie na polanki. -
Lenonki wrote:Zola, mam nadzieje, że jutrzejsza beta nadal aktualna?
i mam małą zagwostkę, od rana mam plamienia ale od 16 jakby z krwią, wygląda jak okres tyle że dużo słabszy. Chyba nie liczyć tego dnia jako 1-szy dzień cyklu? Wiem, że liczy się od dnia kiedy jest właściwe krwawienie, ale teraz to u mnie jakoś dziwnie wygląda...
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
agm wrote:Hałasianko bardzo i to bardzo polecam Tobie te msze z modlitwą o uzdrowienie bo ja sama świadczę o tym że zostałam na jednej z nich uzdrowiona
Pomogą Tobie przetrwać te ciężkie i trudne chwile i na prawdę nie będziesz czuła się sama ❤️❤️❤️❤️ Ogarnie Cię spokój, pokój i wielka miłość. Możesz sobie tez wpisać w google msze św z modlitwą o uzdrowienie w trójmiescie i pokaże gdzie się takie odbywają. Mogę także Tobie zaproponować kanał na youtube langusta na palmie, prowadzi to dominikanin o. Adam Szustak jest świetny
agm lubi tę wiadomość
LAURA -
Czara wrote:Źródło wody żywej dwa razy w roku organizuje rekolekcje z modlitwa o uzdrowienie. Rok temu w takich uczestniczylismy i właśnie wtedy dowiedziałam się o ciąży. Wspaniale msze.
Lubitari, ja przed szczepieniem chce pobrać małemu krew ale chyba nie odważę się w takich małych punktach a pojadę specjalnie na polanki.
Edit. znalazłam ,bylo juz z11.10Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 19:15
LAURA -
Zola przykro mi
Grudzień musi być Wasz !
Mi doktor Ś. mówił jedynie o magicznej godzinie 17.00, ja chyba bym też policzyła jutro jako pierwszy dzień.
Lenonki proszę wpisz mnie na listę na czwartek na prenetalne
Zola89 lubi tę wiadomość
-
AnnMari wrote:Zola przykro mi
Grudzień musi być Wasz !
Mi doktor Ś. mówił jedynie o magicznej godzinie 17.00, ja chyba bym też policzyła jutro jako pierwszy dzień.
Lenonki proszę wpisz mnie na listę na czwartek na prenetalne
Dzięki Ann! Ja też kojarzę tą 17-tą. Tylko te krople krwi wcześniej mnie zmyliły.
Nowy cykl zaczynam większą dawką aromka, może wyhoduję chociaż 2 jajka to i szanse sobie podwoje. Na to liczę
W ogóle tak patrzę jak ten czas leci. Ann, Ty już prenatalne, Lenonki i Marysia zaraz 3 trymestr! Kiedy to zleciało? I Nika, Twój suwaczek mi się kojarzy jak był w połowie ciąży, nie wiem jak on nagle przeskoczyl na sam koniec?!AnnMari lubi tę wiadomość
Starania od 11.2016r.
02.2019 - IUI - 8tc [*]
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Zola, ja też nie wiem, jak to się stało. W sumie to od początku czerwca gniję w domu - mam baaardzo mało ciekawych wspomnień z ostatniego pół roku i jakoś mi się ten czas zlewa. Kazdy dzień dokładnie to samo co poprzedni. Nie do wiary że to pół roku tak siedzę i nic nie robię. A jesien to już w ogóle nie wiem kiedy była
Już za chwilę ten mój grudzień wytęskniony
Ja Wam mówię - GRUDZIEŃ TO BĘDZIE BARDZO DOBRY MIESIĄC!Zola89, Marzenka85, Lunitari, Justyna87, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Zola, ja też nie wiem, jak to się stało. W sumie to od początku czerwca gniję w domu - mam baaardzo mało ciekawych wspomnień z ostatniego pół roku i jakoś mi się ten czas zlewa. Kazdy dzień dokładnie to samo co poprzedni. Nie do wiary że to pół roku tak siedzę i nic nie robię. A jesien to już w ogóle nie wiem kiedy była
Już za chwilę ten mój grudzień wytęskniony
Ja Wam mówię - GRUDZIEŃ TO BĘDZIE BARDZO DOBRY MIESIĄC!???
HanaMontana, kinga27.30 lubią tę wiadomość
LAURA -
Lenonki ja jutro pierwsza wizyta po transferze wizyta u Cz.
Zola89 lubi tę wiadomość
-
Hałasianka wrote:Tylko co my tu biedne zrobimy bez naszej MAMY DOBRA RADA
???
Zresztą nikt lepiej nie odpowie na głupie pytania, niż zaprzyjaźnione mamy. A ja całkiem nie umiem się zajmować noworodkiem, więc pytań i wątpliwości będzie mnóstwo. Będę Wam tu spamować zdjęciami zmian skórnych i zawartości pieluch o niepokojacym kolorze!Marzenka85, Hałasianka, Zola89, Justyna87, kinga27.30, agm lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:E, no przecież nigdzie się nie wybieram - bedę jedną ręką trzymać dziecko przy cycu, a drugą dziergać posty na forum
Zresztą nikt lepiej nie odpowie na głupie pytania, niż zaprzyjaźnione mamy. A ja całkiem nie umiem się zajmować noworodkiem, więc pytań i wątpliwości będzie mnóstwo. Będę Wam tu spamować zdjęciami zmian skórnych i zawartości pieluch o niepokojacym kolorze!LAURA -
Zola, przykro mi
A jaka dawkę Aromka brałaś i do ilu będziesz miała zwiekszona? Obce ciąże zawsze szybko lecą, a dzieci innych ekspresowo rosną
Dołączenie do tego forum pamietam jakby było wczoraj, a tu minęło juz tyle miesięcy...
Marzenka, to jutro ważny dzień!!! Kciuki &&
Poniedziałek: Nika wizyta, Marzenka wizyta u Cz.
Wtorek: Nika wizyta, Justyna badania?
Środa:
Czwarte: Nika wizyta, Justyna badania?, AnnMari prenatalne
Piątek: Justyna test,Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 21:21
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Staraczko, a mam głupie pytanie. Czy jak się chodzi sikać tak mega często to dlatego, że mała akurat przyciśnie Ci na pecherz i masz po prostu uczucie jakbys chciała sikać, czy jak idziesz to za każdym razem naprawde sikasz? Bo to idzie sie odwodnić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 21:21
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Lenonki wrote:Zola, przykro mi
A jaka dawkę Aromka brałaś i do ilu będziesz miała zwiekszona? Obce ciąże zawsze szybko lecą, a dzieci innych ekspresowo rosną
Dołączenie do tego forum pamietam jakby było wczoraj, a tu minęło juz tyle miesięcy...
ogólnie to bardzo dobrze reaguję na leki, więc mam nadzieję na co najmniej 2 jajka
Z jednej strony czas pędzi, a z drugiej dla mnie stoi w miejscu. Rzeczywiście Wasze ciąże jakoś szybko lecą, ale moje cykle się dłużą.
Nika, Ty niedługo rozpakowujesz swój świąteczny prezentliczę na Twoje słowa, że grudzień będzie dobrym miesiącem!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 21:49
Starania od 11.2016r.
02.2019 - IUI - 8tc [*]
Marysia90 wrote:Staraczko, a mam głupie pytanie. Czy jak się chodzi sikać tak mega często to dlatego, że mała akurat przyciśnie Ci na pecherz i masz po prostu uczucie jakbys chciała sikać, czy jak idziesz to za każdym razem naprawde sikasz? Bo to idzie sie odwodnić
Z tym że ja od 30 tc, kiedy mongolska pani doktor nastraszyła mnie wizją małowodzia, piję jakby mnie suszyło - myślę że ze 3 l wody + litr w innych płynach. I jak wracam z sikania to też chlapnę z pół szklaneczki, wiec to się jakoś uzupełnia
A masakra to jest jak trzeba zanieść sik do badania... no i który sik...? Ciężko przewidzieć, który będzie najdlużej uleżały
Ale jak juz mowa o piciu duuużo wody - bardzo polecam - skora mi się widocznie poprawiła. Obeszłoby się bez kremów nawilżajacych, a jakby nie patrzeć sezon grzewczy! Włosy też jakby lepsze. No i raczej to nie jesf wplyw ciąży - pierwsze 3/4 ciąży wiązały się raczej z dewastacją i spustoszeniami w tych kwestiach. Także minimum 3 litry! -
3 litry?? Jestes mistrzynią!
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Marysia90 wrote:3 litry?? Jestes mistrzynią!
-
Zola, u mnie po 2 tabletkach Aromka, owulacja nawet nie drgnęła, wiec faktycznie pewnie urosną Tobie 2 albo i 3 jajca
Domyślam sie, że wcześniej brałaś clo 1x1 i tez miałaś 1 jajko?
Nika, ja nie wiem czy wypijam 2 litry dziennie... Muszę sie za siebie wziąć. Skoro mowa o nawilżeniu skory, to nadal trzymasz sie bez rozstępów? Ja cały czas czekam na te piękne, lśniące i gęste włosy, ale ani widu, ani słychuPCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki wrote:Zola, u mnie po 2 tabletkach Aromka, owulacja nawet nie drgnęła, wiec faktycznie pewnie urosną Tobie 2 albo i 3 jajca
Domyślam sie, że wcześniej brałaś clo 1x1 i tez miałaś 1 jajko?
Nika, ja nie wiem czy wypijam 2 litry dziennie... Muszę sie za siebie wziąć. Skoro mowa o nawilżeniu skory, to nadal trzymasz sie bez rozstępów? Ja cały czas czekam na te piękne, lśniące i gęste włosy, ale ani widu, ani słychumam nadzieję że po porodzie nic nie wylezie, ale nawet jeśli, to myślę że jakoś strasznie mi to nie będzie wadzić. Mam kilka takich poziomych na krzyżu jeszcze z okresu dorastania i pieszczotliwie nazywam je moim tygrysem, takze z nowymi też jakoś bym się pogodziła.
Włosy mam o tyle lepsze, ze dużo mniej się przetłuszczają. Poprawy gęstosci ani blasku nie zauważonoTo musi być jakaś ściema - pewnie część amerykańskiego programu pro-rodzinnego - reklamują ciążę jako taaaaką wyjatkową i przyjemną, pokazują ekspresowe porody typu przekleństwa+dyszenie+3 stęknięcia+1ryk i taa daaa, bez żadnego nacinania krocza i przypadkowego oddania stolca... a to ściema.