Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Nika Ty masz termin na 13 grudnia, a ja na 13 styczeń ☺️ zaczynam się stresować że maluch będzie chciał wyjść szybciej niż wyznaczą mi cc. Brzuch mi opadł w tym tygodniu. Torbę spakowałam wczoraj. Wizytę u Ś mamy 13 grudnia i ktg. Zaczynam się stresować, ale też nie mogę się doczekać ❤️ Kubuś tak się rusza w brzuchu jak szalony ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 20:23
2012 - początek starań
2014-2016 beznadziejni lekarze
styczeń 2017-początek z Gametą
marzec 2017- usuwany polip
maj-sierpień 2017- 4 nieudane IUI
październik 2017- usuwane torbiele z jajnika ENDOMETRIOZA
styczeń 2018- usunięta TARCZYCA (podejrzenie nowotworu)
kwiecień 2018- IUI
08.01.2019 Zostałam mamą Kubusia
Styczeń 2023 puste jajo płodowe 😔
17 styczeń 💔
Październik 2024 start IVF
28. 10.23 stymulacja
08. 11.24 punkcja 5🥚
13. 11.24 transfer bl. 3.2.2
18.12.24 żegnaj słoneczko 7t4d 💔
Marzec 2025 start 2 IVF
Kwiecień 2025 nie udało sie -
taka_jedna wrote:Nika Ty masz termin na 13 grudnia, a ja na 13 styczeń ☺️ zaczynam się stresować że maluch będzie chciał wyjść szybciej niż wyznaczą mi cc. Brzuch mi opadł w tym tygodniu. Torbę spakowałam wczoraj. Wizytę u Ś mamy 13 grudnia i ktg. Zaczynam się stresować, ale też nie mogę się doczekać ❤️ Młody tak się rusza w brzuchu jak szalony
Mój brzuch opadł z 4 tyg temu i ciągle nicTakże tym to nie ma się co sugerować, niestety.
Jak już masz skierowanie na cc to nic się nie martw - zrobią cc tak czy siak, a dla maluszka tak będzie nawet lepiej bo będzie sam gotowy a nie brany z zaskoczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 20:27
-
Nika, a z wywoływaniem porodu nie trzeba czekać do skończonego 42 tygodnia?
Kinga, Ty nie masz żadnej wizyty? Jakoś tak by mi czasowo pasowało
W poniedziałek prawdziwe oblężenie Ś.Justyna, Ty chyba też idziesz do niego?
Poniedziałek: Justyna wizyta śluzowa, Aśka 11:40 wizyta u Ś., Marzenka 14:20 wizyta u Ś., Hana ostatnia wizyta u Ś.,
Wtorek: Lucky powtórka bety, Nika ktg i wizyta
Środa: Czara wizyta u ortopedy, Aśka prenatalne u dr M., Eszkilu diabetolog, Lenonki wizyta u L.
Czwartek:
Piątek:PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lucky gratulacje !
Lenonki ja w piątek mam prawdopodobnie wizytę u prof. L. -
StaraczkaNika wrote:A nie wolałabyś się "wyrobić" z porodem jeszcze w tym roku? Trochę to potem mniej kombinowania z przedszkolem itd. bo możesz posłać dziecko praktycznie rok wcześniej niż urodzone w styczniu.
Mój brzuch opadł z 4 tyg temu i ciągle nicTakże tym to nie ma się co sugerować, niestety.
Jak już masz skierowanie na cc to nic się nie martw - zrobią cc tak czy siak, a dla maluszka tak będzie nawet lepiej bo będzie sam gotowy a nie brany z zaskoczeniacesarka w pryw szpitalu w Clinca Medica za 10 tys
zrobili jej rabat na 8 koła hahha.
Lenonki lubi tę wiadomość
LAURA -
Lenonki wrote:Nika, a z wywoływaniem porodu nie trzeba czekać do skończonego 42 tygodnia?
Poniedziałek: Justyna wizyta śluzowa, Aśka 11:40 wizyta u Ś., Marzenka 14:20 wizyta u Ś., Hana ostatnia wizyta u Ś.,
Środa: Czara wizyta u ortopedy, Aśka prenatalne u dr M., Eszkilu diabetolog, Lenonki wizyta u L.
Czwartek:
Piątek:Lenonki lubi tę wiadomość
LAURA -
Lenonki wrote:Nika, a z wywoływaniem porodu nie trzeba czekać do skończonego 42 tygodnia?
Czwartek:
Piątek:)
LAURA -
Wywołanie też może być przed 42 tyg ze względu na dobrostan dziecka. A mojemu będzie lepiej na zewnątrz biorąc pod uwagę słabe przepływy, niewydolne łożysko i małą ilość wód płodowych
Hałasianka, Lenonki lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wyczerpującym weekendzie
zrobiłam 3.mln piernikow.. Teraz czeka mnie 2 dni dekorowania
jak co roku.. Potem pudełeczka i paczuszka i większość idzie na prezenty dla ludzi
uwielbiam to chociaż w tym roku było ciężej z tym brzucholem hahha
Z nowości to przygotowaliśmy też Laurce pokój powoli... Naklejeczki na ścianę, mebelki odnowione piekne białe, teraz muszę przywiezc łóżeczko, przewijak, dywanik, zawiesic zaslonki i takie tam ale już 1/3 zrobiona) uff
Ale miło))
Mam nadzieję że mój humor się utrzyma po wizytach w tym tygodniulena7, Justyna87, taka_jedna, Lenonki, Marzenka85, kinga27.30, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
LAURA -
StaraczkaNika wrote:Wywołanie też może być przed 42 tyg ze względu na dobrostan dziecka. A mojemu będzie lepiej na zewnątrz biorąc pod uwagę słabe przepływy, niewydolne łożysko i małą ilość wód płodowychLAURA
-
Moja babcia 50 lat temu urodziła... 3 tygodnie po terminie, dziecko o wadze 5100. Oczywiście naturalnie, bez KTG, wody gęste, zielone, zamartwica. Fenomenalnie
Na szczęście ciotka ma się dobrze.
Nie chcę nikogo urazić i nic sugerować, nie jestem ginekologiem, ale... Jakbym była po terminie i wiedziała o niewydolnym łożysku, złych przepływach, słabszym przyroście masy dziecka i jakkolwiek byłoby coś nieidealnie, cisnęłabym na maksa swojego lekarza na cesarkę.
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Eszkilu wrote:Moja babcia 50 lat temu urodziła... 3 tygodnie po terminie, dziecko o wadze 5100. Oczywiście naturalnie, bez KTG, wody gęste, zielone, zamartwica. Fenomenalnie
Na szczęście ciotka ma się dobrze.
Nie chcę nikogo urazić i nic sugerować, nie jestem ginekologiem, ale... Jakbym była po terminie i wiedziała o niewydolnym łożysku, złych przepływach, słabszym przyroście masy dziecka i jakkolwiek byłoby coś nieidealnie, cisnęłabym na maksa swojego lekarza na cesarkę.) popieram
LAURA -
Nika ja wolę, żeby było w styczniu tak jak wychodzi. U nas grudzień już jest tak napięty przez Mikołaja, urodziny siostrzenic i siostry + Gwiazdor, że portfel cienko piszczy. Jestem nastawiona na styczeń. A co do przedszkola to muszę isc w tym tygodniu zapisać Kubę do przedszkola, bo potem nie będzie miejsc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 22:18
2012 - początek starań
kwiecień 2018- IUI
17 styczeń 💔
28. 10.23 stymulacja
08. 11.24 punkcja 5🥚
Marzec 2025 start 2 IVF
W piątek jadę ze skierowaniem do szpitala umówić się na wizytę konsultacyjną na cc. Czekam tylko jeszcze na wskazania od dr Ś i będę miała wszystko.2012 - początek starań
kwiecień 2018- IUI
17 styczeń 💔
28. 10.23 stymulacja
08. 11.24 punkcja 5🥚
Marzec 2025 start 2 IVF
Justyna87 wrote:Lenonki, póki co to zrezygnowałam z Ś.raczej do niego nie wrócę.
Poniedziałek: Justyna wizyta śluzowa, Aśka 11:40 wizyta u Ś., Marzenka 14:20 wizyta u Ś., Hana ostatnia wizyta u Ś.
Środa: Czara wizyta u ortopedy, Aśka prenatalne u dr M., Eszkilu diabetolog, Lenonki wizyta u L., Hałasianka wizyta gin
Czwartek: Hałasianka wizyta kardio
Piątek: AnnMari wizyta u prof. L.Hałasianka lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Jestem! Zalatana dzisiaj byłam (z przerwami na spanie oczywiście)
Lucky! Cudowniegratuluję!!!!
Lenonki, wiec tak:
Jutro (poniedziałek) o 18 immunolog dr Su
W środę 12.12, o 10:40 ogladamy nasze Maluszki
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!