X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze w gamecie tak nie weryfikuja mozna chociaz zobsczyc czy cos zaiskrzylo? Czy Ś juz wrocil z urlopu? Transfer robil mi Czech

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna87 wrote:
    Dziewczyny badałyscie kiedyś wrogość śluzu po stosunku?
    Ja robilam :) co bys chciala wiedzieć?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky1 wrote:
    Szkoda ze w gamecie tak nie weryfikuja mozna chociaz zobsczyc czy cos zaiskrzylo? Czy Ś juz wrocil z urlopu? Transfer robil mi Czech
    Ja osobiście uważam, że ta weryfikacja w Invicta to bzdura, po co beta w 3 dniu? To zdecydowanie za szybko, wynik nie jest jednoznaczny. Po to lekarze każą czekać aby było czarno na białym :) Jeszcze z 5 dniowym tak jak u Ciebie to może coś wyjść ale z 2/3 dniowym nie ma szans i tylko niepotrzebny stres się włącza..
    Ś. od jutra jest, jadę do niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 08:44

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • Justyna87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja robilam :) co bys chciala wiedzieć?

Jaki miałaś wynik? Bo u nas 100% martwych plemników :(

Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

ug37p07w9ytcq454.png
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, Justyna, przykro mi :( Ale widząc szklankę do połowy pełna, to juz wiecie na czym najprawdopodobniej polegał problem. Czyli teraz inseminacja? Bo chyba w ten sposób ominiecie śluz? Podchodziliscie juz kiedyś do niej?

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Pini Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky oby to był Twój lucky monday :) trzymam kciuki!
    Marzenka, jak się czujesz? Ciągle siedzisz w swojej bazie by się oszczędzać?
    Marysia, przeprowadziliscie się już? U nas ostatnie etapy i jest spora szansa :)
    Nika, Twój dzidziut faktycznie zadomowił się na dobre w brzuchu ale nie ma co się dziwić. Pogoda taka że aż nie chce się wychodzić z ciepelka. Jakieś nowe pomysły na przyspieszenie?

Od trzech dni czuje ruchy! Ależ to niesamowite:) Narazie czuje jak się wieczorem położę po całym dniu aktywnosci i przyłoże rękę do brzucha ale to już coś!

Lenonki, Lunitari, Justyna87, taka_jedna lubią tę wiadomość

dqprqps6x517rzr2.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera Justyna. No iui teraz chyba jak najbardziej wskazane.

Ale tak się poniekąd zastanawiam, czy tą wrogość można nabyć... macie jakąś wiedzę?

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, brzmi poważnie, ale dobrze że znacie wroga. Inseminacja ominie ten problem.

Moje spacerowanie i kicanie na nic się zdały - 0 oznak porodu.

Czy jarmark świąteczny działa w niehandlowe niedziele? Może pójdę tam uskuteczniać wywoływanie porodu... jeśli przestanie padać.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka85 wrote:
    Ja osobiście uważam, że ta weryfikacja w Invicta to bzdura, po co beta w 3 dniu? To zdecydowanie za szybko, wynik nie jest jednoznaczny. Po to lekarze każą czekać aby było czarno na białym :) Jeszcze z 5 dniowym tak jak u Ciebie to może coś wyjść ale z 2/3 dniowym nie ma szans i tylko niepotrzebny stres się włącza..

Tak tak mi chodzi o 5 dniowe zarodki ;) w moim przypadku badanie na poczatku bynajmniej wiem ze cos zaskoczylo a nie jsk ostatnio w 9 dpt i ponizej 0,1 zobaczymy co bedzie ;) mam nadzieje choc mala :) a i dzisiaj zrobilam bete ponownie w Gdyni na obroncow wybrzeza zobacze czy cos podskoczy ;) wieczorem wybik

StaraczkaNika, Aśka32 lubią tę wiadomość

• Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky to czekamy na wynik :) mocne kciuki & & & &

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pini, gratuluje! Aż spojrzałam do swojego pamiętnika ciąży i wyobraź sobie, że ja tez poczułam pierwsze ruchy 19+3 :D Faktycznie przez pierwszych kilka tygodni wiecej wyczuwałam pod ręka niż w środku.

Kinga, wyglada na to, że wrogość można nabyć, bo Justyna juz kiedyś była w ciąży... Wtf jak to możliwe?

Lucy, ten wynik, który podałaś jest z piątku? Trzymam kciuki! Daj znać jak będziesz miała dzisiejszy wynik :)

Wlasnie spojrzałam na kalendarz niedzieli handlowych i fajnie, bo tylko dzisiaj sa zamknięte sklepy, ale czy jarmark działa to nie wiem. Jakoś irytuje mnie wizja tego, że w następnym roku jeszcze wiecej będzie niehandlowych :I

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pini wrote:
    Lucky oby to był Twój lucky monday :) trzymam kciuki!
    Marzenka, jak się czujesz? Ciągle siedzisz w swojej bazie by się oszczędzać?
    Marysia, przeprowadziliscie się już? U nas ostatnie etapy i jest spora szansa :)
    Nika, Twój dzidziut faktycznie zadomowił się na dobre w brzuchu ale nie ma co się dziwić. Pogoda taka że aż nie chce się wychodzić z ciepelka. Jakieś nowe pomysły na przyspieszenie?

Od trzech dni czuje ruchy! Ależ to niesamowite:) Narazie czuje jak się wieczorem położę po całym dniu aktywnosci i przyłoże rękę do brzucha ale to już coś!
    Pini dziękuję, czuję się dobrze :) większość czasu leżę, wstaje tylko po coś do kuchni i do łazienki. Ogólnie mam dosyć tego leżenia, jestem osobą energiczna i dzisiaj już mnie nosi aby cos porobić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 11:44

roloej285tga0xf7.png
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki wrote:
    Pini, gratuluje! Aż spojrzałam do swojego pamiętnika ciąży i wyobraź sobie, że ja tez poczułam pierwsze ruchy 19+3 :D Faktycznie przez pierwszych kilka tygodni wiecej wyczuwałam pod ręka niż w środku.

Kinga, wyglada na to, że wrogość można nabyć, bo Justyna juz kiedyś była w ciąży... Wtf jak to możliwe?

Lucy, ten wynik, który podałaś jest z piątku? Trzymam kciuki! Daj znać jak będziesz miała dzisiejszy wynik :)

Wlasnie spojrzałam na kalendarz niedzieli handlowych i fajnie, bo tylko dzisiaj sa zamknięte sklepy, ale czy jarmark działa to nie wiem. Jakoś irytuje mnie wizja tego, że w następnym roku jeszcze wiecej będzie niehandlowych :I
    Tak z piatku :)

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka85 wrote:
    Nie o to w tym chodzi, sprawdzają pozostałości po zastrzykach jeszcze. A tak naprawdę jak na 6dpt beta jest dodania to już coś znaczy. Oni robią te 3 weryfikacje i dzwonią co 3 dni, po 10dpt zlecają badania i wizyta. Dla mnie dziwne jest czekanie do 14 dpt w gamecie skoro i tak wczesnien to już wiadomo.
    Ale co by nie było liczy się efekt końcowy prawda :) gameta każe pozniej sprawdzać ale i tak sprawdzamy szybciej haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 12:15

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Nie o to w tym chodzi, sprawdzają pozostałości po zastrzykach jeszcze. A tak naprawdę jak na 6dpt beta jest dodania to już coś znaczy. Oni robią te 3 weryfikacje i dzwonią co 3 dni, po 10dpt zlecają badania i wizyta. Dla mnie dziwne jest czekanie do 14 dpt w gamecie skoro i tak wczesnien to już wiadomo.
    No ale jaki jest sens sprawdzania pozostałości po zastrzyku? Wiadomo, że Ovitrelle utrzymuje się mniej więcej do 12 dnia. 6 dpt jest ok ale nie 3.. W Gamecie nie każą cześć do 14 dpt tylko do 8/9 i po to aby wynik był jednoznaczny a nie żeby siedzieć i rozmyślać co wynik może oznaczać.

roloej285tga0xf7.png
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halasinka a Ty bralas jakis zastrzyk ja nic przed transferem tylko ten estrofemm czy jakis tak doochwowo 2 razy dziennie

• agm Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky powodzenia i kciuki za wysoką betę :-)

Jak przygotowywałaś się do krio transferu to w którym dniu cyklu miałaś się stawić? Brałaś tylko estrofem czy coś jeszcze? No i jak z wizytami, jest ich dużo ?

• Justyna87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że nie wiem skąd to? Może wtedy jeden ocalał i pognał do przodu. W zeszły piątek poszłam na pierwszą darmową wizyte do Invicty. Tak z ciekawości posłuchać jaki pomysł ma na nas inny lekarz. I zleciła to badanie. Jeśli jedynym wyjściem jest inseminacja to się wkurzę na Ś. że nigdy mi tego nie zlecił bo dawno moglabym już być w ciąży. Babka dała nam też trochę do myślenia z tymi żylakami. Jutro idziemy skonsultować te wyniki i zobaczymy co dslej

Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

ug37p07w9ytcq454.png
  • agm Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że poszłaś Justyna :-) zawsze coś więcej się dowiedziałaś i możesz obrać jakiś kierunek działań No i w końcu do celu :-)

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky1 wrote:
    Halasinka a Ty bralas jakis zastrzyk ja nic przed transferem tylko ten estrofemm czy jakis tak doochwowo 2 razy dziennie
    Zastrzyki wcześniej Gonapeptyl i Menopur więc o to chodziło. Estrofem do tego i luteina dopochwowo i pod język.

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ