X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze w gamecie tak nie weryfikuja mozna chociaz zobsczyc czy cos zaiskrzylo? Czy Ś juz wrocil z urlopu? Transfer robil mi Czech

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna87 wrote:
    Dziewczyny badałyscie kiedyś wrogość śluzu po stosunku?
    Ja robilam :) co bys chciala wiedzieć?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky1 wrote:
    Szkoda ze w gamecie tak nie weryfikuja mozna chociaz zobsczyc czy cos zaiskrzylo? Czy Ś juz wrocil z urlopu? Transfer robil mi Czech
    Ja osobiście uważam, że ta weryfikacja w Invicta to bzdura, po co beta w 3 dniu? To zdecydowanie za szybko, wynik nie jest jednoznaczny. Po to lekarze każą czekać aby było czarno na białym :) Jeszcze z 5 dniowym tak jak u Ciebie to może coś wyjść ale z 2/3 dniowym nie ma szans i tylko niepotrzebny stres się włącza..
    Ś. od jutra jest, jadę do niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 08:44

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • Justyna87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja robilam :) co bys chciala wiedzieć?

Jaki miałaś wynik? Bo u nas 100% martwych plemników :(

Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

ug37p07w9ytcq454.png
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, Justyna, przykro mi :( Ale widząc szklankę do połowy pełna, to juz wiecie na czym najprawdopodobniej polegał problem. Czyli teraz inseminacja? Bo chyba w ten sposób ominiecie śluz? Podchodziliscie juz kiedyś do niej?

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Pini Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky oby to był Twój lucky monday :) trzymam kciuki!
    Marzenka, jak się czujesz? Ciągle siedzisz w swojej bazie by się oszczędzać?
    Marysia, przeprowadziliscie się już? U nas ostatnie etapy i jest spora szansa :)
    Nika, Twój dzidziut faktycznie zadomowił się na dobre w brzuchu ale nie ma co się dziwić. Pogoda taka że aż nie chce się wychodzić z ciepelka. Jakieś nowe pomysły na przyspieszenie?

Od trzech dni czuje ruchy! Ależ to niesamowite:) Narazie czuje jak się wieczorem położę po całym dniu aktywnosci i przyłoże rękę do brzucha ale to już coś!

Lenonki, Lunitari, Justyna87, taka_jedna lubią tę wiadomość

dqprqps6x517rzr2.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera Justyna. No iui teraz chyba jak najbardziej wskazane.

Ale tak się poniekąd zastanawiam, czy tą wrogość można nabyć... macie jakąś wiedzę?

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, brzmi poważnie, ale dobrze że znacie wroga. Inseminacja ominie ten problem.

Moje spacerowanie i kicanie na nic się zdały - 0 oznak porodu.

Czy jarmark świąteczny działa w niehandlowe niedziele? Może pójdę tam uskuteczniać wywoływanie porodu... jeśli przestanie padać.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka85 wrote:
    Ja osobiście uważam, że ta weryfikacja w Invicta to bzdura, po co beta w 3 dniu? To zdecydowanie za szybko, wynik nie jest jednoznaczny. Po to lekarze każą czekać aby było czarno na białym :) Jeszcze z 5 dniowym tak jak u Ciebie to może coś wyjść ale z 2/3 dniowym nie ma szans i tylko niepotrzebny stres się włącza..

Tak tak mi chodzi o 5 dniowe zarodki ;) w moim przypadku badanie na poczatku bynajmniej wiem ze cos zaskoczylo a nie jsk ostatnio w 9 dpt i ponizej 0,1 zobaczymy co bedzie ;) mam nadzieje choc mala :) a i dzisiaj zrobilam bete ponownie w Gdyni na obroncow wybrzeza zobacze czy cos podskoczy ;) wieczorem wybik

StaraczkaNika, Aśka32 lubią tę wiadomość

• Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky to czekamy na wynik :) mocne kciuki & & & &

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pini, gratuluje! Aż spojrzałam do swojego pamiętnika ciąży i wyobraź sobie, że ja tez poczułam pierwsze ruchy 19+3 :D Faktycznie przez pierwszych kilka tygodni wiecej wyczuwałam pod ręka niż w środku.

Kinga, wyglada na to, że wrogość można nabyć, bo Justyna juz kiedyś była w ciąży... Wtf jak to możliwe?

Lucy, ten wynik, który podałaś jest z piątku? Trzymam kciuki! Daj znać jak będziesz miała dzisiejszy wynik :)

Wlasnie spojrzałam na kalendarz niedzieli handlowych i fajnie, bo tylko dzisiaj sa zamknięte sklepy, ale czy jarmark działa to nie wiem. Jakoś irytuje mnie wizja tego, że w następnym roku jeszcze wiecej będzie niehandlowych :I

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pini wrote:
    Lucky oby to był Twój lucky monday :) trzymam kciuki!
    Marzenka, jak się czujesz? Ciągle siedzisz w swojej bazie by się oszczędzać?
    Marysia, przeprowadziliscie się już? U nas ostatnie etapy i jest spora szansa :)
    Nika, Twój dzidziut faktycznie zadomowił się na dobre w brzuchu ale nie ma co się dziwić. Pogoda taka że aż nie chce się wychodzić z ciepelka. Jakieś nowe pomysły na przyspieszenie?

Od trzech dni czuje ruchy! Ależ to niesamowite:) Narazie czuje jak się wieczorem położę po całym dniu aktywnosci i przyłoże rękę do brzucha ale to już coś!
    Pini dziękuję, czuję się dobrze :) większość czasu leżę, wstaje tylko po coś do kuchni i do łazienki. Ogólnie mam dosyć tego leżenia, jestem osobą energiczna i dzisiaj już mnie nosi aby cos porobić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 11:44

roloej285tga0xf7.png
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki wrote:
    Pini, gratuluje! Aż spojrzałam do swojego pamiętnika ciąży i wyobraź sobie, że ja tez poczułam pierwsze ruchy 19+3 :D Faktycznie przez pierwszych kilka tygodni wiecej wyczuwałam pod ręka niż w środku.

Kinga, wyglada na to, że wrogość można nabyć, bo Justyna juz kiedyś była w ciąży... Wtf jak to możliwe?

Lucy, ten wynik, który podałaś jest z piątku? Trzymam kciuki! Daj znać jak będziesz miała dzisiejszy wynik :)

Wlasnie spojrzałam na kalendarz niedzieli handlowych i fajnie, bo tylko dzisiaj sa zamknięte sklepy, ale czy jarmark działa to nie wiem. Jakoś irytuje mnie wizja tego, że w następnym roku jeszcze wiecej będzie niehandlowych :I
    Tak z piatku :)

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka85 wrote:
    Nie o to w tym chodzi, sprawdzają pozostałości po zastrzykach jeszcze. A tak naprawdę jak na 6dpt beta jest dodania to już coś znaczy. Oni robią te 3 weryfikacje i dzwonią co 3 dni, po 10dpt zlecają badania i wizyta. Dla mnie dziwne jest czekanie do 14 dpt w gamecie skoro i tak wczesnien to już wiadomo.
    Ale co by nie było liczy się efekt końcowy prawda :) gameta każe pozniej sprawdzać ale i tak sprawdzamy szybciej haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 12:15

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Nie o to w tym chodzi, sprawdzają pozostałości po zastrzykach jeszcze. A tak naprawdę jak na 6dpt beta jest dodania to już coś znaczy. Oni robią te 3 weryfikacje i dzwonią co 3 dni, po 10dpt zlecają badania i wizyta. Dla mnie dziwne jest czekanie do 14 dpt w gamecie skoro i tak wczesnien to już wiadomo.
    No ale jaki jest sens sprawdzania pozostałości po zastrzyku? Wiadomo, że Ovitrelle utrzymuje się mniej więcej do 12 dnia. 6 dpt jest ok ale nie 3.. W Gamecie nie każą cześć do 14 dpt tylko do 8/9 i po to aby wynik był jednoznaczny a nie żeby siedzieć i rozmyślać co wynik może oznaczać.

roloej285tga0xf7.png
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halasinka a Ty bralas jakis zastrzyk ja nic przed transferem tylko ten estrofemm czy jakis tak doochwowo 2 razy dziennie

• agm Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky powodzenia i kciuki za wysoką betę :-)

Jak przygotowywałaś się do krio transferu to w którym dniu cyklu miałaś się stawić? Brałaś tylko estrofem czy coś jeszcze? No i jak z wizytami, jest ich dużo ?

• Justyna87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że nie wiem skąd to? Może wtedy jeden ocalał i pognał do przodu. W zeszły piątek poszłam na pierwszą darmową wizyte do Invicty. Tak z ciekawości posłuchać jaki pomysł ma na nas inny lekarz. I zleciła to badanie. Jeśli jedynym wyjściem jest inseminacja to się wkurzę na Ś. że nigdy mi tego nie zlecił bo dawno moglabym już być w ciąży. Babka dała nam też trochę do myślenia z tymi żylakami. Jutro idziemy skonsultować te wyniki i zobaczymy co dslej

Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

ug37p07w9ytcq454.png
  • agm Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że poszłaś Justyna :-) zawsze coś więcej się dowiedziałaś i możesz obrać jakiś kierunek działań No i w końcu do celu :-)

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky1 wrote:
    Halasinka a Ty bralas jakis zastrzyk ja nic przed transferem tylko ten estrofemm czy jakis tak doochwowo 2 razy dziennie
    Zastrzyki wcześniej Gonapeptyl i Menopur więc o to chodziło. Estrofem do tego i luteina dopochwowo i pod język.

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ