Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Hana, całe szczęście, że przyjęli Ciebie na oddział. To już 14 tydzień, więc wierzę, że maluszek jest silny i to krwawienie nawet nie zrobiło na nim wrażenia
Czara, przeżyliście szczepienie?
Marysia, czyli jednak wczoraj byłaś u diabetologa?
Ciasteczko, powodzenia na wizycie!
Wtorek: Ciasteczko gin NFZ, Czara 11:00 szczepienie z Franiem, Marysia diabetolog
Środa: Halasianka 15:20 Łódź, Pini połówkowe dr M., Hana 16:40 genetyk, Taka jedna 11:30 konsultacja przed cc
Czwartek: Zola sikaniec, Ciasteczko połówkowe NFZ i wizyta u L., AnnMari 15:40 dr Ś., Lucky wizyta u Ś.
Piątek: Marzenka dr Pakula, Aśka 16:20 dr A.Ciasteczko777, Hałasianka lubią tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualny
dzieki Lenonki
dr jest fajna, ale dziś padnie jak zobaczy ile mam pytań / ha ha - nie odpuszczę
nie wiem czy zrobimy usg bo mam kolejne usg w czw i nie wiem czy to nie za często? A sprzęt ma niestety lipny.
Marysi poleciałam mój glukometr - Accucheck - nie wiem czy już masz Marysiu, ale jak nie to bardzo go polecam! Ja sobie kupiłam nowy ciśnieniomierznie czaję- w domu zawsze mam niskie, a u dr L dostaje palpitacji i ciśnienie w kosmos ...
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy któraś z Was używa materacyka Sleepyhead?
Ciasteczko będę w czwartek u lekarza to mu powiem o opryszce .Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 16:02
-
AnnMari wrote:Dziewczyny czy któraś z Was używa materacyka Sleepyhead?
Ciasteczko będę w czwartek u lekarza to mu powiem o opryszce .LAURA -
Aśka, jak się czujesz?
AnnMari, o tej epidemii grypy żołądkowej w przedszkolu to mam nadzieję, że wiesz tylko z opowieści koleżanek?
Pini, Marysiu pytałyście o imię. U nas też decyzja jeszcze nie została podjęta. Jedyny postęp to taki, że Olaf został odrzuconyRozważamy między Leonem a Brunem, ewentualnie jeszcze w grę wchodzą Tymon, Oliwier i Hubert. Mi od samego początku najbardziej podoba się Leon, ale kurde całe życie obiecywałam sobie nie dać dziecku popularnego imienia i już sama nie wiem... Nawet w dorosłym życiu widzę (niestety nie na swoim przykładzie), że fajnie mieć wyjątkowe imię, a Leonów, Oliwierów i Tymonów jest mnóstwo. Takie mam problemy życiowe
Ciasteczko, a Wy miedzy jakimi imionami się wahacie? My młodego wysyłamy do żłobka po skończonym macierzyńskim i wykorzystaniu zaległego urlopu. Nie mamy rodziny na miejscu, a opiekunka kosztuje ok. 3000 zł i jeśli nie jest z polecenia to istnieje ryzyko, że trafi się na jakąś jędzęNa żłobek państwowy myślę, że nie mamy szansy, bo jest ich mało i mamy za wysokie dochody. Po porodzie zrobię rozeznanie w placówkach państwowych, ale daję 1% szans na powodzenie
Pini, Wy już wybraliście imię?Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualnyLunitari, nie badamy. I teraz tez nie zbadaliśmy chociaż chciałam... Ale nie wiedziałam czy mu na polankach pobiorą
Bez skierowania a w diagnostyce czy brussie nie chciałam. No i wyszło jak wyszło.
Lenonki, dochody nie są ważne w przypadku żłobka i przedszkola publicznego. Tak mi się wydaje bo np znajomi którzy maja kasę, żona nie pracuje i syn dostał się. Tylko ze to na Jelitkowie a wydaje mi sie ze tam jest dużo mniej dzieciaków niż na nowych dzielnicach. Zawsze można dowozić ale czy jest sens? Ja nie puszczę małego do żłobka od razu. Przejde na pol etatu, praca zdalna. -
nick nieaktualnyImiona - jest ich 12!!!!
M ma 4 literowe nazwisko i nie polskie więc wybór trochę trudny... mi sie ostatnio podoba Teodor
Co do żłobka - ja też będę zmuszona oddać - nie mam nikogo do pomocy, a z 1 pensji nie damy rady ... odnośnie publicznych to niezle chody trzeba mieć, bo mi babka przez tel mówiła ze pierwszeństwo tylko dzieci niepełnosprawne i z dużych rodzin a średnio czekasz 2 /3 lata i to leci wg listynie liczę więc na państwowy ...
-
Dzięki Lenonki, żyję, temp nie mam za to żołądek do góry nogami i na lewej stronie - obżeram się sucharami
Hana jak u Ciebie? coś nowego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 17:10
Lenonki lubi tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Tinka1 wrote:Dziewczyny troche zaczelam panikowac. Cz. Kazal zrobic mi beta hcg przed jutrzejsza wizyta i to jest 25 dpt i wynosi 41251 mIU/ml . Poprzednia bete robilam 19 dpt i wynosila 14534 mIU/ml . Z moich obliczen to zbyt malo przyrosła...
)
LAURA -
Hana, będzie dobrze, ulżyło mi jak napisałaś że Maluch się rusza i serce bije ;*Starania od 09.20156cykli clo/letrozol 😕, 2 IUI 😕
I ICSI : długi protokół start 30.09.18, XI 2018 punkcja
3 ☃️ blastki - 1 z nami, ❄️❄️
10.01.19 - FET - HCG 9dpt - 279mIu/ml; 11dpt - 779mIu/ml, 18dpt-11966,5; 25dpt - ❤️-synuś 🤰👶(09.2019)
Od 10.2020 - 3x FET 😕😕😕
06.2021 -II stymulacja- długi protokół, punkcja lipiec 2021, ❄️❄️❄️❄️
09.2021 - FET - Bhcg 10dpt - 365,6 🙏
Bhcg 12dpt - 924,1 🙏
Bhcg 17dpt - 4150 🙏
BCG 19dpt - 2171 💔
09.12.2021 - FET nr 5. 😕
12.01.2022 FET nr 6 HCG
- 10dpt 454.8, 22 dpt - Bhcg 10840, mamy ❤️
16 tydz. ciąży 💔 👼(megacystis u płodu)
02.2023 - FET ostatniego ❄️ - 13dpt HCG 308, 15dpt 450, 17dpt 530 , 19dpt 680, 21dpt 200💔
05.2023 zmiana kliniki
06.2023 III ICSI ❄️❄️❄️❄️
ET - 😓
Lipiec 23' - FET 😓
Sierpień 23 FET 👶córka -
Czara wrote:Lenonki, dochody nie są ważne w przypadku żłobka i przedszkola publicznego. Tak mi się wydaje bo np znajomi którzy maja kasę, żona nie pracuje i syn dostał się. Tylko ze to na Jelitkowie a wydaje mi sie ze tam jest dużo mniej dzieciaków niż na nowych dzielnicach. Zawsze można dowozić ale czy jest sens? Ja nie puszczę małego do żłobka od razu. Przejde na pol etatu, praca zdalna.
Ciasteczko, Teodor pięknie i w skrócie Teo też super. Ja bym jeszcze chciała, żeby imię nie miało wersji oficjalnej i nieoficjalnej, tylko jedna, a poza tym było międzynarodowe. Także chyba nigdy nie zdecyduje
Tinka, na tym etapie beta juz nie podwaja sie co 48h tylko wolniej. Jutro pewnie zobaczysz piękny pęcherzyk z malutkim zarodeczkiemPCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Hałasanka własnie się zastanawiam, czym różni się od innych kokonów. Pewnie inne wypełnienie jest.
Lenonki - oczywiście, moje przedszkole omijam szerokim łukiemByłam na Wigilii pracowiniczej, i koleżanki opowiadały, że całe przedszkole zarzygane
W rekrutacji do przedszkola, i żłobka liczą się zarobki rodziców, ale też właśnie dodatkowe punkty przyznawane są za niepełnosprawność dziecka lub rodzica, wychowywanie dziecka przez jednego z rodziców, lub dzieci z rodzin wielodzietnych. I każde przedszkole może dodać własne kryteria. A tak na prawdę jak człowiek pójdzie rano do przedszkola to parkują same super samochody, rodzice często kombinują , jeśli mają właśną firmę lub pracują za granicą, to nie wykazują wszystkich dochodów, albo jeśli żyją bez ślubu.
Lenonki, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
-
Eszkilu ja usłyszłam, od doktora Ś. to samo, co Hana, że coś widać między nogami, ale za wcześnie, żeby stwierdzić, że to chłopiec. Na prenatalnych niestety nic nie było widać. Zobaczymy, czy się ujawni w czwartek
-
AnnMari wrote:Hałasanka własnie się zastanawiam, czym różni się od innych kokonów. Pewnie inne wypełnienie jest.
Lenonki - oczywiście, moje przedszkole omijam szerokim łukiemByłam na Wigilii pracowiniczej, i koleżanki opowiadały, że całe przedszkole zarzygane
W rekrutacji do przedszkola, i żłobka liczą się zarobki rodziców, ale też właśnie dodatkowe punkty przyznawane są za niepełnosprawność dziecka lub rodzica, wychowywanie dziecka przez jednego z rodziców, lub dzieci z rodzin wielodzietnych. I każde przedszkole może dodać własne kryteria. A tak na prawdę jak człowiek pójdzie rano do przedszkola to parkują same super samochody, rodzice często kombinują , jeśli mają właśną firmę lub pracują za granicą, to nie wykazują wszystkich dochodów, albo jeśli żyją bez ślubu.LAURA -
Dziękuję dziewczyny, u mnie spokojnie. Leżę ciągle. Mam plamienia, ale to już nie krwawienie. Dr wspomniał że jest jakies prawdopodobieństwo, że przez to że wymiotowalam caly dzien, wszystko mi sie napinalo itd i że krwawienie moglo byc przez to. Dziś na szczęście jest ok. Mam nadzieję, że tak zostanie.
Aa i na usg dziś też dr stwierdził, że chyba córka, więc mam 2:1 dla dziewczyny:-)Aśka32, AnnMari, Lunitari, lena7, Marzenka85, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
starania od 09.2015 r.
Nasienie ok; HSG - niedrożność prawego jajowodu
Gameta - od 03.2018 r. - niepłodność idiopatyczna
I, II, III IUI -
I IVF wrzesień 2018 - krótki protokół - 6 komórek, 4 zapłodniono, 1 zarodek
ET 02.10.2018 -> 10dpt - 109; 13dpt - 479,1; 20 dpt - 3329; 23 dpt - ❤
II IVF - czerwiec 2020 - długi protokół - 11 komórek, 6 zapłodniono, 4❄❄❄❄ 👏👏👏
ET 11.07.2020 -> 10 dpt beta 0 😢
FET 16.09.2020 -> 9dpt - 34,21; 12dpt - 214,9; 21dpt - 5208, 36 dpt-❤