Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Eszkilu wrote:U nas ten kosz nie zdal egzaminu. Zbyt skomplikowana technologia dla M... Pieluchy ladowal jak do zwyklego smietnika.
jak za 1 razem ale mój M to straszny pedant... Może będzie pilnował hahah. P. S wyobrażacie sobie życie pedanta latajacego że ściereczka za mną balaganiarzem?
) mówię wam.... Komedia
LAURA -
Aśka32 wrote:oooooo nie! przynajmniej ja się nie zgadzam! proszę wyprawkę wklejać nam tu na bieżąco inaczej Hal jak się urodzi to będzie miał do dyspozycji tylko pampersy
podejrzewam, że czesc rozkimn pójdzie priv, ale ostateczna lista i tak trafi na forum, bo na pewno chętnie sie podzielimy zdobyta wiedza. Zreszta o to w tym forum chodzi, żeby móc sie poradzić, ale tez podzielić doświadczeniami. Wiecie, trochę tez myślałam o dziewczynach, które nadal walczą o dwie kreski. Ostatnio forum zostało zdominowane przez zaciazone (chwała!) i na pewno pozostałym dziewczynom cieżko sie czyta te nasze achy i ochy...
Dziewczyny, które urodziły, macie może jeszcze taka listę? Czy korzystalyscie z jakiejś internetowej i uzupelnialyscie o to co wpadło Wam do głowy w miedzy czasie? I drugie pytanie o częstotliwość wizyt. Tez tak miałyście jak Marysia, że od 30 tc lekarz chciał Was widzieć co 2 tyg?HanaMontana lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Hałasianka wrote:Ja pewnie bym tak robiła
jak za 1 razem ale mój M to straszny pedant... Może będzie pilnował hahah. P. S wyobrażacie sobie życie pedanta latajacego że ściereczka za mną balaganiarzem?
) mówię wam.... Komedia
Ja tez rozważam kosz pomiędzy tymi dwoma o których piszesz. Moi znajomi z kolei bardzo sobie chwala. Czy ten Twój anex sport ma na budzie otwierane okienko (lufcik)? Podobno to jest super opcja na upały.
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki wrote:Wyglada na to, że idealnie sie uzupełniacie
Ja tez rozważam kosz pomiędzy tymi dwoma o których piszesz. Moi znajomi z kolei bardzo sobie chwala. Czy ten Twój anex sport ma na budzie otwierane okienko (lufcik)? Podobno to jest super opcja na upały.
co do kolorów to jest naprawdę full opcji więc... W bobo wózki w Gdańsku stał taki z wystawy jakiś zielono czarny przeceniony też fajny ale bardziej dla chłopca chyba. Generalnie to i tak kwestia indywidualna. One mają super materiał też. Naprawdę to wózek wyglądający jak te za 4 koła a kosztuje połowę bo jest Polski
Co do kosza to który mają znajomi? Z którego są zadowoleni? Tommy czy Angel?Lenonki lubi tę wiadomość
LAURA -
Hałasianko, wózek super i na kolor taki też stawiam
Oczywiście MY które ciągle czekamy na upragnione II kreski będziemy chłonąć wszelkie informacjeSuper byłoby jakoś to wszystko spisać w forumowy poradnik
A propos wózków to nieźle się uśmiałam jak latem w tkmaxx zobaczyłam wózek dla psa
-
agm wrote:Hałasianko, wózek super i na kolor taki też stawiam
Oczywiście MY które ciągle czekamy na upragnione II kreski będziemy chłonąć wszelkie informacjeSuper byłoby jakoś to wszystko spisać w forumowy poradnik
A propos wózków to nieźle się uśmiałam jak latem w tkmaxx zobaczyłam wózek dla psa))
LAURA -
Tak Lenonki, ja miałam pod koniec ciąży wizyty co 2 tygodnie.. pewnie chodzi o to że dziecko już duże i trzeba bardziej mieć je pod kontrolą przez m.in pępowinę itp. tez już pod koniec miałam przykaz obserwacji ruchów po jedzeniu.. jakby mnie coś niepokoiło to dr.kazal zaraz jechać do szpitala.
Listę miałam, ale zabij mnie sama nie wiem gdzie w czeluściach kompa jej szukać.
Halasianko, ale bryka!! Pięknie się prezentuje!
Hałasianka, Lenonki lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Lenonki mi doktor kazał przychodzić co 3 tygodnie. A teraz miałam mieć wizytę 3 stycznia, ale mówił że jak bym miała iść do szpitala w ciągu kilku dni to ta wizyta jest nie potrzebna. Nawet napisałam mu wczoraj smsa tak na wszelki to napisał, że nie muszę przychodzić. Ale jak by coś się działo to od razu do szpitala mam jechać. My mamy wozek szary z czerwonymi dodatkami. Jak będę miała w domu to Wam pokażę. Teraz czekam na naklejki do pokoju Kubusia. Jak uda mi się przykleic przed porodem to też Wam pokaże pokój
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 13:24
Aśka32, Lenonki lubią tę wiadomość
2012 - początek starań
2014-2016 beznadziejni lekarze
styczeń 2017-początek z Gametą
marzec 2017- usuwany polip
maj-sierpień 2017- 4 nieudane IUI
październik 2017- usuwane torbiele z jajnika ENDOMETRIOZA
styczeń 2018- usunięta TARCZYCA (podejrzenie nowotworu)
kwiecień 2018- IUI
08.01.2019 Zostałam mamą Kubusia
Styczeń 2023 puste jajo płodowe 😔
17 styczeń 💔
Październik 2024 start IVF
28. 10.23 stymulacja
08. 11.24 punkcja 5🥚
13. 11.24 transfer bl. 3.2.2
18.12.24 żegnaj słoneczko 7t4d 💔
Marzec 2025 start 2 IVF
Kwiecień 2025 nie udało sie -
Powiem Wam, że mój Kubuś jest bardzo ruchliwy. Kręci się i wierci, wypina dupke i kopie mnie po wątrobie. Tak bardzo na Niego czekamy ❤️ aż mi się płakać chce kiedy pomyślę, że w końcu nadszedł nasz czas i że będziemy mamą i tatą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 13:24
Aśka32, Justyna87, agm, Lenonki, HanaMontana, Marysia90, Lunitari lubią tę wiadomość
2012 - początek starań
kwiecień 2018- IUI
17 styczeń 💔
28. 10.23 stymulacja
08. 11.24 punkcja 5🥚
Marzec 2025 start 2 IVF
Lenonki wrote:Nika, super, że u Was wszystko się normuje. Mały ssak nadal budzi się co 4h? A mama do kiedy zostaje? Może jak opadną emocje to ugotuje dobry bigosik
Siedzicie w czwórkę, czy dopóki ...
Mama pojechała przedwczoraj pobyć ze swoimi kotami. Wróci jak mężowi skończy się tacierzyński. A co do bigosiku - mam złe wieści - wywołał zielone kupyNie mogę zidentyfikowac innego winowajcy, więc to bigosik pójdzie w odstawkę ;(
A Wigilijne potrawy o dziwo nie spowodowały żadnych atrakcji. Profilakycznie odstawiłam w święta tylko mocno cebulaste i czosnkowe jedzenie w obawie przed wzdęciami.
A Łusia dalej potrafi przespać ponad 4 h. W nocy budzi się za to częściej i wykonuje energiczne ćwiczenia kończyn, albo ćwiczy robienie śmiesznych minek i odgłosów.
Może to właśnie dlatego że nocą je najwięcej, powoli nabiera krągłościZaczyna się jej robić drugi podbródek i faudki na udkach
Lenonki, taka_jedna, Hałasianka, Aśka32, HanaMontana, Justyna87, agm, Czara, Lunitari lubią tę wiadomość
-
Taka jedna, Nika a Wy nie macie żadnej aktualnej listy z wyprawka?
Nika, koooochamy fałdki na udkachWy juz wychodzicie na spacer, czy to za wcześnie? Napisz jeszcze proszę czy mała śpi w tym otulaczo-śpiworku? Jeśli tak, to czy przykrywasz ja dodatkowo? Ciagle sie zastanawiam czy nie jest za cienki, w moim przypadku, na końcówkę zimy...
Halasianko, wysłałam zapytanie do znajomych i dam znać jak mi odpPCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
taka_jedna wrote:Lenonki mi doktor kazał przychodzić co 3 tygodnie. A teraz miałam mieć wizytę 3 stycznia, ale mówił że jak bym miała iść do szpitala w ciągu kilku dni to ta wizyta jest nie potrzebna. Nawet napisałam mu wczoraj smsa tak na wszelki to napisał, że nie muszę przychodzić. Ale jak by coś się działo to od razu do szpitala mam jechać. My mamy wozek szary z czerwonymi dodatkami. Jak będę miała w domu to Wam pokażę. Teraz czekam na naklejki do pokoju Kubusia. Jak uda mi się przykleic przed porodem to też Wam pokaże pokój
)
taka_jedna lubi tę wiadomość
LAURA -
Lenonki wrote:Taka jedna, Nika a Wy nie macie żadnej aktualnej listy z wyprawka?
Nika, koooochamy fałdki na udkachWy juz wychodzicie na spacer, czy to za wcześnie? Napisz jeszcze proszę czy mała śpi w tym otulaczo-śpiworku? Jeśli tak, to czy przykrywasz ja dodatkowo? Ciagle sie zastanawiam czy nie jest za cienki, w moim przypadku, na końcówkę zimy...
Halasianko, wysłałam zapytanie do znajomych i dam znać jak mi odpLAURA -
Lenonki wrote:Taka jedna, Nika a Wy nie macie żadnej aktualnej listy z wyprawka?
Halasianko, wysłałam zapytanie do znajomych i dam znać jak mi odp
Dopiero 3 dni temu zaczęłam werandować małą. Miałam zalecenie ze szpitala żeby ją traktować jak dziecko po chorobie i trochę się wstrzymać z hartowaniem. Wózka jeszcze nawet nie złożyliśmy, bo jeszcze tochę zejdzie zanim mała będzie gotowa na dłuższe wyjście.
Co do listy to u mnie pobyt w szpitalu wiązał się z dodatkowymi potrzebami:
Tantum rosa (najwygodniej w tych gotowych flaszeczkach jako roztwór do płjksnia pochwy, z tym że nie lejesz po pochwie tylko po ranie jak chcesz sikać)
Coś na zatwardzenie - doustne + czopki (po obejrzeniu szwów w lusterku zblokowałam się na amen)
Maltan + muszle laktacyjne dla ratowania sutków s pierwzych dniach - smarujesz suty na grubo, nakładasz muszle (muszle - nie nakłzdki/kapturki) tak żeby stanik nie drażnił sutków i nie ścierał kremu).
Waterwipes do przecierania piersi przed karmieniem.
Żadnych japonek do szpitala- po porodzie człoeiek puchnie s różnych obszarach i ciężko coś takiego wciskać.
Z pieluch nanbardziej nam pasują te z teska - Fred&Flo newborn.
Do wycierania pupci duże płatki, woda, czzasem biały jeleń.
Jak już piersi zaczną żyć własnym życiem to koniecznie wkładki laktacyjne - ja mam te z Johnsons baby i są bardzo chłonne, polecam.
Na moim drugim zaprzyjaźnionym wątku dziewczyny właśnie się wymieniały listami.
O tutaj:
https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/ex-testerki-cudzie-trwaj,14477,2602.html
Taki post z dużą ilością screenów.
HanaMontana, Lenonki, Aśka32, taka_jedna lubią tę wiadomość
-
Halasianko, wysłałam zapytanie do znajomych i dam znać jak mi odpWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 15:51
2012 - początek starań
kwiecień 2018- IUI
17 styczeń 💔
28. 10.23 stymulacja
08. 11.24 punkcja 5🥚
Marzec 2025 start 2 IVF
nick nieaktualnyHej
Ja mam w moim phonie taka listę
LISTA WYPRAWKOWA
CIUSZKI DLA MALUSZKA
Body z krótkim, 5 szt
Body z długim, 5 szt
Śpioszki/piżamki, 5 szt
Spodenki, 5 szt
Czapeczka, 2 szt
Łapki niedrapki, 2 szt
Skarpetki, 5 szt
Kombinezon, 1 szt
Ręcznik z kapturkiem, 2 szt
AKCESORIA
Wanienka
Przewijak
Monitor oddechu
Elektroniczna niania
Laktator
Rożek/becik
Poduszka do karmienia
Termometr (np. elektoniczny pod paszkę oraz bezdotykowy - oba Microlife)
Prześcieradło 2,3 szt
Kocyk, 2 szt: 1 cieńszy, 1 grubszy
Kołderka, poduszka z pościelą (?) - na potem
Smoczek symetryczny 2szt (?)
Butelka ze smoczkiem z najwolniejszym przepływem
TRANSPORT
Fotelik
Wózek
Chusta
HIGIENA
Pieluchy tetrowe, 10 szt
Pieluchy jednorazowe, rozmiar 1 i 2
Nożyczki do paznokci
Chusteczki nawilżane Babydream Calendula z Rossmanna
Duże prostokątne płatki kosmetyczne
Podkłady higieniczne do przewijania (SENI 60x60)
Katarek - aspirator do kataru
Szczotka do włosów z miękkim włosiem
Proszek do prania dla dzieci
KOSMETYKI
Babydream rossman
Żel do kąpieli Babydream
Krem na odparzenia z cynkiem (Babydream?)
Do pielęgnacji pupy: linomag maść i linomag a+e (?)
Balsam/oliwka
Krem do buzi
Octenisept
DLA MAMY
Koszule do karmienia (2 szt z krótkim rękawem, ewentualnie 1szt z długim)
Szlafrok do szpitala
Klapki do szpitala
Podkłady poporodowe Canpol (3 opakowania)/podkłady higieniczne (SENI 90x60) do szpitala
Majtki siateczkowe wielorazowe Canpol (1 opakowanie)
Wkładki laktacyjne
Tantum Rosa
Maltan lub lanolinana bordawkiHanaMontana, Lenonki, taka_jedna, Aśka32, agm, Hałasianka lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko, pozwolisz, że perfidnie sobie skopiuję Twoją listę?
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualny