X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena masz super przyjaciółkę.
    Zdjęcia Marcela wolalabym nie wklejać. Emek ostatnio ma uczulenie na fora i wklejanie fotek dzieci.

Summer jeśli pytasz o babydream z wodą to są duzo suchsze. Po prostu mniej nasiąknięte wodą. I objętościowo jedna paczka babydream to dwie water wipes. Dla mnie lepsze oryginały choć cena wiadomo..

Jeżowa pochwal się zakupami:)

summer86 lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, a masz gdzies ich foto moze albo nazwe dokładna?
    My też myjemy wacikami, ale chodzi mi o wyjscia czy np. przetarcie rączek przy jedzeniu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.rossmann.pl/Produkt/Chusteczki-nawilzane/babydream-chusteczki-nawilzane-w-99-nasaczane-woda-2x80-szt,292777,8479

Proszę Summer :)

summer86, JustynaG, pilik lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer,
    To są dokładnie te: https://www.rossmann.pl/Produkt/Chusteczki-nawilzane/babydream-chusteczki-nawilzane-w-99-nasaczane-woda-2x80-szt,292777,8479
    Na opakowaniu jest napisane "mit 99% Wasser".
    do rąk nie korzystałam. W gruncie rzeczy też do buzi i rączek używam wacików nasączonych wodą. U nas schodzi tego sporo dlatego kupowalam na allegro korzystając ze smarta :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, a to ja z tego tylko listy Malki nie widziałam i walizki :) Dzięki!

Summer, ja tylko z wyglądu mogę powiedzieć jak wygląda opakowanie :P Ale kiedyś natknęłam się na takie porównanie http://marcelinablog.pl/waterwipes-czy-babydream-czyli-ktore-chusteczki-nawilzane-woda-sa-lepsze/

Lamka, bardzo się cieszę, że takie super info z domu. Naprawdę to duża ulga, że jest o wiele lepiej niż w szpitalu. Cieszcie się sobą :)

Achia, to oby się w nocy zaczęło, skoro teraz cisza.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia Oskar chce chyba byc dzieckiem styczniowym!

Lena dziekuje!!!

Lamka co dom to dom.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ale muszę zadać to pytanie. Czy Wy też krzyczałyście przy porodzie? Tutaj takie dźwięki odchodzą, że albo myślałam że ktoś ma orgazm, albo można nabawić się ochoty jednak na CC ;)

Mamunia-na to nie ma szans. I dobrze bo prędzej ja wyskoczę przez okno niż będę się męczyć do 1.01

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 18:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia myśl o tym, że nie ważne jak, ważne że już za chwilę, już niedługo będziesz tulić maluszka. Jesteś dla niego całym światem, jedynym jaki zna, nie dziw mu się, że boi się tej radykalnej zamiany. Sutki możesz tarmosić nadal-u mnie pomagały, ale to mąż musiał to robić. To może myśl o mężu i wtedy w ruch? Bo nawet jeśli nie wywołają tego co trzeba, to dalej będą dawać sygnały do macicy "halo rodzimy". A wtedy prawdopodobieństwo wystąpienia swoich skurczy, jest duuuuużo wyższe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Przepraszam ale muszę zadać to pytanie. Czy Wy też krzyczałyście przy porodzie? Tutaj takie dźwięki odchodzą, że albo myślałam że ktoś ma orgazm, albo można nabawić się ochoty jednak na CC ;)
    Ja w trakcie nie krzyczałam. Ale jak zaczęły być partę to krzyczalam i było mi o wiele lżej., wydawało mi się że dzięki temu piszczeniu dostalam wiekszego powera.

Dzwieku typu orgazm nie miałam. Ale ten to pewnie jest przy bólach jak się powiększa rozwarcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 18:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez- jak wrócę na patologie to pewnie padnę i zasnę i tyle będzie tarmoszenia sutków.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, dzisiaj u nas dzien z biegunka, więc zaglądam chwilami na forum tylko po to, żeby zobaczyć co u Ciebie. Leżałam cała noc pod ktg i słyszałam krzyki rodzacych kobiet. Brzmiało to tak jakbym była w więzieniu i obok torturowano przesluchiwanych. Jedna kobieta rodziła niemal w milczeniu, ale trzy pozostałe (bo obok w sali uwinieto się z 4 porodami) krzyczaly, jeczaly i plakaly. To było wstrząsające. Ja z kolei rodząc nie tyle krzyczalam co w kółko jeczalam, że mnie boli, że zaraz sie zabiję i niech mi ktoś pomoże. Przy partych zaś przy każdym parciu na wydechu szedł krzyk wściekłości. Tak naprawdę chyba każda z nas ma własną melodię do porodu.

Lunaris lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nowa zdobycz :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc4443437733.jpg

Jeżowa, -Mamunia-, Patrycja20, Bajkaaa, summer86, Kaczorka, Lunaris, olik321, ibishka, Lusesita lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za info o chusteczkach ;* U mnie ich w takim razie nie było, bo szukałam dlugo i myslalam, że slepa jestem albo opakowanie zmienili w porownaniu do tego z neta ;)

Achia, ja krzyczałam jedynie przy badaniu rozwarcia (masażu szyjki?), ale wtedy to nawet emka proszono o wyjście z sali, więc to chyba norma. Przy partych chcialam, ale położna to korygowala, żeby siła szla w parcie a nie krzyk.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna wręcz kazała krzyczeć, bo wtedy idzie powietrze z przepony, szyjka się rozwiera i łatwiej dziecku przez kanał rodny. Przy pierwszym nie miałam siły krzyczeć, jedynie jak mi lekarz łapy wpychał, ale nad tym akurat wcale nie panowałam. Przy Florku śpiewałam "aaaa" bo tak mi było łatwiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer wg mnie bardzo fajne są te chusteczki. Są pakowane po 2x80szt, zaopatrzylam się w zapas na ostatniej promocji.

Achia już ostatnia prosta, nie denerwuj się, bo to Ci nic nie da. Nastaw się pozytywnie, niedługo Oskar będzie przy Tobie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn A jak się mają sprawy adopcyjne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia trzymam kciuki to naprawde już niedługo.

Ja nie krzyczałam, tzn wydałam dosłownie jeden okrzyk w trakcie nacięcia bo wtedy myślałam że odlecę z bolu ale po prostu zrobiono to źle i nie w trakcie skurczu jak się okazało.

Lamka wszystkiego qspanialego dla Was. W Twoim poście dużo optymizmu wyczytakam :)

Jeżowa bardzo mi przykro z powodu taty. Moja mama choruje na nowotwór wiem jakie to jest trudne ale mam nadzieję że wszystko u Was się ułoży.

U nas nie będę pisać co, bo cały czas chce wierzyć że to skok. Dzisiaj pobudki co 1h. Ja ledwo żyje ale będzie lepiej przecież :) placki suche z policzków zniknęły. A ja chyba zaakceptowałam w końcu że mam po prostu bardzo wrażliwa córeczkę. I mam nadzieję że to tylko to a nie jakieś problemy zdrowotne. Wszystkich specjalistów ( alergolog dermatolog odmówiłam ) jedziemy tylko do osteopaty 4.01 i w zasadzie tyle.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam się z wami podzielić świezo zrobionym zdjęciem :)
    Dokładnie rok temu o podobnej porze trzęsacymi sie rekami robiłam zdjęcie testu żeby Wam pokazac, w tym roku ten sam test i to co wyrosło z mojej Kropeczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 17:00

summer86, Bajkaaa, -Mamunia-, Kaczorka, lamka, Yoselyn82, Patrycja20, frezyjciada, Lunaris, pilik, moniśka..., Nadzieja22, Jeżowa, KateHawke, olik321, Lena21, ibishka, KateKum, JuicyB, veritaserum, JustynaG, emi2016, Anna Stesia, Madzik34, Minnie89, malka, Lusesita, blue00, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię te husteczki wodne z Rossmanna tylko nie w każdym są a jak zamawiałam mleko ostatnio to w aptece zauważyłam te płatki duże 5op po 15 zł więc wzięłam zapas bo w domu staram się tym myć, mam też te z hippa różowe ale już mi zapach nie odpowiada za bardzo przyzwyczaiłam się do wody i do tych wodnych husteczek

A ja na porodowce klelam jak szewc jak zaczęły się parte a nie mogłam przec a potem kazaly zamykać buzię no ale przez to byłam popekana na twarzy strasznie na szczęście wszystko zeszło szybko :)

Rucola fajny pomysł na zdjęcie

Rucola, summer86 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja myślałam że to świeżak I już mialam pogratulować! A ti ti

Rucola lubi tę wiadomość

‹‹ 2600 2601 2602 2603 2604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ