X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez gorący prysznic, polewaj jaknajcieplejsza woda przez kilka minut - powinno rozszerzyć kanaliki i ułatwić usunięcie. Mi położna mówiła żeby za dużo nie masować, tylko pod gorącym prysznicem właśnie. Na gorączkę z tego co kojarzę to paracetamol można, najlepiej zaraz po karmieniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja to twój syn ma na imię Oliwier czy Aleksander?

Ja właśnie szukam imienia dla juniora, czytam czytam i nagle słyszę chrapanie. Zdążył tylko powiedzieć że Kamil jest ładne... Znacie jakiś w swoim otoczeniu?

Co do zastojow, frez nie pomogę, ale zaraz ktoś tobie doradzi.

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia Olivier :) ale mówimy na niego czasem tez Olek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 21:12

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia odpoczywaj i zbieraj siły na jutro!

Luna patrząc na Twoje dzieci to mam ochotę jeszcze na córeczkę <3

Anna Stesia współczuję problemów oddolnych :(

Mnie właśnie hemoroidy dopadły- RYLI? 2 tyg po porodzie?

Frez rób ciepłe okłady, prysznic gorący na pierś i przystawiaj. Nie mam więcej pomysłów.

Luna1993 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    A dziewczyny miała któraś z Was takie kłócie ? W Grażynie ? Dziwne to jest bo coś jakiś czas to czuje ...
    Patrycja, ja miałam, ale ja w tej ciąży to chyba wszystkie boleści już przerobiłam ;-D i czuję jakby wszystkie kary na mnie spadły.
    Wg mnie szyjka się skraca - ma już prawo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 21:31

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie jak się czujesz Fozzie ? Cisza u Ciebie. ??

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez mi pomagał termofor z pestek wiśni + laktator.

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    A właśnie jak się czujesz Fozzie ? Cisza u Ciebie. ??
    A dziękuję, że pytasz. Nie chcę narzekać już więcej, ale mam już serdecznie dość.... Mała jest już bardzo nisko, co powoduje bóle różnej kategorii i różnego nasilenia (głównie przeoranie Grażyny niczym przez młot z udarem). Szyjka gotowa do eksportu Klary, której głowa uciska mi na nerwy i paraliżuje nogi, więc przybrałam tryb leniwca i lenie się - głównie na kanapie, jęcząc i narzekając już permamentnie. Skurcze codziennie się pojawiają, codziennie są też inne, ale de facto mocniejsze - jednak ciągle to nie to, bo i czas nie gra i jednak dalej nie rodze - chociaż z dnia na dzień coraz bardziej żałuję, że nie zdecydowałam się na cc 21.12 - teraz pozostaje mi cierpliwie czekać, najdalej jeszcze 5 dni!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 21:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Uśpie chłopców i się biorę za siebie, ale czuje się fatalnie. Nogi jak z waty....

Mamunia ja znam kilku Kamilów, uparte to to i babiarze. Przynajmniej ci których ja znam ;) ale zdrobnienie ładne "Kamiś", choć mój mąż mówi, że ciotowate:D
    Pamiętaj, że to WAM ma się podobać!

Nas jak pytali jak daliśmy na imię Florkowi, to każdy myślał, że żartujemy.przewinelo się też stwierdzenie, że w pologu bylam niepoczytalna i może da się to jakoś odkręcić :P

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje .. wiem o czym piszesz... ale mam nadzieje, że te 5 dni minie bardzo szybko i bóle chociaż trochę ustąpią . A słuchaj jak jest właśnie u Ciebie w szpitalu - wstawisz się w dniu cc czy dzień wcześniej ? U mnie chyba trzeba być dzień wcześniej ..

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja - a to nie głowa małej Ci się tam wciska? U mnie to samo, ale głównie to czuje kiedy mały jest aktywny, to aż podskakuje takie to nieprzyjemne uczucie kłucia i ucisku... Ostatnio w ogóle chyba osiągnął jakieś imponujące rozmiary, bo żebra mam potłuczone strasznie.

Rucola - piękne <3 i minka Lewka taka niewinna :D

Luna - śliczności! Chociaż dziewczynki wydają się być różne, ciekawe jak się Zuzinek zmieni i czy się upodobni do siostry.

Brr aż mnie ciary przeszły jak poczytałam o tych wrzaskach. Ja mam mocne postanowienie, że drżeć się nie będę. Ale postanawiac to ja sobie mogę :D

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, stawiam się w dniu cc o 7.30 rano, ze Stasiem miałam tam samo i przyszedł na świat (podobno*) o 10 :)

*podobno, ponieważ dostałam jakieś super extra kroplowki, po których pierwsze wspomnienia mam z godz ok 13 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 21:54

Jeżowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja potwierdzam że też miałam takie bóle, kłucia :( uroki końcówki... Mam nadzieję że mimo to nie czujesz się najgorzej ;*

Minnie jak skupisz się na oddechu to nie będziesz krzyczeć, sama widzę po sobie jaki oddech był ważny :) starsza jest bardzo podobna do mnie, Zuzia do ojca ;) podzieliliśmy się sprawiedliwie. Tylko żadna nie ma moich brązowych oczu. Do trzech razy sztuka... :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 22:18

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak hipotetycznie, bo leżę sobie w wannie i tak się zastanawiam - co jakby mi w wannie odeszły wody? Tzn da się to "wyczuć"? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie ja czułam że leci :D co prawda nie w wannie a pod prysznicem ale czuć ;)

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie tak ... nie nie jest najgorzej poprostu tak jak piszesz Lunka takie uroki końcówki ..
    Fozzie zazdroszczę tez bym tak wolała... ze względu na Oliviera już na sama myśl płakać mi się chce ..
    dobre te kroplówki miałaś :D boisz się cięcia ? Ja ostatnio coraz częściej myśle i coraz bardziej się boje ...

Minnie moje zebra tez ostatnio dostają nie źle w kość ..

Fozzie czuć :D bo mi jak wody odeszły to jeszcze poszłam się wykapać do wanny haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 22:02

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, samego cięcia się nie boję - przeraża mnie prośba anestezjologa o pozycję "grzbietu kota", bo to dla mnie sredniowykonalne już ostatnio było :D i rekonwalescencja z 3 latkiem, który ma energię za conajmniej pięciu - obawiam się, że go nie upilnujemy i skoczy mi gdzieś na brzuch, czy coś podobnego. No i kolejne moje zmartwienie, czy mój gruzliczy kaszel przejdzie do czasu cc :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 22:06

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo i boję się, że jakby mój mąż znalazł sposobność (czyt. Sprzedał gdzieś Staszka) i zrobił pępkowe na chacie, to mi podłóg nie domyje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 22:10

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja a Ty masz w końcu ustaloną datę? Pamiętam że mieli wyznaczyć, ale nie wiem czy mi umknęło czy nie pisałaś.

O, mój syn nie dość że przez pół godziny wariował, aż mnie wszystko rozbolało, to teraz jeszcze dostał czkawki i będzie się rzucał przez 15 minut. Chyba strasznie tego nie lubi...

Lavendova lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie panicznie boje się znieczulenia, że słabo zadziała czy coś .. ale dobra już nie o tym
    Tez się zastanawiam jak będzie z Olivierem tym bardziej, że nie planujemy aby emek brał nie wiadomo ile wolnego w pracy :)
    Hahahaha rozbawiłaś mnie z ta podłoga :D

Minnie jadę ustalić w następnym tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 22:16

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 2602 2603 2604 2605 2606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ