X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Dziewczyny, a powiedzcie mi - bo już powoli spływają do mnie rady w stylu-nie zgadzaj się na oxy jeśli widzisz że nie działa albo coś w tym stylu. No ale jaka jest alternatywa? Zapytam dziś lekarza o opcje wszelakie no ale jak 1 wlew nie pomógł to źle zgadzać się na 2?
    Każdy mądry, że trzeba chodzić itp ale mój organizm na to nie reaguje jak widać no.
    No ale czop dalej odchodzi..może już cały odszedł bo byłam właśnie w WC. Może to jakoś wpłynie też na akcje?

Achia - na mnie też oksy nie działało - przebili mi pęcherz plodowy i od razu skurcze co 2 minuty. Niestety mimo ze w godzinę rozwarcie miało 10 cm to i tak skonczylo sie cc. Ale ciesze sue ze sprobowalam ;)

Podibno czasem 2 dawka dziala... Roznie to bywa. Moja kolezanka miala takie proby przez 3 dni i koncu zadziałało:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 06:54

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma gratuluję :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, gratuluję kochana <3 trudny miałaś poród, ale czytając bardzo się wzruszylam. Masz w końcu swój wielki mały cud! A Emi cudowna!

Achia, postaraj się nie słuchać mądrości osób postronnych. W szpitalu raczej wiedzą co robią i jak do tej pory postępowali rozsądnie. Trzymam mocno kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 07:57

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, zgadzam się z Summer. Jak do tej pory personel nie zawiódł Cię więc może warto zaufać ludziom którzy się na tym naprawdę Znają?
    Na dobrą sprawę, to, że oxy nie zadziałała raz nie oznacza, ze nie zadziała następnym razem.
    Oskar to uparciuszek. Ale wiecznie w Twoim brzuchu nie będzie.

summer86, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Karma gratulacje!!!!!
    Malutka jest przesłodka <3
    Zdrowka dla Was, a dla Ciebie szybkiego powrotu do pełni sił.

Achia trzymam kciuki!

Sarna, co u Was?

Melevis, Sarna84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wiem że to czekanie męczy. U mnie jak u Emi: oxy bez polotu a po przebiciu pęcherza poszło. Większość szpitali podaje drugie oxy i jak nie ma reakcji to Cc.
    Nie analizuje za bardzo bo się wykończysz. Na pewno lekarze i położne zrobią to co najlepsze dla Ciebie i Oskara. Kciuki!

Karma GRATULACJE Mamusiu <3 niezapomniane święta :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma - gratulacje! Jesteś dzielna mama, każdy poród to cud i każdy przechodzi to inaczej. A wydałaś na świat zdrowa córeczkę! <3

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3
    Tylko boje się że zrobią podejście nr 3 jak teraz też nie zadziała. Ale oswajam się z myślą, że możliwe że będzie CC. Wcześniej w ogóle tego nie przyjmowalam do świadomości, ale może pomyśle o tym, żeby potem nie być przerażoną. Na wszelki wypadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 09:00

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nie mysl o cc. Ja tego dnia nie bralam tego pod uwage. A na oswojenie sie z ta wizja mialam 3 minuty. Nie zaprzataj sobie tym glowy. Moze obejdzie sie bez.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma gratulacje!

Achia wg mnie każdy wlew cię przybliża. Gdy ja byłam w szpitalu to dzień przede mną urodziła koleżanka rowne 2 tyg po terminie i była na 3 oxy.. To była ostatnia próba i jak coś to miała mieć cc. Będzie dobrze. Nie sluchaj mądrości! Summer dobrze radzi!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nie słuchaj tych mądrości, ja jak byłam w szpitalu to też się nasluchałam.
    Lekarze wiedzą co robiś, zaufaj im.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, gratuluję z całego serca! Byłaś bardzo dzielna! Super, ze Wam się tak ślicznie laktacja rozkręca, początki bywają bolesne, ale mała ladnie je i przybiera, a to najwazniejsze! Emilko, Ty swiateczny cudzie, witamy na świecie! <3 <3

Achia, a ile Ci dali wczoraj tej oksy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po obchodzie i badaniu. Rozwarcie zew 1,5cm, wew brak. Na razie dostałam żel na szyjkę macicy który ma spowodować jej rozwieranie. On ma działać nawet jeśli nie pojawią się skurcze. Potem decyzja czy może znów balon, czy oksy czy pójdzie już w ogóle akcja do przodu. Ale jest szansa, że dziś urodzę, pani doktor była pewna, że żel zadziala.że jej statystyka to 100% jak tak indukuje poród- to się zaczyna.
    I że teraz podanie 2 raz oksy i tak by nic nie dało, tak samo jak przebicie pęcherza,bo nie ma wew rozwarcia
    A jak się pojawi to i główka pójdzie w dół,i ona też pomoże robić rozwarcie.
    Także wydawała się pewna tego co robi.
    Choć nie wiem wtedy czy wczorajsze podanie balona i oksy nie było bez sensu w takim razie. No ale miejmy nadzieję że tak miało być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 09:52

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    Cześć dziewczyny popatrzcie kochane na mój wykres od wczoraj duphaston :( ponieważ endometrium w granicach 5/6mm przedwczoraj robiony progesteron w 21dc , niewiadomo ile po owulce bo nie robiłam testów:) z wykresu wychodziło że 3dpo... myslicie że jak endometrium takie to jest szansa? Kurde lekarz kazał 10dji mi duphaston 2x1 ... ilość serduszek w cyklu spora :)
    No już, już - patrzę, na bank

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 09:52

Achia, summer86, Minnie89, Patrycja20, Bajkaaa, ibishka, Luna1993 lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, tu też gratulacje dla Was <3

Achia widzę, że Pani Doktor wydaje się być przekonana do swojej wizji - mam nadzieję, że ma rację - nie czekaj na mnie, bo ja wiesz, 2.01 dalej w planach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 09:56

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma gratulacje!!!!tak czulam,ze brak informacji z twojej strony oznacza jedno:)
    Bylas dzielna i dobrze,ze juz masz to za soba!Nie mozna zaplanowac wszystkiego.najwazniejsze,ze dzidzia zdrowa!!

Achia trzymam kciuki aby w koncu cos ruszylo!!
    Domyslam sie,ze juz jestes zmeczona tym oczekiwaniem i chcialabys przytulic dziecko.
    Powodzenia:)))

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie- no ja myślę że dziś/ najdalej jutro będę tulić synka! No ale wygląda na to że sylwestra spedzę w szpitalu :p

emi2016, Fozzie Bear, pilik, ibishka lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - zaufaj lekarce - będzie dobrze :)

Dziewczyny nie dam rady Was całkowicie nadrobić po Świętach... Nie ma szans przy tym łobuzie. ..

Myślałam, że siade przy laptopie ale jednak eMek ma dzis wolne a ja leżę bo wczoraj miałam plamienia i mam miec oszczędny tryb życia :( w kazdym razie bylam na USG i poki co jrst ok. Lekarz nie wie skad plamienia. Ciaza wyglada ok. Serduszko bije 117 na minute... Troche mnie martwi ze za wolno. No ale mam byc dobrej mysli.

Plamila ktoras z Was tak i dobrze sie skonczylo? Plamienia sa slabe i brazowe. Dzis juz czysto. Biore duphaston.

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia widać lekarka wie co robi, jest to sensowny plan. I jedyne o czym myśl, to to, że niedługo utulisz Oskarka;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia jak byłam w szpitalu, gdzie rodziłam, to ze mną na sali była dziewczyna, która identycznie była indukowana. Najpierw balon, później żel z prostaglandynami i po żelu poszło, także wierzę, że u Ciebie będzie tak samo.

Mam pytanie do dziewczyn rozkrecających laktację - Dominik się chyba coraz bardziej najada z piersi, bo po piersi zjada mniej z butelki niż wcześniej. Problem polega na tym, że mi się coraz mniej udaje odciągnąć po karmieniu. :-( drogie bravo, co robić?

Achia, pilik lubią tę wiadomość

‹‹ 2604 2605 2606 2607 2608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ