Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ja marzę o wyjściu do Lidla na 20 minut - dalej póki co nie sięgam ;)

Dziecko mi śpi od 12... aaaaah, moje cyce!!!
    Ale ogarnęłam trochę mieszkanie po świętach i odpoczęłam :) Udało się wreszcie posegregować i pochować prezenty. W tym roku całą pulę zgarnęła Łucja - dostała ubranka od 62 do 74 (a wszystkie świąteczne, więc będziemy mieć boże narodzenie i reniferki cały rok!) i zabawki, których nie użyje jeszcze pół roku. A, i skórzane buciki do uzycia za ok. rok :)

Achia pewnie już tulisz synka. Trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze!

Lamka - świetne wieści. Teraz będzie już tylko coraz lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 16:35

JustynaG, malka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka cieszę się, że jesteście w domku, że już jest u Was lepiej. Bolący brzuszek to rzeczywiście trudność ale mam nadzieję, że niebawem będzie lepiej.
    Raz dwa i laktacja się rozkręci i nie będziesz musiała dokarmiać mm :)

Nika , powiem Ci, że nie wpadłabym na to, że dziecko które się urodziło może nosić rozmiar 68 czy 74 :D no ale co tam :P Przecież to takie ładne ubranka! :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, może po prostu wybierz się do lekarza? Mąż rozumiem już zmienił nastawienie?

Nika, trochę Cię rozumiem, bo my jako prezenty po urodzeniu Ani dostawaliśmy głownie letnie ubranka właśnie w rozmiarach 68-74, gdy ja na szybko po porodzie rozmiar 50 domawiałam :D Ania myślę, że dopiero za jakieś 2-3 tygodnie zacznie nosić 74 ;) Renifery do końca zimy można uznać na czasie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 16:52

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Amal, może po prostu wybierz się do lekarza?

Mąż rozumiem już zmienił nastawienie?
    Mam wizyte 7 stycznia :) po prostu dzisiejszy powrót krwawienia mnie zaskoczył bo już był spokój i tu znowu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas pod oxy bo trochę czekałam aż ją podłączą przez cesarkę którą robili obok.niestety skurcze słabe.
    Byl lekarz. Jak nie będzie rozwarcia to najprawdopodobniej wracam na patologie a jutro powtórka. Żeby mnie nie męczyć. Bo mówi że skoro tyle już we mnie wlewają a mało się dzieje tzn że moje receptory na macicy nie są gotowe do poródu. Ale ten wlew może pomóc i wrócę sama np w nocy już ze skurczami. Za ok pół godziny skończy się wlew. Masuje sutki ale też mało co to daje

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, a jak się czujesz? Mocno Cię dzisiejszy dzień wymęczył?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, a jak się czujesz? Mocno Cię dzisiejszy dzień wymęczył?
    Psychicznie trochę słabo. Bo ciągle coś. Albo nie mogę zajść w ciążę. Albo jak widać nie mogę nawet urodzić..

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia dzień się jeszcze nie skończył zobaczysz że najdalej jutro będziesz z Oskarem się tulic :)

Trzymam kciuki byś jak najszybciej się z nim zobaczyła <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia podobno to uwarunkowane jakoś i niektóre kobiety rodzą w 38 tc a inne w 42tc i to dalej norma (i podobno zależy to od długości cykli jakie kobieta miała wcześniej, u mnie się zgadza w sumie, cykle 28 dni, a poród w dzień terminu ;)). Trzymam mocno kciuki dalej za szybki poród jak już się w końcu zacznie!

Lamka cudownie to czytać <3

Jezowa rozumiem i bardzo dobrze! Trzymam kciuki za czysty posiew i ładny przyrost po powrocie żebyś się tym bie musiała chociaż przejmować!

Agulineczka polecam zakupy on line ;p wczoraj nakupiłam sobie w mohito a Nince w Zarze. Mam nadzieje że w przyszłym tygodniu ciuchy przyjdą.

Nika pierwszy raz do Lidla (a tym samym gdziekolwiek bez dziecka) pojechałam jak Ninka miała 3 miesiące ;p rozumiem tą potrzebę ;). Ale teraz spokojnie mogę wyjść na dwie godziny nawet! U nas to sukces i tak, hehe

Amal Nadia jest cudowna! A co do krwawienia u mnie po trzech tygodniach minęło calkiemni do teraz cisza. Dobrze że lekarz spojrzy co się dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 17:20

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, kochana...mam nadzieję że za te wszystkie trudy los nagrodzi Cię prawdziwym aniołkiem! I macierzyństwo będzie dla Ciebie cudowne :*

Lamka - zapominaj! Teraz już macie dom, możecie wreszcie cieszyć się sobą. Dbaj o siebie i odpoczywaj, psychicznie! :)

Amal - to chyba pierwsze zdjęcie Nadii bez tego pociesznego uśmiechu! Ale wciąż cudna <3

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka jesteś mega silną, supermamą! Mam nadzieję, że z każdym dniem będzie u Was lepiej :) problemy z brzuszkiem to tragedia, wiem co mówię, bo pierworodny je miał do prawie 5msc. Kciukam żeby u Was kryzys brzuszkowy był mega szybko rozwiązany!

Achia! Kopa dostaniesz za takie gadanie! wróć na 1strone i zobacz jak różnie dziewczyny rodziły! Ty nie masz na to wpływu Skarbie! Oziemu dobrze jest u mamusi i tak na to patrzeć masz! Taka jestem super mamusia, że gniazdko jakoe dostał Oskarek jest mega przytulne i dlatego chce tam zostać ;) to, że teraz nie ruszyło nie znaczy że samo nie ruszy np.noca. Ja b.zaluje, że nie dano mi tej możliwości i od razu wywoływanie było z grubej rury. Od cewnika po trzy pompy oxy, przebicie pęcherza i 7masazy szyjki, bo główka była na szyjce a szyjka twarda nie chciała puścić, to lekarz konował wpychał Tymka do środka a rękoma-tak obie łapy mi wepchał rozwieral szyjke. Ostatnie dwa skończyły sie tym, że zemdlałam i potem słyszałam jak położna mówiła do lekarza, że przesadził. Także widać, że jesteś w dobrych rękach! Uszy do góry!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez to makabryczne :( mój poród wyglądał podobnie. I przez blad położnej wywołali mi poród w 36 tygodniu.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po świętach!!

Dopiero zlądowaliśmy w domu.. masakra. Tydzień nas nie było i to bardzo dużo jednak.

Jeżowa mam nadzieję, że tato szybko wyzdrowieje. A na jego drodze będą sami mądrzy i "normalni" lekarze.

Co do wagi i przyrostów, my dziś będziemy ważyć Marcela zobaczymy co będzie.
    Wszyscy nam mówią, że schudł po buzi i to prawda bo urósł ostatnio dużo. &4 rozmiar to dla nas juz norma. Teraz na wyprzedażach będę polować na 80 i 86.

Lamka cudownie, że jesteście w domu <3

Achia trzymam mocno za Ciebie kciuki.. choć rozumiem sytuacje. Sama przelażałam na porodówce ponad 24h bez efektów :(
    Pamiętaj, że tak czy siak za chwilę przytulisz synka i to będzie największa nagroda <3

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, zgadzam się z Frez. Kopniak Ci się należy :D a ja mam bliżej i mogę go dać :P
    Oskarowi dobrze u mamusi i nic na to nie poradzisz.

Mi na szkole rodzenia mówili, że warto podpytać swoją mamę jak było u niej z porodem bo często jest podobnie. Może być to uwarunkowane genetycznie i nie masz na to wpływu.
    Uważam, że lepiej rodzić po terminie niż rodzić za szybko. :)
    A jesteś w dobrych rękach, cokolwiek by się działo - szybko zareagują.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka kochana to była dobra decyzja, że jestescie już w domu ! Domiś potrzebuje czasu, żeby się trochę oswoić, ale super, że jiz nikt Ci nie przeszkadza

Jezowa mądra decyzja z wagą, postaraj się odetchnąć choć wiem, że to trudne. Pochwał się zakupami :)

Nika do Lidla nawet dziś było mi ciężko się wybrać wiec olałam, ale popołudniu dzwoni do mnie przyjaciółka: jestem w lidlu, wysłałam Ci zdjęcia co jest odpisz co kupić :D wiec pierwszy raz miałam zakupy w Lidlu online ;)

Achia dużo sił dla Ciebie <3 dobrze, że nie chcą Cię męczyć jak nie widać efektu

Olik czekam na zdjęcie Marcelka :) 74 wow :) u nas dopiero teraz taki nosimy i tez nie wszystko, bo cześć 68 jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 17:51

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, Nadzieja, Yos jednak muszę Wam wkleić to tutaj, bo nie mam jak usiąść do komputera a na telefonie tak mi łatwiej

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfffc6b4cbd4.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a23d8c70415c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6b2008b9830.jpg

A tutaj lista do szpitala:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/feb6e098f2bc.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fba574eae8dc.jpg

Pakowałam się do walizki:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13b256ce80de.jpg

I znakazlam jeszcze screena listy wyprawkowej Malki to Wam od razy tez wrzucam :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b965cdd9fb92.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 18:15

Yoselyn82, Siwulec, Nadzieja22, Madzik34, KateKum, malka lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, wiem że Ci ciężko, ale to już ostatnia prosta. Dasz radę!

Dziewczyny, zobaczyłam walizke Leny i przypomniało mi się, że mialam o cos spytać. Jak wygladają te rossmanowskie odpowiedniki water wipes?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna zbadała, prawie nic się nie zmieniło. Czekam na lekarza i deyzje ale pewnie wrócę na patologie.
    Może faktycznie zacznie się w nocy samo.oby.

Pilik- teoria chyba marna, bo ja regularnie miałam miesiączki. Co 28. Czasem co 27. Nigdy dłużej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 18:17

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia moja kolezanka tez dlugo glugo nic, oxy i dalej nic, zrobili jej masaz szyjki i w nocy zaczely sie skurcze ale brak rozwarcia i robili jej cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 18:23

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer86, nie używałam WaterWipes ale zużyłam jedno opakowanie tego odpowiednika Rossmanowego. Nie są jakieś mocno wilgotne, ale nie wysychają (mimo tego, że używałam okazjonalnie i miałam z miesiąc otwarte opakowanie). Są całkiem ok choć i tak wolę myć wacikami bo wtedy lepiej czyści się dupkę. :)

summer86 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
‹‹ 2599 2600 2601 2602 2603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ