Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Achia, czyżby to dzisiaj był Wasz Wielki Dzień?to już pora! Nie pozwól mi rozbić kolejki
Ja muszę się pochwalić, że spałam ciągiem od północy do 6 rano! Szok! (albo wstawalam na spiocha i nie pamiętam) za to po 2 godzinach porannej względnej aktywności - w postaci zrobienia kawy i leżingu kanapowego..... Chyba pójdę na drzemkeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 10:24
Izape_91, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia, no to mamy postęp! Trzymam kciuki!
Pilik, mam w domu jakiś zwykły mikser i blender. Marki "no name" ale podstawowe rzeczy zrobię. Najbardziej brakuje mi funkcji malaksera - kruszenia orzechów na pył/ciasteczek na pył bo to obecnie robię ręcznie.
Jakby była opcja ugniatania ciasta (o ile maszyna jest w stanie dobrze ciasto ugnieść) to też byśmy korzystali np. by zrobić ciasto na pizzę. -
nick nieaktualny
-
Co do blendera i ugniatania ciasta na pizze - to nie polecam robić tego blenderem i końcówką do ubijania - można wtedy np spalić silnik
Osobiście używam od ponad 3 lat tego:
Philips HR1372/90, ale bardzo chce kupić ten: ZELMER ZHB1320B - tylko najpierw muszę swój zajechaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 10:37
Patrycja20, pilik, summer86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Justyna polecam w takim razie bosch mum któryś. Porządny sprzed i wielofunkcyjny baaardzo. Kruche, drożdżowe, szatkowanie warzyw, tarki różne. Niektóre mają w opcji nakładkę do wyciskania cytrusów nawet.
Achia już coraz bliżej! Kciuki zaciskamy nadal!JustynaG lubi tę wiadomość
-
H
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 22:09
-Mamunia-, summer86, KateHawke, Siwulec, Lunaris, Jeżowa, Patrycja20 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Nadzieja22 wrote:Justyna thermomix zagniata dobrze ciasto m.in na pizzę
Achia kciuki!
napisalam privMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Achia wielkie kciuuuuuki !
Justyna Bosch Mum do ciast jest świetny, mój ogólnie ma maszynkę do mielenia, blender kielichowy ( głośno trzaska ale daje radę z lodem a nawet łyżeczką - kiedyś mocno wstawiona robiłam bratowej mohito i nie zauważyłam że wpadła do środka a mimo to sprzęt dalej działa ) wyciskarka do cytrusów ok, a najlepsze są te wszystkie końcówki do warzyw (czasem robię sobie takie porcje do mrożenia na zupy) w tym roku zrobiłam 25 kg buraczków do słoików dzięki Mum (nie wyobrażam sobie trzeć ręcznie), mam tez końcówkę do sałatki jarzynowej tzn. do krojenia w kosteczkę - dzięki temu oszczędzam polowe czasu, dokupiłam jedynie tarkę do plackow ziemniaczanych, bo nie było w zestawie i ciagle mam domowic dodatkowa miskę, ale jakoś nie doszłam do tegoreset, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Nadzieja - a jak się ogarniesz i będziesz wysyłać do Yos tą listę to możesz również do mnie ? Jestem w trakcie organizowania WSZYSTKIEGO dla młodego
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem na porodówce. Na razie tylko pod ktg. Podadzą małą dawkę oxy jak skończy się cesarka-którą będą robić zaraz- ze względów bezpieczeństwa,bo nie wiadomo jak Mały zareaguje na podanie.
Rozwarcie mam małe,ale szyjkę skróconą, miękką i podatną.
No to odezwę się najpewniej już Po. Oby nie było za długo i za boleśnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 11:59
Siwulec, pilik, -Mamunia-, Nadzieja22, Lunaris, Rucola, Amal, Madzik34 lubią tę wiadomość
-
Achia aaaa ale emocje ! Jeszxze chwila i będziecie razem
Siwulec, Yos gdybyście chciały moja listę to napiszcie priv
A tu Wam wklejam taka szczegółowa z której tez po części korzystałam:
https://www.mamalekarz.pl/wyprawka-dla-noworodka-i-mamy-najbardziej-szczegolowa-lista/Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 12:05
Siwulec, Yoselyn82, pilik lubią tę wiadomość