Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry znad ktg!
W nocy pani przychodziła ok północy i drugiej sprawdzić tętno tylko, a teraz ktg.
W nocy parę skurczy i nic więcej.
Także ten... No może jeszcze się to rozkręci.musi noooo
A słuchajcie, L4 mialam do wczoraj. Jeśli dziś urodzę to widaodmo- zacznie się macierzyński.a jak nie-to kiedy powinnam powiedzieć że potrzebuje zwolnienie?już dziś czy przy wyjściu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 05:39
-
Justyna, my przy katarze podawaliśmy jeszcze Cebion. Odciągałam po 15 minutach od zakroplenia wodą morską i leżeniu na brzuszku. W nocy głowkę miała wyżej niż tułów (w Chicco mozna tak ustawic poziomy) plus kupiliśmy inhalator z nebulizatorem, ale zanim doszedł to katar minął.
Achia, L4 powinien wystawić Ci szpital. Trzymam kciuki za dziś!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 06:40
-
Achia l4 wystawia szpital wsteczne czyli jak urodzisz za dwa dni np to wystawiają przy wypisie l4 (oczywiście musisz powiedzieć że potrzebujesz) no i zaświadczenie do macierzyńskiego ale nic się nie przejmuj to tylko chwila jak zrobią
A tak w ogóle dzień dobry u mnie koszmarna noc 6 pobudek było...Achia lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:A teraz pytanie do perfekcyjnych pań domu (Reset, Fozzie i inne dziewuszki)...
Jakie roboty kuchenne/blendery polecacie (z funkcją malaksera). Poszukuję inspiracji
Ja mam (i miałam też w restauracji, gdy kucharzom nie chciało składać się dużego robota) blender z Lidla 600 w. Od dziś nawet w promocji za 45 zł
U mnie działa od 5 lat i używam do wszystkiego, nie mam w domu żadnego innego, bo ternomiks jest w kategorii marzeń
JustynaG lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Ja mam (i miałam też w restauracji, gdy kucharzom nie chciało składać się dużego robota) blender z Lidla 600 w. Od dziś nawet w promocji za 45 zł
U mnie działa od 5 lat i używam do wszystkiego, nie mam w domu żadnego innego, bo ternomiks jest w kategorii marzeń -
Justyna pokasływać może jak najbardziej od kataru. Dopóki nie kaszle tak wiesz, ze środka i nie ma gorączki to minie pewne szybko wszystko. Też podaje cebion. Warto psikac wodą morską jak dziecko leży na boczku. Nie lubią tego dzieci, ale tak najlepiej działa. Odciągać jak najmniej. Pod nosek smarować maścią majerankową. Inhalacje też można jak sobie da (Ninka się panicznie boi i nie ma szans
) Chyba nic więcej nie można zrobić. Ttrzymam kciuki
A co do robota, ja bardzo polecam bosch z serii mum, ale one droższe. Siostra ma i zachwycona. Z tańszych ja mam z serii PowerMixx od jakiś 15 lat i jest świetny! Tego typu to [url]
https://m.euro.com.pl/roboty-wieloczynnosciowe/bosch-mcm68861.bhtml[/url]JustynaG lubi tę wiadomość
-
Justyna ja gdzieś czytałam, że rozgniecione ząbki czosnku zawieszone na noc przy łóżeczku dziecka pomagają. Jeszcze sama nie stosowałam, ale taki mam plan jak pojawi się u nas pierwszy katar.
Achia zaglądam w miarę możliwości i kibicuję Ci caly czas -
JustynaG wrote:czyli myślisz, że coś w tym stylu Blender ręczny MultiQuick 9 to strata kasy?
Justyna, w sumie ten MultiQuick 9 ma tylko jedną miskę więcej niż ten z Lidla (tą do wyrabiania ciasta) i 150 W więcej mocy. Do moich potrzeb byłby zbędny (miska do wyrabiania ciasta pewnie i tak za mała na normalne użytkowanie), zaś 600W mi w zupełności wystarcza. Teraz piekłam dziewięć różnych rzeczy i dałam radę tym lidlowskim ubijać pianę, żółtka, kremy, rozdrabniać orzechy itp. Zupy - kremy też wychodzą idealnie, smoothie z zamrożonych truskawek zalanych jogurtem (więc są tylko odrobinę zmiękczone, ale generalnie twarde jak kamień) daje radę zblenderować. nie sprawdzałam, czy kruszy lód, ale też w sumie my nic z kruszonym lodem nie pijamy
Jak nie termomiks to szła bym w wyżej poleconago Bosch Mum albo Kitchen Aida. Wszystko pomiędzy to mi zbędne. Gdybyś rozważała ten lidlowski to zwróć tylko uwagę, że musi miec te 600 W (oni tam czesto mają drugą wersję, chyba o połowę słabszą i o połowę jeszcze tańszą, ale mniej niż 600 W to za mało).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dzień dobry,
Achia kciukaski- dziś na pewno podziałająZobacz jak ładna data 28-12-2018
U nas kolejna fatalna noc brzuchowa. Od północy do 4 wrzaski, piski, chodzenie, klepanie, siedzenie. Duży nie spał do 23 więc się wymienili braciszkowie. Mam nadzieję że teraz młody zaśnie (duży w przedszkolu) to ja się ogarnę i odessę. Ciekawe jak to będzie wyglądało za tydzień jak Ciastek do pracy wróci...
Lamka jak pierwsza noc w domu?
Karma melduj się!
Kaczorka jak sytuacja? -
JustynaG wrote:czyli myślisz, że coś w tym stylu Blender ręczny MultiQuick 9 to strata kasy?
. No i czy potrzebujesz blendera czy bardziej robota. kuchennego.
Nadzieja jakbyś chciała używać samych płatków bawełnianych to można bez problemu. Ja kupiłam małe pudełeczko i tam układam płatki i zalewam wodą przegotowaną. Super się to sprawdza.
Achia zaciskam ciagle kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 09:13
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Co do pieluch to nie kupujcie dużej ilości 1. 2 są od 3 do 5kg i dzieci szybko w nie wchodzą. Nam w zupełności wystarczyło jedno opakowanie 1 do szpitala- to, które dostałam w Rosmanie w ramach programu Rossnę (22szt.) potem używaliśmy od razu 2 bo 1 jakieś takie ciasne w pasie i krótkawe się zrobiły choć Stasio do wielkoludów nie należy.
I robię teraz tak jak piszecie- kupuję opakowanie różnych pieluch i testujemy Na razie fajne są z Rosmana- lepsze niż z Lidla jak dla mnie, jeszcze chce wypróbować z Tesco i Biedry. -
Lunaris współczuje problemów z brzuszkiem
Ja jeszcze polecam żel Pupik. U nas wiele nie dał bo Ninka nieznosiła masowania, ale koleżanki dwie mi polecały, u nich pomagał fajnie. A co do pieluch u nas jedynki były prawie trzy miesiące, a dwójki są do dziś ;p
I ja najbardziej lubię z biedry i nowe z Tesco (zmienili opakowanie i pieluchy też całkiem inne są teraz)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 09:20
-
O dzięki Pilik- nie znałam tego, wypróbujemy!
To może my się w te 1 nie mieścimy bo Staszek tyle żre że ma brzuch jak balon -
To ja chętnie dorzucę swoje sprzęty, bo jestem bardzo zadowolona.
Z ręcznych blenderów - Bosch!
https://www.mediaexpert.pl/blendery/blender-bosch-msm-66150,id-34785?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQiAsJfhBRCaARIsAO68ZM4JWlV_6w5CXSB565yEikmMyPddbygCTYMzxx7sYdA5Xj00Fh6kvn4aApcBEALw_wcB
A co do marzeń o thermomixie - my kupiliśmy sobie tańsza wersję, ale uwielbiam go! Do robienia zup, lemoniady, ciast, do szatkowania. Bardzo dobry sprzęt
https://www.mediaexpert.pl/roboty-kuchenne/robot-gotujacy-eldom-mfc2000-perfect-mix,id-773123?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQiAsJfhBRCaARIsAO68ZM6ghJmE-an8twyc-zJLKUgjv1WHXVZGmLdVuRyKeBSgoCY07akX1fQaAk9JEALw_wcB
Dodam że ja również w kuchni spędzam mnóstwo czasu i sprzęty są w użytku non stop. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPoszłam do WC i balon sam wypadł. Trzymajcie kciuki!
Patrycja20, Lunaris, JustynaG, Fozzie Bear, -Mamunia-, blue00, frezyjciada, summer86, Luna1993, pilik, Siwulec, Izape_91, Yoselyn82, Minnie89, KateHawke, Nadzieja22, Aga9090, Lena21, Lusesita, ibishka, Kaczorka, agulineczka, Bajkaaa, lamka, Rucola, StaraczkaNika, Madzik34, KateKum lubią tę wiadomość
-
Achia już niebawem
kciuki!