X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry znad ktg!
    W nocy pani przychodziła ok północy i drugiej sprawdzić tętno tylko, a teraz ktg.
    W nocy parę skurczy i nic więcej.
    Także ten... No może jeszcze się to rozkręci.musi noooo

A słuchajcie, L4 mialam do wczoraj. Jeśli dziś urodzę to widaodmo- zacznie się macierzyński.a jak nie-to kiedy powinnam powiedzieć że potrzebuje zwolnienie?już dziś czy przy wyjściu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 05:39

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, my przy katarze podawaliśmy jeszcze Cebion. Odciągałam po 15 minutach od zakroplenia wodą morską i leżeniu na brzuszku. W nocy głowkę miała wyżej niż tułów (w Chicco mozna tak ustawic poziomy) plus kupiliśmy inhalator z nebulizatorem, ale zanim doszedł to katar minął.

Achia, L4 powinien wystawić Ci szpital. Trzymam kciuki za dziś!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 06:40

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia l4 wystawia szpital wsteczne czyli jak urodzisz za dwa dni np to wystawiają przy wypisie l4 (oczywiście musisz powiedzieć że potrzebujesz) no i zaświadczenie do macierzyńskiego ale nic się nie przejmuj to tylko chwila jak zrobią :)

A tak w ogóle dzień dobry u mnie koszmarna noc 6 pobudek było...

Achia lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    A teraz pytanie do perfekcyjnych pań domu (Reset, Fozzie i inne dziewuszki)...
    Jakie roboty kuchenne/blendery polecacie (z funkcją malaksera). Poszukuję inspiracji :)

Ja mam (i miałam też w restauracji, gdy kucharzom nie chciało składać się dużego robota) blender z Lidla 600 w. Od dziś nawet w promocji za 45 zł :)
    U mnie działa od 5 lat i używam do wszystkiego, nie mam w domu żadnego innego, bo ternomiks jest w kategorii marzeń ;)

JustynaG lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ja mam (i miałam też w restauracji, gdy kucharzom nie chciało składać się dużego robota) blender z Lidla 600 w. Od dziś nawet w promocji za 45 zł :)
    U mnie działa od 5 lat i używam do wszystkiego, nie mam w domu żadnego innego, bo ternomiks jest w kategorii marzeń ;)
    czyli myślisz, że coś w tym stylu Blender ręczny MultiQuick 9 to strata kasy?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna pokasływać może jak najbardziej od kataru. Dopóki nie kaszle tak wiesz, ze środka i nie ma gorączki to minie pewne szybko wszystko. Też podaje cebion. Warto psikac wodą morską jak dziecko leży na boczku. Nie lubią tego dzieci, ale tak najlepiej działa. Odciągać jak najmniej. Pod nosek smarować maścią majerankową. Inhalacje też można jak sobie da (Ninka się panicznie boi i nie ma szans :() Chyba nic więcej nie można zrobić. Ttrzymam kciuki

A co do robota, ja bardzo polecam bosch z serii mum, ale one droższe. Siostra ma i zachwycona. Z tańszych ja mam z serii PowerMixx od jakiś 15 lat i jest świetny! Tego typu to [url]
    https://m.euro.com.pl/roboty-wieloczynnosciowe/bosch-mcm68861.bhtml[/url]

JustynaG lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja gdzieś czytałam, że rozgniecione ząbki czosnku zawieszone na noc przy łóżeczku dziecka pomagają. Jeszcze sama nie stosowałam, ale taki mam plan jak pojawi się u nas pierwszy katar.

Achia zaglądam w miarę możliwości i kibicuję Ci caly czas :)

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Justyna, w sumie ten MultiQuick 9 ma tylko jedną miskę więcej niż ten z Lidla (tą do wyrabiania ciasta) i 150 W więcej mocy. Do moich potrzeb byłby zbędny (miska do wyrabiania ciasta pewnie i tak za mała na normalne użytkowanie), zaś 600W mi w zupełności wystarcza. Teraz piekłam dziewięć różnych rzeczy i dałam radę tym lidlowskim ubijać pianę, żółtka, kremy, rozdrabniać orzechy itp. Zupy - kremy też wychodzą idealnie, smoothie z zamrożonych truskawek zalanych jogurtem (więc są tylko odrobinę zmiękczone, ale generalnie twarde jak kamień) daje radę zblenderować. nie sprawdzałam, czy kruszy lód, ale też w sumie my nic z kruszonym lodem nie pijamy :)

Jak nie termomiks to szła bym w wyżej poleconago Bosch Mum albo Kitchen Aida. Wszystko pomiędzy to mi zbędne. Gdybyś rozważała ten lidlowski to zwróć tylko uwagę, że musi miec te 600 W (oni tam czesto mają drugą wersję, chyba o połowę słabszą i o połowę jeszcze tańszą, ale mniej niż 600 W to za mało).

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Achia kciukaski- dziś na pewno podziałają :) Zobacz jak ładna data 28-12-2018 :)

U nas kolejna fatalna noc brzuchowa. Od północy do 4 wrzaski, piski, chodzenie, klepanie, siedzenie. Duży nie spał do 23 więc się wymienili braciszkowie. Mam nadzieję że teraz młody zaśnie (duży w przedszkolu) to ja się ogarnę i odessę. Ciekawe jak to będzie wyglądało za tydzień jak Ciastek do pracy wróci...

Lamka jak pierwsza noc w domu?
    Karma melduj się!
    Kaczorka jak sytuacja?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja mam Bosch mum o którym pisze pilik i go uwielbiam, ale nie wiem do czego chcesz go wykorzystywać ? Bo jeśli chodzi o takie typowe blendowanie to jednak ręczny jest praktyczniejszy, bo w Mum jest tylko kielichowy :)

• pilik Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Wiem że nie do mnie pytanie, ale miałam lidlowy i jak padł kupiłam braun multiquick 7 i dla mnie pomiędzy nimi duuuuza różnica. Choć braun nie idealny niestety. Za to lidlowy nigdy mi na gładko całkiem nie zmiksował np. Budyniu jaglanego. O zrobieniu masła orzechowego nie było mowy. Zależy do czego chcesz używać blendera ;). No i czy potrzebujesz blendera czy bardziej robota. kuchennego.

Nadzieja jakbyś chciała używać samych płatków bawełnianych to można bez problemu. Ja kupiłam małe pudełeczko i tam układam płatki i zalewam wodą przegotowaną. Super się to sprawdza.

Achia zaciskam ciagle kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 09:13

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch to nie kupujcie dużej ilości 1. 2 są od 3 do 5kg i dzieci szybko w nie wchodzą. Nam w zupełności wystarczyło jedno opakowanie 1 do szpitala- to, które dostałam w Rosmanie w ramach programu Rossnę (22szt.) potem używaliśmy od razu 2 bo 1 jakieś takie ciasne w pasie i krótkawe się zrobiły choć Stasio do wielkoludów nie należy.
    I robię teraz tak jak piszecie- kupuję opakowanie różnych pieluch i testujemy Na razie fajne są z Rosmana- lepsze niż z Lidla jak dla mnie, jeszcze chce wypróbować z Tesco i Biedry.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris współczuje problemów z brzuszkiem :(
    Ja jeszcze polecam żel Pupik. U nas wiele nie dał bo Ninka nieznosiła masowania, ale koleżanki dwie mi polecały, u nich pomagał fajnie. A co do pieluch u nas jedynki były prawie trzy miesiące, a dwójki są do dziś ;p
    I ja najbardziej lubię z biedry i nowe z Tesco (zmienili opakowanie i pieluchy też całkiem inne są teraz)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 09:20

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Pilik- nie znałam tego, wypróbujemy!
    To może my się w te 1 nie mieścimy bo Staszek tyle żre że ma brzuch jak balon :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chętnie dorzucę swoje sprzęty, bo jestem bardzo zadowolona.

Z ręcznych blenderów - Bosch!

https://www.mediaexpert.pl/blendery/blender-bosch-msm-66150,id-34785?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQiAsJfhBRCaARIsAO68ZM4JWlV_6w5CXSB565yEikmMyPddbygCTYMzxx7sYdA5Xj00Fh6kvn4aApcBEALw_wcB

A co do marzeń o thermomixie - my kupiliśmy sobie tańsza wersję, ale uwielbiam go! Do robienia zup, lemoniady, ciast, do szatkowania. Bardzo dobry sprzęt :)

https://www.mediaexpert.pl/roboty-kuchenne/robot-gotujacy-eldom-mfc2000-perfect-mix,id-773123?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQiAsJfhBRCaARIsAO68ZM6ghJmE-an8twyc-zJLKUgjv1WHXVZGmLdVuRyKeBSgoCY07akX1fQaAk9JEALw_wcB

Dodam że ja również w kuchni spędzam mnóstwo czasu i sprzęty są w użytku non stop.

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli macie Kaufland gdzieś blisko to polecam ich pieluchy ;) te z rossmanna też małej podpasowaly

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz idę na badanie, wyciągają balon i biorą mnie na porodówke

JustynaG, -Mamunia-, blue00, Luna1993, pilik, Yoselyn82, Minnie89, Nadzieja22, Aga9090, Lena21, ibishka, Jeżowa, Bajkaaa, StaraczkaNika, Madzik34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam do WC i balon sam wypadł. Trzymajcie kciuki!

Patrycja20, Lunaris, JustynaG, Fozzie Bear, -Mamunia-, blue00, frezyjciada, summer86, Luna1993, pilik, Siwulec, Izape_91, Yoselyn82, Minnie89, KateHawke, Nadzieja22, Aga9090, Lena21, Lusesita, ibishka, Kaczorka, agulineczka, Bajkaaa, lamka, Rucola, StaraczkaNika, Madzik34, KateKum lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia mocne kciuki już dziś będziesz tulić dzieciątko <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia już niebawem :) kciuki!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 2596 2597 2598 2599 2600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ