X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nadrabiajac zaległości wrzucam na chwile moj młodszy Skarb
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 23:15

Yoselyn82, pilik, nick nieaktualny, Bajkaaa, Lunaris, Kaczorka, nick nieaktualny, Lusesita, Rucola, Jeżowa, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, priv :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pokoju mężowie każdej z pań, głupio kręcić suty :p
    Ale po ktg idę pod prysznic to się pobawię :p

pilik, nick nieaktualny, Lunaris, Lusesita, Rucola, moniśka... lubią tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - po całym męczącym dniu myślałam że jak tu przyjdę to coś się zmieni. Ależ się grzebią w tym szpitalu... A czujesz się okej w miare? Psychicznie? :)

A, i powiedzcie mi - czy czop jest przezroczysty? Bo coś ze mnie wypadło dziś, wydaje mi się że to nie to jeszcze...

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja w nocy pod kołdrą kręciłam ;)

Moniśka faceci czasem nie dzwigają i uciekają w pracę albo hobby. Pewnie się Emek ogarnie- tego Ci życze i jeszcze dużo cierpliwości i siły! Cudny ten Twój skarbek <3 i jaki już duuuuży!

Ps Minnie u mnie taka galareta -przezroczysta ale koloru żółtego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 21:15

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholercia, Lunaris, to właśnie coś takiego miałam! Ale w sumie przypomina śluz więc ciężko powiedzieć...
    No, ale to jeszcze nie oznacza że się dzieje. Zresztą dziś po wizycie nic nie zapowiadało, że się w ogóle zbliżamy :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie mój czop był przezroczysty! Nawet mam gdzieś zdjęcia :D bo też nie widziałam czy to to, czy nie to. Pierwszy kawałek odpadł w sobote, drugi większy w niedzielę i wtedy takie ogólnie kawałki śluzu (wtedy tak myślałam) wypadały, a w poniedziałek wieczorem urodziłam.
    Aaaaa i przypomnę, że w piątek na wizycie było zero skurczy, zero rozwarcia i szyjka 3,5cm długa... Także no

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez - nawet mnie nie strasz! Jeszcze tydzień mamy do wytrzymania, 6 dni do donoszonej zostało :) a skurcze chyba faktycznie się zaczynają jakieś przepowiadające, bo brzuch boli okresowo co jakiś czas...

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to na fotelu wypadł po zdjęciu balona -też miałam ochotę zdjecie robić taka byłam podjarana ale stwierdziłam że wezmą mnie za wariatkę :P

Minnie wszystko możliwe- jak wypada czop znaczy zaczyna się rozwarcie powiększać. Może być niebawem a równie dobrze możesz czekać kilka tygodni. Tak czy siak organizm mówi "szykuj się na finisz" :)

Idę usypiać starszaka- masakra teraz jakaś z tym. Młody płacze i nie da zasnąć dużemu a duży jak się wybije to potem tańczy do północy :/
    Stasio źle znosi moje mleko :( albo połączenie z MM. Boli go brzuch jest niespokojny bardzo płacze. Jak mu daje swoje to w ogóle nie chce go pić, krzywi się jak bym mu stare skarpety dawała. W końcu jak już coś wypije to dalej wrzeszczy z głodu a potem pewnie z bólu brzucha. 1 butelkę 60ml MM starcza na 2-3 godz. a moje potrafi zjeść 3 x90ml w 1,5-2 godz i dalej jest źle :( musi być wtedy cały czas na rękach i nie da się odłożyć. Już mi pomysłów brak jak to uregulować. Mleka dalej nie ma więcej jak 250-280 na dobę. Musze chyba jeszcze raz podpytać CDL co z tym zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 21:41

Kaczorka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie to wszystko może trwać i dwa tygodnie, także spokojnie ;) ja tylko chciałam zaznaczyć, że po prostu mega różnie to bywa i lepiej być gotowym na każdą ewentualność. Ale weź też pod uwagę, że te skurcze to mogą być po prostu z Twojego stresu Kochanie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris,ja stosuję karmienie mieszane.MM daję rano i na wieczór przed snem.Położna mówiła,że może tak być jak u ciebie,że po takim karmieniu brzuch może boleć.Pdaję małemu koperek do picia i dicoflor,i widzę dobre efekty.

Lunaris lubi tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie może macie rację...bo stresu trochę jest, jak nie z badaniami, to z mieszkaniem. I się kumuluje. Ale dobrze Was posłuchać bo wtedy mi lepiej ;*
    Jutro na szczęście mam dzień lenia i nie zamierzam w ogóle wychodzić z łóżka! <3

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spróbuję się zdrzemnąć. Coby nabrać sił. Ma dopiero poszedł, może też zdąży pospać :p
    Póki co jest ok, psychicznie też. Super że mężowie mogą tak długo być, a koleżanki z sali naprawdę fajne i do pogadania. I mimo że one leżą - jedna 24tc, druga 30 i byle nic się nie działo, to trzymają kciuki żeby u mnie było odwrotnie.

Minnie- w sumie to też już czas na przepowiadające. Ale nic się nie stresuj. Wytrwasz do donoszej ciąży myślę ;)
    I to nie szpital się grzebie ale mój organizm i Oskar! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 22:21

pilik lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue dzięki! Spróbuję podawania w dzień- chciałam sobie ułatwić i dawałam w nocy (nie trzeba grzać wody do MM i pilnować proporcji) ale przekichana noc na siedząco wtedy. Dziś dawałam w dzień ale wymiękłam po 3 godz wydzierania. Może zmienię ten probiotyk i będzie lepiej. Zaczne podawać moje mleko jak już rano się wyśpi .

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, odnosnie tego co napisała Blue, chciałam jedynie napisac, że odchodzi się już od stosowania koperku o dzieci, nie jest on nawet zalecany w herbatkach na laktację.
    Trzymam kciuki za poprawę. U nas pomagal regularnie podawany espumisan, pilnowanie odbić po karmieniu, pozycja na lemura i leżenie na brzuszku wraz z unoszeniem nóżek do brzuszka.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam złe doświadczenia z koperkiem i wole nie próbować. Espumisan nie działa w ogóle (0 dziwo!). Wszystko pozostałe stosuję lub zamierzam wprowadzić, Myślę że zmiana probiotyku też może coś ruszyć.

Uciekam odbijać- duży śpi, mały wstał :P nie ma to jak matka na pełny etat :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, czy przystawiasz Stasia do piersi? Czy już tylko ściągasz mleko?
    Bo jeśli przystawiasz to nie ma co się sugerować ilościami ściąganymi bo nie wiesz ile zjadł Staś bezpośrednio z piersi.
    A jeśli nie przystawiasz, to musisz częściej ściągać laktatorem (o ile chcesz być KPI) i robić pp. I wtedy będzie więcej mleka dobowo. Nie ma innej opcji :)

Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja też miałam balonik. Po 24h było rozwarcie na 2cm, ale nie wypadł bo to jednak za mało. Mimo wszystko zdecydowali podać oxy. Łaziłam z kroplówką cały dzień i noc. Tzn na ktg były piękne porodowe skurcze, ale ja ich nie czułam. Wieczorem wróciłam z porodówki na patologię. Na drugi dzień powtórka oxy. Po kilku godzinach jak już myślałam, że znowu nic po badaniu odeszły mi wody i się zaczęły konkretne skurcze. Mimo, że mega bolały to na ktg prawie ich nie było widać. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie poszło szybciej.

U nas dzisiaj Fela dostała pierwszy raz cukinię. Trochę była zdziwiona, ale ogólnie chyba jej smakowało bo trochę zjadła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 00:09

summer86, pilik, Jeżowa, Nadzieja22, olik321, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lunaris, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poświątecznie :)

Czytałam w miarę na bieżąco, to teraz coś tam napiszę z tego co pamiętam.

Jeżowa przykro mi z powodu wyników taty, mam nadzieję, że uda się skutecznie rozprawić z tym niedobrym dziadem.

Kaczorka co za nieodpowiedzialni ludzie... Normalnie brak słów. Dużo zdrówka życzę!

Lamka jesteś mega dzielna i absolutnie nie czuj się złą matką! Skoro lekarz nie pamięta o czym mówił godzinę wcześniej, to jak mu ufać... To straszne, że w wielu sytuacjach nie możemy liczyć na lekarzy, tylko na siebie. Powodzenia w domu!

Yoselyn, ja na początek kupię 2 duże paczki pampersów 1, a potem zobaczymy jak dupka zareaguje. Do pielęgnacji mam takie rzeczy kupione na ostatniej promocji w Rossmannie: nivea krem na każdą pogodę, z hipp babysanft mam żel do mycia ciała i włosów, pielęgnacyjny płyn do kąpieli i oliwkę (tak jak napisała Pilik dobre składy i fajny zapach), różne chusteczki nawilżane (waterwipes, babydream 99% wody, babydream extra sensitive, babydream calendula), płatki kosmetyczne prostokątne i bawełniane ręczniki tami, bo w domu chciałabym głównie tego plus wody używać do wycierania pupy, a chusteczki na wyjście i możliwe, że w nocy. Sporo mam tych chusteczek, a i pewnie płynów do kąpieli nie będę używać od początku, ale i tak się przydadzą na pewno.

Na liście do dokupienia mam jeszcze: nożyczki, woda morska do nosa w sprayu, sól fizjologiczna w ampułkach, aspirator do nosa, olej ze słodkich migdałów, alantan zielony.

Yos, jak chcesz to napisz do mnie wiadomość, to wyślę Ci co ja mam zapisane ogolnie z wyprawki :)

Achia trzymam mocno kciuki za szybkie rozkręcenie akcji!

No to w końcu idę spać, bo oczy się nareszcie zamykają :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuje rady. Aneczka pokasluje w nocy, kicha. Wydaje mi się, że ma katar. Albo coś zaczyna się rozwijać. Jedno z maluchów w święta dostało kataru, rodzice próbowali zdusić to w zarodku ale chyba mała coś podlapala. Wczoraj nic nie ściągnęłam aspiratorem do noska. Posmarowałem jej klatkę piersiową żelem aromactiv. Jak się obudzi, będziemy zakraplać nosek solą fizjologiczną i znów próbować z aspiratorem. Czy mogę zrobić coś jeszcze by nic się nie rozwinęło?

Jeśli chodzi o pampersy, to polecam na początek rozmiar 1 ale różnych firm
    Zazwyczaj 1 są pakowane po 20-30szt, dzieki temu bez większego ryzyka można sprawdzić które nam pasują. Kolejne rozmiary pakowane są w większą ilość pieluch więc są droższe. No a szkoda gdyby się okazało, że jednak maluch nie toleruje i nie mamy co z nimi zrobić.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
‹‹ 2595 2596 2597 2598 2599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ