X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nadrabiajac zaległości wrzucam na chwile moj młodszy Skarb
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 23:15

Yoselyn82, pilik, blue00, Bajkaaa, Lunaris, Kaczorka, frezyjciada, Lusesita, Rucola, Jeżowa, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, priv :)

Achia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pokoju mężowie każdej z pań, głupio kręcić suty :p
    Ale po ktg idę pod prysznic to się pobawię :p

pilik, blue00, Lunaris, Lusesita, Rucola, moniśka... lubią tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - po całym męczącym dniu myślałam że jak tu przyjdę to coś się zmieni. Ależ się grzebią w tym szpitalu... A czujesz się okej w miare? Psychicznie? :)

A, i powiedzcie mi - czy czop jest przezroczysty? Bo coś ze mnie wypadło dziś, wydaje mi się że to nie to jeszcze...

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja w nocy pod kołdrą kręciłam ;)

Moniśka faceci czasem nie dzwigają i uciekają w pracę albo hobby. Pewnie się Emek ogarnie- tego Ci życze i jeszcze dużo cierpliwości i siły! Cudny ten Twój skarbek <3 i jaki już duuuuży!

Ps Minnie u mnie taka galareta -przezroczysta ale koloru żółtego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 21:15

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholercia, Lunaris, to właśnie coś takiego miałam! Ale w sumie przypomina śluz więc ciężko powiedzieć...
    No, ale to jeszcze nie oznacza że się dzieje. Zresztą dziś po wizycie nic nie zapowiadało, że się w ogóle zbliżamy :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie mój czop był przezroczysty! Nawet mam gdzieś zdjęcia :D bo też nie widziałam czy to to, czy nie to. Pierwszy kawałek odpadł w sobote, drugi większy w niedzielę i wtedy takie ogólnie kawałki śluzu (wtedy tak myślałam) wypadały, a w poniedziałek wieczorem urodziłam.
    Aaaaa i przypomnę, że w piątek na wizycie było zero skurczy, zero rozwarcia i szyjka 3,5cm długa... Także no

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez - nawet mnie nie strasz! Jeszcze tydzień mamy do wytrzymania, 6 dni do donoszonej zostało :) a skurcze chyba faktycznie się zaczynają jakieś przepowiadające, bo brzuch boli okresowo co jakiś czas...

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to na fotelu wypadł po zdjęciu balona -też miałam ochotę zdjecie robić taka byłam podjarana ale stwierdziłam że wezmą mnie za wariatkę :P

Minnie wszystko możliwe- jak wypada czop znaczy zaczyna się rozwarcie powiększać. Może być niebawem a równie dobrze możesz czekać kilka tygodni. Tak czy siak organizm mówi "szykuj się na finisz" :)

Idę usypiać starszaka- masakra teraz jakaś z tym. Młody płacze i nie da zasnąć dużemu a duży jak się wybije to potem tańczy do północy :/
    Stasio źle znosi moje mleko :( albo połączenie z MM. Boli go brzuch jest niespokojny bardzo płacze. Jak mu daje swoje to w ogóle nie chce go pić, krzywi się jak bym mu stare skarpety dawała. W końcu jak już coś wypije to dalej wrzeszczy z głodu a potem pewnie z bólu brzucha. 1 butelkę 60ml MM starcza na 2-3 godz. a moje potrafi zjeść 3 x90ml w 1,5-2 godz i dalej jest źle :( musi być wtedy cały czas na rękach i nie da się odłożyć. Już mi pomysłów brak jak to uregulować. Mleka dalej nie ma więcej jak 250-280 na dobę. Musze chyba jeszcze raz podpytać CDL co z tym zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 21:41

Kaczorka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie to wszystko może trwać i dwa tygodnie, także spokojnie ;) ja tylko chciałam zaznaczyć, że po prostu mega różnie to bywa i lepiej być gotowym na każdą ewentualność. Ale weź też pod uwagę, że te skurcze to mogą być po prostu z Twojego stresu Kochanie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris,ja stosuję karmienie mieszane.MM daję rano i na wieczór przed snem.Położna mówiła,że może tak być jak u ciebie,że po takim karmieniu brzuch może boleć.Pdaję małemu koperek do picia i dicoflor,i widzę dobre efekty.

Lunaris lubi tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie może macie rację...bo stresu trochę jest, jak nie z badaniami, to z mieszkaniem. I się kumuluje. Ale dobrze Was posłuchać bo wtedy mi lepiej ;*
    Jutro na szczęście mam dzień lenia i nie zamierzam w ogóle wychodzić z łóżka! <3

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spróbuję się zdrzemnąć. Coby nabrać sił. Ma dopiero poszedł, może też zdąży pospać :p
    Póki co jest ok, psychicznie też. Super że mężowie mogą tak długo być, a koleżanki z sali naprawdę fajne i do pogadania. I mimo że one leżą - jedna 24tc, druga 30 i byle nic się nie działo, to trzymają kciuki żeby u mnie było odwrotnie.

Minnie- w sumie to też już czas na przepowiadające. Ale nic się nie stresuj. Wytrwasz do donoszej ciąży myślę ;)
    I to nie szpital się grzebie ale mój organizm i Oskar! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 22:21

pilik lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue dzięki! Spróbuję podawania w dzień- chciałam sobie ułatwić i dawałam w nocy (nie trzeba grzać wody do MM i pilnować proporcji) ale przekichana noc na siedząco wtedy. Dziś dawałam w dzień ale wymiękłam po 3 godz wydzierania. Może zmienię ten probiotyk i będzie lepiej. Zaczne podawać moje mleko jak już rano się wyśpi .

blue00 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, odnosnie tego co napisała Blue, chciałam jedynie napisac, że odchodzi się już od stosowania koperku o dzieci, nie jest on nawet zalecany w herbatkach na laktację.
    Trzymam kciuki za poprawę. U nas pomagal regularnie podawany espumisan, pilnowanie odbić po karmieniu, pozycja na lemura i leżenie na brzuszku wraz z unoszeniem nóżek do brzuszka.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam złe doświadczenia z koperkiem i wole nie próbować. Espumisan nie działa w ogóle (0 dziwo!). Wszystko pozostałe stosuję lub zamierzam wprowadzić, Myślę że zmiana probiotyku też może coś ruszyć.

Uciekam odbijać- duży śpi, mały wstał :P nie ma to jak matka na pełny etat :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, czy przystawiasz Stasia do piersi? Czy już tylko ściągasz mleko?
    Bo jeśli przystawiasz to nie ma co się sugerować ilościami ściąganymi bo nie wiesz ile zjadł Staś bezpośrednio z piersi.
    A jeśli nie przystawiasz, to musisz częściej ściągać laktatorem (o ile chcesz być KPI) i robić pp. I wtedy będzie więcej mleka dobowo. Nie ma innej opcji :)

Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja też miałam balonik. Po 24h było rozwarcie na 2cm, ale nie wypadł bo to jednak za mało. Mimo wszystko zdecydowali podać oxy. Łaziłam z kroplówką cały dzień i noc. Tzn na ktg były piękne porodowe skurcze, ale ja ich nie czułam. Wieczorem wróciłam z porodówki na patologię. Na drugi dzień powtórka oxy. Po kilku godzinach jak już myślałam, że znowu nic po badaniu odeszły mi wody i się zaczęły konkretne skurcze. Mimo, że mega bolały to na ktg prawie ich nie było widać. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie poszło szybciej.

U nas dzisiaj Fela dostała pierwszy raz cukinię. Trochę była zdziwiona, ale ogólnie chyba jej smakowało bo trochę zjadła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 00:09

summer86, pilik, Jeżowa, Nadzieja22, olik321, Achia, Luna1993, Lunaris, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poświątecznie :)

Czytałam w miarę na bieżąco, to teraz coś tam napiszę z tego co pamiętam.

Jeżowa przykro mi z powodu wyników taty, mam nadzieję, że uda się skutecznie rozprawić z tym niedobrym dziadem.

Kaczorka co za nieodpowiedzialni ludzie... Normalnie brak słów. Dużo zdrówka życzę!

Lamka jesteś mega dzielna i absolutnie nie czuj się złą matką! Skoro lekarz nie pamięta o czym mówił godzinę wcześniej, to jak mu ufać... To straszne, że w wielu sytuacjach nie możemy liczyć na lekarzy, tylko na siebie. Powodzenia w domu!

Yoselyn, ja na początek kupię 2 duże paczki pampersów 1, a potem zobaczymy jak dupka zareaguje. Do pielęgnacji mam takie rzeczy kupione na ostatniej promocji w Rossmannie: nivea krem na każdą pogodę, z hipp babysanft mam żel do mycia ciała i włosów, pielęgnacyjny płyn do kąpieli i oliwkę (tak jak napisała Pilik dobre składy i fajny zapach), różne chusteczki nawilżane (waterwipes, babydream 99% wody, babydream extra sensitive, babydream calendula), płatki kosmetyczne prostokątne i bawełniane ręczniki tami, bo w domu chciałabym głównie tego plus wody używać do wycierania pupy, a chusteczki na wyjście i możliwe, że w nocy. Sporo mam tych chusteczek, a i pewnie płynów do kąpieli nie będę używać od początku, ale i tak się przydadzą na pewno.

Na liście do dokupienia mam jeszcze: nożyczki, woda morska do nosa w sprayu, sól fizjologiczna w ampułkach, aspirator do nosa, olej ze słodkich migdałów, alantan zielony.

Yos, jak chcesz to napisz do mnie wiadomość, to wyślę Ci co ja mam zapisane ogolnie z wyprawki :)

Achia trzymam mocno kciuki za szybkie rozkręcenie akcji!

No to w końcu idę spać, bo oczy się nareszcie zamykają :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuje rady. Aneczka pokasluje w nocy, kicha. Wydaje mi się, że ma katar. Albo coś zaczyna się rozwijać. Jedno z maluchów w święta dostało kataru, rodzice próbowali zdusić to w zarodku ale chyba mała coś podlapala. Wczoraj nic nie ściągnęłam aspiratorem do noska. Posmarowałem jej klatkę piersiową żelem aromactiv. Jak się obudzi, będziemy zakraplać nosek solą fizjologiczną i znów próbować z aspiratorem. Czy mogę zrobić coś jeszcze by nic się nie rozwinęło?

Jeśli chodzi o pampersy, to polecam na początek rozmiar 1 ale różnych firm
    Zazwyczaj 1 są pakowane po 20-30szt, dzieki temu bez większego ryzyka można sprawdzić które nam pasują. Kolejne rozmiary pakowane są w większą ilość pieluch więc są droższe. No a szkoda gdyby się okazało, że jednak maluch nie toleruje i nie mamy co z nimi zrobić.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
‹‹ 2595 2596 2597 2598 2599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ