X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Podzamcze Kielce
Odpowiedz

Gameta Podzamcze Kielce

Oceń ten wątek:
  • Mandi :) Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To naturalnie się udało bez in-vitro??

• Kasienka@13161 Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi :) wrote:
    To naturalnie się udało bez in-vitro??
    Jeśli to pytanie do mnie to u mnie wychodzi na to że tak. Byłam dosłownie na jednej wizycie u dr biskupa czekałam na okres żeby zrobić badania ale coś bardzo mi się cykl wydłużal coś mnie tknęło i miałam jeden test w domu i zrobiłam a tu dwie kreski. Wiesz 5 lat czekałam na te dwie kreski nie mogłam uwierzyć dzisiaj zrobiłam betę a ona 697

Karola1385, ewelka8703, klaudex89, MaggieMay, Ewelka02 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka@13161 wrote:
    Jeśli to pytanie do mnie to u mnie wychodzi na to że tak. Byłam dosłownie na jednej wizycie u dr biskupa czekałam na okres żeby zrobić badania ale coś bardzo mi się cykl wydłużal coś mnie tknęło i miałam jeden test w domu i zrobiłam a tu dwie kreski. Wiesz 5 lat czekałam na te dwie kreski nie mogłam uwierzyć dzisiaj zrobiłam betę a ona 697
    Gratulacje 🥰 myślę, że powinnaś jechać żeby on cię zbadał i ci pewnie powie co dalej, alr sądzę, że powinnaś szukać zwykłego ginekologa a nie z kliniki 😉. Ja tez czekam kilka lat 😉 , ale ja już jestem po badaniach czekam właśnie na okres i zaczynam.

• Kasienka@13161 Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje 🥰 myślę, że powinnaś jechać żeby on cię zbadał i ci pewnie powie co dalej, alr sądzę, że powinnaś szukać zwykłego ginekologa a nie z kliniki 😉. Ja tez czekam kilka lat 😉 , ale ja już jestem po badaniach czekam właśnie na okres i zaczynam.
    Tobie też napewno się uda 😊 trzymam kciuki, ja już myślałam że nigdy się nie uda , tak myślałam bo on napewno mnie nie będzie prowadził ale teraz niech może mnie chociaż zbada. Macie moze kogoś do polecenia bo nie chce wracać do tej gin do której chodziłam aczkolwiek nie była taka zła. Coś wcześniej dziewczyny pisały o jakiś lekarzach

• Kasienka@13161 Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam dzisiaj jakiegoś krwawienia bardziej może to jest śluz taki zabarwiony krwią, czy to już koniec strasznie się boje ze mogłam poronić, idę jutro do dr.

• klaudex89 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka@13161 wrote:
    Dziewczyny dostałam dzisiaj jakiegoś krwawienia bardziej może to jest śluz taki zabarwiony krwią, czy to już koniec strasznie się boje ze mogłam poronić, idę jutro do dr.

Wiele dziewczyn pisze ze plamienia się zdarzają często na początku😉

A nie masz możliwości podjechania dzisiaj do kliniki? Albo zadzwoń i powiedz jaka sytuacja, że masz plamienia, czy nie mógłby Cie przyjąć dzisiaj. Nie powinno być problemu.

Trzymam kciuki zeby to był falszywy alarm ✊️

🙋‍♀️32l 🙋35

Starania od 2016 r.
    Ja:
    Morfologia ✅️ AMH 5.67 ✅️ TSH 1.99 ✅️ HSG - Jajowody obustronnie drożne ✅️ Test PCT ✅️ Endometrium - Histo ✅️ Owulacja ✅️ Cykle jak w zegarku ✅️

Mąż:
    Plemniki 38.7mln/ml ✅️
    Morfologia plemników 5% ✅️

2020r.
    Monitoring owulacji
    Stymulacja (aromek, ovitrelle) ➡️ ciąża - puste 🥚 - łyżeczkowanie
    Kolejne stymulacje x 4 - brak efektów
    2021r. Gameta - Podzamcze
    Powtórka badań ✅️
    Decyzja o ICSI 2022r. Marzec - Krótki protokół - (Bemfola 225, Orgalutran 0.25, Gonapeptyl) - Punkcja 09.03'22 - 12 cumulusów - w tym 8 dojrzałych 🥚
    1 ❄️
    11.05 - transfer
    Beta
    7dpt - 4.14; 9dpt - 19.25; 12dpt - 140.52; 15dpt - 554.3; 17dpt - 1137.62
    20 dpt (31.05) - usg - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym, echo zarodka 🥰
    15.06 - ❤️ 163 bmp, CRL 1.50 cm,
    30.06 - ❤️ 164 bmp, CRL 3.00 cm,

Dotychczas - Brak powodu Niepowodzeń 🤷‍♀️
  • Kasienka@13161 Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudex89 wrote:
    Wiele dziewczyn pisze ze plamienia się zdarzają często na początku😉

A nie masz możliwości podjechania dzisiaj do kliniki? Albo zadzwoń i powiedz jaka sytuacja, że masz plamienia, czy nie mógłby Cie przyjąć dzisiaj. Nie powinno być problemu.

Trzymam kciuki zeby to był falszywy alarm ✊️
    Mam nadzieję że to nic strasznego, dzwoniłam ale dr nie ma dzisiaj popoudniu i już poczekam jutro pojadę na wizytę chyba że by bardzo leciało to pojadę na pogotowie.

klaudex89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Mam dawkę 225 leku codziennie na nim nie da się ustawić takiej dawki od razu czy mogę podać sobie dawkę osobno czyli 125 i 100 ?? Tak zrobiłam dziś. Jak myślicie?

• Magda1111 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Mam dawkę 225 leku codziennie na nim nie da się ustawić takiej dawki od razu czy mogę podać sobie dawkę osobno czyli 125 i 100 ?? Tak zrobiłam dziś. Jak myślicie?

A jaki masz? Bemfola?

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1111 wrote:
    A jaki masz? Bemfola?
    Gonal-f

• Magda1111 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonal-f

To niestety nie pomogę. Ja brałam bemfole

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1111 wrote:
    To niestety nie pomogę. Ja brałam bemfole
    Dziękuję za chęci 😉

• Truskaweczka02 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak można podać na dwa razy 🙂 gdy mi się kończył jeden to z drugiego podawałam resztę i takie zalecenie miałam z kliniki🙂

Starania od 01.2018

2019 3xIUI 😔

2020 start IVF
    08.2020 FET 5.1.1.❄️
    6 dpt beta 37,88
    8 dpt beta 136,68
    10 dpt beta 310,61
    12 dpt beta 564
    14 dpt beta 1248
    23 dpt ❤️
    04.2021 nasz cud jest już z nami 👶🏻

07.2024 7t3d💔

Czekają ❄️❄️❄️

Wysłany: 17 kwietnia 2022, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka02 wrote:
    Tak można podać na dwa razy 🙂 gdy mi się kończył jeden to z drugiego podawałam resztę i takie zalecenie miałam z kliniki🙂
    Bardzo dziękuję :*

• klaudex89 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny 🙂

Czy któraś z Was się szykuje na transfer w najbliższym czasie? 😊

🙋‍♀️32l 🙋35

Starania od 2016 r.
    Ja:
    Morfologia ✅️ AMH 5.67 ✅️ TSH 1.99 ✅️ HSG - Jajowody obustronnie drożne ✅️ Test PCT ✅️ Endometrium - Histo ✅️ Owulacja ✅️ Cykle jak w zegarku ✅️

Mąż:
    Plemniki 38.7mln/ml ✅️

2020r.
    Monitoring owulacji
    Powtórka badań ✅️
    Decyzja o ICSI 2022r. Marzec - Krótki protokół - (Bemfola 225, Orgalutran 0.25, Gonapeptyl) - Punkcja 09.03'22 - 12 cumulusów - w tym 8 dojrzałych 🥚
    1 ❄️
    11.05 - transfer
    Beta

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudex89 wrote:
    Hej Dziewczyny 🙂

Czy któraś z Was się szykuje na transfer w najbliższym czasie? 😊
    Hej hej ☺ ja kończę stymulację i lada dzień punkcja. A co u Ciebie słychać?? Dzisiaj miałam USG.

• klaudex89 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ☺ ja kończę stymulację i lada dzień punkcja. A co u Ciebie słychać?? Dzisiaj miałam USG.

Ja tydzień temu byłam na wizycie, po usg dr powiedzial ze wszystko jest OK✊️
    Bo po punkcji zostały jeszcze jakieś pęcherzyki czy krwiaki i dlatego wolał odczekać jeszcze kolejny cykl.
    Zdecydowaliśmy ze transfer będzie na cyklu naturalnym, w poniedziałek kolejna wizyta w 11dc i czekanie na owulacje i wtedy ma wyznaczyć termin transferu 😁
    Mam nadzieje że nie będzie żadnych komplikacji bo najgorsze to czekanie 😁
    Co prawda nadziei wielkich nie widzę bo mamy tylko 1 ❄️, ale już bym chciała widzieć na czym stoimy 😏
    A u Ciebie jak po usg? 🥚🥚 dobrze rokują? 😊

🙋‍♀️32l 🙋35

Starania od 2016 r.
    Ja:

Mąż:
    Plemniki 38.7mln/ml ✅️

2020r.
    Monitoring owulacji
    Powtórka badań ✅️
    1 ❄️
    11.05 - transfer
    Beta

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej :)
    Dziś odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i w poniedzialek wizyta u dr B. w celu rozpoczęcia stymulacji do punkcji. Czy możesz powiedziec cos wiecej, bo jesteś o krok przede mną :)

Mam pytanie czy której z Was punkcja wypadła w piątek? Co wtedy skoro nie ma dr B.?

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata18 wrote:
    Hej :)
    Dziś odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i w poniedzialek wizyta u dr B. w celu rozpoczęcia stymulacji do punkcji. Czy możesz powiedziec cos wiecej, bo jesteś o krok przede mną :)

Mam pytanie czy której z Was punkcja wypadła w piątek? Co wtedy skoro nie ma dr B.?
    Kiedy nie ma doktora B to zajmuję się punkcjami, wizytami do in-vitro czy podaniem zarodka dr. Kowalski. Pytaj o co chcesz chętnie odpowiem 😉

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudex89 wrote:
    Ja tydzień temu byłam na wizycie, po usg dr powiedzial ze wszystko jest OK✊️
    Bo po punkcji zostały jeszcze jakieś pęcherzyki czy krwiaki i dlatego wolał odczekać jeszcze kolejny cykl.
    Zdecydowaliśmy ze transfer będzie na cyklu naturalnym, w poniedziałek kolejna wizyta w 11dc i czekanie na owulacje i wtedy ma wyznaczyć termin transferu 😁
    Mam nadzieje że nie będzie żadnych komplikacji bo najgorsze to czekanie 😁
    Co prawda nadziei wielkich nie widzę bo mamy tylko 1 ❄️, ale już bym chciała widzieć na czym stoimy 😏
    A u Ciebie jak po usg? 🥚🥚 dobrze rokują? 😊
    Matko współczuję ci tego czekania 🤦‍♀️🤦‍♀️ chociaż sama teraz czekam i myślę czy uda się podać zarodek czy dopiero w kolejnym cyklu ech.. Non stop jakieś niewiadome.
    Wystarczy jeden zarodek dobrze o tym wiesz, trzeba wierzyć, że się uda 😍❤ i tego ci życzę.
    Jest sporo 🥚🥚, ale nie wszystkie wczoraj były odpowiedniej wielkości i jutro muszę być rano w Kielcach w szpitalu na Czarnowie żeby dr.zrobił mi usg i ocenił czy kończymy stymulację i punkcja czy jeszcze jeden dzień leki i punkcja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2022, 07:17

klaudex89 lubi tę wiadomość

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ