Gameta Podzamcze Kielce
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda1111 wrote:Ja jestem w 15 tygodniu i też mój lekarz kazał mi brać jeszcze duphaston. Dr Biskup kazał odstawić ok. 10 tyg, ale lekarz do którego chodzę powiedzial, że to za wcześnie, bo może dojść do poronienia.
-
Patt91 wrote:Jestem u dr Woldera, byłam dopiero pierwszy raz i zrobił bardzo dobre wrażenie ale ja jestem taka ze musze się pezestawic bo ciężko mi przychodzą zmiany. A Ty?Jaś 13.11.2022 💙
-
nick nieaktualny
-
Beata18 wrote:Witam dziewczyny mam pytanie w którym dniu cyklu wypadła Wam punkcja? Jak się czulyscie? Z tego co mówił dr Biskup jest zwolennikiem transferów zarodków mrożonych, stąd pytanie ile cykli przerwy od punkcji robi?
Dziękuję z góry za odpowiedź -
Beata18 wrote:Witam dziewczyny mam pytanie w którym dniu cyklu wypadła Wam punkcja? Jak się czulyscie? Z tego co mówił dr Biskup jest zwolennikiem transferów zarodków mrożonych, stąd pytanie ile cykli przerwy od punkcji robi?
Dziękuję z góry za odpowiedź
Hej,
Ja miałam punkcje w 13dc.
Co do transferu, ja miałam odczekać 1 cykl, ale okres przyszedł wcześniej (7 dni po punkcji) I dr B. Powiedzial zeby jeszcze kolejny odczekać, noi czekam 🙂
Tak więc wszystko jest sprawą indywidualną 😉
A wiesz może czy będziesz mieć cykl sztuczny czy naturalny?🙋♀️32l 🙋35
Starania od 2016 r.
Ja:
Morfologia ✅️ AMH 5.67 ✅️ TSH 1.99 ✅️ HSG - Jajowody obustronnie drożne ✅️ Test PCT ✅️ Endometrium - Histo ✅️ Owulacja ✅️ Cykle jak w zegarku ✅️
Mąż:
Plemniki 38.7mln/ml ✅️
Morfologia plemników 5% ✅️
2020r.
Monitoring owulacji
Stymulacja (aromek, ovitrelle) ➡️ ciąża - puste 🥚 - łyżeczkowanie
Kolejne stymulacje x 4 - brak efektów
2021r. Gameta - Podzamcze
Powtórka badań ✅️
Decyzja o ICSI 2022r. Marzec - Krótki protokół - (Bemfola 225, Orgalutran 0.25, Gonapeptyl) - Punkcja 09.03'22 - 12 cumulusów - w tym 8 dojrzałych 🥚
1 ❄️
11.05 - transfer
Beta
7dpt - 4.14; 9dpt - 19.25; 12dpt - 140.52; 15dpt - 554.3; 17dpt - 1137.62
20 dpt (31.05) - usg - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym, echo zarodka 🥰
15.06 - ❤️ 163 bmp, CRL 1.50 cm,
30.06 - ❤️ 164 bmp, CRL 3.00 cm,
Dotychczas - Brak powodu Niepowodzeń 🤷♀️ -
Patt91 wrote:Hej wszystko zależy od tego jak będziesz się czuła po punkcji, ja po każdej czułam się źle więc zawsze miałam ten jeden cykl przerwy. Zresztą u mnie lepiej sprawdził się transfer mrozaczka na cyklu naturalnym bo miałam straszna burze hormonów. A dzień cyklu punkcji zależy indywidualnie od tego jak wszystko rośnie
Hej😉
Mam pytanie odnośnie cyklu naturalnego 🙂
Czy dr B. sam zdecydował ze na cyklu naturalnym podchodzisz do transferu czy sama tez chciałaś na naturalnym?
Jestem przed rozmową z Nim a jakoś bardziej do mnie przemawia ten naturalny, ale coś czuję że on będzie bardziej za sztucznym, bo ponoć łatwiej go kontrolować 🤔
Pozdrawiam 🥰🙋♀️32l 🙋35
Starania od 2016 r.
Ja:
Morfologia ✅️ AMH 5.67 ✅️ TSH 1.99 ✅️ HSG - Jajowody obustronnie drożne ✅️ Test PCT ✅️ Endometrium - Histo ✅️ Owulacja ✅️ Cykle jak w zegarku ✅️
Mąż:
Plemniki 38.7mln/ml ✅️
2020r.
Monitoring owulacji
Powtórka badań ✅️
Decyzja o ICSI 2022r. Marzec - Krótki protokół - (Bemfola 225, Orgalutran 0.25, Gonapeptyl) - Punkcja 09.03'22 - 12 cumulusów - w tym 8 dojrzałych 🥚
1 ❄️
11.05 - transfer
Beta
klaudex89 wrote:Hej😉
Czy dr B. sam zdecydował ze na cyklu naturalnym podchodzisz do transferu czy sama tez chciałaś na naturalnym?
Jestem przed rozmową z Nim a jakoś bardziej do mnie przemawia ten naturalny, ale coś czuję że on będzie bardziej za sztucznym, bo ponoć łatwiej go kontrolować 🤔
Pozdrawiam 🥰klaudex89 lubi tę wiadomość
-
motyl wrote:Długo zastanawiałam się czy opisywać moją"historie" nie chodzi mi o straszeni tylko o to że takie sytuacje jak moja się zdarzają. Nie mam pretensji do kliniki bo wiedziałam na co się decydowałam. Przeszłam skutecznie można powiedzieć procedurę in vitro miałam 3 zarodki dobrej jakości w rodzinie nie było wad genetyczch. In vitro udało się za pierwszym razem niestety już podczas ciąży okazało się że dziecko ma zespol downa szok rozpacz i niedowierzanie. Urodziłam dziecko bo wiadomo jak teraz jest u nas w kraju co będzie dalej nie wiem. Szkoda że nie widziałam że można zbadać zarodek że może się tak stać . Nie chcę nikogo straszyć tylko napisać że takie sytuacje się zdarzają.......
Oczywiście że się zdarzają. Takie ryzyko istnieje w ciąży naturalnej jak i w przypadku IVF a genetyka nie ma nic do rzeczy. Zupełnie nie wiem w jakim celu ten wpis ale zabrzmiał tak jakby miał zniechęcić. Drugą kwestią jest to że przed procedurą podpisuje się umowę, może warto się z nią głębiej zapoznać i dowiedzieć jakie istnieją ryzyka.
olanowak90x lubi tę wiadomość
Naturals 2xCP, 2xCB
1IVF - 4 blastki
2xFET bhcg: 0
kwiecien 21’ FET + encorton, zarzio, fraxiparine, acard, AH, embrioglue
5dpt ⏸ bhcg 20,59
18dpt pęcherzyk ciążowy
24dpt zarodek i tętno
39 tc 🧸🎀 jest z Nami na świecie ♥️
Czeka 1❄️ -
Dziękuję z góry za odpowiedź
Ja punkcje miałam chyba 14 dc. Czułam się dobrze, brzuch troszkę napuchnięty ale poza tym nic mi nie dolegało, drugiego dnia byłam już normalnie w pracy. Do transferu można podchodzić w kolejnym cyklu 🙂Naturals 2xCP, 2xCB
1IVF - 4 blastki
2xFET bhcg: 0
kwiecien 21’ FET + encorton, zarzio, fraxiparine, acard, AH, embrioglue
5dpt ⏸ bhcg 20,59
18dpt pęcherzyk ciążowy
24dpt zarodek i tętno
39 tc 🧸🎀 jest z Nami na świecie ♥️
Czeka 1❄️ -
klaudex89 wrote:Hej😉
Pozdrawiam 🥰 -
nick nieaktualnyklaudex89 wrote:Hej,
Ja miałam punkcje w 13dc.
Co do transferu, ja miałam odczekać 1 cykl, ale okres przyszedł wcześniej (7 dni po punkcji) I dr B. Powiedzial zeby jeszcze kolejny odczekać, noi czekam 🙂
Tak więc wszystko jest sprawą indywidualną 😉
A wiesz może czy będziesz mieć cykl sztuczny czy naturalny?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Ja teraz jestem przed miesiączką dosłownie na dniach i od 1dc mam brać antykoncepcję aby "ustawić" kolejny cykl bo teraz punkcja wypadalaby w święta. Martwię się czy dam radę pójść do pracy po punkcji właśnie... pracuję po 12h i dźwigam często... ja nie wiem jaki to cykl chyba sztuczny? Nie mam pojęcia jestem zielona, mam zakończyć antykoncepcję i przyjść na wizytę wtedy rozpoczniemy stymulację. -
Mandi :) wrote:Ja jestem po takiej wizycie i czekam na miesiączkę żeby wszystko zaczynać i u nas na sztucznym. Powiem szczerze, że codziennie patrzę czy jest okres czy nie i martwię się w weekend dostanę i nie będę mogła zacząć stymulacji bo nie będzie kontaktu z nikim wtedy
Mi dr powiedzial ze należy się umówić do 4 dnia cyklu. Wiec jeśli dostaniesz okres w piatek-sobote, to na spokojnie dzwoń i Cie umówią jak nie na sobotę to poniedziałek, bo jak powiesz ze dr tak kazał sie umówić to zawsze gdzies wcisną 😉
Mi okres wypada na same święta 🤦♀️ a wtedy weekend dłuższy i jest problem, ale zapobiegawczo umówiłam się na przyszły czwartek, żeby chociaż obgadać jaki cykl i ewentualnie zeby leki przepisał, ale jak do tego podejdzie to nie wiem 🤷♀️
Tez codziennie doszukuje się symptomów okresu, czekam na niego jak nigdy 😁🙋♀️32l 🙋35
Starania od 2016 r.
Ja:
Mąż:
Plemniki 38.7mln/ml ✅️
2020r.
Monitoring owulacji
Powtórka badań ✅️
1 ❄️
11.05 - transfer
Beta
Mandi :) wrote:Czyli mam rozumieć, że nie w tym samym cyklu będę miała transfer??
Dr B. Jest zwolennikiem tego zeby chociaz ten 1 cykl odczekać, żeby jak to mi powiedział "wszystko wróciło do normy sprzed stymulacji I punkcji". W moim przypadku to się sprawdziło bo b. Szybko po punkcji dostałam okresu, więc duże prawdopodobieństwo że zarodek nawet nie zdążyłby się zadomowić, a że mamy tylko 1 szt, to szkoda ryzykować 😉🙋♀️32l 🙋35
Starania od 2016 r.
Ja:
Mąż:
Plemniki 38.7mln/ml ✅️
2020r.
Monitoring owulacji
Powtórka badań ✅️
1 ❄️
11.05 - transfer
Beta
Moja przyjaciółka też do niego chodziła i jest w ciąży i w pierwszym cyklu stymulowanym naturalnie podał zarodek i będzie synek 😊 może to zależy od ilości zarodków i ich jakości no nie wiem, od wyników badań 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Tak czy siak ja też czekam na okres jak nigdy 😂😂😂 -
klaudex89 wrote:Mi dr powiedzial ze należy się umówić do 4 dnia cyklu. Wiec jeśli dostaniesz okres w piatek-sobote, to na spokojnie dzwoń i Cie umówią jak nie na sobotę to poniedziałek, bo jak powiesz ze dr tak kazał sie umówić to zawsze gdzies wcisną 😉
Mi okres wypada na same święta 🤦♀️ a wtedy weekend dłuższy i jest problem, ale zapobiegawczo umówiłam się na przyszły czwartek, żeby chociaż obgadać jaki cykl i ewentualnie zeby leki przepisał, ale jak do tego podejdzie to nie wiem 🤷♀️
Tez codziennie doszukuje się symptomów okresu, czekam na niego jak nigdy 😁klaudex89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzisiaj beta wyszła mi 697,97 i nie wiem czy iść we czwartek znowu zrobić jak rośnie czy może zadzwonić do kliniki chodzę do dr biskupa może by mnie jeszcze przykop w tym tyg. A czekałam na okres żeby zrobić badania i nie przychodziła a tu taka niespodzianka.