X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Podzamcze Kielce
Odpowiedz

Gameta Podzamcze Kielce

Oceń ten wątek:
  • Lillaa Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    Hej, ja już niestety nie pamiętam dokładnie jak to było cenowo, bo na pewno teraz poszło wszystko do góry. Ale ja siadlam z karteczka u Pani w recepcji i wszystko mi dokładnie wytłumaczyła, bo wizyty przed nie są w cenie ale te wizyty w trakcie już są, zarówno przy punkcji jak i po transferze. Zleży też czy transfer świeży czy mrożony. To samo z lekami, każdy inaczej kosztuje i też zależy czy są refundowane czy nie. A noi oczywiście zależy też od rodzaju zleconych badań przed. Ja wiem ze te koszty mimo wszystko rozkładają się w czasie i zawsze w razie czego jest czas żeby sobie te pieniążki ogarnąć. Ale myślę że 15 tys na stary to jest bardzo dobra suma. Warto za każdym razem pytać w recepcji i panie zawsze mówią co i na kiedy przygotować się finansowo

Dziękuję za odpowiedź 😘

• Lillaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy która z Was u dr J.B miała świeży transfer? Bo z tego co czytam raczej dr preferuje transfery odroczone?

• Magda1111 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillaa wrote:
    Dziewczyny czy która z Was u dr J.B miała świeży transfer? Bo z tego co czytam raczej dr preferuje transfery odroczone?

Ja miałam

• Lillaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lekarz nie określił jeszcze jaki miałby to być transfer. W sumie za wcześnie na taka decyzję. Zobaczymy co będzie po punkcji. Dopiero czekam na miesiączkę żeby rozpocząć stymulację. Jak często miałyście wizyty w trakcie stymulacji do dnia punkcji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam swieży transfer i sam lekarz go sugerował bo ja w myślach szykowałam się na mrożony.

Jeśli chodzi o wizyty pierwsza byla w 1dc, później około 8 dc [dlatego tak pozno bo byl weekend] i potem 11 dc wizyta z usg i pobieranie krwi. Punkcja w 15 dniu cyklu u mnie.

• Lillaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata18 wrote:
    Miałam swieży transfer i sam lekarz go sugerował bo ja w myślach szykowałam się na mrożony.

Jeśli chodzi o wizyty pierwsza byla w 1dc, później około 8 dc [dlatego tak pozno bo byl weekend] i potem 11 dc wizyta z usg i pobieranie krwi. Punkcja w 15 dniu cyklu u mnie.

Nie wiem czemu, ale ja tez mam w myślach ten mrożony..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizycie po punkcji kiedy lekarz informował ile komórek pobrano sam powiedział "bedziemy sie szykować do świeżego transferu" , później musialam czekać na telefon od embriologow co do ilości zarodków i decyzję czy podajemy 3 dniowy zarodek czy 5cio dniową blastocyste. U nas transfer blastocysty :)

Świeży transfer zależy od progesteronu, ktory w dniu punkcji musi byc poniżej 1 z tego co pamiętam. Mialam 0.47 :)

• klaudex89 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillaa wrote:
    Dziewczyny nie chce zawracać Wam głowy, ale jakbyście miały czas i ochotę dajcie znać jak się szykować finansowo na pierwsze in vitro? Patrzylam na cennik, ale nie wiem czy dobrze to wszystko liczę. Te kilka miesięcy po hsg, które dal nam doktor nie przyniosły oczywiście nic, więc tak jak się umówiliśmy wracamy do kliniki. Jesteśmy umówieni na wizytę, więc na pewno wszystkiego się dowiemy, ale jak to ja wszytsko lubię wiedzieć wcześniej. Tak ok.15 tys wystarczy czy trzeba się przygotować na więcej?

Hej,
    Ja liczyłam koszty od 1 wizyty w klinice (w tym jest też drożność, badanie endometrium, badania z krwi) łącznie z 1 transferem nas wyszło 17 200zł 😏

Miki33 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️32l 🙋35

Starania od 2016 r.
    Ja:
    Morfologia ✅️ AMH 5.67 ✅️ TSH 1.99 ✅️ HSG - Jajowody obustronnie drożne ✅️ Test PCT ✅️ Endometrium - Histo ✅️ Owulacja ✅️ Cykle jak w zegarku ✅️

Mąż:
    Plemniki 38.7mln/ml ✅️
    Morfologia plemników 5% ✅️

2020r.
    Monitoring owulacji
    Stymulacja (aromek, ovitrelle) ➡️ ciąża - puste 🥚 - łyżeczkowanie
    Kolejne stymulacje x 4 - brak efektów
    2021r. Gameta - Podzamcze
    Powtórka badań ✅️
    Decyzja o ICSI 2022r. Marzec - Krótki protokół - (Bemfola 225, Orgalutran 0.25, Gonapeptyl) - Punkcja 09.03'22 - 12 cumulusów - w tym 8 dojrzałych 🥚
    1 ❄️
    11.05 - transfer
    Beta
    7dpt - 4.14; 9dpt - 19.25; 12dpt - 140.52; 15dpt - 554.3; 17dpt - 1137.62
    20 dpt (31.05) - usg - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym, echo zarodka 🥰
    15.06 - ❤️ 163 bmp, CRL 1.50 cm,
    30.06 - ❤️ 164 bmp, CRL 3.00 cm,

Dotychczas - Brak powodu Niepowodzeń 🤷‍♀️
  • Truskaweczka02 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillaa wrote:
    U nas lekarz nie określił jeszcze jaki miałby to być transfer. W sumie za wcześnie na taka decyzję. Zobaczymy co będzie po punkcji. Dopiero czekam na miesiączkę żeby rozpocząć stymulację. Jak często miałyście wizyty w trakcie stymulacji do dnia punkcji?
    U mnie tych wizyt było dość sporo. Najpierw 1 dzień cyklu, potem 5,7,10,11,12 i 14 dnia punkcja (piątek) i kontrola w poniedziałek 17dc, a następnie w środę 19dc. Transfer był odroczony. Tak naprawdę liczba wizyt zależy od tego jak będziesz reagować na stymulację🙂

Jeśli chodzi o koszty to na całe leczenie (w tym wcześniej leczenie męża) wydaliśmy ok. 20 tyś ale wtedy cennik wyglądał trochę inaczej. Ogólnie jeśli chodzi o samo podejście do in vitro i 1 transferu to powinniście się w tych 15 tys zmieścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2022, 11:07

Starania od 01.2018

2019 3xIUI 😔

2020 start IVF
    08.2020 FET 5.1.1.❄️
    6 dpt beta 37,88
    8 dpt beta 136,68
    10 dpt beta 310,61
    12 dpt beta 564
    14 dpt beta 1248
    23 dpt ❤️
    04.2021 nasz cud jest już z nami 👶🏻

07.2024 7t3d💔

Czekają ❄️❄️❄️
  • Khalida Debiutantka

Wysłany: 13 czerwca 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy ktoś moglby mi podać godziny pracy dr J.B.?
    Bylam dzisiaj na pierwszej wizycie i zupełnie zapomnialam zapytać a musze zaplanowac kolejne wizyty i jakos pogodzic je z pracą 🤔

• klaudex89 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Khalida wrote:
    Cześć, czy ktoś moglby mi podać godziny pracy dr J.B.?
    Bylam dzisiaj na pierwszej wizycie i zupełnie zapomnialam zapytać a musze zaplanowac kolejne wizyty i jakos pogodzic je z pracą 🤔

Dr B. Przyjmuje od poniedziałku - czwartku, co do konkretnych godz to rożnie bywa, z reguly od rana do 14 powinien być ale najlepiej dzwonic i pytać.
    Zdarza się ze jest też i w piątki i soboty, ale to raczej w przypadku gdy ma punkcje, transfer itp 😉

🙋‍♀️32l 🙋35

Starania od 2016 r.
    Ja:
    Morfologia ✅️ AMH 5.67 ✅️ TSH 1.99 ✅️ HSG - Jajowody obustronnie drożne ✅️ Test PCT ✅️ Endometrium - Histo ✅️ Owulacja ✅️ Cykle jak w zegarku ✅️

Mąż:
    Plemniki 38.7mln/ml ✅️
    Morfologia plemników 5% ✅️

2020r.
    Monitoring owulacji
    Stymulacja (aromek, ovitrelle) ➡️ ciąża - puste 🥚 - łyżeczkowanie
    Kolejne stymulacje x 4 - brak efektów
    2021r. Gameta - Podzamcze
    Powtórka badań ✅️
    Decyzja o ICSI 2022r. Marzec - Krótki protokół - (Bemfola 225, Orgalutran 0.25, Gonapeptyl) - Punkcja 09.03'22 - 12 cumulusów - w tym 8 dojrzałych 🥚
    1 ❄️
    11.05 - transfer
    Beta
    7dpt - 4.14; 9dpt - 19.25; 12dpt - 140.52; 15dpt - 554.3; 17dpt - 1137.62
    20 dpt (31.05) - usg - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym, echo zarodka 🥰
    15.06 - ❤️ 163 bmp, CRL 1.50 cm,
    30.06 - ❤️ 164 bmp, CRL 3.00 cm,

Dotychczas - Brak powodu Niepowodzeń 🤷‍♀️
  • Dory Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was robiła może histeroskopie w szpitalu w Jędrzejowie ?

• Khalida Debiutantka

Wysłany: 14 czerwca 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudex89 wrote:
    Dr B. Przyjmuje od poniedziałku - czwartku, co do konkretnych godz to rożnie bywa, z reguly od rana do 14 powinien być ale najlepiej dzwonic i pytać.
    Zdarza się ze jest też i w piątki i soboty, ale to raczej w przypadku gdy ma punkcje, transfer itp 😉
    Dziekuje za odpowiedź.
    Caly misterny plan i tak diabli wzieli bo dostalam okresu przed terminem. Mialam isc do 5 dc na wizyte przed badaniem drożności i akurat wypada w piatek kiedy dr B nie bedzie. Nie wiem co robic, czy moze moglabym isc do innego lekarza? Zdarzaja sie takie zamiany?
    Po pierwszej wizycie czuje sie tym wszystkim troche przytłoczona..

• Lillaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Khalida wrote:
    Dziekuje za odpowiedź.
    Caly misterny plan i tak diabli wzieli bo dostalam okresu przed terminem. Mialam isc do 5 dc na wizyte przed badaniem drożności i akurat wypada w piatek kiedy dr B nie bedzie. Nie wiem co robic, czy moze moglabym isc do innego lekarza? Zdarzaja sie takie zamiany?
    Po pierwszej wizycie czuje sie tym wszystkim troche przytłoczona..

Jeśli dostałaś już okres to jutro zadzwoń i może jutro pojedziesz na wizytę?

• Lillaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, że się odezwalyscie 😊 mam jeszcze jedno pytanie, czy podczas pierwszej wizyty rozpoczynającej stymulację miałyście jeszcze badanie podczas okresu? My sporo badan mieliśmy tydzień temu i na chlamydię tez wtedy miałam i tak się zastanawiam czy teraz tez będzie? Kurcze i czeka się na ten okres jak nigdy...😉

• Khalida Debiutantka

Wysłany: 14 czerwca 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam isc na badanie z krwi a na wizyte mialam przyjsc juz z wynikami. Tego jednego dnia w czwartek mi brakuje :/ no nic, jutro zadzwonie zapytam, moze cos doradza.

• Lillaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Khalida wrote:
    Jutro mam isc na badanie z krwi a na wizyte mialam przyjsc juz z wynikami. Tego jednego dnia w czwartek mi brakuje :/ no nic, jutro zadzwonie zapytam, moze cos doradza.

Zadzwoń, Panie z rejestracji zawsze starają się być pomocne. Podpowiedzą albo zapytają lekarza.

• Pomarańczowa Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) a czy możecie polecić dobrego ginekologa z Kielc lub okolic? Zależy mi na kimś kto poświęci mi uwagę i postara się pomóc mi z owulacją.l i być może lekami. Podejrzewam u siebie LUF. Starania dopiero przed nami, a ja na kontrolnym USG miałam torbiel a miesiąc później znów nie pęknięty pęcherzyk. Lekarze nie chcą się odnosić do USG zrobionego przez innego lekarza niż oni i uważają, że wszystko ok. potrzebuje kogoś kto zajmie się problemem i zleci hormony, coś podpowie. Może możecie kogoś polecić?

• Karola1385 Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dory wrote:
    Ja robiłam w lutym histeroskopie w Jędrzejowie.

• Alex13 Znajoma

Wysłany: 16 czerwca 2022, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dory wrote:
    Tak, ja mialam robiona kilka miesiecy temu :-)

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ