Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4434 3199

    Wysłany: 23 stycznia, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW wrote:
    O fajnie ze was poczytałam. Też dopytam.
    Pamiętam jak podchodziłam do badania drożności to mi nikt nie powiedział, że mam wziąć nospe bo to logiczne dla nich było i potem cierpiałam strasznie.
    A tam to na pewno zapytam :)
    Dzięki :)

    Ja dopiero we wtorek punkcja :)
    Ja miałam coś przeciwbólowego dożylnie w Gamecie przed hsg, a i tak bolało.

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png


    ckaiugpjxljmhco2.png
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1063 1466

    Wysłany: 23 stycznia, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ja miałam coś przeciwbólowego dożylnie w Gamecie przed hsg, a i tak bolało.
    Ja robiłam u siebie jeszcze zanim do IVF przyszło po 2 podejrzeniahc pozamacicznej.
    Nawet mi nie dali się ogarnąć po zabiegu. Powiedziała że mam poleżeć na kocrtce aż poczuje się lepiej a w poczekalni 3 kobitki w zaawansowanej ciazy to nie chciałam ich przetrzymywać. Wyszłam i prawie zemdlałam w łazience w recepcji. Mąż mnie ogarnął :p
    No ale... Moglan dopytać.

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • One Autorytet
    Postów: 961 1044

    Wysłany: 23 stycznia, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW wrote:
    O fajnie ze was poczytałam. Też dopytam.
    Pamiętam jak podchodziłam do badania drożności to mi nikt nie powiedział, że mam wziąć nospe bo to logiczne dla nich było i potem cierpiałam strasznie.
    A tam to na pewno zapytam :)
    Dzięki :)

    Ja dopiero we wtorek punkcja :)
    Powodzenia Kala🍀🙂

    KalaW lubi tę wiadomość

    „Po długiej podróży nareszcie w domu...”

    18’córka❤️

    Jestem tylko in priv
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4434 3199

    Wysłany: 23 stycznia, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW wrote:
    Ja robiłam u siebie jeszcze zanim do IVF przyszło po 2 podejrzeniahc pozamacicznej.
    Nawet mi nie dali się ogarnąć po zabiegu. Powiedziała że mam poleżeć na kocrtce aż poczuje się lepiej a w poczekalni 3 kobitki w zaawansowanej ciazy to nie chciałam ich przetrzymywać. Wyszłam i prawie zemdlałam w łazience w recepcji. Mąż mnie ogarnął :p
    No ale... Moglan dopytać.
    Ja prawie odleciałam na krześle po wyrażaniu nadżerki, niby nic, a jednak. Tam nie dostałam żadnych leków przed, ale to raczej nie było z bólu. No ale to mała przychodnia i nikt o jakimś komforcie pacjenta nie myśli.

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png


    ckaiugpjxljmhco2.png
  • Madagaskar Autorytet
    Postów: 2343 1494

    Wysłany: 23 stycznia, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Ok, mnie zapisał bez problemu :) nie mówił nic o szkodliwości. Powiedział, że w przypadku et gdy macica się „kreci” jest rekomendowany. Dodał, że na et macica powinna być wyciszona. Ale to kwestia indywidualna🙂

    Właśnie też słyszałam, że kiedyś bez problemu zapisywał, nie wiem czy polityka kliniki się zmieniła czy zależy od przypadku. W novum też był czas, że przepisywali później nie...
    To tak jak z encortonem ja dostawałam bez problemu, nawet w pandemii...
    A ty już po transferze?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 15:21

    Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
    3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
    3 Kliniki;
    4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
    Ostani transfer 18.08.2020 r.
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
    f2w30tc7cu1vbaot.png
  • One Autorytet
    Postów: 961 1044

    Wysłany: 23 stycznia, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madagaskar wrote:
    Właśnie też słyszałam, że kiedyś bez problemu zapisywał, nie wiem czy polityka kliniki się zmieniła czy zależy od przypadku. W novum też był czas, że przepisywali później nie...
    To tak jak z encortonem ja dostawałam bez problemu, nawet w pandemii...
    A ty już po transferze?
    Mnie powiedział, że „nie zapisuję Relanium gdy widzę, że są tendencje do łykania ich jak Tik Taki”🙂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 22:44

    Sunray lubi tę wiadomość

    „Po długiej podróży nareszcie w domu...”

    18’córka❤️

    Jestem tylko in priv
  • Sunray Autorytet
    Postów: 1280 778

    Wysłany: 23 stycznia, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83* wrote:
    Mnie I.P. też nie chciał zapisać relanium.
    o której godzinie masz transfer? Będę mocno trzymała kciuki:):):) w końcu się doczekałaś transferu i nic mam nadzieję już nie stanie na drodze :P
    Mi zamiast relanium kazał dokupić Atosiban I.P. . Faktycznie pomogło na moje skurcze.

    Startuję o 12.15, w końcu ....😉

    Ja wcześniej nie miałam tego migotania czy skurczy, teraz właśnie oczywiście coś musi mnie stresować, bo jakże by inaczej😉

    A wczoraj stwierdziłam, że warto by było kamień z zębów ściągnąć przed transferem. Na prędce znalazłam dentystę na dziś i okazało się, że jedna plomba dodatkowo do wymiany. Oczywiście bez znieczulenia nie dałoby rady, bo cykor jestem. Po wizycie wsiadam do auta, patrzę w lusterko i oczom nie wierzę, bo znieczulenie tak zadziałało, że lewy kącik ust mi totalnie opadł😂😂😂 Nigdy nie miałam takiego paraliżu. Komentarz mojego emka bezcenny: dentysta z internetu... a tyle miał wolnych terminów...😂 Wszystko już na szczęście wraca do normy i odzyskuje mój normalny uśmiech

    Silnaja, Alicja83* lubią tę wiadomość

    09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
    02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
    08.2020 - IVF?
  • Sunray Autorytet
    Postów: 1280 778

    Wysłany: 23 stycznia, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Mnie powiedział, że „nie zapisuję Relanium gdy widzę, że są tendencje do łykania ich jak Tik Taki”😂. Serio tak powiedział. Ja jeszcze przed🙂

    😂😂😂 Ach, na mnie się już zdążył poznać 😂

    Alicja83* lubi tę wiadomość

    09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
    02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
    08.2020 - IVF?
  • One Autorytet
    Postów: 961 1044

    Wysłany: 23 stycznia, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunray wrote:
    😂😂😂 Ach, na mnie się już zdążył poznać 😂
    Prawidłowo😀Ja u niego jestem już tyle lat, że to on mnie pyta jakie leki chcę🤪

    Sunray lubi tę wiadomość

    „Po długiej podróży nareszcie w domu...”

    18’córka❤️

    Jestem tylko in priv
  • Alicja83* Ekspertka
    Postów: 184 51

    Wysłany: 23 stycznia, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunray wrote:
    Startuję o 12.15, w końcu ....😉

    Ja wcześniej nie miałam tego migotania czy skurczy, teraz właśnie oczywiście coś musi mnie stresować, bo jakże by inaczej😉

    A wczoraj stwierdziłam, że warto by było kamień z zębów ściągnąć przed transferem. Na prędce znalazłam dentystę na dziś i okazało się, że jedna plomba dodatkowo do wymiany. Oczywiście bez znieczulenia nie dałoby rady, bo cykor jestem. Po wizycie wsiadam do auta, patrzę w lusterko i oczom nie wierzę, bo znieczulenie tak zadziałało, że lewy kącik ust mi totalnie opadł😂😂😂 Nigdy nie miałam takiego paraliżu. Komentarz mojego emka bezcenny: dentysta z internetu... a tyle miał wolnych terminów...😂 Wszystko już na szczęście wraca do normy i odzyskuje mój normalny uśmiech



    Ja tez w poniedziałek do stomatologa 🤓 plomba mi wypadła i chce by wszystko grało przed kolejnym transferem . Będę trzymała kciuki we wtorek .. ✊✊✊

    Sunray lubi tę wiadomość

    08.2020 Ruszamy z długim protokołem
    16.09 punkcja, pobrano 7 komórek, zapłodniło się 6
    21.09 ET blastocysty :(
    03.12 FET :(


    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Alicja83* Ekspertka
    Postów: 184 51

    Wysłany: 23 stycznia, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a Ty i Toska jak się czujecie ?

    08.2020 Ruszamy z długim protokołem
    16.09 punkcja, pobrano 7 komórek, zapłodniło się 6
    21.09 ET blastocysty :(
    03.12 FET :(


    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2197 1462

    Wysłany: 23 stycznia, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83* wrote:
    Madzia a Ty i Toska jak się czujecie ?

    Alicja, jak sytuacja? Miałaś już drugi transfer? Ja niestety muszę do odwołania pauzować 😞 Moje trzy śnieżynki czekają grzecznie na swój czas.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • Alicja83* Ekspertka
    Postów: 184 51

    Wysłany: 23 stycznia, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku miałam drugi. Niestety beta nie drgnęła . Polać wysłał mnie do immunologa ... i histeroskopie chce zrobić przed 3 podejściem ...
    trzymam kciuki by szybko udało się Ci podejść do transferu

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 18:11

    08.2020 Ruszamy z długim protokołem
    16.09 punkcja, pobrano 7 komórek, zapłodniło się 6
    21.09 ET blastocysty :(
    03.12 FET :(


    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Aguśka Autorytet
    Postów: 1170 1750

    Wysłany: 23 stycznia, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej macie mrozaczki ! A ja ruszam totalnie od nowa ;)

    58g0273yvlklx1ga.png


    Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP :(
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 12.2020 -> 1 IVF: punkcja zakończona niepowodzeniem, 1 szt. zapłodniona, brak dzielącej się komóreczki
    - 02.2021 robimy badanka i zbijam TSH;
    ~ 11.02.2021 r. zakwalifikowanie do procedury 👌,
    ~ 15.02.2021 r. TSH : 0,4 uIU/r 👌
    ~ 26.02.2021 r. rozpatrzenie wniosku o dofinansowanie :) 👌
    - 03.2021 -> 2 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe
    - 9.04.2021 kwalifikacja do 3 IVF

    Wykryto:
    - konflikt serologiczny
    - podwyższony INR, niski czynnik VII krzepliwości krwi
    - kamicę nerkową.
  • Madagaskar Autorytet
    Postów: 2343 1494

    Wysłany: 23 stycznia, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83* wrote:
    Madzia a Ty i Toska jak się czujecie ?

    Dziękuję, wszystko dobrze 😘rośniemy...
    Czekamy na Ciebie 🤞

    Alicja83*, KalaW lubią tę wiadomość

    Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
    3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
    3 Kliniki;
    4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
    Ostani transfer 18.08.2020 r.
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
    f2w30tc7cu1vbaot.png
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1063 1466

    Wysłany: 23 stycznia, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83* wrote:
    Kasztanku miałam drugi. Niestety beta nie drgnęła . Polać wysłał mnie do immunologa ... i histeroskopie chce zrobić przed 3 podejściem ...
    trzymam kciuki by szybko udało się Ci podejść do transferu
    Alicja - wysłał cię ogólnie czy zasugerował Malinowskiego?

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • Alicja83* Ekspertka
    Postów: 184 51

    Wysłany: 23 stycznia, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW wrote:
    Alicja - wysłał cię ogólnie czy zasugerował Malinowskiego?

    Wysyła teraz do maliny ale ja poszłam do wilczynskiego. Powiedział ze wilk tez ok. Malina szczepi prawie wszystkich a ja nie zgodzę się na szczepienia

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 19:43

    One lubi tę wiadomość

    08.2020 Ruszamy z długim protokołem
    16.09 punkcja, pobrano 7 komórek, zapłodniło się 6
    21.09 ET blastocysty :(
    03.12 FET :(


    ❄️❄️ Na zimowisku
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1063 1466

    Wysłany: 23 stycznia, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83* wrote:
    Wysyła teraz do maliny ale ja poszłam do wilczynskiego. Powiedział ze wilk tez ok. Malina szczepi prawie wszystkich a ja nie zgodzę się na szczepienia
    No i właśnie mnie też do niego wysyłał i tylko dlatego narazie odpuściłam bo nie chce szczepień - tym bardziej teraz. Nie mówiąc już o tym, że na tej karcie, która podpisujemy w klinice jest, że zalecają zaprzestać immunoterapii w tym okresie.

    Możesz mi później powiedzieć jak było u wilczynskiego, jeśli będziesz miała ochotę :)
    Jak teraz się nam nie uda to też pojde. Wiem, że to pierwszy transfer, ale trochę tych ciąż już miałam....

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • Alicja83* Ekspertka
    Postów: 184 51

    Wysłany: 23 stycznia, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW wrote:
    No i właśnie mnie też do niego wysyłał i tylko dlatego narazie odpuściłam bo nie chce szczepień - tym bardziej teraz. Nie mówiąc już o tym, że na tej karcie, która podpisujemy w klinice jest, że zalecają zaprzestać immunoterapii w tym okresie.

    Możesz mi później powiedzieć jak było u wilczynskiego, jeśli będziesz miała ochotę :)
    Jak teraz się nam nie uda to też pojde. Wiem, że to pierwszy transfer, ale trochę tych ciąż już miałam....[/


    Byłam na 1 wizycie u wilczynskiego . Generalnie mówił ze nie lubi pacjentek takich jak ja które nigdy w ciąży nie były 🤣 zlecił mi badania do zrobienie w 16-24 dniu cyklu . Miałam je robić ale trzeba być zdrowym i jakieś 2-3 tyg przed badaniami nie mieć żadnych infekcji a ja złapałam covid.
    Na kolejna wizytę mam przyjść z wynikami i da zalecenia . Na pewno nie będą to szczepienia . Jeśli nie chcesz szczepień to wilczynski to lepsze rozwiązanie . Malina Ci je zaproponuje na 90% i zleci badania które musisz zrobić u niego bo nie honoruje z innych laboratoriów a przebitkę cenowa ma ogromna.

    08.2020 Ruszamy z długim protokołem
    16.09 punkcja, pobrano 7 komórek, zapłodniło się 6
    21.09 ET blastocysty :(
    03.12 FET :(


    ❄️❄️ Na zimowisku
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1063 1466

    Wysłany: 23 stycznia, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83* wrote:
    KalaW wrote:
    No i właśnie mnie też do niego wysyłał i tylko dlatego narazie odpuściłam bo nie chce szczepień - tym bardziej teraz. Nie mówiąc już o tym, że na tej karcie, która podpisujemy w klinice jest, że zalecają zaprzestać immunoterapii w tym okresie.

    Możesz mi później powiedzieć jak było u wilczynskiego, jeśli będziesz miała ochotę :)
    Jak teraz się nam nie uda to też pojde. Wiem, że to pierwszy transfer, ale trochę tych ciąż już miałam....[/


    Byłam na 1 wizycie u wilczynskiego . Generalnie mówił ze nie lubi pacjentek takich jak ja które nigdy w ciąży nie były 🤣 zlecił mi badania do zrobienie w 16-24 dniu cyklu . Miałam je robić ale trzeba być zdrowym i jakieś 2-3 tyg przed badaniami nie mieć żadnych infekcji a ja złapałam covid.
    Na kolejna wizytę mam przyjść z wynikami i da zalecenia . Na pewno nie będą to szczepienia . Jeśli nie chcesz szczepień to wilczynski to lepsze rozwiązanie . Malina Ci je zaproponuje na 90% i zleci badania które musisz zrobić u niego bo nie honoruje z innych laboratoriów a przebitkę cenowa ma ogromna.
    No jak dzwoniła recepcjonistka to uprzedzała jakie koszty 🤯

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego