Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
jane789 wrote:I nie miałaś żadnego zabiegu na podtrzymanie? A całą ciążę zniosłaś dobrze, nie miałaś żadnych nieporządanych skurczy itp? Normalnie funkcjonowałaś czy musiałaś leżeć z taką szyjką?
Ja np aktualnie zdycham, bo mnie tak boli brzuch na dole, że nie wiem co robić. I stresuje mnie przy tym ta krótka szyjka. Wzięłam nospę na te skurcze, musiałam. Inaczej bym nie dała rady chyba. Czekam aż przejdzie...
Skurczy też nie miałam. Ale skurcze to macica. A nie szyjka.
Teraz mam zmaltretowaną szyjkę po wszystkich zabiegach okołoporodowych. Jednak mój lekarz póki co nie panikuje. A oszczędzam się niewiele mniej, ale samopoczucie w tej ciąży zdecydowanie gorsze i tylko ono mnie spowalnia.
M&M -
Martoszka wrote:Ja całą ciążę wszystko robiłam sama, duże zakupy, mycie samochodu, cały dom na mojej głowie. Nie miałam ani pessera ani szwu zakładanego.
Skurczy też nie miałam. Ale skurcze to macica. A nie szyjka.
Teraz mam zmaltretowaną szyjkę po wszystkich zabiegach okołoporodowych. Jednak mój lekarz póki co nie panikuje. A oszczędzam się niewiele mniej, ale samopoczucie w tej ciąży zdecydowanie gorsze i tylko ono mnie spowalnia.
Zobacz, czyli naprawdę co ciąża to inaczej. Ja prawie cały czas leżę, a jak trochę pochodzę to od razu to odczuwam. A to dopiero początek.. obawiam się jednak, że głównie to siedzi w mojej psychice, bo jak usłyszałam o szyjce to od razu gorsze samopoczucie🥴 -
Jane mnie w podobnym czasie brzuch bolał bo zaraz po prenatalnych i to tak mocno jak na okres. Nospa max nie pomagała. Po kilku dniach przeszło. Trochę prg miałam zwiększony, magnez i spasmoline zamiast nospy. Też panikował, byłam pewna, że szyjka się skróci od skurczy macicy ale nie 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 19:23
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Madagaskar wrote:Jane mnie w podobnym czasie brzuch bolał bo zaraz po prenatalnych i to tak mocno jak na okres. Nospa max nie pomagała. Po kilku dniach przeszło. Trochę prg miałam zwiększony, magnez i spasmoline zamiast nospy. Też panikował, byłam pewna, że szyjka się skróci od skurczy macicy ale nie 😉
Jezu ja to już przez te skurcze mam w głowie nie powiem co...🤦♀️
Mnie właśnie też boli jak na okres. Bardzo mocno. Nospa pomogła na chwilę, a teraz czuję że znów się rozkręca😩
Ale dobrze czytać, że takie akcje to niekoniecznie coś groźnego i przechodzi po jakimś czasie👍🏻🙏 -
jane789 wrote:Jezu ja to już przez te skurcze mam w głowie nie powiem co...🤦♀️
Mnie właśnie też boli jak na okres. Bardzo mocno. Nospa pomogła na chwilę, a teraz czuję że znów się rozkręca😩
Ale dobrze czytać, że takie akcje to niekoniecznie coś groźnego i przechodzi po jakimś czasie👍🏻🙏
...ale jak będzie się utrzymywać to warto się pokazać u lekarza żeby sprawdzić czy napewno wszystko jest ok.jane789 lubi tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Jane jak u Ciebie sytuacja? Lepiej się czujesz?
jane789 lubi tę wiadomość
-
Yuki wrote:Jane jak u Ciebie sytuacja? Lepiej się czujesz?
Tak, dzięki🙂 tamte skurcze na szczęście minęły późnym wieczorem.
Ale od dwóch dni mam inne dziwne uczucie i zastanawiam się o co chodzi🙈 takie jakby mikro skurcze/dreszcze mięśni nadbrzusza (powyżej pępka). To jest mimowolne i nie umiem tego zahamować. Pojawia się jak leżę. Podobne uczucie jak podczas przeciągania się? Nie wiem jak to dokładnie opisać🤔 miałyście coś podobnego?
W środę usg to się zapytam lekarza o co biega🤷♀️ -
To super, że lepiej więcej się na siebie zwraca uwagę, i dużo różnych rzeczy się obserwuje, których zapewne w normalnych warunkach nie zauważyłoby się. Ja w tych interpretacjach nie pomogę, bo sama panikuję przed pierwszym transferem... w sobotę 😱
-
Yuki wrote:To super, że lepiej więcej się na siebie zwraca uwagę, i dużo różnych rzeczy się obserwuje, których zapewne w normalnych warunkach nie zauważyłoby się. Ja w tych interpretacjach nie pomogę, bo sama panikuję przed pierwszym transferem... w sobotę 😱
Aaa ok, nie zorientowałam się, że jesteś przed transferem, przepraszam🙂
To emocjonujący czas przed Tobą, trzymam kciuki aby ten pierwszy transfer okazał się pozytywny🍀🙏😍Yuki lubi tę wiadomość
-
Yuki wrote:To super, że lepiej więcej się na siebie zwraca uwagę, i dużo różnych rzeczy się obserwuje, których zapewne w normalnych warunkach nie zauważyłoby się. Ja w tych interpretacjach nie pomogę, bo sama panikuję przed pierwszym transferem... w sobotę 😱
Wow Yuki juz sobote ale super. Czekam razem z Toba i jestem dobrej mysli
Ile czasu bralas estrofem bo chyba dluzej niz 12 dni ??Yuki lubi tę wiadomość
Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
12.08 transfer 5.1.1 - cb
09.09.20 - start leczenie - summamed 500 na 6 dni
04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
18.03.21 *3 Histero - brak mikropolipow (cykl na antkach) CD138 BRAK
07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2
Immu - Il10: 151 Il2: 113 nk 22% uNk -100
19.08 - drugi transfer - beta 0
03.20 icsi ,, 2 zarodki - oba ok ( pgs) - transfery nieudane
09.21 imsi 2 zarodki - oba nieprawidlowe (pgs) - brak transferu
11.21 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - 🙏
01.22 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - nieudany -
Jane ❤️ dziękuję 😊 bardzo chciałabym, żeby spełniło się to co napisałaś 🍀mam cichą nadzieję, że się uda. Tyle nas tutaj, że ciężko pamiętać, która co aktualnie robi 😊
A czy Ty odnośnie tych skurczy/ruchów kontaktowałaś się z lekarzem??
Aassiiaa dziękuję 🥰 mimio, że czekam na transfer właściwie przynajmniej od września to bardzo mnie to zaskoczyło. Esterofem biorę od 19.03, do transferu na pewno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 22:50
-
Yuki wrote:Jane ❤️ dziękuję 😊 bardzo chciałabym, żeby spełniło się to co napisałaś 🍀mam cichą nadzieję, że się uda. Tyle nas tutaj, że ciężko pamiętać, która co aktualnie robi 😊
A czy Ty odnośnie tych skurczy/ruchów kontaktowałaś się z lekarzem??
Aassiiaa dziękuję 🥰 mimio, że czekam na transfer właściwie przynajmniej od września to bardzo mnie to zaskoczyło. Esterofem biorę od 19.03, do transferu na pewno.
O to w sumie 10/11 dni ; myslalam ze dluzej, pozniej 5 dni proga i transfer w sobote
Wyslalam Ci zaproszenie na prv, jak mozesz ma pytankoYuki lubi tę wiadomość
Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
12.08 transfer 5.1.1 - cb
09.09.20 - start leczenie - summamed 500 na 6 dni
04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
18.03.21 *3 Histero - brak mikropolipow (cykl na antkach) CD138 BRAK
07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2
Immu - Il10: 151 Il2: 113 nk 22% uNk -100
19.08 - drugi transfer - beta 0
03.20 icsi ,, 2 zarodki - oba ok ( pgs) - transfery nieudane
09.21 imsi 2 zarodki - oba nieprawidlowe (pgs) - brak transferu
11.21 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - 🙏
01.22 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - nieudany -
Dziewczyny, orientujecie się może czy dr Kozarzewski na prenatalnych normalnie może wypisać receptę, zwolnienie itp?
Potrzebuję receptę na jakiś zamiennik Luteiny (od wczoraj to biorę zamiast cyclogestu i w ogóle mi się ta tabletka nie rozpuszcza😣 z Cyclogestem była bajka a ta Luteina jakaś dziwna) -
jane789 wrote:Dziewczyny, orientujecie się może czy dr Kozarzewski na prenatalnych normalnie może wypisać receptę, zwolnienie itp?
Potrzebuję receptę na jakiś zamiennik Luteiny (od wczoraj to biorę zamiast cyclogestu i w ogóle mi się ta tabletka nie rozpuszcza😣 z Cyclogestem była bajka a ta Luteina jakaś dziwna)
M&M -
Martoszka wrote:Cała tabletka wypada? Zwykła luteina jest serkowata po rozpuszczeniu. Po kilku dniach będzie lepiej.
Wczoraj na noc zaaplikowałam pierwszą tabletkę i dzisiaj wypadła dosłownie cała. Nic się nie rozpuściło, a raczej nie było to spowodowane przez to, że za płytko zaaplikowalam.
Dobra, to poczekam, może coś ruszy z biegiem czasu😅👍🏻 -
Martosza to mega dzwine, bo przecież zawsze wnętrze działa tak, że się rozpuszcza, może jakieś tabletki lewe? 🤔 Interesujące... Gorzej, że jeśli się nie rozpuściła to znaczy, że się nic nie wchłonęło do organizmu
-
Yuki wrote:Martosza to mega dzwine, bo przecież zawsze wnętrze działa tak, że się rozpuszcza, może jakieś tabletki lewe? 🤔 Interesujące... Gorzej, że jeśli się nie rozpuściła to znaczy, że się nic nie wchłonęło do organizmu
Noo dokładnie właśnie to mnie męczy. Skoro wypadła cała to raczej nic się nie wchłonęło. A wypadła naprawdę w takiej samej postaci jak przed aplikacją. Aż nie mogłam w to uwierzyć🙈 -
Yuki wrote:Martosza to mega dzwine, bo przecież zawsze wnętrze działa tak, że się rozpuszcza, może jakieś tabletki lewe? 🤔 Interesujące... Gorzej, że jeśli się nie rozpuściła to znaczy, że się nic nie wchłonęło do organizmu
Ja tylko zwykłą luteinę zawsze brałam, przy iui, etach czy w ciążach i zawsze na początku tak miałam.
M&M