X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • zosiaaaa Autorytet

Wysłany: 22 września, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Dr Polać jest naprawdę dobrym lekarzem, ma też dużo empatii w sobie. Wierzę że znajdzie na Was pomysł

Od siebie dodam, że dla doktora nie ma rzeczy niemożliwych i sytuacji bez wyjścia 🙂

Elza1234, Gama81 lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    01.2022r. pierwsza wizyta Gameta Rzgów
    05.2022r. FET: 4AB beta 0
    06.2022r. FET: 4CC beta 0
    10.2022r. histeroskopia: przewlekły stan zapalny endometrium
    03.2023r. FET: 4CC
    beta 10dpt: 253,8 mlU/ml
    beta 12dpt: 799,7 mlU/ml
    41+2 CC 4180g 60cm 10 pkt ♥️

age.png
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za słowa otuchy. Będę pisać po wizycie. Wyszukałam, że w Krakowi jest jakiś lekarz, chyba dr Wyroba, od niskiego AMH, ale daleko ode mnie, tu zaczęłam od dr Połacia te stymulację. Z kolei strach, że mam już 43 lata i czas działa na niekorzyść. Też mogę potwierdzić, że dr Polać super w odbiorze, poczucie humoru, jakieś też zaufanie podświadomie do niego.

zosiaaaa, Elza1234 lubią tę wiadomość

• Anka43 Debiutantka

Wysłany: 25 września, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś robiła ostatnio w Rzgów badanie pgt-a zarodków? Ile czeka się na wyniki? Czy krótko po dobrych wynikach badań genetycznych można podejść do transferu? Czy to się znów odkłada na kolejny miesiąc? In vitro to okres ciągłego czekania i to jest najgorsze....

• Dorin123 Autorytet

Wysłany: 25 września, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaaa wrote:
    Od siebie dodam, że dla doktora nie ma rzeczy niemożliwych i sytuacji bez wyjścia 🙂

A jakie jest jego podejście do CC ?

• zosiaaaa Autorytet

Wysłany: 25 września, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorin123 wrote:
    A jakie jest jego podejście do CC ?

Do cesarskiego cięcia? A nie wiem. Prowadziłam u niego ciążę do 20tyg, potem w swoim mieście. U mnie CC było z powodu nieudanej indukcji porodu. Nie miałam wcześniejszych wskazań zdrowotnych.

Starania od 2017r.
    01.2022r. pierwsza wizyta Gameta Rzgów
    05.2022r. FET: 4AB beta 0
    06.2022r. FET: 4CC beta 0
    10.2022r. histeroskopia: przewlekły stan zapalny endometrium
    03.2023r. FET: 4CC
    beta 10dpt: 253,8 mlU/ml
    beta 12dpt: 799,7 mlU/ml
    41+2 CC 4180g 60cm 10 pkt ♥️

age.png
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po podpisaniu umowy na in biuro. Jednak zapytałam o mezoterapię jajników i dr od razu polecił specjalistę z Krakowa i odesłał w tej sprawie do niego. Oprócz mezoterapii jest jakiś inny zabieg polegający na pobieraniu fragmentu jajnika i ponownym wszczepianiu. Za ok 2 tyg mam wizytę już w Krakowie i dowiem się, czy w ogóle się kwalifikuję do takiego zabiegu i czy coś by to dało. Ponoć mezoterapia przynosi pozytywne efekty, no utworzenie blastki. Po konsultacji w Krakowie i ewentualnie mezoterapii , mam od razu stawić się u doktora i działamy już z in vitro. Dobrze, że zapytałam doktora jak on to widzi i mega naprawdę ma podejście , aż chce się coś robić o razu. Nie muszę kombinować z jakimiś wizytami na własną rękę i się stresować co z tego wyniknie .

Sas lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 września, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Jestem po podpisaniu umowy na in biuro. Jednak zapytałam o mezoterapię jajników i dr od razu polecił specjalistę z Krakowa i odesłał w tej sprawie do niego. Oprócz mezoterapii jest jakiś inny zabieg polegający na pobieraniu fragmentu jajnika i ponownym wszczepianiu. Za ok 2 tyg mam wizytę już w Krakowie i dowiem się, czy w ogóle się kwalifikuję do takiego zabiegu i czy coś by to dało. Ponoć mezoterapia przynosi pozytywne efekty, no utworzenie blastki. Po konsultacji w Krakowie i ewentualnie mezoterapii , mam od razu stawić się u doktora i działamy już z in vitro. Dobrze, że zapytałam doktora jak on to widzi i mega naprawdę ma podejście , aż chce się coś robić o razu. Nie muszę kombinować z jakimiś wizytami na własną rękę i się stresować co z tego wyniknie .
    A do u którego dr w klinice ostatecznie będziesz pacjentka? Widzę że jesteś zadowolona z wizyty :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U dr Połacia. Naprawdę miła
    Wizyta i sposób współpracy.

Elza1234 lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 września, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    U dr Połacia. Naprawdę miła
    Wizyta i sposób współpracy.
    Cieszę się że jesteś zadowolona :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Sas Autorytet

Wysłany: 30 września, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Dziewczyny, dziękuję za słowa otuchy. Będę pisać po wizycie. Wyszukałam, że w Krakowi jest jakiś lekarz, chyba dr Wyroba, od niskiego AMH, ale daleko ode mnie, tu zaczęłam od dr Połacia te stymulację. Z kolei strach, że mam już 43 lata i czas działa na niekorzyść. Też mogę potwierdzić, że dr Polać super w odbiorze, poczucie humoru, jakieś też zaufanie podświadomie do niego.
    Amh nie da sie leczyc mialam podobnie wiec radze sie oswajac z mysla ze moze sie nie udac wychodowac jajeczek,po prostu przy duzej dawce lekow one nie beda rosly i ich nie bedzie. i szukanie tu innego lekarza nie pomoze szkoda czasu i kasy to jest po prostu biologia.
    im szybciej sobie czlowiek to pouklada w glowie tym jest prosciej. Wiem ze to boli, ale takie sa realia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września, 23:44

• moooonaa Ekspertka

Wysłany: 11 października, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Przedemna za 3 tygodnie pierwsza wizyta u dr. Banach-Struzyckiej.
    Co powinnam wiedzieć? Jak się nastawiać? Jakie opinie o doktor?
    Docelowo chcemy ivf.
    Mamy 6% morfologii, 3 cykle stymulowane, drożność zrobiona i wszystko drożne, badania krwi, hormonów, wysoka insulina

• Muczylando Autorytet

Wysłany: 11 października, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    Cześć dziewczyny! Przedemna za 3 tygodnie pierwsza wizyta u dr. Banach-Struzyckiej.
    Docelowo chcemy ivf.
    Mamy 6% morfologii, 3 cykle stymulowane, drożność zrobiona i wszystko drożne, badania krwi, hormonów, wysoka insulina

Ja u niej nie byłam ale przyjaciółka jest i chwali sobie. Bardzo kontaktowa, w razie problemów czy niepewności kontakt przez SMS, często oddzwania i nie jest się zostawionym samemu sobie. Wiele dobrych opinii o niej słyszę. Stymulacja była przeprowadzona dobrze, transfer też, jak ma dużo pacjentów to i tak jak trzeba to da się wcisnąć między pacjentów żeby skonsultować jakiś wynik czy USG od innego lekarza.

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 8dpt 2

❌KIR: Bx
    + 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje

PAI-1 homo
    mthfr homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp 🆗

"Tylko spokój może nas uratować"
  • Maltra Przyjaciółka

Wysłany: 11 października, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    Docelowo chcemy ivf.

Jak dla mnie lekarz Aniol 😊 po pierwszym nieudanym transferze okazała duże wsparcie i ogrom empati, zawsze gdy coś niepokoiło oddzwaniała, odpisywała nawet w weekendy. Mimo, że po pierwszej wizycie miałam mieszane uczucia, ostatecznie cieszę się że ją wybraliśmy. Po drugim transferze w 5 tygodniu zaczęłam krwawić była to sobota, miałam do kliniki 200 km, nie mogła mnie już przyjąć ale nie zostawiła samej sobie tylko załatwiła zastępstwo żebym czuła się spokojniej.

age.png
  • Małabuźka Przyjaciółka

Wysłany: 11 października, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dr. Strozyckiej-Banach urodzil nam się synek a po nowym roku lecimy po rodzeństwo i także do tej samej Pani dr. Dla mnie jest Aniołem 🥰

moooonaa, Maltra lubią tę wiadomość

29lat
    2 ciąże pozamaciczne
    Brak jajowodów
    09.23r - 1IVF
    3.10.23 - punkcja
    5 ❄️❄️❄️❄️❄️
    31.10.23 transfer FET
    6.11.23 ⏸️
    10.11.23 bhcg 342🙏
    1.12.23 mamy
    Testy Sanco będzie synek ❤️
    5.07.2024 👣 Marcelek ❤️
  • moooonaa Ekspertka

Wysłany: 11 października, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małabuźka wrote:
    Dzięki dr. Strozyckiej-Banach urodzil nam się synek a po nowym roku lecimy po rodzeństwo i także do tej samej Pani dr. Dla mnie jest Aniołem 🥰

A długa droga do ivf jest?
    Ile trwają wszystkie te transfery punkcje itp?

• Muczylando Autorytet

Wysłany: 11 października, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    A długa droga do ivf jest?
    Ile trwają wszystkie te transfery punkcje itp?

Nie da się odpowiedzieć ile to trwa, bo u każdej inaczej. Zależy jakie masz wyniki, jak pojdzie stymulacja czy protokół krótki czy długi, czy jest coś do przeleczenia, ile zarodków uda się uzyskać, czy będą cykle naturalne czy sztuczne do transferów. Możesz uwinąć się z pierwszym transferem w 1 cyklu, a może trwać to i rok. Ciężko odpowiedziec :)
    Ja miałam kwalifikacje 4 czerwca, dziś jestem po 2 nieudanym transferze i jednym beztransferowym cyklu. Są dziewczyny które mają odraczane transfery bo ciągle cos nie gra. Są też komplikacje po ciąży biochemicznej czy poronieniu i też się przedłuża. Moja przyjaciółka zaczynała równo ze mną, aktualnie jest po zabiegu łyżeczkowania i nie wiadomo kiedy drugi transfer, gdzie ja czekam na trzeci.
    Ivf to loteria trochę :)

Małabuźka lubi tę wiadomość

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 8dpt 2

❌KIR: Bx
    + 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje

PAI-1 homo
    mthfr homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp 🆗

"Tylko spokój może nas uratować"
  • Małabuźka Przyjaciółka

Wysłany: 12 października, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie każda z nas jest inna i każda przechodzi to inaczej mi się udało za pierwszym razem ❤️ wyniki miałam wszystkie w normie stymulację przeszłam dość ciężko bo wszystko mnie bolało i transfer miałam odroczona na miesiąc na naturalnym cyku także u mnie było to dość szybko ale jak koleżanka wyżej pisze wszystko zależy od wyników itd...
    Ja trzymam za was wszystkie kciuki aby was spotkało to szczęście 🙏😍

29lat
    2 ciąże pozamaciczne
    Brak jajowodów
    09.23r - 1IVF
    3.10.23 - punkcja
    5 ❄️❄️❄️❄️❄️
    31.10.23 transfer FET
    6.11.23 ⏸️
    10.11.23 bhcg 342🙏
    1.12.23 mamy
    Testy Sanco będzie synek ❤️
    5.07.2024 👣 Marcelek ❤️
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 13 października, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chciałabym dołączyć do wątku, bo korzystamy z usług tej kliniki i czekamy na zadowalające efekty😄🫄🤱👨‍👩‍👧‍👧

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle
    Punkcja->3komórki jajowe->2zarodki->1zamrożona blastocysta😍💪🍀

Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪
  • Sas Autorytet

Wysłany: 13 października, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na innych watkach dziewczyny przerobily po kilka Klinik, i raczej z tej wiekszosc zadowolona. I w sumie z lekarzy tez wydaje.mi sie ze i cenowo wypadaja dobrze na tle innych. A przenosisz sie z inne ? Bo widac na focie ze male bobo juz jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 08:43

• moooonaa Ekspertka

Wysłany: 13 października, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małabuźka wrote:
    Dokładnie każda z nas jest inna i każda przechodzi to inaczej mi się udało za pierwszym razem ❤️ wyniki miałam wszystkie w normie stymulację przeszłam dość ciężko bo wszystko mnie bolało i transfer miałam odroczona na miesiąc na naturalnym cyku także u mnie było to dość szybko ale jak koleżanka wyżej pisze wszystko zależy od wyników itd...
    Ja trzymam za was wszystkie kciuki aby was spotkało to szczęście 🙏😍

Wyniki miałaś w normie to dlaczego ivf?
    U nas właśnie też niby wszystko dobrze a ciąży nie ma..

‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ