Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:Dr Polać jest naprawdę dobrym lekarzem, ma też dużo empatii w sobie. Wierzę że znajdzie na Was pomysł
Od siebie dodam, że dla doktora nie ma rzeczy niemożliwych i sytuacji bez wyjścia 🙂Elza1234, Gama81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziękuję za słowa otuchy. Będę pisać po wizycie. Wyszukałam, że w Krakowi jest jakiś lekarz, chyba dr Wyroba, od niskiego AMH, ale daleko ode mnie, tu zaczęłam od dr Połacia te stymulację. Z kolei strach, że mam już 43 lata i czas działa na niekorzyść. Też mogę potwierdzić, że dr Polać super w odbiorze, poczucie humoru, jakieś też zaufanie podświadomie do niego.
zosiaaaa, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Czy któraś robiła ostatnio w Rzgów badanie pgt-a zarodków? Ile czeka się na wyniki? Czy krótko po dobrych wynikach badań genetycznych można podejść do transferu? Czy to się znów odkłada na kolejny miesiąc? In vitro to okres ciągłego czekania i to jest najgorsze....
-
Dorin123 wrote:A jakie jest jego podejście do CC ?
Do cesarskiego cięcia? A nie wiem. Prowadziłam u niego ciążę do 20tyg, potem w swoim mieście. U mnie CC było z powodu nieudanej indukcji porodu. Nie miałam wcześniejszych wskazań zdrowotnych. -
Jestem po podpisaniu umowy na in biuro. Jednak zapytałam o mezoterapię jajników i dr od razu polecił specjalistę z Krakowa i odesłał w tej sprawie do niego. Oprócz mezoterapii jest jakiś inny zabieg polegający na pobieraniu fragmentu jajnika i ponownym wszczepianiu. Za ok 2 tyg mam wizytę już w Krakowie i dowiem się, czy w ogóle się kwalifikuję do takiego zabiegu i czy coś by to dało. Ponoć mezoterapia przynosi pozytywne efekty, no utworzenie blastki. Po konsultacji w Krakowie i ewentualnie mezoterapii , mam od razu stawić się u doktora i działamy już z in vitro. Dobrze, że zapytałam doktora jak on to widzi i mega naprawdę ma podejście , aż chce się coś robić o razu. Nie muszę kombinować z jakimiś wizytami na własną rękę i się stresować co z tego wyniknie .
Sas lubi tę wiadomość
-
Gama81 wrote:Jestem po podpisaniu umowy na in biuro. Jednak zapytałam o mezoterapię jajników i dr od razu polecił specjalistę z Krakowa i odesłał w tej sprawie do niego. Oprócz mezoterapii jest jakiś inny zabieg polegający na pobieraniu fragmentu jajnika i ponownym wszczepianiu. Za ok 2 tyg mam wizytę już w Krakowie i dowiem się, czy w ogóle się kwalifikuję do takiego zabiegu i czy coś by to dało. Ponoć mezoterapia przynosi pozytywne efekty, no utworzenie blastki. Po konsultacji w Krakowie i ewentualnie mezoterapii , mam od razu stawić się u doktora i działamy już z in vitro. Dobrze, że zapytałam doktora jak on to widzi i mega naprawdę ma podejście , aż chce się coś robić o razu. Nie muszę kombinować z jakimiś wizytami na własną rękę i się stresować co z tego wyniknie .
-
Gama81 wrote:U dr Połacia. Naprawdę miła
Wizyta i sposób współpracy. -
Gama81 wrote:Dziewczyny, dziękuję za słowa otuchy. Będę pisać po wizycie. Wyszukałam, że w Krakowi jest jakiś lekarz, chyba dr Wyroba, od niskiego AMH, ale daleko ode mnie, tu zaczęłam od dr Połacia te stymulację. Z kolei strach, że mam już 43 lata i czas działa na niekorzyść. Też mogę potwierdzić, że dr Polać super w odbiorze, poczucie humoru, jakieś też zaufanie podświadomie do niego.
im szybciej sobie czlowiek to pouklada w glowie tym jest prosciej. Wiem ze to boli, ale takie sa realia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września, 23:44
-
Cześć dziewczyny! Przedemna za 3 tygodnie pierwsza wizyta u dr. Banach-Struzyckiej.
Co powinnam wiedzieć? Jak się nastawiać? Jakie opinie o doktor?
Docelowo chcemy ivf.
Mamy 6% morfologii, 3 cykle stymulowane, drożność zrobiona i wszystko drożne, badania krwi, hormonów, wysoka insulina -
moooonaa wrote:Cześć dziewczyny! Przedemna za 3 tygodnie pierwsza wizyta u dr. Banach-Struzyckiej.
Docelowo chcemy ivf.
Mamy 6% morfologii, 3 cykle stymulowane, drożność zrobiona i wszystko drożne, badania krwi, hormonów, wysoka insulina
Ja u niej nie byłam ale przyjaciółka jest i chwali sobie. Bardzo kontaktowa, w razie problemów czy niepewności kontakt przez SMS, często oddzwania i nie jest się zostawionym samemu sobie. Wiele dobrych opinii o niej słyszę. Stymulacja była przeprowadzona dobrze, transfer też, jak ma dużo pacjentów to i tak jak trzeba to da się wcisnąć między pacjentów żeby skonsultować jakiś wynik czy USG od innego lekarza.Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6
❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2
❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 8dpt 2
❌KIR: Bx
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1 homo
mthfr homo
IO? Hiperinsulinemia?
Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp 🆗
"Tylko spokój może nas uratować" -
moooonaa wrote:Cześć dziewczyny! Przedemna za 3 tygodnie pierwsza wizyta u dr. Banach-Struzyckiej.
Docelowo chcemy ivf.
Mamy 6% morfologii, 3 cykle stymulowane, drożność zrobiona i wszystko drożne, badania krwi, hormonów, wysoka insulina
Jak dla mnie lekarz Aniol 😊 po pierwszym nieudanym transferze okazała duże wsparcie i ogrom empati, zawsze gdy coś niepokoiło oddzwaniała, odpisywała nawet w weekendy. Mimo, że po pierwszej wizycie miałam mieszane uczucia, ostatecznie cieszę się że ją wybraliśmy. Po drugim transferze w 5 tygodniu zaczęłam krwawić była to sobota, miałam do kliniki 200 km, nie mogła mnie już przyjąć ale nie zostawiła samej sobie tylko załatwiła zastępstwo żebym czuła się spokojniej. -
Dzięki dr. Strozyckiej-Banach urodzil nam się synek a po nowym roku lecimy po rodzeństwo i także do tej samej Pani dr. Dla mnie jest Aniołem 🥰
moooonaa, Maltra lubią tę wiadomość
29lat
2 ciąże pozamaciczne
Brak jajowodów
09.23r - 1IVF
3.10.23 - punkcja
5 ❄️❄️❄️❄️❄️
31.10.23 transfer FET
6.11.23 ⏸️
10.11.23 bhcg 342🙏
1.12.23 mamy
Testy Sanco będzie synek ❤️
5.07.2024 👣 Marcelek ❤️ -
moooonaa wrote:A długa droga do ivf jest?
Ile trwają wszystkie te transfery punkcje itp?
Nie da się odpowiedzieć ile to trwa, bo u każdej inaczej. Zależy jakie masz wyniki, jak pojdzie stymulacja czy protokół krótki czy długi, czy jest coś do przeleczenia, ile zarodków uda się uzyskać, czy będą cykle naturalne czy sztuczne do transferów. Możesz uwinąć się z pierwszym transferem w 1 cyklu, a może trwać to i rok. Ciężko odpowiedziec
Ja miałam kwalifikacje 4 czerwca, dziś jestem po 2 nieudanym transferze i jednym beztransferowym cyklu. Są dziewczyny które mają odraczane transfery bo ciągle cos nie gra. Są też komplikacje po ciąży biochemicznej czy poronieniu i też się przedłuża. Moja przyjaciółka zaczynała równo ze mną, aktualnie jest po zabiegu łyżeczkowania i nie wiadomo kiedy drugi transfer, gdzie ja czekam na trzeci.
Ivf to loteria trochęMałabuźka lubi tę wiadomość
Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6
❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2
❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 8dpt 2
❌KIR: Bx
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1 homo
mthfr homo
IO? Hiperinsulinemia?
Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp 🆗
"Tylko spokój może nas uratować" -
Dokładnie każda z nas jest inna i każda przechodzi to inaczej mi się udało za pierwszym razem ❤️ wyniki miałam wszystkie w normie stymulację przeszłam dość ciężko bo wszystko mnie bolało i transfer miałam odroczona na miesiąc na naturalnym cyku także u mnie było to dość szybko ale jak koleżanka wyżej pisze wszystko zależy od wyników itd...
Ja trzymam za was wszystkie kciuki aby was spotkało to szczęście 🙏😍29lat
2 ciąże pozamaciczne
Brak jajowodów
09.23r - 1IVF
3.10.23 - punkcja
5 ❄️❄️❄️❄️❄️
31.10.23 transfer FET
6.11.23 ⏸️
10.11.23 bhcg 342🙏
1.12.23 mamy
Testy Sanco będzie synek ❤️
5.07.2024 👣 Marcelek ❤️ -
Cześć, chciałabym dołączyć do wątku, bo korzystamy z usług tej kliniki i czekamy na zadowalające efekty😄🫄🤱👨👩👧👧2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle
Punkcja->3komórki jajowe->2zarodki->1zamrożona blastocysta😍💪🍀
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Na innych watkach dziewczyny przerobily po kilka Klinik, i raczej z tej wiekszosc zadowolona. I w sumie z lekarzy tez wydaje.mi sie ze i cenowo wypadaja dobrze na tle innych. A przenosisz sie z inne ? Bo widac na focie ze male bobo juz jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 08:43
-
Małabuźka wrote:Dokładnie każda z nas jest inna i każda przechodzi to inaczej mi się udało za pierwszym razem ❤️ wyniki miałam wszystkie w normie stymulację przeszłam dość ciężko bo wszystko mnie bolało i transfer miałam odroczona na miesiąc na naturalnym cyku także u mnie było to dość szybko ale jak koleżanka wyżej pisze wszystko zależy od wyników itd...
Ja trzymam za was wszystkie kciuki aby was spotkało to szczęście 🙏😍
Wyniki miałaś w normie to dlaczego ivf?
U nas właśnie też niby wszystko dobrze a ciąży nie ma..