X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa31 wrote:
    Dziewczyny pytanko - w której dobie dzwonili do was z kliniki po punkcji?

W moim przypadku dzwonili w 3 i 5 dobie po punkcji.

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
    4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
    7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
    15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️
    22.01.25 26dpt usg-pęcherzyk ciążowy ok 8mm CRL0,2cm, jest migające serce❣️🙏💪✊️
    11.02.25 8tc💔poronienie samoistne😭🖤👎

21dc endo 10mm,czysta macica,owulacje z prawego jajnika,po 3-4 pęch.antralne w obu jajnikach
    4 IVF 04/2025 Menopur 450+Provera 5mg...
  • Ladybug Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek…:) wrote:
    Punkcje miałam we wtorek w środę po południu dzwonił lekarz a w czwartek i sobotę dzwoniła embrolog transfer był świeży w poniedziałek …..
    a wczoraj miałam wizytę i niby we wtorek 15 kwietnia miałam mieć transfer po czym na wizycie okazało się że nie mam transferu bo lekarz zapomniał mi powiedzieć że mam zacząć brać leki 🙈mi coś się nie zgadzało że nic nie pisał o lekach ale myślę może coś inaczej chce zrobić czy jak 🙈 za wczorajszą wizytę zapłaciłam bo nie była z programu rządowego to zapytałam czy za miesiąc też będę płaciła a lekarz że nie jeśli okaże się że transfer będzie to mam wtedy nie płacić ogólnie był zdziwiony czemu męża nie ma bardzo dopytywał bo niby jakiś podpis ma złożyć gdzie wcześniej było wszystko ok ….
    Ten Połać jest bardzo zakręcony. nam zapomniał wpisać info, ze zarodki chcemy badać. Była później nierwówka, finalnie się udało. Ale u Ciebie... kurde kicha straszna. mam nadzieję, że przyszły transfer za to będzie szcześliwy i wynagrodzi Ci to czekanie :)
    Nowa31 wrote:
    Do mnie dzwonili dzień po punkcji, po 3 dobie i w szóstej, gdy zakończyli hodowlę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 12:32

Ona 37 lat -> AMH 5,87
    On 39 lat -> niskie parametry nasienia
    I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
    ---
    starania o rodzeństwo:
    3 transfery nieudane
    histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
    szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
    ---
    12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
    Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
    24.02 transfer ❌
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:
    Do mnie dzwonili dzień po punkcji, po 3 dobie i w szóstej, gdy zakończyli hodowlę.
    Potwierdzam
    Polać ostatnio jest zakręcony jak słoik po ogórkach

Motylek…:), Ladybug lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Motylek…:) Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:

O i ja tez zapomniałam o to zapytać 🙈 oby się potwierdziły Twoje słowa 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 19:25

Wysłany: 10 kwietnia, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Potwierdzam
    Polać ostatnio jest zakręcony jak słoik po ogórkach

Hehe czyli trawił swój na swego też jestem czasem tak zakręcona że szok 🙈😂

• AniaB93 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy wiecie czy w gamecie robią wlewy z SMOFLIPIDU?

✅niepłodność idiopatyczna

👱‍♀️32 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨𝐳𝐲𝐠𝐨𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐲,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨𝐳𝐲𝐠𝐨𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐲, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨𝐳𝐲𝐠𝐨𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐲,
    👉Przeciwciała przeciw plemnikowe 𝐨𝐛𝐞𝐜𝐧𝐞

👨‍🦰 31 lat

☘️Starania od 𝐬𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟎 r.
    IUI - 03.2023r. ❌
    PUNKCJA - 24 jajeczka ➡️14 komórek ➡️13 zarodków 5️⃣ dniowych .
    ❄️IVF - 28.08.2024 r. ❌
    ❄️IVF - 25.09.2024 r. ⏸️- 9 tc.💔
    ❄️IVF - 17.02.2025r. BETA HCG👉8dpt -38, 10dpt -31⬇️❌

📅Histeroskopia 7 kwietnia 2025 r. 🤷‍♀️
  • Małabuźka Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy jak jestem już w programie i będę robić pierwsze wyniki krwi to muszę za nie zapłacić czy są darmowe? I czy w każdym punkcie poboru krwi będą darmowe czy tylko w gamecie?

29lat
    2 ciąże pozamaciczne
    Brak jajowodów
    09.23r - 1IVF
    3.10.23 - punkcja
    5 ❄️❄️❄️❄️❄️
    31.10.23 transfer FET
    6.11.23 ⏸️
    10.11.23 bhcg 342🙏
    1.12.23 mamy ❤️
    Testy Sanco będzie synek
    5.07.2024 👣 Marcelek ❤️
  • Nowa31 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małabuźka wrote:
    Hej dziewczyny czy jak jestem już w programie i będę robić pierwsze wyniki krwi to muszę za nie zapłacić czy są darmowe? I czy w każdym punkcie poboru krwi będą darmowe czy tylko w gamecie?

Tylko w Gamecie z tego co wiem

Małabuźka, Ladybug lubią tę wiadomość

💁‍♀️31
    Amh - 3,01
    👨‍💼32
    Morfologia nasienia 2%

2014 - 👧 naturalnie

Listopad 2024 - pierwsza wizyta w klinice
    10 marca - wizyta kwalifikacyjna do in vitro 👌
    25.03.2025 - zaczynamy stymulację 💉
    29.03.2025 - pierwszy podgląd 🥚🥚
    01.04.2025 - drugi podkład 🥚
    04.04.2025 - kolejny podgląd 🥚🥚
    08.04.2025 - punkcja
    Punkcja - 16 🥚 - 15❄️- 1❄️

„Twoja droga może być inna niż innych, ale to nie znaczy, że nie prowadzi do celu.”
  • Małabuźka Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i cytologia też będzie darmowa?

29lat
    2 ciąże pozamaciczne
    Brak jajowodów
    09.23r - 1IVF
    3.10.23 - punkcja
    5 ❄️❄️❄️❄️❄️
    31.10.23 transfer FET
    6.11.23 ⏸️
    10.11.23 bhcg 342🙏
    1.12.23 mamy ❤️
    Testy Sanco będzie synek
    5.07.2024 👣 Marcelek ❤️
  • Ladybug Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małabuźka wrote:
    Aha i cytologia też będzie darmowa?
    Tak, ale też w gamecie :)
    I możliwe, że USG piersi, ale nie wiem bo miałam jeszcze ważne, więc nie robiłam do programu a lekarz mnie o nie pytał.
    Generalnie - wszystkie badania jakie wymaga od Ciebie lekarz by dopuścić Cie do stymulacji/transferu są darmowe, do zrobienia w Gamecie.
    Lab jest czynne też w soboty, więc nie ma dramatu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 11:37

Małabuźka lubi tę wiadomość

Ona 37 lat -> AMH 5,87
    ---
    starania o rodzeństwo:
    3 transfery nieudane
    ---
    12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
    Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
    24.02 transfer ❌

Wysłany: 11 kwietnia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małabuźka wrote:

Wszystkie badania z krwi są darmowe robione w gamecie cytologia też a co do USG piersi robią w poszczególne dni i godziny ja akurat tak trafiłam że było już późno i tego dnia nie robili … więc mi się nie opłacało jechać specjalnie innego dnia więc zrobiłam gdzie indziej już wolałam zapłacić niż brać wolne itp itd …. To samo miałam przed punkcją że wolałam zapłacić u siebie w laboratorium niż jechać specjalnie 80 km

Małabuźka lubi tę wiadomość

• Małabuźka Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja akurat mam 150 km więc nie wiem czy mi się opłaca jechać specjalnie zrobić morfologię, Wit D, ferrytyne i tsh Mam tylko te badanie zrobić z krwi plus usg piersi i cytologię ale umowie się już na wizytę do Dr i wtedy zrobię cytologię a resztę badań zrobię u siebie bo nie ma sensu jechać chyba

29lat
    2 ciąże pozamaciczne
    Brak jajowodów
    09.23r - 1IVF
    3.10.23 - punkcja
    5 ❄️❄️❄️❄️❄️
    31.10.23 transfer FET
    6.11.23 ⏸️
    10.11.23 bhcg 342🙏
    1.12.23 mamy ❤️
    Testy Sanco będzie synek
    5.07.2024 👣 Marcelek ❤️
  • emyszka Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie skierowanie na którym jest napisane "MZ" to nie trzeba ich wykonywać w Gamecie, tylko w dowolnym laboratorium z tego co wiem - ja robiłam w enel-med.

Też mam już wyznaczony termin, pierwszy raz na cyklu naturalnym -> 16.05.

Natomiast sama jestem już taka rozdarta. Zgodnie z zaleceniami dr Jarosz - homocysteina powinna być poniżej 8.
    Dr Banach twierdzi, że nie ma wiarygodnych badań stwierdzających, że ma ona jakieś znaczenie. Mój wynik spadł z 11,5 do 10 i mam jeszcze miesiąc do transferu więc szanse na obniżenie wyniku jest bardzo duża.. ale dr była nastawiona, ze to bez sensu aby dłużej czekać na obniżenie tego konkretnego wyniku i... już nic z tego nie rozumiem

Starania od 2019
    -niedrożność jajowodów
    -czynnik meski
    -brak KIR 2DS3, 2DS4|del-22bp
    -homocysteina 11, 2 (02.2025) -> 10,1 (03.2025)
    -MTHFR c.665C>T Układ
    heterozygotyczny
    -SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ homozygotyczny

35 lat 👩‍❤️‍👨 41 lat

🍀Start 1 IVF pazdziernik 2021🍀
    10.2021 - punkcja ❄️❄️❄️4BA
    30.12.2021🍀transfer 4BA (embryo glue)
    10.01.2022 Beta 😭
    04.03.2022 🍀 transfer 4BA (embryo glue, nacięcie otoczki)
    11.03.2022 Beta 😭
    12.2022 Histeroskopia, cd56, cd138
    01.2023 🍀 transfer 4BA
    02.2023 Beta😭
    2024: Gameta Rzgów 🍀 zaczynamy od początku
    28.02.2024: punkcja - 9 komórek, tylko 1 przetrwał <3
    03.2024 Beta😭
    11.2024 #Trzecia stymulacja -> Długi protokół
    12.2024 Punkcja - 2x blastki
    24.12 - transfer 🌲🩵😭
    01.2025 - > zalecenia dr Jarosz
    Hydroxychloroquine, Acard, Accofil
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emyszka wrote:
    Jak macie skierowanie na którym jest napisane "MZ" to nie trzeba ich wykonywać w Gamecie, tylko w dowolnym laboratorium z tego co wiem - ja robiłam w enel-med.

Natomiast sama jestem już taka rozdarta. Zgodnie z zaleceniami dr Jarosz - homocysteina powinna być poniżej 8.
    Dr Banach twierdzi, że nie ma wiarygodnych badań stwierdzających, że ma ona jakieś znaczenie. Mój wynik spadł z 11,5 do 10 i mam jeszcze miesiąc do transferu więc szanse na obniżenie wyniku jest bardzo duża.. ale dr była nastawiona, ze to bez sensu aby dłużej czekać na obniżenie tego konkretnego wyniku i... już nic z tego nie rozumiem
    Bo niestety nie ma
    Tak jak cała immunologia nie ma wiarygodnych badań, dlatego niektórzy jej nie rekomendują a MZ nie refunduje

To już tak naprawdę nasza decyzja zawsze w którą stronę idziemy. I to są bardzo trudne wybory :/

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Milena91 Debiutantka

Wysłany: 15 kwietnia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaB93 wrote:
    Cześć dziewczyny, czy wiecie czy w gamecie robią wlewy z SMOFLIPIDU?

Niestety w Gamecie nie robią 😞
    Ja miałam zalecenia od immunologa do wlewu. Robiłam finalnie w CMS Code w Łodzi (380zł).

Starania od 2018
    Ona 33&On 38
    2023 - Gameta Rzgów

I procedura (7 blastek ❄️) marzec 2024
    I transfer ET marzec - beta 0 🙁
    II transfer FET kwiecień - beta 0 🙁
    III transfer FET maj - biochem

• drożność - ok
    • endokrynolog -> autoimmunologiczne zapalenie tarczycy - TSH od 1,5 do 2,00 - Euthyrox 25/50, biopsja guzków ok
    • diabetolog - krzywe ok
    • hematolog:
    pakiet trombofilia - V R2 H1299R hetero, MTHFR C677T hetero, MTHFR A1298C hetero, PAI-1 (SERPINE1) hetero
    zespół antyfospolipodowy - nie stwierdzono
    ANA2 - słabo dodatnie 1:160

• mięśniak - laparoskopia 11.2022
    • histeroskopia - 06.2024 - wszystko ok. + biopsja - cd56, cd138 (czekamy na wyniki)

Ferrytyna 62 ng/ml, żelazo 103 µg/dl, B12 785 pg/ml, kwas foliowy 22 ng/ml, D3 41 ng/ml
    gluten, kazeina - brak nietolerancji

Suplementacja: Prenacaps Multi 1 DHA, Wit. D3, probiotyk Sanprobi, Colostrum Genactiv

Badanie nasienia - ok, nieco obniżona ruchliwość ✅
  • Ladybug Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emyszka wrote:

Poważnie ten dopisek pozwala robić gdzie się chce? Muszę dopytać w swoim punkcie, bo jeśli tak to byłaby rewelacja!

Co do homocysteiny nie podpowiem - masz jeszcze aż miesiąc i tendencje spadkową...

Ona 37 lat -> AMH 5,87
    ---
    starania o rodzeństwo:
    3 transfery nieudane
    ---
    24.02 transfer ❌
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:
    Poważnie ten dopisek pozwala robić gdzie się chce? Muszę dopytać w swoim punkcie, bo jeśli tak to byłaby rewelacja!

Co do homocysteiny nie podpowiem - masz jeszcze aż miesiąc i tendencje spadkową...
    To musiało się coś pozmieniać, bo ja jeszcze jesienią nie mogłam. Musiałam jeździć do nich niestety

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Tusia28 Nowa

Wysłany: 15 kwietnia, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, na tej grupie jestem pierwszy raz. Nowością dla mnie jest też klinika leczenia niepłodności. Wraz z mężem po wielu nieudanych próbach naturalnych i później stymulowanych lekami postanowiliśmy, że czas na wizytę właśnie w tej klinice. Czy jest tam lekarz, do którego szczególnie warto byłoby się udać ? Macie dla mnie jakieś porady przed pierwszą wizytą. Przyznam, że jestem totalnie zagubiona w tym temacie i będę wdzięczna za każdą podpowiedź.

agnes175 lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 kwietnia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia28 wrote:
    Cześć, na tej grupie jestem pierwszy raz. Nowością dla mnie jest też klinika leczenia niepłodności. Wraz z mężem po wielu nieudanych próbach naturalnych i później stymulowanych lekami postanowiliśmy, że czas na wizytę właśnie w tej klinice. Czy jest tam lekarz, do którego szczególnie warto byłoby się udać ? Macie dla mnie jakieś porady przed pierwszą wizytą. Przyznam, że jestem totalnie zagubiona w tym temacie i będę wdzięczna za każdą podpowiedź.
    Hey…. Po nie udanych in vitro w innych klinikach
    ( salve i gameta w Warszawie )postanowiliśmy na gametę w Łodzi tym razem nie znałam nikogo jedynie panią dr do której chodzi moja koleżanka …. Najpierw poczytałam opinie w internecie o pracujących tam lekarzach później zadzwoniłam na infolinię i zapytałam o poradę do którego lekarza bo miałam wybranych dwóch i pani na infolinii powiedziała abyśmy wybrali dr.Piłacia bo ten drugi przyjmuje raz w miesiącu…. I takim sposobem jesteśmy w gamecie u dr.Połać sympatyczny wysłucha odpowie na każde pytanie miałam całkiem inne leki przy stymulacji …teraz czekamy na dalszy rozwój sytuacji …. Moja historia z niepłodnością jest długa i póki co nie żałuję że jestem w gamecie w Łodzi ….

Elza1234, Tusia28 lubią tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To duży plus Połacia, ale chyba też Banach Struzyckiej, że są tam od pon do pt
    A mogę zapytać który lekarz jest raz w miesiącu? Pewnie któryś z Radwanów?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ